Dünyanın En Pahalı 10 Fotoğrafı

Fotoğraf çekmek ya da çekinmek herkes için bir zevk olabilir. Peki ya dünyanın en pahalı fotoğrafları hakkında bilginiz var mı? Her biri servet değerinde olan dünyanın en pahalı 10 fotoğrafı sizlerle!
Dünyanın En Pahalı 10 Fotoğrafı

En Yüksek Fiyata Satılan 10 Fotoğraf

Sizin için fotoğraf çekmek, günlük hayatın bir parçası haline gelmiş olabilir. Bazen çektiğiniz sıradan bir fotoğraf, milyonlarca dolara alıcı bulabiliyor. Kendini sanata ve fotoğrafa adamış bazı ünlülerin en pahalı fotoğraflarını araştırdık. Listemizde dünya üzerinde satışı gerçekleştirilmiş en pahalı fotoğraflar yer alıyor. İşte dünyanın en pahalı 10 fotoğrafı sizlerle!


10. Untitled #153 (1985) - 2.7 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı

Amerikalı sanat fotoğrafçısı ve film yönetmeni  Cindy Sherman, portrelerinde kendini farklı kılıklara sokmasıyla bilinmektedir. Bazen erkek bazense kadın kılığına bürünen usta sanatçı, 1985 yılında çektiği "Untitled # 153" adlı fotoğrafı satışa çıkartmıştır. Kasım 2010 yılında New York'taki Phillips de Pury müzayede evinde satışa sunulan resim, 2.7 milyon dolara alıcı bulmuştur.


9. The Pond - Moonlight (1904) - 2.9 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı

Amerikalı resim ve fotoğraf sanatçısı Edward Steichen, karamsar manzara fotoğraflarıyla tanınmaktadır. Sanatçının 1904 yılında çektiği "The Pond - Moonlight" fotoğrafı, Şubat 2006'da Now York'ta düzenlenen açık arttırmayla satışa çıkartılmıştır. Rekor fiyata alıcı bulan eser, tam 2.9 milyon dolara satılmıştır. New York'un Mamaroneck bölgesinde çekilmiş olan bu fotoğraf, göletin karşısındaki ormanın arasından beliren ışığı anlatmaktadır.


8. Los Angeles (1998) - 2.9 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı

Dünyanın en pahalı resimlerini çeken Alman fotoğrafçı Andreas Gursky, Mart 2006'da ilk rekor satışını yapmayı başarmıştır. Sanatçının 1998 yılında çekiği "Los Angeles" adlı fotoğraf, 2006'da Sotheby's London'daki çağdaş sanat merkezinde sergilenmiştir. Sergilenmesinden kısa bir süre sonra rekor fiyat teklifiyle satışa çıkartılan eser, tam 2.9 milyon dolara alıcı bulmuştur. Gursky'in bu eseri, Los Angeles'ın ışık panoramasını anlatmaktadır.


7. 99 Cent II Diptychon (2001) - 3.3 Milyon Dolar

99-cent-ii-diptychon-(2001)---3.3-milyon-dolar.jpg

Alman fotoğrafçı Andreas Gursky, geniş formatta çekilmiş mimari ve manzara fotoğraflarıyla tanınmaktadır. Sanatçının 1999 yılında çektiği "99 Cent II Diptychon" fotoğraf, 2001 yılında düzenlenen açık arttırmayla satışa çıkartılmıştır. Rekor fiyata alıcı bulan fotoğraf tam 3.3 milyon dolara satılmıştır. Eserin ikinci baskısı Mayıs 2006'da New York'ta 2.4 milyon dolara, üçüncü baskısı ise Kasım 2006'da 2.25 milyon dolara alıcı bulmuştur. 


6. Untitled Cowboy (2001) - 3.4 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı

Amerikalı ressam ve sanatçı Richard Prince, dergiler için yazdığı makaleler ve reklam fotoğraflarıyla tanınmaktadır. Sanatçının 1980'li yıllarda çektiği "Untitled Cowboy " adlı fotoğraf, 2001 yılında düzenlenen bir açık arttırmayla satışa çıkartılmıştır. Rekor fiyata alıcı bulan fotoğraf tam 3.4 milyon dolara satılmıştır. Prince eserinde "Amerikan arketiplerine olan büyük hayranlığını" anlatmaktadır.


5. Dead Troops Talk (1992) - 3.6 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı

Kanadalı sanatçı Jeffrey Wall, en çok arkadan aydınlatmalı cibachrome fotoğrafları ve sanat tarihi yazılarıyla tanınmaktadır. Çağdaş sanatın usta fotoğrafçıları arasında gösterilen Wall, 2002 yılında Hasselblad Ödülü kazanmıştır. Sanatçının 1992 yılında çektiği "Dead Troops Talk" adlı fotoğraf, 2012 yılında Christie's müzayede evinde düzenlenen bir açık arttırmayla satışa çıkartılmıştır. Rekor fiyata alıcı bulan fotoğraf tam 3.6 milyon dolara satılmıştır.


4. To Her Majesty (1973) - 3.7 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı

Gilbert Proesch ve George Passmore olarak da bilinen Gilbert & George ikilisi, çağdaş toplumda insanları olduğu gibi kabul edebilen fotoğraflarıyla tanınmaktadır. Sevenleri tarafından "ayaklı heykel" olarak adlandırılan ikili, 1973 yılında çektikleri "To Her Majesty" adlı fotoğrafı açık arttırmaya çıkartmıştır. Rekor bir fiyatla alıcı bulan bu eser, tam 3.7 milyon dolara satılmıştır.


3. Untitled #96 (1981) - 3.9 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı

Amerikalı fotoğrafçı Cindy Sherman, provokatif fotoğraflarıyla tanınmaktadır. Sanatçının 1981 yılında çektiği "Untitled #96" adlı fotoğraf, 2011 yılında düzenlenen bir açık arttırmayla satışa çıkartılmıştır. Sanatçının "Centerfold" serisinin bir parçası olan bu fotoğraf, 3.9 milyon dolara alıcı bulmuştur. Rekor fiyata satılan bu eser, 2011 yılına kadar satılmış en pahalı fotoğraf olarak bilinmektedir.


2. Rhein II (1999) - 4.3 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı

Alman fotoğrafçı Andreas Gursky, 2001 yılında rekor fiyata sattığı "99 Cent II Diptychon" fotoğrafının ardından yeni bir çalışması ile gündeme gelmiştir. Sanatçının 1999 yılında çektiği "Ren II" adlı fotoğraf, 2011 yılında New York'ta düzenlenen bir müzayede evinde açık arttırmaya çıkartılmıştır. Yeniden rekor bir fiyata alıcı bulan fotoğraf, tam 4.3 milyon dolara satmıştır.


1. Phantom (2014) - 6.5 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Fotoğrafı

2014 yılında Amerika'da satışa çıkartılan eser, dünyanın en dünyanın en pahalı fotoğrafı olarak satışa çıkartılmıştır. Avustralyalı fotoğrafçı Peter Lik tarafından çekilen "Phantom" adlı bu fotoğraf, tam 6.5 milyon dolara alıcı bulmuştur. 
 

Önerilen İçerik; Bunlar Servet Değerinde! Dünyanın En Pahalı Çiçekleri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum