Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?En Uygun Uçak Bileti 10 Taktik

Hava yolu ile seyahat eden kişi sayısı sürekli artıyor ve kişiler ucuz uçak bileti bulmaya yollarını araştırıyor. Peki, en ucuz uçak bileti nasıl alınır?
Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?En Uygun Uçak Bileti 10 Taktik

Hava yolu şirketleri ile yolculuk eden birçok kişi, "ucuz uçak bileti – uygun uçak bileti" temin etmek için neler yapılması gerektiği hakkında fikir sahibi olmak istiyor. Peki, en uygun uçak bileti bulmak için neler yapılmalı? Yolculuklarınızı yarı yarıya getirmenizi sağlayacak uygun fiyata uçak bileti bulmanın yolları sizlerle...


Ucuz Uçak Bileti Almanın 10 Püf Noktası

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

Seyahat işlemini genel olarak havayolu ile gerçekleştiren kişiler bu içeriğimizi dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu içerikte "ucuz uçak bileti – uygun uçak bileti" almanın kolay yollarını maddeler halinde inceledik. İşte, ucuz uçak bileti almanın püf noktaları...

1. Erken Rezervasyon Yapın

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Hava yolu ile seyahat eden kişilerin en ucuz uçak biletini bulması için yapması gereken şeylerin başında "erken rezervasyon" yapmak gelir. Bütün havayolu şirketleri ucuz koltukları sınırlı sayıda belirler ve bu koltukların satışı tamamlandığında ucuz olan uçak biletleri bir anda yüksek fiyattan satışa sunulur. Siz de, hava yolu şirketlerinin belirlediği bu promosyonlu ucuz uçak biletlerini erken rezervasyon yaparak alabilirsiniz. Erken rezervasyon için, uçuş tarihinizden minimum "21 gün" öncesine bilet alın.


2. En Uygun Zamanda Alın

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Hava yolu şirketlerinde, "hafta içi uçak bilet fiyatları" ile "hafta sonu uçak bilet fiyatları" arasında büyük bir fark bulunmaktadır. Öyle ki, hafta içi uçuşlarında satılan uçak biletleri, hafta sonunda satılan uçak biletlerine göre daha uygundur. Birçok araştırmadan çıkan sonuçlara göre ise, hafta içi "Çarşamba ve Perşembe" günleri en ucuz biletlerin satıldığı günler olarak belirlenmişti.


3. Seyahat Tarihini Esnek Tutun

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Ucuz uçak bileti alabilmenin en önemli detaylarından bir tanesi de, kesin bir tarih yerine "esnek bir seyahat saat" belirlemeniz olacaktır. Kesin bir tarih üzerinden ucuz uçak bileti sorgulama yerine daha esnek bir tarihe sorgulamak, paranızın cebinizde kalmasına neden olacaktır.


4. Uçak Biletinizi Geç Alın

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Ulaşım ağının hemen hepsinde, bütün firmalar araçlarını tamamen doldurmak ister. Bir yerden bir yere giderken araçlarda yer alan tek bir koltuğun bile boş olması o firma için para kaybı anlamına gelmektedir. İşte; bu durumdan kaynaklanan uygun biletler müşterilerin huzuruna sunulur. Uçağı tamamen dolmayan firma, koltukların boş bırakmak yerine bilet fiyatlarını oldukça aşağı çeker. Bu sayede uçağın tamamen dolmasını sağlar. Bu sayede de, kesin bir tarih belirlemediyseniz ve tarih olarak bir zorunluğunuz yoksa sizler de bileti normalinden uygun fiyata alabilirsiniz.


5. Direkt ve Aktarmalı Uçuşları Karşılaştırın

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Çoğu zaman, bir şehirden diğer şehre yapılan direk uçuşlar daha uygun bilet fiyatlarını ortaya çıkarır. Bu durum her zamanda geçerli de olmayabilir. Bu yüzden, bilet alırken, önceki gün ile sonraki gün uçuş listesine ve fiyat listesine bakıp, "diret uçuşlar" ile "aktarmalı uçuşlar" karşılaştırın. Sizin için en uygununu bulup satın alabilirsiniz.

Aktarmalı uçuşlar için mutlaka bakmanız gereken bir yer de Enuygun uçak bileti servisinde bulunan Akıllı Aktarma uçuşları olmalı. Burada normalde aktarması olmayan uçuşları birleştirerek çok büyük fiyat avantajları yakalayabilirsiniz. Özellikle uzun mesafe uçuşlarında Enuygun çok sayıda akıllı aktarmalı uçuş seçeneği sunuyor.


6. Gidiş Dönüş Tarihlerini Önceden Belirleyin

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Havayolu sisteminde, gidiş dönüş tarihleri belli olan biletleri almanız, cebinizden tasarruf yapmanızı sağlayabilmektedir. Bir nevi erken rezervasyon gibi de düşünülmelidir. Bilet satın alırken kesin dönüş tarihinizi belirleyerek uçak bileti satın alırsanız daha ucuz uçak bileti bulma şansınız artar.


7. Gideceğiniz Şehrin Alternatif Havalimanlarına Bakın

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Ülkemizde olduğu gibi, dünyanın birçok ülkesindeki büyük şehirlerde de "birden fazla havalimanı" mevcuttur. İki havalimanına da yapılan uçuşlarda büyük fiyat farklılıkları yer almaktadır. Ülkemizde bunun en güzel örneği ise "Sabiha Gökçen Havalimanı’dır" . "İstanbul Havalimanı’na" uçan uçakların bilet fiyatları ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçan uçakların bilet fiyatları birbirinden farklıdır. Sabiha Gökçen’e uçan uçakların bilet fiyatları daha ucuz ve daha uygundur.


8. Aktarma Uçuşları Takip Edin

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Özellikle yurtdışı uçuşlarında aktarmalı uçuşlar, çoğu zaman en ucuz uçak biletlerinin alınmasını sağlamaktadır. Birçok firma, dünya üzerindeki havalimanları üzerinde en uygunlarını bulup uçuşlarını buraya gerçekleştirmektedir. Örneğin, İstanbul’dan direk olarak A şehrine uçmak yerine, ilk olarak B şehrine sonra da oradan A şehrine uçabilirsiniz. Bu sayede daha ucuza bilet alıp ve uygun fiyata seyahat edebilirsiniz.


9. Havayolu Şirketlerinin Mail Bölümüne Kaydolun

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Havayolu şirketlerinin bilet fiyatları her gün değişebilmektedir. "Uçak bileti fiyatları" bazen yükselişe geçerken, bazen de en uygun şekilde "promosyonlu" olarak sunulmaktadır. Kampanyalardan erken haberdar olmak için havayolu ve bilet satışı yapan web sitelerinin e-posta listelerine kaydolun. Bu sayede, sizlerin ilgilendiği ucuz uçak biletli uçuşları kolayca takip edebilir ve anında indirimlerden haberdar olabilirsiniz. Kısaca söylememiz gerekirse, Türk Hava Yolları, Pegasus, Atlas Global, Anadolu Jet, Onur Air, SunExpress vb. firmalara mail adresiniz ile kayıt olun.


10. Uçak Bileti Arama Motorlarını Kullanın

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

"Ucuz uçak bilet" ya da "en uygun uçak biletini" bulabilmek için, havayolu şirketlerinin sayfalarına tek tek bakmak yerine, sizlerin yerine bu arama işlemini gerçekleştiren "arama motorlarını" kullanın. Arama motorları, gideceğiniz güne ait bütün firmaların uçuşlarını liste haline karşınıza çıkartır ve ucuz uçak bileti bulmak için yapacağımız zahmetli araştırmayı bizim yerimize pratik ve inanılmaz hızlı şekilde gerçekleştirir.


İnternetten Ucuz Uçak Bileti Satan Firmalar

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

Havayolu ile seyahat eden vatandaşlar için en güzel ucuz uçak bileti yöntemlerinden bir tanesi arama motorlarıdır. Arama motorları sayesinde, bütün firmaların belirlenen tarihteki uçuşları listelenir. Bu uçuşlar içerisinde direk uçuşlar ve aktarmalı uçuşlarda yer alır. Bu sayede en uygun uçak bileti hem saat hem de fiyat bakımında hizmetinize sunulur. Peki hangi uçak bileti arama motorları bilinmektedir? İşte, uygun uçak bileti sorgulama işlemi için çok kullanılan arama motorları;

1. BiletAll.com

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

BiletAll uygulaması ve internet sitesi ile ucuz biletleri sorgulayabilir güvenli yolla satın alabilirsiniz. Ayrıca fırsatları ve indirimli kampanyaları da bu platform üzerinden takip edebilirsiniz. Bilet al resmi web adresine erişmek için buraya tıklayın. 


2. Turna.com

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

Başta Türkiye çıkışlı uçuşlar olmak üzere, diğer uçuşlarda da büyük fırsat sunabilen bir uygulamadır (arama motoru) Kendi içerisinde “ TURNAPUAN “ isimli bir bedava bilet kampanyası da barındırmaktadır. 


3. Expedia.com

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

Dünya üzerinde en çok kullanılan uçak bileti arama uygulamalarından bir tanesi de Expedia.com’dur. Arama motorunun popüler yapan şey ise, sadece uçak bileti değil aynı zamanda Otel, tren, cruise ve daha nice tatille ilgili araştırmalarının tamamını yapılabilmesidir. 


4. Momondo.com

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

Dünya üzerinde en bilindik bilet arama motorlarından bir tanesi de Momondo.com’dur. 7 kıta üzerinde bir ağa sahip olan site üzerinden dünyanın her yerine uygun bilet sorgulaması yapılabilmektedir. 


5. Seyahatim.com

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

Türkiye’nin en güzel uçak bileti arama motorlarının başında gelen seyahatim.com, uçak biletlerinin yanı sıra otel kiralamadan araç kiralamaya kadar birçok platformda hizmet sunmaktadır.


6. SkyScanner.com

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

Dünya üzerindeki bilindik diğer bilet arama motorlarından çok bir farkı yok gibi dursa da, özellikle Avrupa’ya yapılacak uçuşlar için ucuz ve uygun bilet bulması konusunda diğerlerinden çok daha iyidir. Aynı zamanda belirlenen kotaya uygun bilet fiyatlarını da karşınıza çıkarmaktadır.


7. Aerobilet.com

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

1000’e yakın havayolu firması ile çalışan Aerobilet.com, aradığınız uçuşlar hakkında detaylı ve sistematik bilgilerin yanı sıra uçuş hakkındaki diğer tüm bilgileri de en ince ayrıntısına kadar sizlere sunmaktadır. Diğer arama motorları gibi sadece uçak bilet, diğer bütün rezervasyon gerektiren otel vs. gibi yerlere de bilet ayarlayabilmektedir. 


8. eDreams.com

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır

100’den fazla havayolu şirketinde, 60.000’den fazla farklı rota için uçak bileti, dünyanın 30.000 noktasında, 150.000’den fazla otel seçeneği sunmaktadır.


NOT: Yukarıda yer alan ucuz uçak bileti arama motorlarının yanı sıra farklı sitelerde yer almaktadır. Ancak yukarıda belirtilen uçak bileti arama motorlarının hepsi Türkiye’de ve dünyada en çok kullanılanların başında gelmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum