Farklı Kategorilerde En İyi 70 Yabancı Dizi Önerisi

Yeni ve güncel en iyi yabancı diziler listemizde farklı kategorilerde 88 yabancı diziyi listeledik. En çok izlenen ve beğenilen yabancı diziler...
Farklı Kategorilerde En İyi 70 Yabancı Dizi Önerisi

Yabancı dizi takipçilerine özel olarak hazırladığımız bu listede farklı kategorilerde alanının en iyi dizilerini sıraladık. Tavsiye listemizde yabancı macera dizileri, yabancı aksiyon dizileri, yabancı komedi dizileri, ve yabancı gerilim dizileri gibi farklı türlerde en iyi 88 yabancı dizi yer almaktadır. Listemizi oluştururken vakit kaybı yaşamayacağınız, izlemekten pişman olmayacağınız yapımları bir araya getirmeye özen gösterdik. Geçmişten günümüze izleyicilerinden tam not almış en iyi yabancı diziler.

Yabancı Dizi Önerileri Tavsiye Listesi

İşte, soluksuz bir şekilde izleyeceğiniz en iyi yabancı diziler;

1. The Sandman

Yabancı Diziler
Çağdaş kurgu, tarihin draması olarak adlandırılan bu yapımda; modern mit ve karanlık fanteziler bir bütün olarak sergilenmektedir. Rüya Kralı olarak tanınan Morpheus kaçırılmıştı. Onun kaçırılmasının üzerine insanlar ve şehirler büyük kaoslara sürüklenmişti. Bir şekilde kaçıranın elinden kurtulan Rüya Kralı bu kaosun altındaki sebebi ve düzeltebilecek olmasını araştırmak için zamanlar arasında yolculuğa başlar.

TürDramFantastikKorku
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNeil
Gaiman
David
S. Goyer
OyuncularTom
Sturridge
Boyd
Holbrook
Patton
Oswart

2. House of Dragon

Yabancı Diziler
Yıllarca çekilerek insanların sevgisini kazanan Game of Thrones serisinin yeni dizisi sizlerle. Bu dizimizde Targanyen ailesinin hayatı sizlere sunulacak. Targaryen hanedanından tanıdığımız o muhteşem Khaleesi’nin, hikayesinden tam olarak 300 yıl öncesi sizlerle olacak. Bu dönemdeki krallık sistemi, aile bağları, iç savaşları ve Demir Tahtı korumak adına verilmekte olan tüm mücadeleler de dizimizde sizlerle olacak.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyan J.
Condal
George
R.R. Martin
OyuncularMatt
Smith
Rhys
Ifans
Fabien
Frankel

3. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Yabancı Diziler
Mükemmelliğin temelini yazmış olan Yüzüklerin Efendisi filmini bilmeyen, izlemeyen ya da duymayan yoktur. Amazon Prime ise bizlere bu evrene yeni bir bakış açısı ile yeniden getiriyor. Barış döneminin başladığı yıllarda, Orta Dünya’ya yeniden kötülükler geliyor. Dumanlı Dağları’nın en karanlık derinliğinden Lindon’un görkemli ormanlığına kadar tüm diyarları detaylıca görebilecekken, Galadriel’in gençliği ile eşsiz bir mücadeleye hazır olun.

TürDramFantastik Aksiyon
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenWayne
Yip
J.A.
Bayona
OyuncularMorfydd
Clark
Robert
Aramayo
Markella
Kavenagh

4. Yıldızların Altında

Yabancı Diziler
Emekli çifler Irene ve Franklin’in bir sırrı vardır. Arka bahçelerinde gömülü olan ve aşırı derecede garip, ıssız bir gezegene açılan bir geçit bulunur. Gizemli bir genç adam geldiği zaman bu çiftlerin sessiz hayatı tamamen alt üst olur. İyi bildiklerini sandıkları gizemli geçit, hayal edilemeyecek bir duruma dönüşür.

TürGerilimFantastikBilim Kurgu
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJuan J.
Campanella
Philip
Martin
OyuncularSissy
Spacek
J.K.
Simmons
Chai
Hansen

5. She-Hulk: Attorney at Law

Yabancı Diziler
Jennifer, sıradan hayatı olan genç bir avukattı. Bir gün kaza geçirerek kuzeni olan ve herkes tarafından Hulk adında tanınan Bruca Banner’dan kan alır. Bu kan nakliyesi ile Jennifer’ında artık süper güçleri bulunur. Süper güçlerini kullanmayı öğrenirken, kendi zekası ve özgüveni ile mükemmel bir maceraya atılır. 

TürBilim KurguKomediAksiyon
IMDb5.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJessica
Gao
OyuncularTatiana
Maslany
Jameela
Jamil
Josh
Segarra

6. Wedding Season

Yabancı Diziler
Kendisinin bir nişanlısı olmasına rağmen bir düğünde birbirlerine aşık olan ve gizli bir ilişkiye başlayan Katie ve Stefan’ın hikayesi sizlerle. İlişkilerinin başlamasından iki ay sonra Kate’in düğününde kocasını ve geride kalan tüm ailesini öldürür. Polis, bu iki kaçak sevgiliyi ararken, Stefan’da bu cinayetleri Kate’in yaptığını düşünmeye başlar.

TürAksiyonKomediMacera
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOliver
Lyttelton
OyuncularRosa
Salazar
Gavin
Drea
Jade
Harrison

7. The Imperfects

Yabancı Diziler
Deneysel bir gen terapisi süreklilik halinde insanları canavara dönüştürmektedir. İnsanlara canavara dönüştüren deneye tabi tutulan Abbi, Tilda ve Juan; olaylardan sorumlu olan bilim insanını bulmak üzere harekete geçerler. Canavara dönüşmelerini durdurmak için bir tedavi ararken bir yandan da onları bu hale getiren bilim insanından intikam almaları ise an meselesidir.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularItalia
Ricci
Morgan Taylor
Campbell
Rhianna
Jagpal

8. Cyberpunk: Edgerunners

Yabancı Diziler
Teknoloji ve vücut modifikasyonların meşhur olduğu geleceğin şehrinde hayatta kalmak pek de düşünüldüğü kadar kolay değildir. Dizimizde bu şehirde hayatta kalmaya çalışan bir sokak çocuğu, siberpunk olarak bilinen para asker kaçağı Edgerunner ile hayatta kalmak için mücadele etmeye başlarlar.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRafal
Jaki
OyuncularAoi
Yuki
Kenjiro
Tsuda
Wataru
Takagi

9. Reacher

Yabancı Diziler
Emekli askeri polis subayı Jack, işlemediği bir cinayet yüzünden tutuklanır. Kendini kirli polislerle, karanlık iş adamlarıyla ve yozlaşmış siyasetçilerle dolu ölümcül bir komplonun ortasında bulur. Aklında hiçbir plan olmayan Jack, Georgia’da neler olup bittiğini anlamak ve çözmek zorundadır.

TürGerilimAksiyonDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNorberto
Barba
OyuncularAlan
Ritchson
Malcolm
Goodwin
Willa
Fitzgerald

10. Yaban

Yabancı Diziler
Geçirdikleri uçak kazasıyla birlikte kendilerini tek edilmiş bir adada bulan bir grup genç kız, hayatta kalmak için mücadele etmeye başlarlar. Bu başlarına gelen durum özenle hazırlanmış olan bir sosyal deney olduğu ortaya çıkınca işler kötüye gitmeye başlar. Hayatları tehlike altında olan genç kız grubunun büyük bir savaş vermesi gerekmektedir.

TürDramMacera
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlison
Maclean
Nima
Nourizadeh
OyuncularCharles
Alexander
Sophia
Ali
Shannon
Berry

11. Tierra Incógnita

Yabancı Diziler
Ailesini sekiz yıl önce esrarengiz bir şekilde kaybeden genç Eric, gerçeği aramak üzere yola koyulur. Esrarengiz bir şekilde kayıplara karışan ailesinin en son gördüğü yer olan Tierra Incognita’dan başlamak için, korku eğlence parkının içerisine girer. Arkadaşları, teyzesi ve kız kardeşi ile bu olayı çözmeye çalışırken, içlerinde sakladıkları korkuları yenmeye çalışırlar.

TürKomediGizem
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSebastian
Pivotto
OyuncularMora
Fisz
Pedro
Maurizi
Carla
Pandolfi

12. Senden Daha Güzel

Yabancı Diziler
Efsun’un huzurlu bir yaşamı bulunuyordu. Efsun ve babasını terk eden annesi, yıllar sonra İstanbul’a yerleşerek Türkiye’nin en önemli estetik cerrahlarından birisi haline gelir. Lakin yıllar yaşları doldurturken Efsun annesinin ölüm döşeğinde olduğu haberini alarak onunla görüşmeye gider. İstanbul’a gitmesi ile beklenmeyen sürprizler yaşamaya hazır olun.

TürRomantikKomedi
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDeniz
Kolos
OyuncularCemre
Baysel
Burak
Çelik
Ebru
Cündübeyoğlu

13. Cennete Hoş Geldiniz

Yabancı Diziler
Gözlerden uzak bir adada düzenlenen bir partiye katılmak ne kadar mantıklı olabilir ki? Dizimizde bu partiye katılan bir grup genç, çekici görünen ve cenneti andıran yerden çıkmayı istemezler. Her geçen gün tuzakları ve tehlikeli sırları keşfederken adadan kurtulmaları gerekmeye başlar.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoaquin
Gorriz
Guillermo Lopez
Sanchez
OyuncularAmaia
Aberasturi
Tomy
Aguilera
Diego
Garisa

14. Aşığım Kardeşim!

Yabancı Diziler
Aşkı bulmak adına Fransa’nın en lüks villasında bir araya gelen bekar kardeşler, birbirlerine ruh eşi bulmak için yardım etmektedirler. Yarışma boyunca aşkı bulan ve aşk için yarışan herkes sonuç olarak 100.000 dolarlık büyük ödülün de kazananı olacaktır. Peki, gerçekten da aşkı bir yarışma ile bulmak ve sonsuz şekilde yönlendirmek mümkün müdür?

TürRealityBritanya
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMelinda
Berry
OyuncularJoey
Roppo
Jason
Cohen
Christopher
Hahn

15. The Dropout

Yabancı Diziler
Elizabeth’in inanılmaz hırsı yüzünden ters giden bir şöhret hikayesi sizlerle. Henüz on dokuz yaşında olup, öğrenim gördüğü üniversitesini bırakarak kendi şirketi Theranos’u kuran genç Elizabeth hızlı bir şekilde şöhret basamaklarını tırmanın. Zamanının Steve Jobs’u olarak anılmaya başlamasının yanında malvarlığı ile milyarder kadınlar listesinde birinci sıraya yerleşse de aniden değişen şeyler sayesinde düşüşü de hızlı olur.

TürBiyografi
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenElizabeth
Meriwether
OyuncularAmanda
Seyfried
Naveen
Andrews
Utkarsh
Ambudkar

16. Solar Opposites

Yabancı Diziler
Shlorp gezegeninden dünyaya düşen ve Orta Amerika’da yaşaması gereken uzaylı ailesi sizlerle. Dört uzaylı dünyalılar ile anlaşmaya çabalarken bir yandan da dünyadaki yaşamın mı yoksa gezegenlerindeki yaşamın mı iyi olduğu konusunda bir fikir elde etmeleri gerekmektedir. Dünyada bulunan korkunç gerçeklerle yüzleşirken bir yandan da kahkaha dolu zamanlar geçirmeye hazır olun.

TürAnimasyonKomediBilim Kurgu
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJustin
Roiland
Mike
McMahan
OyuncularJustin
Roiland
Thomas
Middleditch
Mary
Mack

17. The Terminal List

Yabancı Diziler
Binbaşı James, tüm müfrezesinin öldürülmesi ile gizemli güçleri araştırmak üzere hareket etmeye başlar. Onun müfrezesini kimlerin öldürdüğünü bulup intikam almak için uğraşırken, ordunun komuta yapısından bağımsız olarak hareket etmeye başlar. Sorumlu kişileri yakalamak adına yirmi yıllık muharebe deneyimi kullanmaktan da hiç çekinmez.

TürGerilimAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAntoine
Fuqua
Ellen
Kuras
OyuncularChris
Pratt
Constance
Wu
Taylor
Kitsch

18. All of Us Are Dead

Yabancı Diziler

Gerilim ve korku dolu senaryosu ile dikkat çeken bu dizide bir grup öğrencinin uğradığı zombi salgını ve sonrasında yaşananları izliyoruz. Bir lisenin içerisinde başlayan salgın hızla yayılarak neredeyse tüm öğrencilerin zombiye dönüşmesine sebep olur. Hayatta kalan ufak bir grup ise sağ bir şekilde okuldan çıkıp güvenli bölgeye ulaşmaya çalışacaklardır.

TürKorkuGerilimMacera
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSung-il
Chun
OyuncularChan-young
Yoon
Ji-ho
Park
Yi-Hyun
Cho

19. Archive 81

Yabancı Diziler

2022 yılının dikkat çeken yabancı dizilerinden biri olan Archive 81'de video arşivcisi olan Dan Turner'ın gizem dolu hikayesini izliyoruz. Yeni işinde geçmişe ait video kasetleri restore eden Dan izlediği videolarda ünlü belgeselci Melody Pendras'ın keşfettiği paranormal bir olaya şahit olur. İzlediklerinden son derece etkilenen Dan Melody'nin yarım bıraktığı araştırmaya devam edecektir.

TürKorkuGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRebecca
Sonnen
-shine
OyuncularMamoudou
Athie
Dina
Shihabi
Martin
Donovan

20. Squid Game

Yabancı Diziler

2021 yılının en çok izlenen ve sosyal medyada dahi viral olan Güney Kore yapımı bu dizide paraya muhtaç olan bir grup insanın hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. ülkenin her yanından toplanılan 400 kişi özenle hazırlanan bir oyun alanına getirilirler. Oyunları geçmeyi başarıp finale kaşa kişi 40 milyonluk büyük ödülün sahibi olacaktır. Ödülün büyüklüğüne kanan insanlar anlaşmayı hemen kabul ederlerken ölüm riskinin olduğunu sonradan fark edeceklerdir.

TürDramGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenHwang
Dong-hyuk
OyuncularJung
-jae Lee
Park
Hae-Soo
Heo
Sung-Tae

21. Tribes of Europa

Yabancı Diziler

Distopik bir maceranın anlatıldığı bu yabancı dizide yaşanan bir felaket sonrası Avrupa devletlerinin ufak topluluklara bölündüğünü görüyoruz. İnsanlık için önemli olan 3 kardeş ise her yanında kaosun yaşandığı Avrupa'da hayatta kalmaya çalışıyor.

TürMaceraDramBilim Kurgu
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPhilip
Koch
OyuncularHenriette
Confurius
Oliver
Masucci
Emilio
Sakraya

22. Shadow and Bone

Yabancı Diziler

2021’in en çok izlenen yabancı dizilerinden bir tanesi olan Shadow and Bone’nin hikayesi, Rus Krallığı’nda yetimhanede yetişen biri kız biri erkek iki gencin orduya katılmasıyla başlıyor. Evren ikiye ayrılmıştır. Bir tarafta karanlık güçler ve vahşi yaratıklar, diğer tarafta insanlık ve büyücü ordusu… Herkesin merak ettiği ise, Grisha güçlerine sahip Alina Starkov’un, savaşın paramparça ettiği dünyasının kaderini değiştirip değiştiremeyeceğidir.

TürAksiyonFantastikDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenEric
Heisserer
OyuncularJessie
Mei Li
Archie
Renaux
Ben
Barnes

23. The Falcon and the Winter Soldier

Yabancı Diziler

İlk bölümüyle büyük beğeni toplayan ve IMDb sitesinde 8.2 puana sahip Marvel evreni dizisi The Falcon and the Winter Soldier… Disney+ ‘da yayınlanmaya başlayan yapım iki süper kahraman Falcon ve WinterSoldier’ın bir araya gelip düşmanlara karşı mücadelesini ele alacak. Dizide Captain America; Ciwil War filminden de çok iyi tanıdığımız düşman karakter Baron Zemo önemli bir role sahip olacak. Marvel yapımı bu dizi son dönemlerin en kaliteli yabancı dizileri arasında yer alıyor.

TürAksiyonFantastikMacera
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2021
Yönetmen

Malcolm
Spellman

OyuncularAnthony
Mackie
Sebastian
Stan
Wyatt
Russell

24. Resident Alien

Yabancı Diziler

2021 yılının IMDB’de en yüksek puanını alan yabancı dizisi Resident Alien, çizgi romandan ekrana uyarlanan harika bir yapım. Dizinin ana karakterlerinden Harry, kendisine söylenen özel bir görev için dünyaya indirilir. Dünyaya iniş sırasında zorunlu iniş yapar ve Colorado’nun küçük bir kasabasında doktor kimliğine bürünür. Son görevini yerine getirmeye çalışan Harry, ikilime düşer. Acaba insanlar gerçekten kurtarılmaya değer mi?

TürKomediDramBilimkurgu
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2021
Yönetmen

Chris
Sheridan

OyuncularAlan
Tudyk
Corey
Reynolds
Alice
Wetterlund

25. Superman and Lois

Yabancı Diziler

DC evreninin en bilindik karakteri Süperman’in 2021 yılında izleyiciyle buluşan dizisi… Clark Kent ve Lois Lan sadece iki gazeteci değil aynı zamanda bebekleri olan evli bir çifttir. Bir yandan çalışan diğer yandan ise çocuklarına güzel bir gelecek sunmak isteyen ebeveynler tüm stres ve baskıyı da üzerinden hissetmektedir. Çocukları için daha basit bir gelecek planlayan Süperman Clark Kent, yeniden Smallville'e taşınma kararı verir. Bir aile babası rolüyle karşımıza çıkan C. Kent, aynı zamanda aksiyon ve tehlike dolu olayları da çözmek içim mücadeleye devam edecektir.

TürAksiyonFantastikMacera
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTodd
Helbing
OyuncularTyler
Hoechlin
Elizabeth
Tulloch
Jordan
Elsass

26. WandaVision

Yabancı Diziler

Marvel evrenininde yeni bir yapım ile karşınızdayız. Marvel karakterleri arasında yer alan Wanda Maximoff and Vision’un 2021 yılında büyük bir merakla beklenen mini yapımı… IMDb sitesinde de en popüler yabancı diziler arasında gösterilen yapım, tam olarak Avengers; Endgame filmi sonrasını anlatıyor.

Sadece 6 bölüm yayınlanacak dizinin ilk iki bölümünde bir sitcom havası olsa sonraki 4 bölümde gizem, aksiyon ve gerilim yükselerek artıyor. Yapımcılar aslında bu diziyle birlikte, izleyiciyle buluşacak yeni Marvel filmleri ve dizilerine ortam hazırlıyor.

TürFantastikKomediDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2021
Yönetmen

Jac
Schaeffer

OyuncularElizabeth
Olsen
Paul
Bettany
Kathryn
Hahn

27. Your Honor

Yabancı Diziler

Breaking Bad dizisiyle tanıdığımız usta oyuncu Bryan Cranston’un başrolünde bir yargıcı canlandırdığı gizem, gerilim ve polisiye dizileri türünde oldukça etkileyici bir yapım. Üniversite öğrencisi oğlu bir gün arabasıyla vur kaç olayına karışır.

Kaza sonucunda ölen çocuğun, bölgede çok güçlü bir suç örgütü liderinin oğlu olduğu öğrenilince her şey altüst olur. Bryan Cranston, oğlunun daha kötü olaylara bulaşmaması için kariyerini tehlikeye atacak bir durumun içerisine girecektir.

TürPolisiyeGerilimSuç
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen

Peter
Moffat

OyuncularBryan
Cranston
Hope
Davis
Sofia
Black
D'Elia

28. Lupin

Yabancı Diziler

Listemizde IMDb puanı 8’den düşük olmasına rağmen ısrarla eklemek istediğimiz, ayrıca ülkemizde de en çok izlenen yabancı diziler arasında yer alan Lupin… Maurice Leblanc’ın oldukça ünlü “Arsen Lüpen” kitabından uyarlanan yapım, çocukluk yıllarında zengin aile tarafından babasına uygulanan adaletsizliğin intikamını alan beyefendi bir hırsızın hikayesine odaklanmaktadır. Bunun için yapacağı ilk iş milyon dolar değerinde olan bir kolyeyi çalmak olacaktır.

TürAksiyonSuçGizem
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2021
Yönetmen

George
Kay

OyuncularOmar
Sy
Ludivine
Sagnier
Clotilde
Hesme

29. Watchmen

Yabancı Diziler

2009 yılında sinemada gösterime giren ve büyük beğeni kazanan Watchmen, günümüzde ise HBO dizileri arasında izleyiciyle buluşuyor.

Kostümlü ve maskeli olarak yaşan bir grup kahraman, alternatif bir paralel evrende kanunsuz ve suçlu olarak gösterilmektedir. Devlet başkanı ve polisler bu maskeli kahramanları yakalamak için uğraşmaktadır. Dizi, gizemli cinayete atılan karakterlerin büyük bir komployla karşılaşmalarını ve bu komplodan kurtulmak için verdiği mücadeleyi anlatmaktadır.

TürGizemDramAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen

Zack
Snyder

OyuncularJackie
Earle
Haley
Patrick
Wilson
Malin
Åkerman

30. The Mandalorian

Yabancı Diziler

2019 dizileri arasında en popüler ve en çok izlenen yabancı dizilerden bir tanesi olan The Mandolorian, Star Wars hayranlarını oldukça heyecanlandıran bir yapım. Star Wars evreni içerisinde geçen ilk ve tek dizi olman özelliği taşıyan yapım aynı zamanda 2019 en iyi dizleri listesinde yer alıyor. Dizinin baş kahramanı Mandalorian, savaşını tek başına veren birisidir ve kafa avcısının verdiği bir görevi yerine getirmek için uğraşır. İlk sezonuyla büyük bir etki yaratan yapımı en iyi yabancı diziler listesinde kesinlikle öneriyoruz.

TürBilimkurguAksiyon
IMDb9.1
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen

Jon
Favreau

OyuncularPedro
Pascal
Carl
Weathers
Barry
Lowin

31. Gangs of London

Yabancı Diziler

2020’nin en çok ses getiren yabancı dizilerinden Gangs Of London, uluslararası çetelerce parçalara ayrılmış günümüz Londra’sında geçiyor. Bölgede 20 yıldır gücü elinde tutan Finn Wallace (Colm Meaney), bir suikast sonucu hayatını kaybeder. Bu olay sonrası masada bütün dengeler değişir ancak suikastı kimin azmettirdiği belli değildir. Çeteler arası barışın pamuk ipliğine bağlı olduğu bu durumda Finny’nin oğlu Sean Wallace’da (Joe Cole) intikam peşine düşünce olaylar daha da çözülemez bir noktaya gider. Başrolünde Peaky Blinders dizisinde John Shelby karakteri ile ismini duyuran Joe Cole'ün yer aldığı dizi Türkiye'de en çok izlenen yabancı diziler listesidedir.

TürDramSuçAksiyon
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGareth
Evans
OyuncularJoe
Cole
Michelle
Fairley

Colm
Meaney

32. The Outsider

Yabancı Diziler

HBO'nun 2020 yılında izleyicilerle buluşturduğu ve kısa sürede büyük beğeni kazandığı yapımı The Outsider... Dizide, 11 yaşında feci şekilde katledilen bir çocuğun cesedi parkta bulunur. Etraftaki görgü tanıkları ve cesedin üzerindeki bulgular, şehirde yaşayan saygın bir iş adamını işaret etmektedir. Bu kişi ise koçluk ve İngilizce öğretmenliği yapan, aynı zamanda iyi bir eş ve kız babası olan Terry Maitland’dır. Soruşturmanın şefi, Terry’i herkes in önünde tutuklar. Terry suçsuz olduğunu belirtse de dava aleyhinde ilerlemektedir. Araştırmalar derinleşip, Terry’nin anlattıkları ile polis ekiplerinin çalışmaları birbirini tutunca davanın seyri değişmeye başlar…

TürSuçDramGizem
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen

Richard
Price

OyuncularBen
Mendelsohn
Bill
Camp
Jeremy
Bobb

33. Kingdom

Yabancı Diziler

Netflix’in bünyesinde 2019 yılında izleyicilerle buluşan, aynı zamanda Kore dizileri listesinde de üst sıralarda kendisine yer edinen baş yapıt… Dizide, yozlaşma ve açlıktan dolayı bir krallık diz çökmüştür. Bütün gücüne kaybeden krallık, bulaştığı insanları canavara dönüştüren bir salgının da etkisinde kalmıştır. İnsanlar haksız yere veliaht prensi suçlamaktadır. Prensin amacı ise karanlıkta gizlenen kötülüğü açığa çıkarmaktır.

TürKorkuTarihAksiyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen

Kim
Seong-hun

OyuncularJi-hoon
Ju
Ryu
Seung-Ryong
Doona
Bae

34. The Witcher

Yabancı Diziler

Netflix’in fantastik dizisi The Witcher… Uzun yıllardır insanlar, cüceler ve elfler barış içerisinde yaşamıştır ancak bir zaman sonra bu barış sona erer. Dünyayı yıkmaya sebep olacak tüm ırkların savaşı başlar. Bu sırada ise The Witcher olarak isim yapmış Geralt of Rivia isminde usta bir suikastçı, kendisi için vaat edilen çocuğunu beklemektedir. Vaadedilen çocuk öyle sıradan bir çocuk değildir. Dünyanın tüm dengesini değiştirecek büyük bir gece sahiptir.

TürMaceraDramAksiyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLauren
Schmidt
OyuncularHenry
Cavill
Freya
Allan
Anya
Chalotra

35. Altered Carbon

Yabancı Diziler

Kitaptan uyarlanan yabancı diziler listesinde Netflix’in 2018 yılında izleyicilerle buluştuğu Altered Carbon 25 Y.Y ‘da geçmektedir. Dizide, insan zihni dijitalleştirilirse ve ruhlar bir bedenden diğerine transfer edilebilse neler olabileceği işlenmektedir. Netflix’te en çok izlenen dizilerin başında gelen Altered Carbon, dizisinde her bölüm aksiyon ve gerilimin doruklarına ulaşacağınızda emin olabilirsiniz.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLaeta
Kalogridis
OyuncularAnthony
Mackie
Lela
Loren
Renée
Elise

36. The Boys

Yabancı Diziler

2019 yılı dizi severler için oldukça heyecan bir sene oldu desek hiç de abartmış olmayız. Bu sene yeni çıkan dizilerden bir tanesi de The Boys… Oyuncu kadrosunda Karl Uban, Jack Quaid, Antony Starr ve Erin Moriarty’nin yer aldığı dizi, süper kahramanların güçlerini ve popülerliklerini kötüye kullandıkları bir dönemde geçmektedir. Dizide, “The Boys” isimli grup kanunların işlemesine yardım ederken ve süper güçlerini kötüye kullananları ortadan kaldırmaktadır. Her bölümü aksiyon ve heyecan dolu The Boys, özellikle süper kahraman dizileri arasında konusu itibarıyla oldukça farklı olmasıyla dikkat çekmektedir.

TürSuçAksiyonBilimkurgu
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen

Eric
Kripke

OyuncularKarl
Urban
Jack
Quaid
Antony
Starr

37. Taboo

Yabancı Diziler

Son yılların en gözde oyuncularında Tom Hardy’nin başrolünde yer aldığı Dram, Gerilim ve Gizem türünde ekranlara gelen Taboo, yabancı diziler listesinde sizlere önermekten zevk duyduğumuz efsanevi bir yapım. Dizide, Tom Hardy’nin hayat verdiği James Keziah Delaney, babasının kendisine bıraktığı mirası bulabilmek için 10 yıl önce gittiği Afrika’dan Londra’ya 1814 yılında geri döner. İngiltere ile ABD’nin savaştığı dönemde iki ülke arasında tehlikeli bir oyun oynayan Delaney, bir anda Doğu Hindistan Şirketi’yle başını belaya sokar. Bu öyle bir beladır ki, bu olayın sonunda Delaney kendi denizcilik imparatorluğunu kurar.

TürGizemGerilimDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSteven
Knight
OyuncularTom
Hardy
Leo
Bill
Oona
Chaplin

38. When They See Us

Yabancı Diziler

Netflix dizileri arasına 2019 yılında katılan ve aynı zamanda 2019 en iyi dizleri listesinde kendisine üst sıralarda yer bulan When They See Us, ABD’de herkesin dikkatini çeken oldukça ilginç bir yapım. Tarihte Central Park Beşlisi olarak anılan ve işlemedikleri tecavüz suçundan tutuklanan beş gencin dram yüklü hikayesi gerçekçi bir şekilde izleyiciye aktartılmaktadır. Sadece 4 bölümden oluşan ve mini dizi olma özelliği taşıyan yapımda Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise adlı Harlemli beş gencin yaşadıkları anlatılıyor.

TürDram
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen

Ava
DuVernay

OyuncularAsante
Blackk
Caleel
Harris
Ethan
Herisse

39. Ozark

Yabancı Diziler

Son yıllarda dizi sektörüne giriş yapan Netflix’in en çok beğenilen yapımlarından bir tanesi olan Ozark, Finans ve Danışmanlık Şirketi'nde çalışan Marty Byrde'ın Meksika’nın en büyük uyuşturucu karteli ile arasında yaşanan ve yaşanacak olan sorunları bize aktarır. Marty’ın, tehlikeden uzaklaşmak için, uyuşturucudan elde edilen parayı aklaması gerekir ve süresi kısıtlıdır. Ailesi ile beraber Güney Missouri’ye giden aile, burada birçok olumsuz olayla karşılaşır. Heyecan ve gerilimin zirve yaptığı yapımlardan biri olan Ozark’ı mutlak izlemenizi tavsiye ederiz.

TürSuçGerilimGizem
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBill
Dubuque
OyuncularJason
Bateman
Laura
Linney
Sofia
Hublitz

40. Lucifer

Yabancı Diziler

Cehennem Lordu olarak bilinen Lucifer, karanlıklar dünyasından sıkılmıştır ve mutsuz bir haldedir. Bu yüzden görevinden istifa eder ve melekler şehri olan Las Angelas’a yerleşip kendisine bir bar açar. Bir gün, çevresinde bir cinayet yaşanır ve bu olaydan sonra Los Angeles Polis Departmanına suçluları yakalamalarında yardım etmeye başlar. Karanlık dünyadan geri dönmesi için de baskı yapılmaktadır.

TürSuçFantastikDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2015
Yönetmen

Tom
Kapinos

OyuncularTom
Ellis
Lauren
German
D.B.
Woodside

41. The Bing Bang Theory

Yabancı Diziler

Dizi izleyicileri tarafından her sezonuyla tam not alan ve her bölümüyle gülme krizine girmenize sebep olan The Big Bang Theory, en büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaşın güzel bir kızla karşılaştıktan sonra yaşadıklarını en komik şekilde aktarmaktadır. Karşılaştıkları güzel kız Penny, bu iki arkadaşın hayatlarında büyük değişimlere neden olacaktır. Büyük bir zevkle izleyeceğiniz en iyi yabancı diziler arasında gösterilen bu yapımı, en kısa sürede izlemeye başlamalısınız.

TürRomantikKomediSitcom
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2007
Yönetmen

Chuck
Lorre

OyuncularJim
Parsons
Johnny
Galecki
Kaley
Cuoco

42. Homeland

Yabancı Diziler

2011 yılında televizyon ekranlarına gelen Homeland, CIA ajanı Carrie Mathison’un başından geçen birbirinden heyecanlı ve gerilim dolu olayları anlatıyor. Dizinin ilk sezonunda kahramanımız Carrie, sekiz yıldır kayıp olan ve artık öldüğü farz edilen Birleşik Devletler askeri Nicholas Brody’nin kurtarılmasını sağlayan istihbaratın bir tuzak olduğuna inanır. Nicholas Brody’nin El Kaide komplosuyla bağlantılı olduğuna inanmaktadır. İnancının doğru olup olmadığını araştırma peşine düşen Carrie, bu yolun hiç de basit bir yol olmadığını sonradan anlayacaktır.

TürSuçGerilimGizem
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenGideon
Raff
OyuncularClaire
Danes
Mandy
Patinkin
Maury
Sterling

43. Bodyguard

Yabancı Diziler

2018 yılının en iyi yabancı dizilerinden bir tanesi olan Bodyguard, henüz ilk sezonunda büyük bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı. Tüm dünyada popüler olan Bodyguard dizisi, Türkiye’de en çok izlenen diziler arasında yer almaktadır. Başrolünde Game Of Thrones’un başarılı oyuncularından bir tanesi olan Richard Madden yer almaktadır.

2018’in en güzel dizilerinden gösterilen Bodyguard, konu olarak İçişleri Bakanı Julia Montague (Hawes) ve onu korumak üzere atanan David Budd (Madden) isimli kahraman bir savaş gazisini işlemektedir.

TürGerilimDramSuç
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJed
Mercurio
OyuncularRichard
Madden
Keeley
Hawes
Gina
McKee

44. Euphoria

Yabancı Diziler

2019 yılının en iyi yabancı dizileri arasında gösterilen Euphoria’da, Spider-Man Homecaming ve Spider-Man Far From Home filmlerinden tanıdığımız Zendeya rol almaktadır. 2019 HBO dizileri içerisinde son derece önemli ve etkileyici bir yapım olan Euphoria, aynı isme sahip İsrail yapımlı bir eserden esinlenmektedir. Dizide bir grup lise öğrencisinin kimlik arayışı, travma, seks ve sosyal medya dolu yaşamlarına odaklanmaktadır. Yeni dizi bulmakta zorluk çeken okurlarımız için 2019 yılının en iyi HBO dizileri arasında gösterilen Euphoria’yı mutlaka öneriyoruz.

TürDramBilimkurgu
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSam
Levinson
OyuncularZendayaHunter
Schafer
Jacob
Elordi

45. Mr. Robot

Yabancı Diziler

Ödüllü yabancı diziler listesinde yer alan harika bir yapım… Mr. Robot! İlk sezonu 10 bölümden oluşan ve sonrasında yarattığı etki sayesinde 2. ve hatta 3. sezonun garantisini alan dizi, fırsat bulduğunuzda kesinlikle izlemeniz gereken eserlerden. Hikayenin ana konusu, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan Elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor.

TürDramGerilimSuç
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2015
Yönetmen

Sam
Esmail

OyuncularRami
Malek
Christian
Slater
Carly
Chaikin

46. The Walking Dead

Yabancı Diziler

Dizinin giriş bölümünde polis memuru olarak karşımıza çıkan Rick Grimes, gözlerini bir hastane odasında açar ve dünyanın artık eskisi gibi olmadığını fark eder. Dünyada bir zombi salgını boy göstermektedir. Aynı zamanda ailesi dışarıdadır ve bir an önce harekete geçip ailesini kurtarmak istemektedir. 2010 yılında ekranlara gelen ve büyük bir hayran kitlesine sahip en iyi yabancı diziler arasında gösterilen The Walking Dead, mutlaka izlenmesi gereken diziler arasın ilk sıralardadır.

TürKorkuBilimkurguDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularAndrew
Lincoln
Norman
Reedus
Melissa
McBride

47. Lost

Yabancı Diziler

Hiçbir zaman unutulmayacak, izleyen herkesin hafızasına kazınmış efsanevi dizilerden bir tanesi de Lost. Bir yolcu uçağının düşmesiyle başlayan hikaye, bilinmez, sırlarla dolu bir adada devam eder. Her bölümde izleyiciyi başka bir gizem bekleyen dizi yayınlandığı dönemde oldukça fazla izleyici kitlesine ulaşmıştır. Finaliyle ilgili tam beklentileri karşılayamamış olsa da, herkesin bir nebze de olsa aklının bir köşesinde kalmayı başarmıştır.

TürGizemFantastikMacera
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenDamon
Lindelof
OyuncularMatthew
Fox
Evangeline
Lilly
Josh
Holloway

48. Prison Break

Yabancı Diziler

İzleyicilerden gelen yorumlar üzerine bir oturuşta pek çok insanın 1 ve 2 sezonunu bitirdiği, insanın başından kalkamadığı final yapmış olsa da tıpkı Breaking Bad gibi önümüzdeki yıllarda tekrar çekileceği dedikodusu kulaktan kulağa dolaşan unutulmaz muhteşem dizi.

İki kardeş olan ve iki kardeşten birinin hapse girmesiyle başlayan dizi, diğer kardeşin onu kurtarmak için verdiği mücadeleyi, kavgayı ve savaşı anlatıyor.

TürAksiyonHapishaneSuç
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenPaul
Scheuring
OyuncularWentworth
Miller
Sarah
Wayne
Callies
Dominic
Purcell

49. Outlander

Yabancı Diziler

Dizi 1945 yılında başlıyor… Eski bir savaş hemşiresi olan Claire, evine dönmüştür ve tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci kez balayına çıkmıştır. Balayı gezisinde tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire, kendisini bir anda savaş yüzünden yıkılmış bir halde bulunan İskoçya’da bulur. Sene 1743’tür. Konusu bakımından oldukça farklı bir his yaratan dizi aynı zamanda son yılların IMDB’de en iyi puan alan dizileri arasında yer almaktadır.

TürDramFantastikRomantik
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRonald
D. Moore
OyuncularCaitriona
Balfe
Sam
Heughan
Tobias
Menzies

50. Hannibal

Yabancı Diziler

Büyük umutlarla ekranlara gelen ve genel olarak izleyicilerin beğenisini kazanmış son yılların en başarılı gerilim dolu yabancı dizileri arasında gösterilen Hannibal, adeta nefessiz izleyeceğiniz bir yapım. Dizinin konusu; FBI özel dedektifi Will Graham, FBI ile sekiz genç kızın kaybını araştırmaktadır. Ama peşinde olduğu seri katilin zihnini anlamakta zorlanır ülkenin en bilindik psikiyatrları Dr. Hannibal Lecter’dan yardım istemektedir. Ancak yardım istediği kişi de çok masum birisi değildir…

TürKorkuGerilimSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenBryan
Fuller
OyuncularHugh
Dancy
Mads
Mikkelsen
Gillian
Anderson

51. The Haunting Of Hill House (Tepedeki Ev)

Yabancı Diziler

Son yılların en çok izlenen yabancı dizileri arasında gösterilen The Haunting of Hill House, aynı zamanda Netflix bünyesinde yer alan bir yapım. Dizide, parçalanmış bir ailenin, eski evlerinden ayrılmasına neden olan olayların anılarıyla boğuşmasını konu edinir. Gerilim dolu sahneleriyle izleyiciyi kendisine bağlayan yapım geçmişe dönüşleri ve günümüzdeki olayları beraber işlemektedir.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularMichiel HuismanCarla
Gugino
Henry
Thomas

52. Dark

Yabancı Diziler

Alman dizisi olan ve son zamanların en iyi yabancı dizileri arasında gösterilen Dark dizisi, televizyon ekranlarından yayınlanmaya başladığı andan itibaren IMDb sıralamasında da oldukça başarılı bir giriş gerçekleştirdi. Dark dizisinde konu olarak, iki küçük küçük çocuğun kaybolduğu bir Alman kasabası olan Winden’ı işlemektedir.

Dizinin her anı heyecan ve gerilim içinde geçerken, işlenen güzel hikaye izleyiciyi de ekrana bağlamaktadır. İlk sezonunda yarattığı etkiyle beraber Netflix'te ikinci sezonuda izleyiciyle buluşan yapımda, emin olun beyniniz bir yerlerde hata verebilir. Çok dikkatli izlemeniz gereken Netflix dizilerinden bir tanesi... Bir sonraki bölümünü merakla bekleyeceğiniz son dönemin en güzel yabancı dizileri arasındaki Dark yani Karanlık dizisini mutlaka izlemelisiniz.

TürGizemDramSuç
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBaran bo
Odar
OyuncularLouis
Hofmann
Lisa
Vicari
Maja
Schöne

53. Vikings

Yabancı Diziler

Ragnar adamın dibi. Dizide tarihi olaylar efsaneleştirilerek anlatılıyor. Baş karakter Ragnar... Adam yakışıklı, deli, ruh hastası ve daha neler neler... Dizide her şey var. Seks, uyuşturucu, iktidar, güç, kadın, kan, revan... ;) Ragnar'ın bir de eski karısı var. Kadın hem savaşçı, hem seksi ne istersen o var kadında. Ragnar'da o kadını bırakıp ne idüğü belirsiz bir tiple evlenmesin mi? Ondan da çocuklar yaptı. Ancak bana kalırsa o kadının olaya dahil olmasının tek sebebi sakat çocuğu. Yeni sezonlarda herkes onu konuşacak. Çünkü dünyayı Ragnar'ın onca çocuğundan biri değil... Sakat olan o çocuğu yönetecek. Anlatmadım ya izle sen. Benim anlattıklarım bir şey değil diyorum, anlamıyor musun?

TürDramAksiyonMacera
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Hirst
OyuncularKatheryn
Winnick
Travis
Fimmel
Gustaf
Skarsgård

54. Dexter

Yabancı Diziler

Bu Dexter bizim evin bireylerinden biri oldu çıktı. Aslında adli tıp görevlisidir. Polis departmanında adli tıp görevlisi olarak hizmet verir. Ancak görevi çok önemlidir. Kendisi bir kan uzmanıdır. Yani Dexter olay mahaline gider, cesedi ve etrafa sıçrayan kanları inceler. Bazen eşyaların durumuna bakıp cinayeti yorumladığı olur. Ama bu işi öyle böyle yapmaz. Bizde Engin Günaydın'ın oynadığı Galip Derviş karakteri gibi değil yani ;) Hemen aklınıza o gelmesin... Diziden kalite fışkırıyor. Aynı zamanda bu Dexter bir seri katildir. Suça bulaşmış olan ve kanunlardan yırtmayı başaran suçluları öldürmektedir. Şimdi içinizden diziyi anlattın zaten demeyin. Daha hiç bir şey anlatmadım. Diziye ilk başladığınızda 2-3 bölüm sıkılırsanız bırakmayın, sakın haa... Devam edin, izledikçe bağlanacaksınız. Ulan niye benim böyle yeteneklerim yok, niye böyle bir akrabam yok diyebilirsiniz ;)

TürDramGizemSuç
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2006
Yönetmen-
OyuncularMichael
C. Hall
Jennifer
Carpenter
Desmond
Harrington

55. The Crown

Yabancı Diziler

Kraliçe II. Elizabeth’in hayatını ve tahta geçtikten sonraki politik yaşamını konu alan The Crown, başarılı bir Netflix dizisi olarak listemize adını yazdırıyor.

Altın Küre başta olmak üzere birçok ödülü aldı. 10 bölümlük ilk sezonunda en az Elizabeth kadar Winston Churchill’e de bolca rastladığımız bu dizide; Claire Foy, Matt Smith, Vanessa Kirby, Jeremy Northam ve John Lithgow gibi başarılı isimler yer alıyor.

TürDramTarih
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPeter
Morgan
OyuncularOlivia
Colman
Tobias
Menzies
Helena
Bonham
Carter

56. Doctor Who

Yabancı Diziler

Tüm diziler arasında en uzun soluklu olanıdır ve bildiğim kadarıyla dizinin bir emsali de yok çünkü ilk bölümü 1963’de yayınlandı. Bilim kurgu ve eğlencenin doruklara ulaştığı dizi, Tardis isimli mükemmel güçlere sahip olan uzay aracıyla zaman ve mekan yolculuğu yapan Doctor isimli Gallifreyli çok bilgili, insana benzeyen birinin yolculuklarını anlatıyor. İlk Doktorun çok yaşlı olması nedeniyle rejenerasyon geçirip başka bir simaya bürünmesiyle dizi yıllarca devam etti. Dizi 2005’den önce ve sonra olmak üzere klasik ve modern seri olarak ikiye ayrılıyor. Ayrıca Doktor, zamanda ve mekanda yolculuk yaparken yol arkadaşları edinmeyi ihmal etmiyor. 19 Eylül 2015’de 9. Sezonu başlayacak olan diziyi nefesimizi tutarak bekliyoruz.

TürMaceraDramAile
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenRussell T
Davies
OyuncularMatt
Smith
David
Tennant
Jodie
Whittaker

57. Shameless

Yabancı Diziler

Bastırılmış duygularınız açığa çıkacak. İddia ediyorum. Seks, uyuşturucu, eğlence, şiddet, sokak kültürü her şey var yani. Bir tane Fiona var evin büyük kızı. Dizinin en masum karakteri. En masumu ama onda da her şey var tabi. Siz düşünün dizinin masumiyetini. Hele bir baba var... Ayyaşın teki. Her yol var adamda. Üvey kızıyla bile düzüşüyor, düşünün. "Yok artık izlenir mi lan bu" demeyin. Bırakın bu işleri.. Sonuçta senaryo! Senaryo nedir? Gerçek hayatta olan şeylerdir bana kalırsa. Herkesin içinde bir sapıklık, sapkınlık, şehvet, suça eğilim vardır. Ama bastırabilmektir önemli olan. Bastıramayacağınız duygulara sahipseniz sizin ve çevrenizdekilerin sağlığı için izlememenizi öneririm. Bu arada benim favorim Amerikan versiyonu değil, İngiliz versiyonudur.

TürDramKomedi
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenPaul
Abbott
OyuncularWilliam
H. Macy
Jeremy
Allen White
Emmy
Rossum

58. OZ

Yabancı Diziler

Oswald Hapishanesi olarak bilinen ancak dizide “OZ” adıyla da anılan bu hapishane, diğer birçok hapishaneden farklıdır. Mahkumlar ile gardiyanları yaşadıkları psikoloji, olaylara verilen tepkiler sizi adeta hapishane içerisindeymiş gibi hissettirmektedir. Hapishane içerisinde, uyuşturucu satıcıları, lezbiyenler, kaçakçılar, Çete üyeleri ve hatta Müslüman gruplar yer almaktadır. Her kesim, hapishanede hayatta kalmak için kendi çıkarlarını korumak zorundadır.

TürDramGerilimSuç
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenSung-il
Chun
OyuncularErnie
Hudson
Kirk
Acevedo
Terry
Kinney

59. Daredevil

Yabancı Diziler

Netflix Marvel dizileri arasında oldukça beğenilen bir yapım olan Daredevil serisi, her anı heyecan dolu bir yapımdır. Dizide sokağın içerisinden çıkan kahramanların efsane hikayesi canlandırılıyor. 2015 yılında Netflix ekranlarına gelen Daredevil, IMDB sıralamasında da en iyi Marvel dizileri arasında yer almaktadır.

TürDramSuçAksiyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenSteven
S. DeKnight
OyuncularCharlie
Cox
Deborah
Ann
Woll
Elden
Henson

60. Peaky Blinders

Yabancı Diziler

İlk olarak 2014 yılında vizyona giren ve yayınlandığı ilk andan itibaren herkesin beğenisini kazanan Peaky Blinders, Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’de geçmektedir. Anlatılan dönemde İngiltere’de yasadışı faaliyet gösteren çeteler yer almaktadır. Bu çetelerden bir tanesi de at yarışı bahislerinden ve soygunculuktan para kazanan Peaky Blinders’dır. Her şey tıkırında giderken son bir soygunda hata yapılır ve çetenin başına bala olacak bir müfettiş görevlendirilir… Son yıllarda izlemeye değer yeni bir yabancı dizi bulamadıysanız Peaky Blinders tam da size göre…

TürSuçDramMacera
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSteven
Knight
OyuncularCillian
Murphy
Tom
Hardy
Helen
McCrory

61. La Casa De Papel

Yabancı Diziler

La Casa de Papel son dönemde İspanyolların ortaya çıkardığı en güzel dizilerden bir tanesidir. İspanyol kanalı Antena3 için çekilen dizi sonrasında Netflix tarafından satın alındı ve şuan için 2 sezonu ile burada gösterilmektedir. Dizinin hikayesini kısaca özetlemek gerekirse; Profesör lakaplı kişi yıllardır tasarladığı bu soygun için kendisine yepyeni bir ekip oluşturur. Ekip İspanyol Kraliyet Darphanesini soymak için beş ay boyunca herkesten uzak bir evde Profesörden eğitim alır. Herkesin isimleri şehirlerden meydana gelmektedir. Berlin, Tokyo, Rio, Denver, Moskova, Oslo, Helsinki ve Nairobi hikayenin kahramanları...

TürGizemGerilimSuç
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSung-il
Chun
OyuncularChan-young
Yoon
Ji-ho
Park
Yi-Hyun
Cho

62. Stranger Things

Yabancı Diziler

Netflix Orijinal Serileri’nden biri olarak karşımıza çıkan bu dizi, Bizleri gizemli bir macerayla 80’li yıllara götürüyor. Gizem türünün yanı sıra dram, gerilim ve fantastik türlerini de bünyesinde barındırıyor.

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı da atlamayan bir fantastik gerilim dizisidir. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesinin hikayesini anlatıyor. Dizinin ilk sezonu o kadar çok beğenildi ki, Netflix dizinin ikinci sezonunu da çekerek izleyicilerle buluşturdu.

TürDramFantastikKorku
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenSung-il
Chun
OyuncularChan-young
Yoon
Ji-ho
Park
Yi-Hyun
Cho

63. Black Mirror

Yabancı Diziler

Her sezonunda yeni bir konu işleyen Black Mirror, aynı zamanda her sezonda yeni oyuncular, yönetmenler ve senaristler barındıran bir yapım. Her sezon farklı olmasına rağmen ortak tek nokta Black Miror… Anlamı ise Kara Ayna… Dizi, konu olarak teknolojik aletlerin insanlarını yaşamını ne kadar derinden etkilediğini oldukça çarpıcı şekilde anlatırken, aynı zamanda izleyen kişinin kendi yaşantısını uzun bir süre sorgulamasını da konu edinir. Teknolojinin insanoğluna verdiği zararların etkisini görmek istiyorsanız, en iyi dizilerden bir tanesi olan Black Mirror’u kesinlikle izlemelisiniz.

TürBilim KurguGerilimDram
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenCharlie
Brooker
OyuncularAndrew
Scott
Topher
Grace
Anthony
Mackie

64. Supernatural

Yabancı Diziler

Gelmiş geçmiş en iyi diziler listesinde her daim kendisine yer bulabilecek bir yapım… Kaç sezon oldu biz sayamadık ama hala daha eski tadını verdiği kesin. Supernatural dizisi Amerika'da 13 sezondan fazladır devam ediyor. Bir dizi için gerçekten bu büyük bir başarı... Dizinin konusu; evleri yanan ve bu yangından annesini kaybeden Dan ve Sam Winchester kardeşlerin hayat hikayesini anlatır. Bu gençlerin babası bir avcıdır ancak normal bir avcı değil. Kendisi, hayalet, ruh, vampir gibi doğaüstü yaratıkların avcısıdır. Babalarının kaybolduğunu öğrenen bu kardeşler, onu bulmak için yeni bir maceraya atılırlar. Her bölümü heyecan, gerilim ve aksiyon dolu bu yapımı, kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

TürBilim KurguFantastikAksiyon
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenEric
Kripke
OyuncularJared
Padalecki
Jensen
Ackles
Misha
Collins

65. Narcos

Yabancı Diziler

Adamlar öyle bir dizi yapmış ki... Dünyanın en büyük ve an azılı uyuşturucu kaçakçısı, kan emici Pablo Escobar'ın hayatını anlatıyor ancak Escobar'ı canlandıran oyuncuyu kişiyi öyle bir seçmişler ki... Adam hakkını veriyor. Öyle bir bağlanıyorsunuz Escobar'ın başına bir sıkıntı geldiğinde üzülebiliyorsunuz. Dünyanın en azılı kanun kaçaklarından birinin kurtulması için, başarılı olması için yeri geliyor dua ediyorsunuz. Kısacası diziden kalite akıyor, akıyor...

TürDramPolisiyeGerilim
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCarlo Bernard
OyuncularPedro PascalDamian
Alcazar
Francisco
Denis

66. Death Note (Ölüm Defteri)

Yabancı Diziler

Anime türünde dünya üzerinde bir numara olan Japonlar, uzun süre hafızlardan çıkmayacak harika bir esere imza attılar. Death Note, listede yer alan birçok diziden IMDb’de çok daha fazla puana sahiptir ve bunu gerçekten de hak etmektedir. Anime türü bu dizide, Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Bunalımda olan Yagami, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür. Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir. Defterin üstünde "Death Note" yazmaktadır. "Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir."

TürAnimasyonSuçDram
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
2006
Yönetmen-
OyuncularMamoru
Miyano
Shido
Nakamura
Kappei
Yamaguchi

67. Sherlock

Yabancı Diziler

Britanya asıllı televizyon dizisidir. Romandan alınma olan dizi Amerika’da ilk olarak mini dizi olarak yayınlanmaya başladı. Ancak gördüğü büyük ilgiden sonra dizi için belirli bir saat konuldu ve devam etti. Polisiye formatında olan dizinin konusu Sherlock Holmes isimli dedektifin olayları aydınlatırken yaşadıklarını ve başından geçenleri anlatıyor.

TürSuçGizemDram
IMDb9.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSteven
Moffat
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Martin
Freeman
Amanda
Abbington

68. Breaking Bad

Yabancı Diziler

Sadece 2 sene ömrü kaldığını ve hasta olduğunu öğrenen, işine, eşine, çocuklarına aşık bir adam..

The X-Files'ın yapımcısı Vince Gillian'ın eseri olan Breaking Bad ölümle dalga geçen, çok sade bir hayatı olan sıradan yaşam süren bir adamın hikayesini anlatıyor. Ailesiyle mutlu yaşayan biriyken kanser olduğunu öğrenen kimya öğretmeni olan Walter White hayatının kimyasını bir anda değiştirir.

Bundan sonra ki tek amacı çok sevdiği ailesine öldükten sonra çok yüklü bir miras bırakabilmektir. Ancak bunu kendisiyle hiç örtüşmeyen bir yöntemle çözmeye çalışır. O çok sevdiği işini denklemler üzerindeki başarısını uyuşturucu üretmek için kullanır. Ven o andan itibaren de bambaşka bir adama dönüşür.

Breaking Bad final yapmış, geçtiğimiz günlerde ise tekrar başlayacağına dair senaryoların döndüğü izleyenlerin hala ne diziydi be diyerek bahsettiği muhteşem yapıt.

TürDramGerilimSuç
IMDb9.5
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenVince
Gilligan
OyuncularBryan
Cranston
Aaron
Paul
Anna
Gunn

69. Game of Thrones

Yabancı Diziler

İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, taht oyunları kısaca Game of Thrones. Son günlerin en popüler dizilerinden biri olan Game Of Thrones izlenme rekorları kırmaktadır. Dizide Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb9.5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenD.B.
Weiss
OyuncularPeter
Dinklage
Emilia
Clarke
Kit
Harington

70. Chernobly

Yabancı Diziler

2019 yılında HBO tarafından televizyon ekranlarına getirilen Chernobyl, 1986 yılında yaşanan Çernobil nükleer felaketini mini bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. İlk bölümünden itibaren herkesin beğenisini kazanan ve IMDB’de 9,7 puan alarak tüm zamanların en iyi dizileri arasına giren Chernobyl, Ukrayna’nın Belarus sınırındaki Çernobil şehrine kurulan nükleer tesiste yaşanan patlama sonrasında yetkililer tarafından alınan karaları işlemektedir. Bir nevi dönemin Sovyet Birliği’nin doğru bilgiyi gizlemesi sonucu uzun yıllardır devam edecek felakete dünyanın hepsi tanıklık ediyor.

TürDramGerilimTarih
IMDb9.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCraig
Mazin
OyuncularJared
Harris
Stellan
Skarsgård
Paul
Ritter

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
199 Yorum