Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri

Uluslararası düzeyde iş olanağı sunan, başarılı mühendisler yetiştiren en iyi yazılım mühendisliği üniversitelerini sizlere sıraladık.
Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri

Yazılım Mühendisliği (Software Engineering), modern dünyanın getirdiği yeniliklerle birlikte en avantajlı bölümlerden biridir. Bölümün en önemli özelliğiyse, uluslararası alanda iş olanakları sağlamasıdır. Bu bilim dalını öğrendiğinizde yeni yazılımlar dizayn edebilir ve var olan yazılımların kullanıcı ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü yazılım mühendisi, her alanda bilgisayar sistemlerinin yazılımlarını tasarlayan ve sisteme entegre ederek uygulanmasını sağlayan mühendislerdir.

Yazılım mühendislerinin çalışma alanı oldukça geniştir. Uluslararası düzeyde yetkin ve donanımlı bireyler haline gelebilir, tüm dünyada kolaylıkla iş bulabilirsiniz. Öncelikle kendi işinizi yapma fırsatınız her zaman vardır. Aynı zamanda yazılım yapan tüm sektörlerde kolaylıkla iş bulabilirsiniz. Bankacılık, e-devlet, oyun, elektronik savaş ve savunma sistemleri, sağlık bilgi sistemleri, sinyal işleme, robotik ve yapay zeka gibi birçok çalışma alanı mevcuttur.

Uluslararası İş Olanaklarıyla En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri

Yazılım Mühendisliği Bölümünden mezun olduğunuzda yazılım oluşturma, analiz ve tasarım yapma işlemlerine hakim olursunuz. Program yazabilir ve test aşamasında düzenlemeler yapabilirsiniz. Bölümde İngilizce eğitim almanız ve dilinizi geliştirmeniz son derece önemlidir. Ek dil ise sizler için ayrı bir avantajdır. Kendinizi geliştirerek dünyanın her yerinde kolaylıkla iş bulabileceğiniz yazılım mühendisliği bölümünü tercih etmek, geleceğiniz ve kariyeriniz için en önemli adımlardan biri olabilir.

Sunduğu üst düzey olanaklar sayesinde yazılım mühendisliği, en çok tercih edilen ve merak edilen bölümlerden biridir. Uluslararası iş imkanları sunan bölüm, mezunlarının dünyanın her yerinde farklı kültürlerle entegre olarak çalışmasını ve vizyonunu genişletmesini sağlıyor. Eğer tercih dönemindeyseniz geleceğinizi şekillendirirken üniversitelerin sunduğu imkanları göz önünde bulundurarak tercih yapmalısınız. Tam da bu yüzden değerli akademik kadrosu, uzman ekipleri ve eğitici uygulamalarıyla ülkemizin en iyi yazılım mühendisliği üniversitelerini sizlere sıraladık.

1. Bahçeşehir Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri Bahçeşehir Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi, 1998 yılında İstanbul’da kurulan vakıf üniversitesidir. Yazılım Mühendisliği Bölümü ise tam burslu eğitim almak isteyenler için en yüksek sıralamayla kabul eden bölümlerden biridir. 4 yıllık İngilizce eğitim veren üniversite, temel bilim ve mühendislik prensiplerini öğrenmiş, eğitimli mühendisler olmanızı sağlıyor.

Mesleğin tüm güncel gereksinimlerini karşılayarak pratik ve tecrübe ile yoğrulmuş yazılım mühendisleri yetiştirme amacı güden Bahçeşehir Üniversitesinin lisans programı yanı sıra çift anadal programı sunduğunu da görüyoruz. Bilgi sistemleri, İnternet ve Programlama başlıklı iki adet yan dal seçeneği sunan üniversite, her yıl yaklaşık olarak 100 öğrenci kabul ediyor. Bahçeşehir Üniversitesinin değerli ve uzman akademi ekibi sayesinde, iyi eğitim alabilir ve uluslararası düzeyde donanımlı birer mühendis olabilirsiniz.

2. İzmir Ekonomi Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri İzmir Ekonomi Üniversitesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2001 yılında İzmir’de kurulan vakıf üniversitesidir. Yazılım Mühendisliği Bölümü ise değerli akademik ekibiyle üst düzey eğitim almanızı sağlayan bir bölümdür. 4 yıllık lisans programı süresinde öğrencilerinin mühendislik kabiliyetine ulaşmasını sağlayan üniversite, dersleri ve akademik kadrosuyla uluslararası düzeyde başarı elde edebilecek bireyler olmanızı sağlıyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, takım çalışması, uygulama, yönetim, iletişim ve yaratıcılığın vurguladığı bir üst yapı kurarak donanımlı bireyler yetiştirme hedefindedir. İngilizce eğitim almanızı sağlayan bölüm, dünyanın her yerinde kabul gören, başarılı mühendisler olmanızı sağlıyor.

3. Yaşar Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri Yaşar Üniversitesi

Yaşar Üniversitesi 2001 yılında İzmir’de kurulan vakıf üniversitesidir. Üniversitenin değerli akademik kadrosuyla her alanda donanımlı bireyler yetiştirdiğini söyleyebiliriz. Yazılım Mühendisliği Bölümü ise modern hayatta iş bulma yetisine sahip eğitimli bireyler yetiştirme hedefindedir. Uluslararası düzeyde donanımlı, eğitimli ve pratik uygulama yapabilen mühendisler yetiştirir.

Yaşar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği, tam burslu 4 yıllık lisans programıdır. Tam burslu İngilizce eğitim veren bölüm, en yüksek taban sıralamalarıyla öğrencileri kabul ediyor. Üniversitenin değerli akademik kadrosu, uzman eğitmenleri sayesinde uluslararası düzeyde eğitimli bireyler yetiştirdiğini görüyoruz.

4. TED Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri TED Üniversitesi

TED Üniversitesi, 2009 yılında Ankara’da kurulan vakıf üniversitesidir. Yazılım Mühendisliğinin amacı ise dünyada her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulan eğitimli yazılım mühendisleri yetiştirmektir. Sosyal iletişim becerilerine sahip, güncel gelişmeleri takip eden, sektörde ön plana çıkacak eğitimli ve donanımlı bireyler yetiştirme amacı güder.

TED Üniversitesi tam burslu 4 yıllık Yazılım Mühendisliği Bölümü, en yüksek sıralamalarda öğrenci kabul eden üniversitelerden biridir. İngilizce eğitim veren lisans programı sayesinde uluslararası düzeyde iş olanaklarına erişen, eğitimli bireyler olmanızı sağlar. Sunduğu imkanlar ve değerli akademik kadrosu sayesinde iyi eğitim alabileceğiniz üniversitelerden biridir.

5. Çankaya Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri Çankaya Üniversitesi

Çankaya Üniversitesi, 1997 yılında kurulan devlet üniversitesidir. Ülkemizin değerli üniversitelerinden biri olan Çankaya Üniversitesi, değerli akademik kadrosuyla en iyi yazılım mühendislerini yetiştirme amacındadır. Çankaya Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümünde uzman akademik kadrodan eğitim alabilir ve tüm dünyada değer gören prestijli mühendisler olabilirsiniz.

Çankaya Üniversitesi, yazılım mühendisliği 4 yıllık lisans eğitimi sunarak gerekli tüm dersleri almanızı sağlar. İngilizce eğitim veren lisans programı, bölüm dersleri yanı sıra öğrencilerin zorunlu derslere ilaveten 2 yıl boyunca birbirine bağlı pratik (hands-on) dört adet yazılım proje uygulaması dersi almasını sağlıyor. Bu sayede sözel ve uygulamalı eğitimle lisans programı içerisinde donanımlı birer yazılım mühendisi olmanızı sağlıyor.

6. İstanbul Aydın Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri İstanbul Aydın Üniversitesi

İstanbul Aydın Üniversitesi, 2007 yılında İstanbul’da kurulan vakıf üniversitesidir. İstanbul Aydın Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü ise mezunlarının yurtiçi ve yurtdışı geniş iş olanaklarına sahip olması için gerekli eğitimi sunar. Mezun olmadan önce sunduğu staj ve iş imkanları sayesinde öğrencilerinin en iyi olanaklara sahip olmasını sağlayan bir üniversitedir.

4 yıllık lisans programını İngilizce eğitim olarak tamamlayabilir ve tüm dünyada iş bulabilen donanımlı bireyler haline gelebilirsiniz. Yazılım mühendisliği hakkında gerekli tüm dersleri uygulamalı ve sözel olarak veren üniversite, en iyi yazılım mühendisliği lisans programlarından biridir.

7. Atılım Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri Atılım Üniversitesi

Atılım Üniversitesi, 1996 yılında Ankara’da kurulan vakıf üniversitesidir. 2005 yılında kurulan yazılım Mühendisliği Bölümü ise ‘’Ankara'daki ilk Yazılım Mühendisliği Bölümü’’ olma özelliğini taşıyor. Günümüzün ve geleceğin mesleği olan yazılım mühendisliği için donanımlı bireyler yetiştirmek hedefi güden bir bölümdür. Ulusal ve uluslararası kurumlarda iş bulmanız için sizlere donanımlı hale getiren üniversite, uzman akademi ekibi sayesinde en iyi eğitimi almanızı sağlıyor.

Yazılım sektörünün gereksinimleri doğrultusunda bölüm müfredatı sunan üniversite, EUR-ACE etiketi almaya hak kazanır. Bu sayede Avrupa Birliği ülkelerinde hem lisansüstü programlarında hem de çalışma ortamlarına girmede önemli avantaj sağlayan bir üniversitedir. İngilizce eğitim veren 4 yıllık lisans programının, donanımlı öğrenciler yetiştirdiğini söyleyebiliriz.

8. Maltepe Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri Maltepe Üniversitesi

Maltepe Üniversitesi, 1997 yılında İstanbul’da kurulan vakıf üniversitesidir. Yazılım Mühendisliği Bölümü ise modern iş dünyasında kolaylıkla iş bulmanız için sizlere en iyi eğitimi sunar. Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği ilkelerini baz alarak yazılım, proje ve uygulamaların tasarımını uygulayarak mühendislerin yetişmesini amaçlar.

Uzmanlık, bilgi ve deneyimle donanımlı bireyler olmanızı sağlayan bölüm, matematik, ekonomi, işletme ve sosyal bilimlerin de katkılarıyla yetkin bir yazılım mühendisi olmanızı sağlıyor. 4 yıllık İngilizce lisans programına sahip olan bölüm sayesinde uluslararası düzeyde kabul gören, başarı elde eden mühendisler olabilirsiniz.

9. Ankara Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi, 1946 yılında Ankara’da kurulan devlet üniversitesidir. Yazılım Mühendisliği Bölümü ise öğrencilerini gelişen teknolojiyi hızla takip edebilme, etkili iletişim kurabilme, takım çalışmasına uygun ve yenilikçi düşünme yeteneklerini aşılayan bölümlerden biridir. Uzman ekibiyle eğitim almanızı sağlayan bölüm, mezuniyet sonrasında uluslararası düzeyde iş bulmanızı sağlayan başarılı bireyler olmanızı sağlıyor.

Ankara Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü, iş hayatında karşılaşabileceğiniz sorunları ve bunlarla ilgili çözümleri deneyimlemeniz için sizlere birçok proje geliştirme, planlama ve yürütme faaliyetlerini sunuyor. Bu sayede modern araştırma ve teknolojileri kullanarak etik ilkeler içerisinde bilimsel ve teknik çalışmalar yapabilen mühendisler yetiştirdiğini görüyoruz. Uluslararası düzeyde öncü eğitim almanızı sağlayan üniversite, sizlere yenilikçi ve üretken birer mühendis haline getiriyor.

10. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Türkiye'nin En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, 2010 yılından Ankara’da kurulan devlet üniversitesidir. Yazılım Mühendisliği Bölümü ise hem akademik kadrosu hem de alt yapısı sayesinde yazılım teknolojilerindeki değişime ayak uyduracak, eğitimli bireyler yetiştirme gayesindedir. Bölümden mezun olduğunuzda yazılım tasarlayabilen ve geliştirebilen, endüstrideki ihtiyaçları karşılamak için bilişim teknolojilerini kullanabilen ve değişime ayak uydurarak çözüm üretebilen mühendisler olmanıza sağlar.

Uzman eğitim kadrosuna sahip olan üniversite, analiz, tasarım, kodlama, sınama ve yöneticilik gibi birçok kademede yer alan, mobil ve web tabanlı uygulamalar geliştirebilen mühendisler yetiştiriyor. %100 İngilizce eğitim alacağınız 4 yıllık lisans programında uzman akademik kadroyla birlikte uluslararası düzeyde yetkin ve başarılı mühendisler olabilirsiniz.

En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri

#Üniversiteİlçe/İlKuruluş Yılı
1Bahçeşehir ÜniversitesiBeşiktaş/İstanbul1998
2İzmir Ekonomi ÜniversitesiBalçova/İzmir2001
3Yaşar ÜniversitesiBornova/İzmir2001
4TED ÜniversitesiÇankaya/Ankara2009
5Çankaya ÜniversitesiEtimesgut/Ankara1997
6İstanbul Aydın ÜniversitesiKüçükçekmece/İstanbul2007
7Atılım ÜniversitesiGölbaşı/Ankara1996
8Maltepe ÜniversitesiMaltepe/İstanbul1997
9Ankara ÜniversitesiGölbaşı/Ankara1946
10Ankara Yıldırım Beyazıt ÜniversitesiKeçiören/Ankara2010

 Yazar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.