Topuz Modelleri 2024 | En Popüler Zarif ve Şık Topuzlar

Kadınların uğraşarak saçlarını yapmaları hep zaman alır fakat en popüler topuz modelleri için saatlerce uğraşmaya gerek yok artık.
Topuz Modelleri 2024 | En Popüler Zarif ve Şık Topuzlar

Topuz Modelleri

Günlük yaşantımızda her zaman yaptığımız saçlardan sıkılmış olabilirsiniz. Ama o kadar pratik ve güzel saç modelleri var ki kuaföre gitmişsiniz gibi bir saç modelini evde kendiniz yapabilirsiniz. Hem siz yaparken keyif alacaksınız hem de etrafınızdaki insanlar saçınıza bayılacak. Görsel anlatımlı ve kolay püf noktalarıyla saçlarınızı şekillendirebilirsiniz.

1. Dağınık Topuz

En popüler topuzlar listemizin ilk sırasında yer alan dağınık topuz modeli, abartılı topuzlardan daha çok seviliyor. Sade bir dağınık topuz ile sade kıyafetlerin birleşimi 2024 yılının en çok tutulan kombinlerinden. Dağınık topuz tepeden toplanarak kenarlardan bırakılmak suretiyle oluşturulur. Partide, evde, dışarıda, mezuniyetlerde, akşam yemeklerinde kısacası her yerde kullanabileceğiniz bir modeldir. Rahatlığı ve gençliği yansıtan dağınık topuzlar için omuzları geçen bir saç uzunluğuna sahip olmanız gerekiyor.

Evde Dağınık Topuz Yapımı

Dağınık topuzu nasıl yapılır? Saçlarınızı alttan toplayarak arkada at kuyruğu yapın. Daha sonra saçlarınızı ikiye ayırın, bu iki saçı düğüm yapın. Bu şekilde bombeli bir görünüm elde edeceksiniz. Düğümün bombesini kendinize göre genişletebilirsiniz. En son saç uçlarınızı ve bombeyi avucunuzun içine alın ve istediğiniz yere yerleştirmek istediğiniz tel tokalarla tutturun.

2. Evde Topuz

Kadınların asla vazgeçemeyeceği ev topuzu artık trend olmuş durumda. Genellikle evde rahat etmek için kolay ve pratik şekilde toplanan bu saç modelidir. Diğer bir adı ise depresyon topuzudur. Kadınların depresyona girdikleri zaman saçlarından bile vazgeçtiğini göstermektedir. Ev topuzu kadınların evde makyajını silip pijamalarını giydikten sonra kullandığı model olarak da görülür. Hatta temizlik topuzu diyenler de var. Rahat ve salaş bir zaman geçirmesinde kadınlara yardımcı olur. Bu model kuaförler tarafından da kıskanılır çünkü hiçbir kadın gibi yapamazlar. Her kadının kendi stili vardır fakat günümüzde artık seksi ve cazibeyi artıran bir saç modeli olarak tabir edilmektedir. Erkekler bu modeli kullanan kadınların daha seksi göründüğünü düşünüyor. Bu yüzden artık kadınlar, sadece evde değil bu modeli ev dışında da kullanıyor. Tabi ki adı hala ev topuzu olarak kalıyor. Kısacası ev topuzu kadınlar için mükemmel bir model.

5542659c26931fce9dc006a45cb615c5-2.jpg

Evde Ev Topuzu Yapımı

Saçımızın tümünü at kuyruğu yapar gibi elinizde toplayınız. Sıkı olmayacak şekilde burkarak çeviriniz. Saçımızın lastik takılacak kısmını sıkı şekilde tutunuz. Lastiği iki kere sararak takınız. Yanlardan kısa saçlarınızı çıkarınız. Ev topuzunuz hazır.

3. Yarım Topuz

Yarım topuz, 2015 ilkbahar yaz sezonuna damga vuran topuz modeli oldu. Half Up Bun adı verilen topuz, önümüzde ki sezonlar boyunca kadınların saçlarını şekillendirecek. Kadınlar artık, rahatlığı ve konforu baz olarak hareket ediyor. Bu durum da saçlarına yansıyor. Spor ve cool bir görünüm sergileyen bu model, her yaştan ilgi görüyor. Bu modeli düz ya da dalgalı saçınıza uygulayabilirsiniz. Bir saç lastiği ile kolaylıkla yapabileceğiniz bir model. İstediğiniz mekanda gündüz ya da gece bu saç modelini kullanabilirsiniz.

7a7441ae82d52b3623bdb016e328dc25.jpg

Yarım Topuz Yapımı

Saçlarımızın yanından iki tutam alıp, at kuyruğu toplar şekilde saç tokasıyla topluyoruz. Saçlarımızın alt kısmı açık kalıyor. Half Up Bun, yani yarım topuz saç modelimiz hazır.

4. Normcore Topuz

Bu sezon trend olan model, önümüzdeki yıllarda kadınları bırakmayacak. Görünümü ile ense topuzunu andıran bir model. Doğal görünümlü bir saç stili olan normcore topuz, kolay yapımı ile kadınların sevdiği bir model oluyor. Gündüz, gece, spor ve ofis kullanıma uygun olan topuz modelidir. Bu modeli dilerseniz saçlarınızı tarayıp sımsıkı şekilde toplayarak ensede küçük bir topuz oluşturarak yapabilirsiniz ya da dağınık bir stili tercih edebilir ve saçlarınızı toplayıp ensede buluşturarak topuz modelini verdikten sonra birkaç tutam saç çıkarıp salaş bir görünüm verebilirsiniz. Eğer kahkülleriniz varsa bu topuzda kahküllerinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

en-populer-topuz-modelleri-003.jpg

Normcore Topuz Yapımı

Normcore topuz saçların ensede toplanın topuz şeklini almasıyla oluşur. Bir toka yardımı ile bu saç modelini yapabilirsiniz. Saçlarınızı tarayıp, ensenizde toplayınız ve bir toka yardımı ile saçlarınızı tutturunuz.

5. Fiyonk Topuz

Fiyon topuz, Minnie Mouse saçı olarak adlandırılır. Fiyonk, genellikle aksesuar olarak kadınların saçlarını süslerdi fakat fiyonk topuz modeli artık bu aksesuara gerek duymadan yapılır. Aksesuarın yerini saçlardan şekillendirerek yapılan fiyonklar alıyor. Bu topuz modeli zarif ve şık modellerden biri oluyor. Farklı şekillerde de yapılarak, çeşitliliğini artırıyor. Bu modeli dilerseniz, saçınızın çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. En çok beğenilen ve kullanılan model, tepede toplanan saçların topuz şeklini alması ve saçlardan hazırlanarak fiyonk yapılmasıdır. Bu model sevimli ve şık bir model oluyor. Fiyonk topuzu, gece davetlerinde zarif bir görünüm sergilemek için kullanabilirsiniz. Dilerseniz gündüz de kullanabilir, hoş bir stil yakalayabilirsiniz.

7714fc2e822618bfda6b6516dd6ba479.jpg

Fiyonk Topuz Yapımı

Saçlarınızı tarayıp, tepeden lastik yardımı ile toplayınız. Saçınızı at kuyruğu gibi sıkıca toplarken son kez lastikten geçirmeyiniz. Saçlarınızın uç kısımları tepenizde kalacak şekilde bırakınız. Daha sonra toplu olan kısmını ikiye ayırınız. Son olarak saçınızın uç kısmını ikiye ayırdığınız bölümden geçirerek arkaya atınız. Bu saçları tel toka ile sıkıca tutturunuz ve fiyonk topuzunuz hazır.

6. Donut Topuz

Donut topuzun bir diğer adı balerin topuzudur. Modası asla geçmeyen topuz modellerinden biri olan donut topuzu, kadınların da çok sevdiği bir modeldir. Bu model, kadınların her mekanda kullanabileceği bir modeldir. Donut topuz, gündüz, gece, ofis ve hatta sporda dahi kullanabilir bir model oluyor. Daha önceden sadece özel gecelerde kullanılan bu modeli artık kadınlar günlük olarak kullanıyor. Bu saç modelini yaparken, dilerseniz sünger kullanabilirsiniz. Daha kolay ve hafif istiyorsanız, sünger kullanmadan da kolaylıkla yapabilirsiniz.

6737a8cb576fdf3ee131c55a8f0a14f1.jpg

Donut Topuz Yapımı

Saçlarımızı tarayıp at kuyruğu şeklinde lastik toka ile toplayınız. Topladığınız saçlarınızın lastik olan kısmına sünger tokayı yerleştiriniz. Saçınızın kuyruk kısmını sünger tokanın üzerine sarınız ve ucunun tel tokalarla sabitleyiniz. Sünger tokayı istediğiniz boyutta kullanarak topuzunuzun büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. 10 dakika içinde yapabileceğiniz bu şık saç modeli ile istediğiniz davete katılabilirsiniz.

7. Örgü Topuz

Örgü yıllardır sevilen ve kullanılan bir modeldir. Okul döneminde sıkça kullanılan çeşitli şekilleri bulunan bir modeldir. Geçtiğimiz sezon trend olan örgü modeller, topuz yapımlarında da kullanılmaya başlandı ve kadınlar bu modelleri çok sevdi. Örgü topuzlar, çeşitli modellerden oluşuyor ve bu modeller her zaman kullanılıyor. Örgü artık sadece çocukların kullandığı model olmaktan çıkıyor. Kadınlar örgü detaylardan oluşan topuzları kullanmayı artık çok seviyor. Tabi ki en sık kullanılan örgü modeli yanlardan örülen ve ensede toplanan modeldir. Siz de istediğiniz model ve şekilde örgü topuzları kullanabilirsiniz.

b6f286498b4b52eb454fd4fc561a46fb.jpg

Örgü Topuz Yapımı

Örgü topuzu yapımı için, ilk önce saçlarınızın ön kısmını iki yana ayırınız. Daha sonra klasik örgü olarak bir kısmını örüp ucuna ince bir lastik takınız. Daha sonra saçınızın diğer yanını da aynı şekilde örüp lastik ile tutturunuz. Daha sonra saçlarınızı ensede topuz şekli vererek tel toka ile tutturunuz. Örgü topuzunuz hazır. Bu modeli farklı örgü çeşitleriyle de deneyebilirsiniz.

8. Saç Bantlı Topuz

Aksesuarlı topuzlar, sevilen modellerdir. Özellikle bantlarla yapılan modeller sıklıkla tercih edilir. Birbirinden farklı ve renkleri bulunan saç bantları ile yapılan topuzlar, şık ve zarif bir stili gösteriyor. Bu saç modeli neredeyse her zaman kullanılabilir bir model. Beğendiğiniz saç bantlarından seçip topunuzu yapabilirsiniz. Kolay ve pratik yapımı ile kadınları sevindiren bir model oluyor. Taş ve inci detaylı bantlar daha da farklı bir şıklık katıyor.

19fe7510218e3dd1e009091f0fc974f3.jpg

Saç Bantlı Topuz Yapımı

Saçlarınızı düz ya da dalgalı olarak tercih edebilirsiniz. Bu topuz için gereken bir saç bandı ve birkaç tel toka. Saçlarınızı dilediğiniz gibi ön kısmını ayırıp şeklini veriniz. Daha sonra saç bandını takınız. Saçlarınızın ön kısmından başlayarak bandınızın alt kısmından geçirerek saçlarınızı tutturunuz. Bu şekilde ilerleyerek, saçlarınızın tümünü sırayla saç bandının içinden geçirerek toplayınız ve saçlarınızın uç kısımlarını tel toka ile tutturunuz. Saç bandı ile topuz yapımı bu kadar basit ve pratik.

9. Salaş Topuz Modeli

Bu topuzu günlük yaşantınızda kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Hem şık hem spor görünümlü bu topuz gerçekten 5 dakikanızı almayacak. Saçlarınızı ortadan ikiye ayırın sonra onları çok sıkmadan düğüm atın ardından kalan parçaları birleştirin ve tel tokalarla tutturun işte mükemmel bir saç modeli.

d83668104908654d9c3298600cc7dc9c-001.jpg

10. Örgülü Balerin Topuzu

Daha sade ama gösterişlide olan bir saç modeli mi istiyorsunuz? Bu modelle gerçekten inanılmaz havalı görüneceksiniz. Başınızı aşağıya doğru eğin ve alt taraftaki saçları sıkı sıkı örün. Daha sonrasında sımsıkı bir at kuyruk yapın ve yapmış olduğunuz at kuyruğunuzu burarak saçınızın etrafında döndürün ve toka yardımıyla saçını tutturun. Geceye hazırsınız.

0e0b52b78e11d545de477f760f99229e.jpg

Özellikle uzun saç kullanan kadınların saçlarını daha güçlü ve esnek hale getirmesi için kullanılan Keratin Topuz saçların bakımında da önemlidir. Eğer sizde henüz keratin bakımı hakkında bilgi sahibi değilseniz Keratin Nedir ve Faydaları Nelerdir? sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum