En Vahşi Köpek Türleri - Dünya'nın En Tehlikeli 12 Köpeği!

Normal bir şekilde yetiştirilen köpekler insanlara asla saldırmazlar. Eğer köpeklerin eğitimleri saldırmaya yönelik olursa köpek hırçınlaşır, etrafındaki herkese saldırmaya başlar. Bu içeriğimizde dünyanın en tehlikeli köpeklerini listeledik.
En Vahşi Köpek Türleri - Dünya'nın En Tehlikeli 12 Köpeği!

Dünya'nın En Tehlikeli Köpek Cinsleri

Bazı köpekler insanlara çok değer verip onlara yol arkadaşı olur. Bunun tam aksine her insana saldıran köpek ırkları da vardır. Bazı köpekler hem cüssesi hem de gücü ile aklımızı başımızdan alacak türden canlılardır. Sevip sevmeme konusu dışında bir de vahşi olarak tanımlayabileceğiniz tehlikeli köpek türleri vardır. Bu köpekler, marifetmiş gibi boy göstermek adına saldırgan bir şekilde yetiştiriliyorlar. Dünyanın en tehlikeli köpek ırkları ile tanışmaya hazır mısınız? Bu içeriğimizde dünya üzerinde varolan en tehlikeli köpek türlerini sizler için bir araya getirdik. 

Dünyanın En Tehlikeli Köpekleri;

1. Pitbull

19.YY da ortaya çıkan Pitbull ırkı, dünyanın en tehlikeli hayvan cinslerinde birinci sırada yer almaktadır. Pitbullar hırçınlaştırılarak yetiştirilirse etrafındaki insanlara büyük zararlar verebilir. Pitbull cinsi köpekler çeneleriyle meşhurdur çünkü tuttuğunu (misal ağaca veya direğe asılan bir hedef) koparır, koparmazsa bırakmayı aklından geçirmez. Komut alma konusunda bağımsız bir karakter ortaya koydukları gibi bir savunmacı yaklaşım da olsa onları eğitmek diğer bazı türlerde olduğu kadar kolay değildir.

en tehlikeli köpek cinsleri


2. Kangal

Türkiye'de ortaya çıkan bekçi köpeği kangal, ismini Sivas'ın Kangal ilçesinden almaktadır. Kangallar büyük cüsseleriyle ve saldırganlıklarıyla bilinir. Kangallar insanın en yakın ve sadık dostlarının başında gelmekte, onun canını ve malını korumaktadır. Savaşta ve avda yüzyıllardır savaş köpeği olarak kullanıldılar. Kangal köpekleri özellikle kurtlara karşı verdiği başarılı savaşlarla tanınır. Bir çoban köpeği olarak yorgunluktan ve kötü hava koşullarından etkilenmezler. Yapısal ve güç olarak incelendiği zaman, kangal köpeklerinin son derece kuvvetli ve kaslı bir bedene sahip olduğu görülmektedir. Bu beden yapısı, genetiktir. Bu köpekler o kadar kuvvetlidir ki, ağırlıklarının 2 veya 3 katı olan ağrılıkları ağızlarıyla sürükler.

en tehlikeli köpek cinsleri


3. Alman Kurdu

Almanya'da ortaya çıkmış olan kurt türünün rengi turuncu ve siyah karışımıdır. Akıllı bir köpek olmasıyla bilinen Alman Kurtları 35 - 45 kilogram ağırlığındadır. Çoğunlukla profesyonel olarak yetiştirilip polis teşkilatının K-9 birimlerinde kullanılmaktadır. Asil köpek Alman Kurdu Özellikleri adlı içeriğimize tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

en tehlikeli köpek cinsleri


4. Dogo Argentino

Asil duruşu ve korkusuz oluşu ile bilinen Dogo Argentino ırkı sahibini tehlikelerden korumak için rahatsız olduğu yabancı kişilere karşı acımasız davranır. Dogo Argentino mükemmel bir bekçi köpeğidir. Oldukça zeki olan bu ırk kolay eğitim alır. Ancak güçlü olan bu ırkın kuralcı ve tutarlı bir sahip tarafından yetiştirilmesi gerekir. Yetişkinleri agresiflik göstermekle birlikte genellikle uyarılmadıkları sürece saldırganlık ve meydan okuma gibi bir davranış göstermezler.

en tehlikeli köpek cinsleri


5. Doberman

Tanımadığı kişilere karşı oldukça hırçın olan Doberman cinsi, dünyanın en iyi bekçi köpeği olarak bilinir. Zekasıyla bilinen bu ırk, sadece koruduğu bölgeye girmeye çalışan insanlara saldırır.

en tehlikeli köpek cinsleri


6. Alaska Kurdu

Sibirya Kurdu'nun biraz daha farklı bir türü olan Alaska Kurdu, Sibirya Kurduna göre çok daha tembeldir. Bu cins her gün dışarı çıkmak ve gezmek ister. İstedikleri yapılmazsa hırçın ve saldırgan olur.

en tehlikeli köpek cinsleri


7. Sibirya Kurdu

Kuzey ülkelerinde yüzyıllardır ünlü olan, kızak çekme, geyik çobanlığı ve bekçilik gibi görevlerde bulunan Sibirya Kurdu insanlara çok fazla saldırmaz. Daha çok kendinden küçük fare, kuş gibi hayvanlara saldırır. Sibirya kurtları çok kolay öğrenebilirler ama kendilerince mantıksız bulduğu şeyleri kabul etmezler ve komutlara uymamak için inat ederler. Öte yandan eğitim vermede en kolay türler arasında sayılır. Özgürlüklerine düşkün oldukları için inatçılığıyla bilinirler. Sibirya kurtları gördüğü tüm canlılarla iyi geçinebilir ancak kuş, fare gibi küçük olan hayvanları avlama istekleri olabilmektedir. 

en tehlikeli köpek cinsleri


8. Boxer

Boxer cinsi, 1980 - 2010 yılları arasında 50'den fazla saldırı vakasıyla dünyanın en tehlikeli köpekleri arasında yer almaktadır. Sahibine oldukça sadık olmasının yanı sıra güçlü ve kaslı bir vücut yapısına sahiptir. Boxer cinsi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Boxer Cinsi Özellikleri adlı içeriğimize tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

en tehlikeli köpek cinsleri


9. Cane Corso

Kemik yapıları sayesinde çok büyük cüsselere ulaşabilen Cane Corso köpek ırkı kaslı ve yapılı bir vücuda sahiptir. Sahibine çok fazla sadık olan bu köpek ırkı sinirlendiğinde engel tanımaz hale gelir.

en tehlikeli köpek cinsleri


10. Danua

Almanya'da 400 yıl önce ortaya çıkmış, dünyanın en büyük köpeklerinden birisidir. Domuz avında kullanılmak üzere yetiştirilen Danua köpek cinsi cüssesiyle herkese korku salmaktadır. Erkek Danuaların yükseklikleri en az 76-79, dişilerin yükseklikleri ise en az 71-76 santimdir. Danuaların hem dişilerinin hem de erkeklerinin ağırlığıysa en az 50-82 kilo arasındadır. Danualar için “kibar dev” tanımı kullanılır ve emin olun ki karakterleri bu tanıma tıpatıp uygundur. Büyük köpeklerin saldırgan olduğu görüşüne sahip olan bir insanın bir Danua ile tanışması bu fikrin ne kadar yanlış olduğunu anlaması için yeterlidir.

en tehlikeli köpek cinsleri


11. Boerboel

Yapılı vücudu ve saldırgan oluşu ile bilinen Boerboel cinsi genellikle Güney Afrika'da bulunmaktadır. Afrika'da evlere giren büyük yırtıcı kedi türlerinden korumak amacıyla kullanılan Boerboel, sahibine oldukça sadıktır.

en tehlikeli köpek cinsleri


12. Bull Terrier

Bull Terrier, birçok ırkın karıştırılmasıyla ortaya çıkmıştır. Görüntüsü küçük olsa da sinirlendirildiği zaman dünyanın en tehlikeli ve güçlü köpeklerinden birisidir.

en tehlikeli köpek cinsleri

Önerilen İçerik; En İyi Köpek Cinsleri & Türleri ve Sevilen Köpek Irkları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
44 Yorum