En Uygun ve Ucuz Supplement Markaları

Supplementler spor yapanlar için vazgeçilmez besin takviyeleridir. Ülkemizde pahalı fiyatları sebebiyle alternatif arayışlar içine giren kişiler için en uygun fiyatlı ve kaliteli supplement markalarını araştırdık.
En Uygun ve Ucuz Supplement Markaları

SUPPLEMENT REHBERİ

Supplementler spor yapanların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Spor yapmanın ve iyi bir vücuda sahip olmanın temelinde iyi beslenme yer alıyor. Günlük koşuşturma içinde spor için zor vakit ayıran kimsenin düzgün beslenmesine dikkat edip ihtiyacı olduğu besinleri hazırlaması pek mümkün olmuyor. Bu noktada devreye supplementler giriyor. Hazırlayacağınız bir shake ile birlikte daha spor salonundan çıkmadan vücudunuzun ihtiyacı olan proteini vererek kas yıkımının önüne geçmiş oluyorsunuz. 

Supplement kullanımı günümüzde oldukça yaygın hale geldi ve artarak devam ediyor. Bunu gören firmalar yeni markalar ile sektöre girerek pazardan pay kapma yarışına başladılar. Yeni firmalar ar-ge çalışmalarıyla çok daha kaliteli ürünler piyasaya sürünce rekabet arttı. Artan rekabet de tüketiciye yaradı ve fiyatlar düştü. Ülkemizde ne yazık ki Amerika ya da diğer Avrupa ülkelerindeki kadar ucuz olmayan supplementler spor yapanları fiyat araştırması yapmaya ya da alternatif ürünler aramaya itiyor. Piyasadaki yerli üreticiler de dahil olmak üzere piyasada isim yapmış ve kullananlar tarafından tavsiye edilen ürünleri araştırdık. İşte en iyi fiyat/performans sunan besin takviyeleri:

 

EN UYGUN PROTEİN TOZLARI

1. Optimum Gold Standart Whey Protein Tozu

optimum-whey-protein.png

Optimum markası hem kalitesiyle hem de fiyatıyla son dönemin en popüler protein tozları arasında ilk sırada yer alıyor. Ürünün içinde BCAA molekülleri ve çeşitli amino asitler yer alıyor. Spora yeni başlayanların sadece bu ürünü kullandıkları takdirde başka ürün kullanmalarına gerek kalmıyor. Bir porsiyonda (30 gram) 23.9 gr protein, 1.2 gr şeker, 0.6 gr lif ve 1.1 gr yağ içeriyor. Peynir altı suyundan üretilen ve kimyasal katkı maddeleri içermeyen ürün, konsantre ve izole edilmiş protein sunuyor. Çilek, muz, çikolata, vanilya, kurabiye ve çilek-muz karışık aroma seçenekleriyle alınabiliyor.

 

2. Hardline Whey 3 Matrix

hardline-whey-3-matrix.png

Yerli markalardan olan Hardline, sektöre gireli uzun süre olmamasına rağmen kendine yer edinmeyi başardı. Ortaya koyduğu başarılı ürünleriyle kullanıcılarının olumlu yorumlarını alarak köklü firmaların rakibi haline geldi. Whey 3 Matrix ismini verdiği ürün, 3 farklı teknikle üretilen Whey proteini bir arada sunmaktadır. Hidrolize, izole ve konsantre yöntemlerle üretilen protein tozları, farklı sürelerde kana karışarak vücudu beslemeye bakar. Bu üründe üçünün bir arada olması onu rakiplerine göre avantajlı kılıyor. Ölçeği biraz küçük olduğu için iki ölçek bir porsiyon kabul ediliyor. Bir porsiyonda (44 gram) 35.3 gr protein, 2.4 gr yağ, 2.6 gr karbonhidrat bulunuyor. Tatlandırıcı olarak aspartam kullanılmayan ürünün çikolata, çilek ve sahlep aroma seçenekleri mevcut. Çilek ve sahlep aroması olanlarda bir porsiyonda 38.3 gr protein içeriği olduğunu ekleyelim.

 

3. Nutrade Premium Protein

nutrade-whey.png

Almanya menşeili firma olan Nutrade, ilk olarak ülkemizde satılmaya başlayan firmalar arasında yer alıyor. Bunun sebebi ortaklarından birinin Türk olması... İzole süt proteininden üretilen üründe yüksek BCAA amino asitleri bulunuyor. Aspartam ve Gluten içermeyen ürünün iki ölçeği bir porsiyon kabul ediliyor. Bir porsiyon (30 gram) üründe; 23.1 gr protein, 1.5 gr yağ, 2 gr karbonhidrat ve 0.7 gr lif bulunuyor. Çikolata veya çilek aromasıyla alınabilen ürün sıfıra yakın laktoz değeriyle dikkat çekiyor.

 

4. Muscletech Iso Zero İzole Protein

muscletech-whey.png

Musletech firması sektörde önde gelen firmalar arasında yer alıyor. Profesyonel vücut geliştirme sporcularına yönelik ürünleriyle tanınan firmanın bu ürünü de bazı özellikleriyle diğerlerinden ayrılıyor. Bu özelliklerin başında servis başı %80 protein oranı geliyor. Bir ölçek bir porsiyon olarak kabul ediliyor ve bir porsiyonda (32 gram) 25 gr protein, 1.5 gr karbonhidrat, 120 mg kalsiyum, 135 mg sodyum ve sindirime yardımcı enzimler içeriyor. Sıkı diyet yapan kişiler için oldukça uygun olan ürünün içeriğinde yağ ve şeker bulunmuyor.

 

5. Weider Premium Whey Protein

weider-whey-protein.png

Sektörün önde gelen üreticilerinden olan Weider, proteinrakiplerine göre biraz pahalı olsa da içeriği ve yaptığı olumlu etki sebebiyle oldukça övgü alıyor. Alman menşeili firma, protein tozunu üretirken düşük ısı, yüksek basınç altında üretim yapıyor ve ürünün doğal yapısı bozulmuyor. %20 izole protein, %60 konsantre proteinden oluşan ürünün yapısında yüksek miktarda BCAA ve Glutamin bulunuyor. Bir ölçek Weider Premium Why Protein (30gr) içinde 23 gr protein, 3.1 gr karbonhidrat, 1.1 gr lif, 1.6 gr yağ bulunuyor. Ayrıca bir serviste 2.000 mg Glutamin içeriği dikkat çekiyor.

 

EN UYGUN KARBONHİDRATLAR (KİLO ALDIRICILAR)

1. Cytosport Cyto Gainer

cyto-kilo-aldirici.png

Ağırlıklı karbonhidrat içeriğine sahip ürünün; basit şeker içermiyor olması, %36 oranında konsantre ve izole protein içeriği, yağ miktarının sıfıra yakın olması ve saf Glutamin içeriyor olması dikkat çeken noktaları arasında yer alıyor.

 

2. QNT Weight Gain Formula

qnt-karbonhidrat-tozu.png

150 gramlık bir porsiyonda 115 gr karbonhidrat ve 24 gr protein içeriği sunan üründe 2.4 gr yağ bulunuyor. İçeriğindeki amino asitlere ek olarak B2, B3, B5, B6, B12 gibi vitaminler ile büyüme hormonu salgısında önemli rol oynuyor. Ayrıca mineral içeriği ile dikkat çekiyor.

 

3. Hardline Progainer

hardline-kilo-aldirici.png

Yerli Hardline firması tarafından üretilen bu ürün, fiyat/performans ve yüksek protein içeriği ile öne çıkıyor. Son yılların popüler karbonhidrat tozları arasına yerleşen üründe whey ile birlikte bitkisel protein bulunuyor. Ayrıca multivitamin, BCAA ve enerji içeceklerinde bulunan Taurin amino asidi içeriği ile dikkat çekiyor.

 

4. Inkospor x-Treme Weight Gainer

inkospor-karbonhidrat.png

Servis başına sunduğu 1.160 kalori ile dikkat çeken üründe yüksek kaliteli ham maddeler kullanılıyor. Sporcuların bulk dönemi için hazırlanan ürün, kilo almak isteyenlerin olumlu sonuç almasına yardımcı oluyor. Multivitamin ve minerallere ek olarak yüksek miktarda protein içeren karışım hacim sağlıyor.

 

5. Optimum Serious Mass

optimum-nutrition-karbonhidrat.png

Zengin bir karışım olarak nitelendirilen ürün, kilo almak isteyenler için porsiyon başına 1.250 kalori içeriyor. Ayrıca servis başına 50 gram protein ihtiva eden karışımda kullanılan; konsantre whey protein, kalsiyum kazeinat ve yumurta proteini olmak üzere 3 farklı emilim süresine sahip protein içeriği, onu rakiplerine karşı öne çıkarıyor. Ayrıca A, C, D, E ve B vitamini çeşitlerine ek zengin minerallere sahip olduğunu ekleyelim.

 

EN UYGUN KREATİNLER

1. Hardline Creapure

hardline-kreatin.png

Yerli firma Hardline etiketine sahip ürün Alman ALZCHEM firmasına ürettirilmektedir. ALZCHEM dünyanın tek mikronize kreatin monohidrat üreticisi konumundadır. Mikronize Creapure olması ürünün hızla emilmesini sağladığı için vücut tarafından hızlıca kullanılabilir. 

 

2. Optimum Micronized Creatine Powder

optimum-nutrition-kreatin.png

Adından anlaşılacağı üzere mikronize teknolojisine sahip ürün, hızlıca kana karışır ve kaslara depolanır. Kullanan kişinin kaslardaki ATP enerjisi ve su depolama özelliği ile hacimli görünüm elde etmesini sağlar.

 

3. Muscletech Essential Series Platinium

muscletech-kreatin.png

Musletech firması tarafından üretilen ürünün mikronize yapısı, hızlı emilim sağlar. Creapure özelliğe sahip olmayan ürün uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor.

 

4. Universal Creatine Powder

universal-kreatin.png

Harline gibi Alman ALZCHEM firması taraından üretilen ürün creapure formu sayesinde en hızlı emilen creatin ürünleri arasındadır. Yüksek enerji depolanmasına yardım eden ürün, Universal gibi köklü bir firma tarafından üretiliyor olmasıyla dikkat çekmektedir.

 

5. Nutrend Creatine Monohydrate Creapure

nutrend-kreatin.png

Aynı şekilde Alman firması ALZCHEM tarafından üretilen ürün, adından da anlaşılacağı üzere creapure formdadır ve yüksek hızlı emilim sağlamaktadır. Enerji artışı ile birlikte daha yoğun idman ve dayanıklılık kazanımı sağlar.

 

EN UYGUN L-KARNİTİN ÜRÜNLERİ

1. Nutrend L-Carnitine Shot

nutrend-l-karnitin.png

Sıvı formda olan ürünün etkisini arttırmak amacıyla içine kafein ve yeşil çay gibi bitkisel içerikler eklenmiştir. Enerji vermesi için eklenen taurin ve B vitamini içeriği dikkat çeken diğer özellikleri arasında yer almaktadır.

 

2. Hardline L-Karnitin Matrix

hardline-l-karnitin.png

Aspartam içermeyen yapısıyla hızlı emilim özelliğine sahiptir. Böylece hızlı etki yapan ve sıvı formuyla pratik kullanım sunan ürün, limon aromalı olarak satılmaktadır.

 

3. Nutrade Xtreme 3000

nutrade-l-karnitin.png

Yüksek kafein, Theanine, Tirozil amino asidi, karabibere acılık veren Piperine, portakal kabuğu ve saf karnitin içeriği ile dikkat çeken ürün, likit formuyla pratik kullanım sunmaktadır. Yüksek hammadde kalitesine saihp Alman menşeili Nutrade Xtreme, sporcularda odaklanma artışı da sağlamaktadır.

 

4. Power System L-Carnitine

power-system-l-karnitin.png

Üstün Alman kalitesiyle üretilen ve en saf, en kaliteli Karnitin hammaddesi olarak gösterilen Carnipure içeriği rakiplerine göre onu üstün kılıyor. Rakiplerinden geri olduğu tek konu ise onlara göre az da olsa yüksek fiyat etiketine sahip olması...

 

5. FA Nutrition L-Carnitine

fa-nutrition-l-karnitin.png

Kivi, böğürtlen ve portakal aramolı alabileceğiniz bu ürün, Karnitine ek bitkisel içeriğe sahip. Bitkisel içeriği diğerlerinden daha fazla olan ürün, diğerlerinden daha uygun fiyatlara satılıyor olmasına rağmen stok durumunun genelde yetersiz olması ve bu yüzden fazla kimseye ulaşamıyor oluşu sebebiyle onların gerisinde kalıyor.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

 

Kas Yapan Besinler

En İyi 5 Protein Tozu

En İyi 5 Kilo Aldırıcı

Dambıl Çeşitleri ve Modelleri

Dambıl Setleri ve Fiyatları

Yeni Başlayanlara Vücut Geliştirme Programları

Orta Seviye Vücut Geliştirme Programı

İleri Seviye Vücut Geliştirme Programı

Hangi Alet Hangi Bölgeyi Çalıştırır?

Fonksiyonel Antrenman Teknikleri

Egzersizlerin Doğru Sıralaması

Termojenik Yağ Yakıcılar

İnsülinin ve Kas Yapımı

Fitness Aletleri

Sporcu Kürleri

Ağırlık Çalışması Kaç Dakika Yapılmalı?

Kas ve Vücut Yapan İlaçlar

Antrenman Öncesi Beslenme

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.