Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri

Denizin dipsiz derinliğinde ister hobi olarak, ister profesyonel anlamda balık avına çıkmak isteyenler için en kaliteli zıpkın modellerini sıraladık.
Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri

Zıpkın, su altındaki balıkları ve deniz canlıları avlamak için kullanılan bir av silahıdır. Aynı zamanda balık avlama konusunda deneyim kazananların en sevdiği yöntemlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Doğayla iç içe keyifle balık avlamak için tercih edilen zıpkın çeşitleriyse, açık ve kapalı olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor. Balık avına henüz yeni başlıyorsanız kapalı kafa zıpkınlar önerilir. Söz konusu tüfeklerin kurulumu daha kolay olduğu için başlangıçta kapalı zıpkın tercih etmek daha mantıklıdır.

Tecrübeli balık avcılarının ilk tercihiyse açık kafa zıpkınlardır. Açık kafa zıpkınlar, kapalı kafaya oranla kurulumu daha zahmetli olsa da nişan alma esnasındaki görüş açısı daha iyidir. Dolayısıyla tecrübeli balık avcılarının ilk tercihidir. Elbette her iki seçenekte de kaliteli ürünleri tercih etmeniz önerilir. Uzun süre kullanabileceğiniz, kaliteli ürünleri sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Piyasanın en kaliteli zıpkın modellerini ise listemizde bulabilirsiniz.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Zıpkın Tavsiyeleri

#MarkaKafa TipiUzunluk
1ApneaYarı Açık90 cm
2DivermanAçık110 cm
3Free-Sub GoldenhornYarı Açık100 cm
4BeuchatAçık100 cm
5Cressi GeronimoKapalı115 cm
6LabraxAçık100 cm
7Seac SubKapalı65 cm
8Yılmaz TüfekçiKapalı90 cm
9Oceanus X-ProAçık75 cm
10NemrodKapalı75 cm

Zıpkınlar, açık ve kapalı kafa tipi, gövde malzemesi ve uzunluk gibi özelliklerle sizlere sunuluyor. Gövde malzemesi alüminyum olan ürünlerin ise daha dayanıklı olduğunu görüyoruz. Yeni başlayanlara tavsiyemiz kapalı kafa tipi alüminyum zıpkın tercih etmektir. Çünkü alüminyum zıpkınların detaylı bakım gerektirmeyen ve daha pratik ürünler olduğunu söyleyebiliriz. Bileğinizi ve elinizi yormayan yapısıyla kısa sürede deneyim kazanmanızı sağlar. Yeni başlayanların ve deneyimli balık avcılarının her zaman kaliteli ürünleri tercih etmesi önerilir. Balık ve deniz canlıları avında her daim dayanıklı ve uzun ömürlü zıpkın ürünlerini kullanmanız için piyasanın en iyilerini sizler için araştırdık. En kaliteli ve en çok beğenilen kalınan zıpkınları sizler için sıraladık.

İşte en iyi zıpkın modelleri;

1. Apnea MT Series Bulk 90 Cm Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Apnea MT Series Bulk 90 Cm Zıpkın

Apnea, en çok tercih edilen zıpkın markalarından biridir. Birbirinden kaliteli seçenekleri sizlere sunan marka, MT Series Bulk modelini sizlere sunuyor. 90 cm’lik özelliğiyle karşımıza çıkan zıpkın, alüminyum gövde özelliğiyle kaliteli ürünlerden biridir. Plastik arka kaplama ve döküm iç tutucuya sahip zıpkın, hassasiyet ayarı bulunan metal tetikli mekanizmayla karşımıza çıkıyor.

MT Series Bulk modelde özel emniyet düğmesi bulunur. Aynı zamanda 6.5 mm shark fin şiş ve 14 mm kalınlığında çift lastiğe sahip bir zıpkındır. Kendinden ipli şok lastiği sayesinde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Bulk özel kafa(Yarı açık) özelliğiyle karşımıza çıkan zıpkın, profesyonel balık avcılarının ilk tercihi ve en kaliteli seçeneklerden biridir.

  • Kafa Tipi: Yarı Açık (Bulk Özel Kafa)
  • Uzunluk: 90 cm
  • Lastik: 14 mm Çift Lastik
  • Şiş: 6.5 mm
  • Malzeme: Alüminyum

2. Diverman Diablo Zıpkın 110 Cm Açık Kafa Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Diverman Diablo Zıpkın 110 Cm Açık Kafa Zıpkın

Diverman, balıkçıların sıklıkla tercih ettiği markalardan biridir. Sıkça tercih edilen ve memnun kalınan markanın birçok zıpkın modeli bulunuyor. Keyifle balık avlamanızı sağlayan Diverman Diablo zıpkın sayesinde profesyonel balık avı yapabilirsiniz. Açık kafa özelliğine sahip olan zıpkın, 6.50 mm kalınlığa sahip 3 finli shark fin şişe sahiptir.

Diverman Diablo‘nun mekanizma malzemesi paslanmaz çeliktir. Bu sayede uzun süre dayanan kullanışlı bir üründür. Çift 14 mm lastikle sizlere sunulan zıpkının 110 cm boy ölçüsüne sahip olduğunu görüyoruz. Kullanışlı ve kaliteli seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkan Diverman Diablo zıpkın sayesinde profesyonel balık avı yapabilir, zıpkını kolaylıkla kullanabilirsiniz.

  • Kafa Tipi: Açık
  • Uzunluk: 110 cm
  • Lastik: 14 mm Çift Lastik
  • Şiş: 6.5 mm
  • Malzeme: Alüminyum

3. Free-Sub Goldenhorn (Kanallı) Yarı Açık Kafa Camo Desen Turkuaz Renk Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Free-Sub Goldenhorn (Kanallı) Yarı Açık Kafa Camo Desen Turkuaz Renk Zıpkın

Free-Sub kanallı yarı açık kafa zıpkın sayesinde denizlere açılabilir ve keyifle balık avlayabilirsiniz. Orta ve ileri seviye için tasarlanan yapısıyla profesyonellerin ideal seçimlerinden biridir. 20 mm çapında ‘’Dunlop’’ kaplinli lastik ve 28 mm çapındaki boruya sahip olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda boru gövde malzemesi alüminyum malzemeyle üretilen zıpkın, son derece kaliteli malzemelerle üretiliyor.

Free-Sub Goldenhorn , kabzaya şiş takma esnasında kolaylıkla tutmak için gövde üzerinde kanal boşluğu yaratır. Aynı zamanda sızdırma yapmaması için boru içinde 5 kademeli conta sistemi vardır. 6,6 naylondan imal edilen ve cam elyafıyla sertleştirilen kanzasıyla son derece kaliteli bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. 6,50 mm paslanmaz çelik mamul ve 1,2 mm misine ve sıkıştırma klipsleriyle her alanda pratik kullanılan ve kaliteli malzemeyle üretilen bir zıpkındır. Kaliteli içerikleri ve özellikleriyle en iyi tercihlerden biri olduğunu söyleyebiliriz

  • Kafa Tipi: Yarı Açık
  • Uzunluk: 100 cm
  • Lastik: 20 mm Dunlop Lastik
  • Şiş: 6.5 mm
  • Malzeme: Alüminyum

4. Beuchat Zıpkın Hero Revo Concept Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Beuchat Zıpkın Hero Revo Concept Zıpkın

Beuchat, lastikli sualtı tüfeğinin mucidi olarak karşımıza çıkıyor. 16 mm çapındaki tek kelebek sekmanlı şiş ve 16 mm çapında gerilebilen Megatonne lastiklerle sizlere sunuluyor. %100 Fransız imali olan markanın, her alanda kaliteli malzemeyle sizlere sunulduğunu görüyoruz. Uzun ömürlü ve kaliteli malzemelerle üretilen zıpkın, alüminyum gövdeyle en kaliteli seçeneklerden biridir.

6,5 mm şiş ve Inox materyal kalitesiyle sizlere sunulan zıpkın, Specra palamuta sahiptir. 1946 yılında lastikli sualtı tüfeğini bulan Beuchat, alanındaki en kaliteli ürünleri sizlere sunuyor. Beuchat Zıpkın Hero Revo Concept modeliyse açık kafa özelliğiyle profesyonellerin vazgeçilmez tercihlerinden biridir.

  • Kafa Tipi: Açık
  • Uzunluk: 100 cm
  • Lastik: 16 mm Megatonne Lastik
  • Şiş: 6.5 mm
  • Malzeme: Alüminyum

5. Cressi Geronimo Kapalı Kafa 115 Cm Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Cressi Geronimo Kapalı Kafa 115 Cm Zıpkın

Cressi Geronimo, yeni patentli ve yaratıcılığıyla sektörde yeni boyut getiren markalardan biridir. Şiş kanalındaki özel alüminyum gövdesi sayesinde kaliteli ve uzun ömürlü bir zıpkındır. Özgün tasarımı sayesinde yüzerlilik dengesini daha yüksek seviyeye taşır. Aynı zamanda yapımında kullanılan sert lastikler sayesinde kombine etme için bükülmeye karşı dayanıklı bir zıpkındır.

El şeklinize ve hareketlerinize göre kolaylıkla ayarlayabileceğiniz özel kabzasıyla Cressi Geronimo, kolaylıkla balık avlamanızı sağlıyor. Tüfeğin iki tarafında da yer alan güvenlik tetiği sayesinde oldukça pratik kullanılan ürünlerden biridir. Yeni patentli Pivoy yay sitemiyse, atış anında gövdenin sarsılmasını engelleyerek isabetli atışlar yapmanızı sağlıyor. Tüm özellikleriyle pratik ve kullanışlı marka Cressi Geronimo kapalı zıpkın, özellikle balık avına yeni başlayanlar için ideal seçeneklerden biridir.

  • Kafa Tipi: Kapalı
  • Uzunluk: 115 cm
  • Lastik: Belirtilmemiş
  • Şiş: Belirtilmemiş
  • Malzeme: Alüminyum

6. Labrax Eleanor Expert 100 Cm Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Labrax Eleanor Expert 100 Cm Zıpkın

Labrax eleanor Expert ile profesyonel bir şekilde balık avlayabilirsiniz. Yüksek kalite naylon elyaflı dayanıklı gövdeye sahip ürünlerden biridir. Kaliteli hammadde kullanılarak üretilen zıpkın, 3 adet 16 mm lastikle sizlere sunuluyor. 285 gram ağırlığa sahip olan zıpkının hafif ve pratik ürünlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Paslanmaz metal malzemeyle üretildiği için uzun süre kullanmanız mümkündür. Alüminyum boru malzemesiyle karşımıza çıkan zıpkın, boruların sızdırmaması için 2 adet tapa kullanılarak üretiliyor.

Kabza ve üretimdeki kafaların Oring sistemine sahip zıpkın, 6.5, 6.75 ve 7 mm shark fin şiş seçenekleriyle sizlere sunuluyor. Shark fin şişleri 3 fin olan zıpkın, en kaliteli seçeneklerden biridir. 100 cm’lik Labrax Eleanor Ecpert modeli sayesinde denizlere açılabilir ve profesyonel şekilde balık avlayabilirsiniz.

  • Kafa Tipi: Açık
  • Uzunluk: 100 cm
  • Lastik: 16 mm
  • Şiş: 6.5, 6.75, 7 mm
  • Malzeme: Alüminyum

7. Seac Sub Sting 65 Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Seac Sub Sting 65 Zıpkın

Seac Sub Stıng, alüminyum gövdeye sahip, kaliteli ürünlerden biridir. Kapalı kafası sayesinde yeni başlayanlar için ideal seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Çift lastik ve 16 mm çap özellikleriyle sizlere sunulan zıpkın, paslanmaz çelikten üretiliyor. Bu sayede uzun ömürlü ve dayanıklı bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Seac Sub Stıng, 6.5 mm şiş çapına sahip, 65 cm uzunluğunda bir zıpkındır. Kolaylıkla balık avlamanızı sağlayan uzun ömürlü bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Tetik malzemesi paslanmaz çelik ve gövde malzemesi alüminyumdur. Bu sayede uzun yıllar sorun yaşamadan kullanabileceğiniz kaliteli seçeneklerden biridir.

  • Kafa Tipi: Kapalı
  • Uzunluk: 65 cm
  • Lastik: 16 mm Çift Lastik
  • Şiş: 6.5 mm
  • Malzeme: Alüminyum

8. Yılmaz Tüfekçi Profesyonel 90 Cm Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Yılmaz Tüfekçi Profesyonel 90 Cm Zıpkın

Yılmaz Tüfekçi profesyonel zıpkın seti sayesinde denizlere açılabilir ve balık avı yapabilirsiniz. Özel olarak tasarlanan ergonomik kabzası ve 3 metre boyundaki zıpkınıyla sizlere sunuluyor. Zıpkın üzerinde 25 mm çapında alüminyum malzemeyle üretilen boru bulunuyor. Bu sayede son derece kaliteli ve uzun ömürlü olduğunu söyleyebiliriz.

7 mm kalınlığına sahip zıpkın şişi ve değişebilen tekli zıpkın ucuyla, son derece pratik ve kaliteli seçeneklerden biridir. Yılmaz Tüfekçi Profesyonel 90'lık zıpkın, her seviyedeki avcılar için ideal seçimlerden biridir. Malzeme kalitesi ve ergonomik yapısıyla ideal seçimlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

  • Kafa Tipi: Kapalı
  • Uzunluk: 90 cm
  • Lastik: 16 mm Amerikan Lastik
  • Şiş: 7 mm
  • Malzeme: Alüminyum

9. Oceanus X-Pro 75 Cm Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Oceanus X-Pro 75 Cm Zıpkın

Oceanus X-Pro zıpkın, 75 cm boyuyla en kullanışlı seçeneklerden biridir. Açık kafa özelliğiyle sizlere sunulan zıpkın, alüminyum gövdesiyle son derece kalitelidir. 6.5 mm şiş ve 29 mm gövde genişliğiyle ideal boyutlarda olduğunu söyleyebiliriz. Lastik kalınlığıysa 14 mm olarak karşımıza çıkar. Bu özellikleriyle son derece pratik ve kaliteli bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Oceanus X-Pro zıpkın, misinaya bağlı ve şişin el veya tetik malzemesiyle fırlatılarak atılmasını sağlıyor. Genel olarak Oceanus X-Pro zıpkın, sualtında balık ve deniz canlılarını avlamak için profesyonel seçeneklerden biridir.

  • Kafa Tipi: Açık
  • Uzunluk: 75 cm
  • Lastik: 14 mm
  • Şiş: 6.5 mm
  • Malzeme: Alüminyum

10. Nemrod 90 Cm Classic Zıpkın

Acemiler ve Profesyoneller İçin En İyi Zıpkın Tavsiyeleri Nemrod 90 Cm Classic Zıpkın

Nemrod Zıpkın, 90 cm boy ölçüsü ve kapalı kafa özellikleriyle sizlere sunuluyor. Paslanmaz malzemelerle üretilen zıpkın, alüminyum gövde kalitesiyle karşımıza çıkıyor. 6 ile 8 mm arasındaki şileriyle kullanılan tetik mekanizması ve standart V teli palamut özelliklerine sahiptir. Aynı zamanda 16 mm Amber latex lastik yapısıyla 28 mm çapa sahiptir.

Nemrod Zıpkın 90 cm, kapalı kafa özelliğiyle son derece pratik seçeneklerden biridir. Özellikle yeni başlayanlar ve amatörler için son derece uygun ve kaliteli bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

  • Kafa Tipi: Kapalı
  • Uzunluk: 75 cm
  • Lastik: 16 mm Amber Latex
  • Şiş: 6-8 mm
  • Malzeme: Alüminyum

ZIPKIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Kafa Tipi: Zıpkın alırken dikkat etmeniz gereken ilk özellik, kafa tipidir. Açık kafa ve kapalı kafa seçenekleri mevcuttur. Kapalı kafa, daha pratik kullanılan ürünlerdir. Dolayısıyla yeni başlayan ve amatörlerin kapalı kafa kullanması önerilir. Profesyonellerin ise açık kafa zıpkın tercih etmesi önerilir. Çünkü açık kafa zıpkınların görüş alanı geniş, isabeti daha yüksektir.
  • Uzunluk: Zıpkın alırken uzunluk özelliğini mutlaka incelemelisiniz. Uzun zıpkınlar genelde daha büyük balıkları avlamak için kullanılıyor. Dolayısıyla tercihlerinize en uygun uzunluğu seçmelisiniz.
  • Kullanım Kolaylığı: Zıpkının kullanım kolaylığı oldukça önemlidir. Kolay temizlenen ve kolay kullanılan ürünleri tercih edebilirsiniz. Yeni başlayanların kapalı kafa tipi ürünleri tercih etmesi önerilir. Çünkü kapalı kafa zıpkınlar daha pratik ürünlerdir. Tetik mekanizması ve tutma kolaylığı gibi özellikleri de detaylı olarak incelemelisiniz.
  • Malzeme Kalitesi: Zıpkın alırken malzeme kalitesini mutlaka incelemelisiniz. Alüminyum gövde ve kaliteli malzemelerle üretilen zıpkınlar, uzun süre sorun yaşamadan kullanmanızı sağlar. Kaliteli ve sorunsuz zıpkın modelleri genelde kaliteli malzemelerden üretilir.
  • Eğitim ve Deneyim: Zıpkın kullanımında gerekli eğitimi almak son derece önemlidir. Aldığınız eğitim sayesinde güvenle balık avına çıkabilirsiniz. Eğitmeninizin tavsiye ettiği özelliklere sahip amatör zıpkınlarla balık avlamaya başlayabilirsiniz.
<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.