Bilgisayar ve Mobil Cihazlar İçin 10 En İyi Ücretsiz Oyun

Sınırsız eğlence sunarak, nefes kesici bir macera sunan ve tüm kullanıcıların erişimine açık olan ücretsiz oyunları sizi için listeledik.
Bilgisayar ve Mobil Cihazlar İçin 10 En İyi Ücretsiz Oyun

Oyun severlerin dünyasında büyülü bir etki yaratan ve donanımlarıyla adeta içine hapseden birçok oyun çeşidi bulunmaktadır. İster bilgisayarınızdan ister mobil cihazınızdan oynayabileceğiniz bu oyunlar, rekabet ve eğlencenin harmanlandığı noktada kullanıcılara eşsiz bir deneyim yaşatmaktadır. Bu içeriğimizde farklı türde milyonlarca oyuncuyu bir araya getiren ve rekabet ortamı sağlayan en iyi ücretsiz oyunları bulabilirsiniz.

Gelişen teknolojiyle büyüyen oyun dünyası, gün geçtikçe kullanıcıların ilgisini daha çok çeken bir noktada. Çeşitli türlerde ve platformlarda oyun keyfini herkesle buluşturarak kullanıcılara erişilebilir bir kolaylık sağlayan ücretsiz oyunları sizin için bir araya getirdik.

En İyi Ücretsiz Oyunlar

OyunModTür
Apex LegendsÇok OyunculuBattle Royale
League of LegendsÇok OyunculuSavaş
Counter Strike: Global OffensiveÇok Oyunculu, Tek OyunculuAksiyon
Fortnite Battle RoyaleÇok Oyunculu, Tek Oyunculu, İki OyunculuBattle Royale
WarframeÇok Oyunculu, Tek OyunculuAksiyon
PaladinsÇok OyunculuAksiyon
eFootball 2023Çok Oyunculu, Tek OyunculuSpor
Call of Duty: WarzoneÇok Oyunculu, Tek OyunculuSavaş
Dota 2Çok OyunculuSavaş
Lost ArkÇok OyunculuAksiyon

Eleştirmenlerden aldıkları tam notlar ve kullanıcı yorumlarıyla birlikte geçmişten günümüze popülerliğini koruyan ve sıklıkla tercih edilen oyunları ücretsiz bir şekilde kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Gelin bu oyunları hep birlikte inceleyelim.

İşte en iyi ücretsiz oyun tavsiyesi;

1. Apex Legends

Ücretsiz Oyunlar Apex Legends

  • Tür: Battle Royale
  • Çıkış Yılı: 4 Şubat 2019
  • Mod: Çok Oyunculu Oyun

Çeşitli karakterlere sahip olan ve tam bir rekabet oyunu olarak piyasaya sürülen Apex Legends, Respawn Entertainment tarafından geliştirilip, Electronic Arts aracılığıyla yayınlanan ücretsiz oyunların en bilinenlerinden biridir. 4 Şubat 2019’da piyasaya sürülen bu oyun, kahraman nişancı konseptini alan Battle Royale oyunu olarak da bilinmektedir. Ofans, Savunma, Destek ve Rekon gibi yeteneklere sahip rollerin bulunduğu oyunda, benzersiz yeteneklere sahip birçok kahramanın rekabeti ile mücadele verilmektedir. Dilerseniz seçtiğiniz karakteri kişiselleştirme fırsatı veren oyun, mobil cihazlar için tasarlanmıştır.

2. League of Legends

Ücretsiz Oyunlar League of Legends

  • Tür: Çevrimiçi Çok Oyunculu Savaş Arenası
  • Çıkış Yılı: 27 Ekim 2009
  • Mod: Çok Oyunculu Oyun

Efsaneler ligi olarak tanımlanan ve Riot Games tarafından geliştirilen video oyunu League of Legends’in ilk çıkış yılı 27 Ekim 2009 olarak bilinmektedir. O tarihten bu yana kullanıcıların sıklıkla ve severek tercih ettiği bu oyun, bir tür strateji oyunu olarak da bilinmektedir. Steve Feak tarafından dizayn edilen bu oyun 3 boyutlu izometrik bakış açısı ile oynanmaktadır. Her biri 5 oyuncu içeren iki takım, birbirlerinin merkezi alanını patlatmak için mücadele vermektedir. Mobil cihazlar için de uygun hale getirilen oyunu, dilerseniz bilgisayar üzerinden de oynayabilirsiniz.

3. Counter Strike

Ücretsiz Oyunlar Counter Strike

  • Tür: Birinci Şahıs Nişancı
  • Çıkış Yılı: 21 Ağustos 2012
  • Mod: Çok Oyunculu, Tek Oyunculu Çevrimiçi Oyun

Global Offensive: Kısa adıyla CS:GO olarak bilinen Counter Strike: Global Offensive, Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyun kategorisine girmektedir. Oyunun içeriğindeki amaç; teröristler ve anti teröristler arasında geçen çatışmada birbirlerini yok etmek ve verilen görevleri tamamlamaktır. Dokuz oyun moduna sahip olan içerikte, kullanıcılar, özel haritalar ve oyun modları ile kendi sunucularını barındırmalarına izin veren eşleştirme desteğine sahiptir. Aralık 2018’den itibaren ücretsiz kullanıma sunulan CS:GO, çoklu veya tek oyunculu oynama seçeceği sunmaktadır.

4. Fortnite Battle Royale

Ücretsiz Oyunlar Fortnite Battle Royale

  • Tür: Battle Royale
  • Çıkış Yılı: 26 Eylül 2017
  • Mod: Çok Oyunculu, Tek Oyunculu, İki Oyunculu

Epic Games tarafından geliştirilen Fortnite Battle Royale, ilk çıkışını 26 Eylül 2017 tarihinde yapmıştır. Tekli, çoklu ve ikili oynanan oyun, birbirleriyle rekabet eden kullanıcıların harita üzerinde hayatta kalmasını konu almaktadır. 2018 yılının en çok kazanan oyunlarından biri olan Fortnite, PlayStation, bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden rahatlıkla oynayabileceğiniz şekilde geliştirilmiştir. 100 oyuncuya kadar oynanabilen geniş çaplı oyun, silahsız oyuncuların, “Savaş Otobüsü”nden havalanmasıyla başlamaktadır. 

5. Warframe

Ücretsiz Oyunlar Warframe

  • Tür: Üçüncü Şahıs Nişancı
  • Çıkış Yılı: 25 Mart 2013
  • Mod: Çok Oyunculu, Tek Oyunculu

Digital Extremes’in geliştirdiği ve oyun severlere sunduğu Warframe, 25 Mart 2013 tarihinde ilk çıkışını yapmıştır. Üçüncü şahıs nişancı ve kooperatif oynayış türüne sahip olan bu oyun, bilim kurgu temalı ücretsiz bir aksiyon oyunudur. Oyuncuların çeşitli görevleri yerine getirdiği oyun dünyasında, yüzyıllardır uyuyan uykularından uyandırılan Tenno ırklarını kontrol eden bir amaç uğruna savaşılmaktadır. PlayStation ve bilgisayarlar üzerinden oynayabileceğiniz oyun, çoklu ve tekli olarak oynanabilmektedir.

6. Paladins

Ücretsiz Oyunlar Paladins

  • Tür: Birinci Şahıs Nişancı
  • Çıkış Yılı: 16 Eylül 2016
  • Mod: Çok Oyunculu Oyun

Piyasaya sunulduğu ilk tarih 16 Eylül 2016 olan Paladins, ücretsiz birinci şahıs nişancı oyunu olarak bilinmektedir. Hi-Rez Studios tarafından geliştirilen ve tüm kullanıcıların erişimine açık olan oyun, mobil platformlar üzerinden de oynanabilmektedir. Tank, Destek, Hasar ve Çevrele gibi birçok ana dala sahip olan oyun dünyasında, dilediğiniz karakteri seçip bu özellikleri kullanabilirsiniz. Takım olarak oynanan bu oyunu hem izlemesi hem oynaması ekstra heyecan ve macera duygusu sağlamaktadır. 

7. eFootball 2023

Ücretsiz Oyunlar eFootball 2023

  • Tür: Spor
  • Çıkış Yılı: 25 Ağustos 2022
  • Mod: Çok Oyunculu, Tek Oyunculu

Özellikle futbol severlerin ilgi alanına giren eFootball 2023, Komani Digital Entertainment tarafından geliştirilmiştir. İlk çıkış tarihini 25 Ağustos 2022’de yapan futbol simülasyon oyunu, kullanıcılara; PlayStation, bilgisayar ve mobil cihazlardan rahatlıkla oynama seçeneği sunmaktadır. Oyun, aynı zamanda tek oyunculu ve çok oyunculu oynama imkânı da tanımaktadır. Tamamen ücretsiz olan eFootball 2023’ü dilediğiniz zaman oynayabilirsiniz.

8. Call of Duty: Warzone

Ücretsiz Oyunlar Call of Duty: Warzone

  • Tür: Birinci Şahıs Nişancı
  • Çıkış Yılı: 10 Mart 2020
  • Mod: Çok Oyunculu, Tek Oyunculu

II. Dünya Savaşı’nı konu alan Call of Duty: Warzone, birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunu olarak piyasaya sunulmuştur. Oyun dünyasının en popüler tercihlerinden biri olan oyun, Infinity Ward tarafından geliştirilip, Activision aracılığıyla yayınlanmıştır. Çıktığı dönemde beğeni toplayan ve üne kavuşan oyun, kahraman askerlerin gözünden anlatılan ve sinematik bir yapıya sahip olan tür ile geliştirilmiştir. Birden fazla karakteri bulunan oyunu dilerseniz mobil üzerinden de oynayabilirsiniz. 2003’te “Yılın Oyunu” ödülünü alan oyun, günümüzde halen sıklıkla tercih edilen oyunlar arasında yer almaktadır.

9. Dota 2

Ücretsiz Oyunlar Dota 2

  • Tür: Çevrimiçi Çok Oyunculu Savaş Arenası
  • Çıkış Yılı: 18 Temmuz 2013
  • Mod: Çok Oyunculu

Çok oyunculu oynanan Dota 2, Valve Corporation tarafından geliştirilen çevrimiçi çok oyunculu savaş oyunu olarak bilinmektedir. Bir milyondan fazla sayıda kullanıcıyla, aynı anda oynanma rekoruna sahip olan oyun, en popüler çevrimiçi ücretsiz oyunlarından biridir. Yapım kalitesiyle eleştirmenlerden tam not alan ve geniş bir oyuncu kitlesine hitap eden ücretsiz oyun, oyuncuların kendi takımlarını oluşturarak rekabet etmesiyle oynanmaktadır. Aynı zamanda, izometrik bakış açısıyla, 3D grafik ortamına göre kurulmuş olduğu için adeta oyunun içindeymişsiniz hissiyatı vermektedir.

10. Lost Ark

Ücretsiz Oyunlar Lost Ark

  • Tür: Aksiyon
  • Çıkış Yılı: 4 Aralık 2019
  • Mod: Çok Oyunculu

Tripod Studio ve Smilegate tarafından geliştirilen Lost Ark, aksiyon rol yapma oyunu olarak oyun severlere sunulmaktadır. Genel olarak olumlu eleştirilere sahip olan oyun, kullanıcıların karakterlerini kişiselleştirmesiyle başlamaktadır. Çok oyunculu içeriği ve 2,5 boyutlu sistem ile tasarlanan oyun, oyun platformlarının en çok tercih edilen türlerinden biri olmayı başarmıştır. Temel amacı, kaybolan Ark’ları kurtarmak olan oyun, oynanan süre zarfında kullanıcılara bol aksiyonlu bir deneyim yaşatmaktadır.

ÜCRETSİZ OYUN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • İlk olarak, hangi türde bir oyun aradığınıza karar verin. Aksiyon, strateji, rol yapma, spor veya bulmaca gibi farklı türlerde birçok ücretsiz oyun bulunmaktadır. Ayrıca, oyunun teması ve hikayesi de önemli olabilir.
  • Diğer oyuncuların oyun hakkındaki deneyimleri ve yorumları, oyunun kalitesi ve eğlencesi hakkında size bilgi verebilir. Oyun mağazalarındaki incelemeleri okuyarak veya oyun topluluklarına katılarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
  • Birçok ücretsiz oyun, mikro işlemler veya oyun içi satın alımlarla desteklenir. Oyun içindeki ek içeriklere veya avantajlara erişmek için para harcanıp harcanamayacağınızı kontrol edin.
  • Ücretsiz oyunlar genellikle reklamlarla desteklenir. Oyun içindeki reklam sıklığı ve girişimlere dikkat edin. Bazı oyunlar, reklamları azaltmak veya tamamen kaldırmak için ücretli bir sürüm sunabilir.
  • Oyununuzun sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için bilgisayar veya cihazınızın teknik özelliklerini kontrol edin. Ayrıca, oyunun sürekli olarak güncellenip optimize edilip edilmediğine de dikkat edin.
  • Oyunu geliştiren şirketin veya bağımsız geliştiricinin geçmiş başarılarına ve güvenilirliğine bakın. Daha önce başarılı projelere imza atmış bir geliştirici, yeni oyununuzun kalitesini artırabilir.
  • Oyunun bir topluluğa sahip olması, sürekli güncellemeler ve oyuncu etkileşimi açısından önemlidir. Ayrıca, çevrimiçi oyuncu sayısı da oyunun popülerliği ve dayanıklılığı hakkında bilgi verir.
  • Gizlilik politikalarını muhakkak kontrol edin. Oyunun kişisel bilgilerinizi nasıl kullandığını ve güvende tuttuğunu anlamak önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.