Profesyonel ve Amatörler İçin En İyi 10 Ukulele Markası

Ukulele çalmaya merakınız var fakat en iyi ukulele markası nasıl seçilir ve ukulele türleri nelerdir bilmiyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.
Profesyonel ve Amatörler İçin En İyi 10 Ukulele Markası

Görüntüsüyle gitarı andıran ukulele son zamanlarda oldukça fazla ilgi gören müzik aletleri arasında yer alıyor. Farklı hobiler edinmek isteyenlerin hoşuna gideceği Portekiz'e özgü bu müzik aleti, 4 tele ve 4 adet akorta sahiptir. Çoğunlukla maun ve koa ağacından üretilen bu müzik aleti mini gitar görünümüne sahip. En küçük boyu saprano, onun büyüğü concert, onun büyüğü tenor ve en büyük boyu ise baritone olarak adlandırılan ukulele boyutlarına göre farklı isimlere sahip. Hawaii dilinde ise zıplayan pire olarak adlandırılan bu müzik aleti çıkardığı sesle şarkıya farklı anlamlar katabildiği gibi kolay çalınmasıyla da genç yaşlı herkesin ilgisini görüyor.

En İyi Ukulele Listesi

SıraModelTipneoldu Puanı
1Lanikai Oa-TTenor10/10
2Fender VeniceSoprano10/9.9
3Ibanez Ukc10Concert10/9.9
4Cordoba 15SMSoprano10/9.8
5Kala EgzotikSoprano10/9.7
6Havana Hk-54Concert10/9.8
7Puka Pk100Soprano10/9.6
8Mahalo Java Series BaritoneBaritone10/9.8
9Midex SP-21MBSoprano10/9.5
10Cremonia UkuleleConcert10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Ukulele
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

10 En İyi Ukulele Tavsiyesi

Görüntüsüyle mini gitarı andıran sesiyle mest eden ukuleleye merak saldıysanız içeriğimiz tam size göre. Müziğin melodisine kendinizi kaptıracağınız hem profesyonel hem de amatör kullanımlar için hazırladığımız en iyi ukulele listemiz sizlerle.

1. Lanikai Oa-T Oak Tenor Ukulele

1-899.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Lanikai
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

Profesyonel kullanıcılar için üretilen Lanikai Oa-T Oak Tenor Ukulele, oak ağacından üretilen gövdesi ile oldukça şık görüntü sunuyor. Profesyonel ukulele sanatçıların tercih ettiği bu ürün, 18 perdeden oluşmaktadır. Klavye ve köprüleri ceviz ağacından üretilen ukulele aynı zamanda Chrome askı düğmelerine sahip.

Teknik Özellikler
Ukulele tipi:Tenor
Gövde ŞekliKlasik
Malzeme:oak ve ceviz
Perde Sayısı:18
Renk/Cila:Natural/ Mat

Kullanıcı Yorumları:

? ***** ***** Gerçekten hakkını veriyor. Bundan önce kullandığım ukulelede bu markaya aitti yine şaşırtmadı.

? A**** Z*** Ses tonu, dokusu ve ahengi çok iyi tavsiye ederim.

2. Fender Venice Soprano Ukulele Black Soprano Ukulele

2-836.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Fender
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

C şekline sahip sap profili ile kolayca kullanım sunan Fender hafif yapısı sayesinde kullanıcıyı yormadan müzik keyfini yaşatmaktadır. 4 burgusu ile kolayca akort yapabilmeye yardımcı olurken uzun süre akort yapma problemini ortadan kaldırmaktadır. Farklı renk seçenekleriyle ruhunuzu yansıtmaya yardımcı olan Fender, hem profesyonellerin hem de yeni başlayanların kullanabileceği ukulele modelleri arasında yer almaktadır.

Teknik Özellikler
Klavye Malzemesi:Ceviz
Ölçek Uzunluğu:13.6’’
Perde Sayısı:12

Kullanıcı Yorumları:

? S*** T*** Tam bir fiyat performans ürünü. Bundan önce başlangıç seviyesine göre ukuleleye sahiptim bu onun yanında oldukça profesyonel ve tınısı daha güzel. Tavsiye ederim.

? D**** E*** Ses tınısı, ele oturması, hafifliği ve daha birçok özelliğiyle hoşuma gitti. Sorunsuz şekilde elime ulaştı teşekkür ederim.

3. Ibanez Ukc10 Konser Boy Ukulele

3-799.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Ibanez
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

Perde sayısı 17 olan İbanez Ukc10, ön-arka-yan kaplamaları maun ağacından yapılmıştır. Siyah naylon tellere sahip olan bu ukulele, 35 mm üst eşiğe sahiptir. Çalarken ezginin sesine kendinizi kaptıracağınız bu ukulele profesyonel kullanıcılar için ideal ürünler arasında yer almaktadır.

Teknik Özellikler
Üst Eşik:35 mm
Malzeme:Maun
Perde Sayısı:17
Teller:Siyah Naylon Tel

Kullanıcı Yorumları:

? S**** S***** Çok iyi. Çok sevdim ayrıca sorunsuz şekilde elime ulaştığı için teşekkürler.

? M**** E**** Elime sorunsuz şekilde ve hızlıca ulaştı. Ürünün ses tonları çok iyi ve oldukça kaliteli malzemeye sahip. Parasını hak ediyor.

4. Cordoba 15SM Soprano Ukulele

4-721.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Cordoba
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

ABS gövdeye ve klavye bağlayabilme özelliğine sahip olan Cardoba, başlangıç seviyesinde olanlar için kendisini kolayca geliştirebileceği ürünler arasında yer alıyor. İnci düğme ve gümüş tünerler ile oldukça şık görüntü sunan ürün, saten kaplamasıyla da kendine hayran bırakıyor.

Teknik Özellikler
Malzeme:Maun
Köprü ve Klavye:Gül Ağacı
Cila:Natural

Kullanıcı Yorumları:

? Tevfik D**** Kızıma hediye aldım.. Beğenmiş; çalmasını youtube dan kolayca öğreniyorum dedi..

? A**** D*** Bu fiyata bu performans gerçekten harika bir ürün. Yeni başlayanlar mutlaka bu ürünü almalı.

5. Kala Egzotik Maun Soprano Ukulele

5-678.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Kala
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

Concert boy ukulele modeli olan bu ürünün gövdesi ve sapı maun, klavyesi ve köprü gül ağacından yapılmaktadır. 12 adet perdeye sahip olan bu ürün, egzotik görünümüyle göze hitap ederken ses akustiğiyle de kulakların pasını silmektedir. Ukelele çalmaya yeni başlayanlar veya orta seviyede olanların gönül rahatlığıyla kullanabileceği ürünler arasındadır.

Teknik Özellikler
Ukulele tipi:Concert
Malzeme:Maun ve Gül
Perde Sayısı:12

Kullanıcı Yorumları:

? MİNAS Ç******* Kaliteli ürün.

? H*** E**** ukulele merakı olan oğlum için aldım umarım beğenir. Kargo hızlı ve özenliydi bu yüzden gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

6. Havana Hk-54 Maun Concert Ukulele

6-592.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Havana
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

Taşıma çantasıyla birlikte satılan ürün bu sayede kolayca istenilen yere götürülebiliyor. Profesyonel kullanıcıların dahi tınısını beğendiği bu ürün amatörden profesyonele her seviye için uygun. Gerçek maun ağacından üretilen bu ukulele concert türdür.

Teknik Özellikler
Ukulele tipi:concert
Malzeme:maun

Kullanıcı Yorumları:

? Ö*** K*** Ukuleleyi çok beğendim. Rengi olsun sesi olsun çok kaliteli. Bir müzik öğretmeni olarak okulda kullanacağım sesi de ideal yükseklikte. Mat görünümü özel bir hava vermiş. Gayet kaliteli bir enstrüman ve marka. Severek kullanacağım.

? A** Ş***** Kızım için almıştım. Kalitesi hakkında bir bilgim yok ama sesleri güzel. Olumsuz yönü akor olayı biraz çabuk bozuluyor. 2 3 kullanmada bir mutlaka akor yapmak gerek..

7. Puka Pk100 Maun Soprano Ukulele

7-571.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Puka
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

Kılıf ve pena hediyesiyle birlikte satılan Puka, Mat ahşap görünümüyle egzotik görünüme sahip. Maun ağacından üretilen ürün bu sayede hem daha dayanıklı hem de akort tutması daha yüksektir. Fiyat bakımından oldukça uygun olan bu ürün başlangıç seviyesi için idealdir.

Teknik Özellikler
Malzeme:Maun
Garanti:1 ay

Kullanıcı Yorumları:

? D***** M**** Ürün çokkk güzel hiçbir sorunu yok 1 aydır çalıyorum hâla sorun yok her şeyi çok güzel alana şimdiden hayırlı olsun :)

? E********** T*** Kargo beklediğimden hızlı geldi, paketlemesi güzeldi. Rengi sitede durduğundan daha açık. Fakat çıkardığı ses çok güzel. Fiyatı da uygun. Gönderen 4 tane de pena yollamış teşekkür ederim :)

8. Mahalo Java Series Baritone Ukulele

8-552.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Mahalo
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

Soprano tip ukulele olan bu ürünün, üst-arka ve yan kısımları ıhlamur ağacından üretilmiştir. Pirinç perdeleri ile oldukça dayanıklı olan bu ukulele, çantası sayesinde rahatlıkla taşınabilmektedir. Ses ve tınısı orta seviye kullanıcılar için yeterli olan bu ürün, kahverengi görünümüyle otantik hava katmaktadır.

Teknik Özellikler
Ukulele tipi:Soprano
Skala:346 mm
Malzeme:Ihlamur Ağacı
Perdeler:Pirinç

Kullanıcı Yorumları:

? İ****** M****** Aldığım gün kargoya verildi ve bir sonraki gün elime ulaştı. İçinden idare edecek bir ukulele kılıfı, 2 adet pena ve Mahalo firmasının web sitesindeki video ve pdf'ye sınırlı süreli erişim sağlayacak kod çıktı. Alınabilir.

? A*** T*** Fiyat performans ürünü. Bu fiyata çok profesyonel bir ürün beklemeyin. Ama yeni başladıysanız alabilirsiniz.

9. Midex SP-21MB Set Maun Soprano Ukulele

9-520.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Midex
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

Ukulele çalmasını bilmeyenler fakat merakı olanlar için hazırlanan bu set, içerisinde öğrenme metodunun yanı sıra omuz askısı, pena ve kılıf barındırmaktadır. Askıyı kolayca takabşlmek için bulunan aparatlar üzerine montajlıdır. Üst Kapak maun ağacından, arka ve yanlar linden klavye, köprü ise gül ağacından yapılmıştır.

Teknik Özellikler
Ölçüler:54x18,5x6.2 cm
Ebat:21’’ Soprano
Malzeme:Maun, linden ve gül ağacı

Kullanıcı Yorumları:

? Ozan Y**** Müzik öğretmeniyim. Ürün bu fiyata çok iyi. Do telinde cızırtı var ancak sadece solo çalarken belli oluyor, akorda problem yok. Tavsiye ederim.

? S********* M*** 10 yasinda oğluma aldım. Severek çalıyor çok beğendik.Sesi güzel boyutu güzel tavsiye ediyorum.

10. Cremonia Ukulele 23 İnç Winzz Fairy Series Concert

10-569.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Cremonia
Ukulele
Aradığın
Fiyatı Gör

Yüksek kalitede kalıp döküm burgulara sahip olan bu ukulele, concert tip üründür. Üst kapağı – arka ve yanları maun ağacından üretilen bu ürünün klavye ve köprüsü gül ağacından üretilmektedir. Boyasız natürel görünümü sayesinde şık ve otantik duran bu ürün, aynı zamanda kılıf ve penasıyla birlikte gönderilmektedir.

Teknik Özellikler
Ebad:23’’ Concert
Üst Kapak:Maun
Arka ve Yanlar:Maun
Kalvye ve Köprü:Gül Ağacı
Teller:Aquila Strings

Kullanıcı Yorumları:

? H**** D**** Boyutu ideal ve askı pimleri var. Ahşabı da hoş

? Y****** Y***** Yeni başlayacak olanlar için gayet yeterli bir ürün. Bana ukulele çalmayı sevdirdi vicdansız.


Ukulele çalmaya yeni başlayanlar hangi boy tercih etmeli?

Ukulele çalmaya yeni başlayanlar için özellikle şu boy tercih edilsin demek hatalı olacaktır. Ama daha hoş ses tonu olan sapronada öğrendikten sonra konser veya tenor’a geçiş yapıldığı bilinen bir gerçektedir.

Ukulele çalmak zor mu?

Görüntüsüyle mini gitarı andıran ukulele kolay çalındığından büyükten küçüğe herkesin ilgi duyduğu telli çalgıdır. İnternet aracılığıyla veya kurs yoluyla kolayca öğrenilebilen ukulele en kolay enstrümanlar arasında yer almaktadır.

En büyük boy ukulelenin adı ne?

Ukulele seslerine göre 4 farklı boyutta bulunurlar ve bu yüzdende her boyutunun farklı ismi vardır. En küçük boyutu soprano, onun bir büyüğü concert, onun bir büyüğü tenor ve en büyük boy baritone olarak isimlendirilir.

Ukulele hangi ağaçtan yapılmalı?

Maun ağacından yapılan ukulelenin ses tonu daha yumuşak olurken koa ağacından yapılan ukulelenin ses tonu daha parlak çıkmaktadır. Genellikle maun ağacından yapılan ukulele koa ağacından da yapılmaktadır.

Concert ukulelede kaç perde var?

Perde aralıkları geniş olan concert ukulele sopranoya göre daha büyük ve çalımı kolaydır. 58 cm boyunda olan concert 20 perde donanımına sahiptir.

<

 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum