Buralarda Olmayı Kim İstemez? Dünyanın En Renkli 15 Sokak ve Kasabası

Dünyanın en renkli sokakları hakkında bir fikriniz var mı? Görünce burada olmak istiyorum diyeceğiniz birbirinden farklı 15 sokak ve kasabayı listemizde sıraladık. Listemizde Türkiye'de yer alıyor! Kafanızda yeni tatil planları oluşturacak yerler...
Buralarda Olmayı Kim İstemez? Dünyanın En Renkli 15 Sokak ve Kasabası

Dünyanın En Renkli 15 Sokak ve Kasabası

"Dünyanın en güzel tatil yerleri" hakkında birçok yazı okumuş olmalısınız. Her biri birbirinden değerli eşsiz doğa harikalarına da tanıklık etmişsinizdir. Şimdi görecekleriniz ise insan eliyle yapılmış rengarenk sokak ve kasaba manzaraları olacak. Listemizde yer alan 15 farklı bölgeyi gördüğünüzde hem içiniz ısınacak hemde yeni tatil planları yapmaya başlayacaksınız. İşte eşi benzeri bulunmayan dünyanın en renkli 15 sokağı!


1. Burano, İtalya

San Marco Meydan'ndan kalkan deniz taksileri ile gidebileceğiniz Burano Adası, cıvıl cıvıl sokakları, dantel işlemleri ve lezzetli deniz ürünleriyle nam salmıştır. Venedik Lagünü'nde yer alan bu ada, gökkuşağının hemen her rengi ile bezenmiş balıkçı evleri ve sevimli küçük dükkanlarıyla sizi bambaşka bir diyara götürmeyi başaracak.

Dünyanın En Renkli Sokakları


2. Kampung Pelangi, Endonezya

"Gökkuşağı köyü" olarak da bilinen Kampung Pelangi, Endonezya'nın Randusari kasabasında yer almaktadır. Önceleri çöplük olarak bilinen köy, Kampung Kali projesi kapsamında harcanan 22 bin dolarla bugün ki halini almıştır. Toplam 232 haneden meydana gelen gökkuşağı köyü, Endonezya'da uğramanız gereken yerler arasında bulunuyor.

Dünyanın En Renkli Sokakları


3. Balat, İstanbul

Medeniyetler şehri İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Balat semti, muazzam sokakları ve eşsiz manzarası ile görenleri büyülemektedir. Yılda milyonlarca yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan semt, çiftlerin eşsiz düğün karelerine ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul'un tarihi, kültürel mirası ve geleneksel lezzetleri ile tanışabileceğiniz Balat turunuz da fotoğraf makinelerinizi almayı unutmayın!

Dünyanın En Renkli Sokakları


4. Manaro, İtalya

İtalya'nın kuzeyindeki  Cinque Terre bölgesinde yer alan Manaro, Unesco'nun koruma altına aldığı 5 sevimli köyden bir tanesidir. Dünyanın en fazla fotoğraf çekilen tatil yerleri arasında yer alan köy, birbirinden lezzetli deniz ürünleri ve nostaljik evleri ile unutulmaz bir tatil fırsatı sunmaktadır. Via dell' Amore yolu üzerinden kıyı boyunca yürüyebileceğiniz bu tatlı balıkçı köyüne, şehir merkezinden kalkan trenlerle de ulaşabilirsiniz. 

Dünyanın En Renkli Sokakları


5. Escadaria Selaron, Rio de Janeiro

"Selaron Basamakları" olarak da bilinen Escadaria Selaron, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yer almaktadır. Rengarenk basamaklarıyla görenleri büyüleyen merdivenler, Şilili sanatçı Jorge Selaron'un "Brezilya halkına verdiğim haraç" adlı çalışmasıdır. Binlerce el boyaması, parlak renkli çiniler ve aynalar ile dekore edilmiş Escadaria Selaron, toplam 250 basamaktan oluşmaktadır.

Dünyanın En Renkli Sokakları


6. Bywater Sokağı, Londra

Henüz keşfedilmeyi bekleyen Bywater Sokağı, İngiltere'nin Londra şehrinde yer almaktadır. Londra'nın prestijli semtlerinden biri olan Notting Hill'deki bu sokak, görenlerin içini ısıtmaktadır. İlginç ve büyüleyici görünümüyle onlarca taş binanın bir araya getirdiği Bywater Sokağı, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretini beklemektedir.

Dünyanın En Renkli Sokakları


7. Poznan Eski Pazar Meydanı, Polonya

Polonya'nın kültür ve ekonomi merkezi olan Poznan, tarihi ve kültürel mirası ile yılın her günü binlerce turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Eski pazar meydanına kurulmuş olan Poznan Belediye Binası, şehre bambaşka bir hava katan cazibeli binalarıyla ünlenmiştir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında şehre bambaşka bir görünüm kazandıran renkli taş binalar, fotoğrafçılar için adeta bir cennet gibidir.

Dünyanın En Renkli Sokakları


8. Haji Lane, Singapur

Singapur'un Kampong Glam semtinde yer alan Haji Lane mahallesi, butik kıyafet dükkanları ve sahil boyunca uzanan kafeleriyle bilinmektedir. Eşsiz dünya lezzetlerini tadabileceğiniz Hahi Lane'de, sayısız et lokantası ve kahve dükkanı bulunmaktadır. Birbirinden farklı renklere boyanmış eski binaları ile dikkat çeken bu yer, turistler tarafından tatil cenneti olarak bilinmektedir.

Dünyanın En Renkli Sokakları


9. Colmar, Fransa

Fransa'nın kuzeydoğu kesiminde yer alan Colmar şehri, orta çağdan kalma antik yapısıyla bilinmektedir. Arnavut kaldırımlarıyla döşenmiş caddelerin sıralandığı bu şehir, üzüm bağlarının çevrelediği loş sokakları ile pastoral bir görünüm kazanmaktadır. 

Dünyanın En Renkli Sokakları


10. Hosier Lane, Melbourne

Avustralya'nın Mebourne şehrinde yer alan Hosier Lane, en iyi sokak sanatlarının sergilendiği eşsiz bir müze görünümüne sahiptir. Baştan uca sıralanmış birbirinden farklı grafitilerin olduğu sokak, hafta sonları düzenlenen parti etkinlikleriyle bilinmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu yer, dünyanın en renkli sokakları arasında gösterilmektedir.

Dünyanın En Renkli Sokakları


11. Ovre Holmegate, Norveç

Norveç'in güneybatı kesiminde yer alan Stavanger şehrine bağlı Ovre Holmegate semti, Viking döneminden kalma eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Balıkçı kasabası olarak da bilinen bölge, 19. yüzyıldan sonra gelişmeye başlamıştır. Günümüzde rengarenk evleri, küçük taş dükkanları ve eşsiz deniz restoranlarıyla binlerce turistin uğrak noktası haline gelmiştir.

Dünyanın En Renkli Sokakları


12. Havana, Küba

Küba'nın başkenti Havana başta purosu olmak üzere, klasik otomobilleri ve sanatçıların süslediği rengarenk sokakları ile bilinmektedir. Alışılmışın dışında bir hayat tarzının olduğu şehir, geleneksel yemekleri ve kültürel mirası ile büyük ilgi görmektedir. 

Dünyanın En Renkli Sokakları


13. Southwold, İngiltere

İngiltere'nin Kuzey Denizi kıyısında yer alan Southwold, küçük bir tatil kasabası olarak bilinmektedir. Pastel renkli kulübeleriyle nam salmış bölge, sahil şeridi boyunca eşsiz bir manzara oluşturmaktadır.

Dünyanın En Renkli Sokakları


14. Bo Kaap, Cape Town

Güney Afrika'da yer alan Bo Kaap, Cape Town bölgesinin en eski kasabası olarak bilinmektedir. Şehir merkezinin yukarısında yer alan Signal Hill tepesinin eteklerine kurulmuş bu muazzam bölgede, Afrikalı Müslümanlara yaşamaktadır. Rengarenk sokakları ve grafitilerle süslenmiş binalarıyla binlerce turisti ağırlayan Bo Kaap kasabası, dünyanın en renkli sokaklarına ev sahipliği yapmaktadır. 1844 yılında kasabada inşa edilen Nurul İslam Camii, turistlerin bir başka uğrak noktasıdır.

Dünyanın En Renkli Sokakları


15. Melbourne, Avustralya

Avustralya'nın Melbourne şehrinde yer alan Brighton Bathing Box, kentin en önemli plajlarını süsleyen rengarenk ahşap evleriyle ünlüdür. Sahil boyunca uzanan renkli kulübeler, binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olmaktadır. Muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan bölge, fotoğrafçılar için vazgeçilmez mekanlar arasında gösterilmektedir.

Dünyanın En Renkli Sokakları

Önerilen İçerik; Her Biri Cennet Gibi! Dünyanın En Doğal Havuzları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.