Vampir Dizileri 2024 - Korku Dolu En Fantastik 27 Dizi

Fantastik senaryolarının yanı sıra korku ve gerilim sahneleriyle dikkat çeken en iyi 27 vampir dizisini listemizde bulabilirsiniz.
Vampir Dizileri 2024 - Korku Dolu En Fantastik 27 Dizi

Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi Vampir Dizileri Listesi

Dizi tarihine damgasını en iyi ve en çok izlenen 27 vampir dizisini bu içeriğimizde sizlere sunuyoruz. IMDb puanlarına göre filmleri sıraladığımız listemizde gelmiş geçmiş en iyi vampir konulu diziler yer almıştır. Ayrıca netflix vampir dizileri, amazon vampir dizileri ve hulu vampir dizileri de aşağıda yer alıyor. İşte yabancı dizi kategorisinde muhteşem senaryoları ve oyuncu kadrolarıyla dikkat çeken en iyi vampir dizileri...

Vampir Dizileri;

1. Vampire in the Garden

Vampir Dizileri
Geçmişte vampirler ve insanlar bir arada huzur içinde yaşamaktadırlar. Lakin insanlar bu durumu saçma bulup vampirlerin kan içme isteği arttığında bu huzur tamamen ortadan kalkar. Şimdilerde yalnızca bir genç kız ve vampir bir kraliçe yeniden o huzur ile savaşmaya hazırdır. Vampir kraliçe daha geniş bir dünya görmek için elinden geleni yaparken, genç kız da insanlık için yasak olacak her şeyi yapmaya başlar.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularKellen
Goff
Megumi
Han
Paul
Castrp Jr.

2. Interview with the Vampire

Vampir Dizileri
2022 yıllarında, vampir Louis Lac Dubai’de yaşıyor ve ünlü bir gazeteci olan Daniel’e hayatının hikayesini anlatmak istiyor. Yirminci yüzyılın başlarında New Orleans’ta başlayan Louis’in hikayesi, büyük bir aile fertlerinin de dahilinde yüzyıllar boyu sürmektedir. Dubai’de röportaja devam eden Daniel Louis’in gerçek hikayesinin altında var olan her şeyi keşfeder.

TürDramFantastikKorku
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRolin
Jones
OyuncularJacob
Anderson
Sam
Reid
Eric
Bogosian

3. Vampire Academy

Vampir Dizileri
Genç Moroi, ailesinin ölümüyle savaşırken kendisini güvende hissetmediği bir okula ve ruhunun karanlık yanlarının etkileri ile geri döner. Gölge öpücüğü olan Lissa ve bağlı olduğu en iyi arkadaşı Rose, lise zorbalıkları ile uğraşırken işler daha da karışır. Krallıkta yayılan ölümcül bir hastalığın çözümü olan genç Lissa herkes tarafından korunmaya ve aşkı için savaşmaya başlar.

TürDramFantastik
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarguerite
Maclntyre
Julie
Plec
OyuncularSisi
Stringer
Daniela
Nieves
Kieron
Moore

4. First Kill

Vampir Dizileri
Genç vampir Juliette’in güçlü bir vampir ailesinin yanında yer alabilmek için ilk kez bir insan öldürmesi gerekmektedir. Gözünü kasabada yaşayan Calliope adından yeni kıza diktiğinde her şeyin normal olacağına inanmıştı. Lakin Calliope ünlü vampir avcılarından oluşan bir aileye sahiptir ve iki tarafın da tek amacı birbirlerini öldürmektir.

TürKorkuDramGizem
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenV.E.
Schwab
OyuncularSarah
Catherine H.
Imani
Lewis
Elizabetf
Mitchell

5. Post Mortem: No One Dies in Skarnes (Otopsi: Skarnes'te Kimse Ölmez)

Vampir Dizileri

Netflix vampir dizileri arasında yer alan bu yapımda öldükten birkaç saat sonra dirilen bir kadının yaşadıklarını izliyoruz. Ailesi tarafından öldü sanılan ve morga kaldırılan bir kadın uyandığında adeta kana susamı bir ruh hali içerisindedir. Bu sırada ailesi cenaze evinde yas tutmaktadır. Kadının yeniden dirilmesi aile için bir sevinç olurken bu yeni dönem genç kadın için zorlu geçecektir.

TürGerilimDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPetter
Holmsen
OyuncularKathrine
Thorborg
Elias
Holmen
Andrée
Sørum

6. Midnight Mass (Gece Yarısı Ayini)

Vampir Dizileri

Korku dolu senaryosuyla dikkat çeken Midnight Mass dizisinde ıssız bir adada yaşayan küçük bir topluluğun başına gelen olaylar anlatılıyor. Adaya gelen genç rahip yakışıklılığı ve karizmasıyla dikkat çekerken o geldikten sonra başlayan esrarengiz olaylar halk için karmaşık bir durum yaratacaktır.

TürFantastikKorku
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularZach
Gilford
Kate
Siegel
Hamish
Linklater

7. Kingdom

Vampir Dizileri

Fantastik bir tarihi hikayenin anlatıldığı Kore yapımı bu dizide krallığını bir salgın hastalığın pençesinden kurtarmaya çalışan genç prensin çabalarını izliyoruz. Krallığın başına gelen ilginç olaylar halkı oldukça yıpratsa da genç prens halkını korumaya yemin etmiştir. Bu arada ülkede baş gösteren salgın bulaştığı insanları adeta vampire dönüştürmektedir.

TürFantastikKorku
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim
Seong-hun
OyuncularJi-hoon
Ju
Ryu Seung
-Ryong
Doona
Bae

8. Shadowhunters

Vampir Dizileri

Vampir ve şeytan konulu bu dizide Clary’nin 18. yaş gününde yarı insan yarı melek olan Shadowhunter soyundan geldiğini öğrenmesiyle başlayan maceralar anlatılıyor. Clary Fray bu sırrı öğrendikten sonra şeytanlara karşı savaşmaya başlayacaktır.

TürFantastikDram
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenEdward
Decter
OyuncularKatherine
McNamara
Dominic
Sherwood
Alberto
Rosende

9. V Wars

Vampir Dizileri

Kitaptan uyarlanan V Wars dizisinde Luther Swan isimli doktorun vampirlere karşı verdiği büyük mücadele konu ediniliyor. Swann’ın en yakın arkadaşı kaptığı bir hastalık sonrası vampire dönüşür ve hastalığı hızla yayarak kendisine bir vampir ordusu kurar. Bu sırada doktor Luther Swann bu virüsün kaybolması için çalışmalar yapmaktadır.

TürFantastikKorku
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenWilliam
Laurin
OyuncularIan
Somerhalder
Adrian
Holmes
Jacky
Lai

10. Vampires

Vampir Dizileri

Yarı insan yarı vampir olduğunu henüz yeni öğrenen genç bir kızın ortaya çıkan fantastik yeteneklerini keşfetmesiyle başlayan maceralar dizide anlatılıyor. Ayrıca dizide genç kızın vampir olduğunu öğrenen bir vampir topluluğunun da kızın peşine düştüğü izliyoruz.

TürFantastikKorku
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBenjamin
Dupas
OyuncularOulaya
Amamra
Suzanne
Clément
Kate
Moran

11. Blood

Vampir Dizileri

Dünya genelinde en çok izlenen Kore dizileri listesinde yer alan Blood, hastanede tanışan iki iyi vampirin maceralarını konu ediniyor. Dizide vampirlerin hem insanlara iyilik yaptığını hem de ihtiyaçlarını hastane sayesinde karşılaştıkları komedi dolu bir drama izleyiciye sunuluyor.

TürFantastikKorku
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2015
Yönetmen-
OyuncularDerek
Chouinard
Ku Hye
-Sun
Ahn
Jae-Hyun

12. Van Helsing

Vampir Dizileri

Vanessa Helsing isimli genç bir kızın vampirlere karşı dünyayı koruma çabaları dizinin konusunu oluşturuyor. Netflix’te izleyebileceğiniz bu drama da genç kız gördüğü bir rüyada vampirlerin dünyayı istila edeceğini öğrenir ve bu istilaya karşı savaşmak için hemen harekete geçer.

TürFantastikKorku
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNeil
LaBute
OyuncularKelly
Overton
Jonathan
Scarfe
Aleks
Paunovic

13. Yaşayamayanlar

Vampir Dizileri

Vampir hikayesinin konu edildiği ilk Türk yapımı dizi olan “Yaşayamayanlar” 2018 yılında 1 sezon boyunca yayınlanmıştır. Blutv dizileri listesinde izleyenlerle buluşan yapımın oyuncu kadrosunda Elçin Sangu, kerem Bursin, Birkan Sokullu ve Selma Ergeç’in rol aldığı vampir dizisinin yönetmenliğini Alphan Eşeli üstlenmiştir. Kendisini vampire dönüştüren adamı bulmak için İstanbul’a gelen Mia normal bir insan gibi yaşamayı ölümsüz olmayı tercih etmektedir.

TürGerilim
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenPınar
Bulut
OyuncularElçin
Sangu
Kerem
Bursin
Birkan
Sokullu

14. Dracula

Vampir Dizileri

BBC ve Netflix dizileri ortak yapımı olan Dracula, aynı zamanda mini yapımdır. İlk olarak 3 bölüm yayınlanan yapımın yönetmenliğini Steven Moffat ve Mark Gatiss yapmıştır. Dizinin başrolünde “The Square” filminden de tanıdığımız Claes Bang yer almıştır.

TürFantastikKorkuDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSteven
Moffat
OyuncularClaes
Bang
Dolly
Wells

15. Hemlock Grove

Vampir Dizileri

Başrollerinde Famke Janssen, Bill Skarsgard ve Dougray Scott’un yer aldığı başarılı vampir dizisi Hemlock Grove 3 sezon boyunca ekranlarda yerini almıştır. Pensilvanya eyaletinde parçalanmış bir şekilde bulunan bir genç kız ve kimilerince görüldüğü söylenen Kurt Adam herkesin korkmasına sebep olmuştur. Katili bulmak için elinden gelen her şeyi yapan Roman şaşırtıcı bir şekilde cinayetin şüphelilerinden biri olacaktır.

TürFantastikKorku
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenCharles
H. Eglee
OyuncularFamke
Janssen
Dougray
Scott
Bill
Skarsgård

16. The Strain

Vampir Dizileri

Fantastik bir dizi olan The Strain ünlü yönetmen Guilermo del Toro’nun FX adına yaptığı başarılı bir vampir dizisidir. Başrolünde Corey Stoll’ün yer aldığı dizide ünlü aktöre David Bradley ve Kevin Durand eşlik etmiştir. Dizinin konusu Berlin’den Amerika’ya giden bir uçağın Toronto yakınlarında düşmesi ve içerideki yolcuların vampir olarak uyanmasıyla devam eden kanlı olayları anlatmıştır. Dizi 4 sezon boyunca ekranlardaki yerini almış ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır.

TürFantastikKorku
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenGuillermo
del Toro
OyuncularCorey
Stoll
David
Bradley
Kevin
Durand

17. Being Human

Vampir Dizileri

Şimdiye kadar izlediğiniz vampir içerikli yapımların bir adım ötesinde harika bir senaryoya sahip olan dizide bir kurtadam, bir vampir ve bir hayalet aynı evde yaşamaktadırlar. Doğa üstü yeteneklere sahip bu üç kişi hayatlarını normal bir insan gibi sürdürmeye çalışırlar. Ancak bu durum haliyle çok zor olacaktır. Yönetmenliğini Jeremy Carver ve Anna Fricke’nin üstlendiği dizide Sam Witwer, Sam Huntington ve Meaghan Rath rol almıştır.

TürFantastikDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJeremy
Carver
OyuncularSam
Witwer
Sam
Huntington
Meaghan
Rath

18. Legacies

Vampir Dizileri

Özel eğitim veren bir okulda eğitim gören vampirler, cadılar ve kurt adamların hikayesini anlatan dizi de genç çocuklar içlerindeki kötülük dürtüsünü bir kenara bırakıp gerçek bir kahramana dönüşmek için eğitilirler. Henüz 17 yaşındaki Hope Mikaelson ve Lizzie ile Josie ikizler de burada eğitim alırlar. Dizinin oyuncu kadrosunda Danielle Rose Russell, Aria Shahghasemi ve Kaylee Bryant yer almıştır.

TürFantastikDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJulie
Plec
OyuncularDanielle
Rose Russell
Aria
Shahghasemi
Kaylee
Bryant

19. Forever Knight

Vampir Dizileri

1992 yılında izleyiciye sunulan Vampir dizisi “Forever Knight” 800 yıldır yaşayan vampir Nick Knight etrafında gelişen olayları anlatmaktadır. Vampir olduğunu insanlıktan saklaması gerektiğini düşünen Nick Knight Toronto’da polis olarak görev yapmaktadır. Yönetmenliğini Barney Cohen ve James D. Parriott’un yaptığı Forever Knight dizisinin başrolünde Geraint Wyn Davies yer almıştır.

TürSuçKorkuDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1992
YönetmenMatthew
Miller
OyuncularIoan
Gruffudd
Alana
De La Garza
Judd
Hirsch

20. The Vampires Diaries (Vampir Günlükleri)

Vampir Dizileri

Uzun yıllar boyunca ekranda olmayı başaran Vampir dizisi The Vampires Diaries 8 sezon yayınlanmıştır. Mystic Falls kasabasında dönen gizemli olaylar artık alışılagelmiş bir hal almıştır. Ölüp dirilenler, vampirler büyücüler, kurt adamlar ve dahası bu kasaba için artık normal şeylerdir. Ancak kasabaya geri dönen Stefan bir takım gizemli olayla anılmaya başlanınca ortalık bir hayli karışır. Damon ve Stefan isimli iki vampir kardeş arasında büyük bir savaş yaşanacaktır. Dizinin oyuncu kadrosunda Paul Wesley, Ian Somerhalder ve Candice King rol almıştır.

TürFantastikRomantik
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJulie
Plec
OyuncularPaul
Wesley
Ian
Somerhalder
Candice
King

21. True Blood (Gerçek Kan)

Vampir Dizileri

Yüzyıllar boyunca insan kanıyla yaşamını sürdüren vampirler sonunda sentetik kan ile ihtiyaçlarını giderince insanlara zarar vermekten vazgeçerler. Topluma karışarak normal bir hayat süren vampirler artık özgür yaşamın tadını çıkartırlarken Bill Compton isimli telepatik güçlere sahip genç adamın 174 yaşındaki vampir Sookie ile tanışmasıyla ikisinin de hayatı baştan aşağıya değişecektir. HBO dizileri arasında 7 sezon boyunca yayınlanan True Blood’un oyuncu kadrosunda Anna Paquin, Stephen Moyer ve Ryan Kwanten yer almıştır.

TürFantastikKorku
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAlan
Ball
OyuncularAnna
Paquin
Stephen
Moyer
Sam
Trammell

22. Angel

Vampir Dizileri

En iyi vampir dizilerinden biri olarak gösterilen 1999 yapımı Angel dizisi Buff the Vampire Slayer dizisinde izleyenlerin gönlüne taht kurmayı başaran yan karakter Angel’in hayatını anlatmaktadır. 5 sezon boyunca sadece bir karakter üzerinden ilerleyen dizide yüzyıllar boyunca yapılan cinayetler işleyen ve kötülükler yapan Angel’in ruhu geri verilince yaşadığı pişmanlıklar konu edilmiştir. Dizinin başrollerinde David Boreanaz, Charisma Carpenter ve Alexis Denisof rol almıştır.

TürFantastikDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenJoss
Whedon
OyuncularDavid
Boreanaz
Charisma
Carpenter
Alexis
Denisof

23. Vampire Prosecutor

Vampir Dizileri

Güney Kore yapımı bir vampir dizisi olan Vampire Prosecutor mükemmel senaryosu ve sahneleriyle dikkat çekmektedir. Kısa sürede dünya çapında izleyici kitlesine ulaşan başarılı dizinin konusu savcılık yapan Min Tae-yeon’un tanımadığı biri tarafından ısırılması ve vampire dönüştürülmesi sonrasında gelişen olayları anlatmaktadır. İnsan öldürmeyi reddeden Tae-yeon ölü insanların kanını emerek hayatta kalır ve kazandığı fantastik güçleri yine adaleti sağlayabilmek amacıyla kullanır. Bir soruşturma sırasında çevresinde birden çok vampir olduğunu öğrenen Tae-yeon vampirler hakkında geniş bir araştırma yapmaya başlar.

TürFantastikGizem
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenKim
Byung-soo
OyuncularYeon
Jung-hun
Lee
Young-ah
Lee
Won-jong

24. Dark Shadows (Karanlık Gölgeler)

Vampir Dizileri

Dizi tarihinin en eski yapımlarından biri olan Dark Shadows günümüzde de hem ismiyle hem de senaryosuyla bir çok yapıma kaynaklık etmiştir. 5 yıl boyunca ekranlarda yerini alan dizide vampirler, kurtadamlar ve cadıların yaşadığı bir alemi anlatmıştır. Zengin bir vampir olan Barnabas çapkınlığıyla etkilediğini sandığı bir cadı tarafından lanetlenerek 200 yıl boyunca hapsedilir. Ancak artık kurtuluş günü gelip çatmış Barnabas için intikam zamanı olmuştur.

TürFantastikGizem
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1966
YönetmenDan
Curtis
OyuncularJonathan
Frid
Grayson
Hall
Alexandra
Isles

25. A Discovery of Witches (Cadılar ve İblisler)

Vampir Dizileri

2018 yılında yayınlanmaya başlayan A Discovery of Witches hala yayın hayatını sürdürmekte olup başarılı yönetmen Kate Brooke imzalı bir yapımdır. Cadı ailesinden gelen genç kız Diana bir güm kütüphanede el yazması bir kitap bulur. Ancak bu kitap sayesinde yer altı dünyasında birkaç karışıklık sonucu vampirler, cadılar ve iblisler yeryüzüne çıkarak kütüphaneye doluşurlar. Bu yaratıkların geldikleri yere dönmelerinin tek yolu ise iyi bir vampir olarak gözüken Matthew ve cadı ailesinden gelen Diana’nın birlikte hareket etmesiyle gerçekleşebilecektir.

TürFantastikDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenKate
Brooke
OyuncularMatthew
Goode
Teresa
Palmer
Edward
Bluemel

26. Buffy The Vampire Slayer (Vampir Avcısı Buffy)

Vampir Dizileri

7 sezon boyunca uzun soluklu bir vampir hikayesini anlatan Buffy The Vampire Slayer vampirler, şeytanlar ve karanlığın güçleriyle cesurca savaşan bir kadını konu edinmiştir. Buffy Summers hayatını kötülere karşı savaşarak geçirmek zorunda olan bir kadındır ve ilk hedefi ise kötü vampirlerdir. Ancak bir süre sonra Buffy bu işte yetersiz kalacak ve arkadaşlarından yardım isteyecektir.

TürFantastikAksiyon
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenJoss
Whedon
OyuncularSarah
Michelle Gellar
Alyson
Hannigan
Nicholas
Brendon

27. The Originals

Vampir Dizileri

En iyi yabancı diziler listesinde her daim kendisine yer bulan The Originals, Vampir Günlükleri isimli yapımdan uyarlanmıştır. Senaryo ve oyuncu kadrosunda değişikleri olan başarılı yapım Mikaelson ailesinin New Orleans’a taşınmasını ve şehrin egemenliğini ele almak için yerel cadılarla iş birliği yapmaları anlatılmaktadır. Julie Plec’in yönetmenliğini yaptığı dizinin oyuncu kadrosunda Joseph Morgan ve Daniel Gillies rol almıştır.

TürFantastik
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJulie
Plec
OyuncularJoseph
Morgan
Daniel
Gillies
Claire
Holt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.