Bu Bitkiler Ciddi Derecede Zarar Veriyor! İşte Asla Dokunmamanız Gereken 7 Bitki!

Çiçekler çok eski yıllardan beri insanların hayatında büyük bir öneme sahiptir. Doğada bir çok bitki türü bulunmaktadır. Bu içeriğimizde asla dokunmamanız gereken bitkileri araştırdık ve derledik. İşte ciddi derecede zararlı olan bitkiler;
Bu Bitkiler Ciddi Derecede Zarar Veriyor! İşte Asla Dokunmamanız Gereken 7 Bitki!

Dünyanın En Tehlikeli Bitkileri

Dünyadaki çoğu bitki insana zarardan çok yarar sağlar. Birazdan göreceğiniz bitkiler dokunulduğu anda büyük zararlar vermektedir. İşte kesinlikle dokunulmaması gereken zehirli bitkiler;


1. Isırgan Otu

Çoğunlukla Kuzey Amerika, Kuzey Afrika ve Güney Amerika bölgelerinde bulunan ısırgan otunun gövdesinde ve yapraklarında formik asit ve tahriş edici maddeler vardır. Eğer ısırgan otuna dokunulursa ciltte yanma, karıncalanma ve kaşıntı olur.

isirgan-otu-006.jpg


2. Manşinel

Yaprak dökmeyen ağaç olarak bilinen manşinel, Orta ve Güney Amerika bölgelerinde bulunur. Yaprakları ve meyveleri adeta bir elma ağacını andırır. Eğer manşinel ağacında bulunan elmaya benzer meyveyi yerseniz büyük ihtimal ölürsünüz. Ağız ve yemek borusunda kabarcıklar çıkaran bu meyve forbol denilen tahriş edici bir kimyasal madde içermektedir.

isirgan-otu-007.jpg


3. Zehirli Sarmaşık

Kuzey Amerika'nın doğusunda yaşayan insanlar zehirli sarmaşıkların yapraklarına çok dikkat etmektedir. Zehirli sarmaşık, urushiol olarak bilinen bir kimsayal madde içerdiği için dokunulduğu andan itibaren ciltte ağrılı, şiddetli ve kaşıntılı bir iltihabın çıkmasına neden olur.

zehirli-sarmasik.jpg


4. Ağrı Çalı

Afrika'nın zehirli sarmaşığı olarak bilinen Ağrı Çalı sadece Güney Afrika'da bulunur. Dokunulduğunda ciltte şişkinlik ve kabarcıklanma yapan ağrı çalı bitkisinin etkisi 1-2 saatte geçmektedir. Bazı insanlar bu bitkiye bağışıklık kazanmıştır.

agri-cali-001.jpg


5. Sessiz Adım Çiçeği

Güneydoğu Amerika'ya özgü olan sessiz adım çiçeği, tahriş edici ve şiddetli bir acıya sebep olan tüylere sahiptir. Yoğun acıya ve kaşıntıya sebep olan çiçeğin etkisi 1 saat gibi kısa bir sürede geçer.

sessiz-adim-cicegi.jpg


6. Gympie Gympie

Dünya'nın en tehlikeli bitkileri arasında yer alan gympie gympie, dokunulduğunda kişiye son derece büyük bir acı vermektedir. Bitkinin verdiği hissin elektrik çarpması gibi olduğu söylenmektedir. 

gympie-gympie.jpg


7. Tavşancıl Otu

Avrupa'nın doğusunda bulunan tavşancıl otu ABD'nin de bazı bölgelerinde de bulunur. Temas halinde ciltte kabarcıklar oluşur. Eğer bitkiye dokunup elinizi gözünüze götürürseniz kör olma ihtimaliniz bile vardır.

tavsancil-otu.jpg

Önerilen İçerik; Kaşıntıyı Doğal Yöntemlerle Gidermenin 6 Yolu

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.