En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları 2024

İnternette dolaşırken veya bir şey indirdiğimizde beklenmedik bir şekilde bilgisayarımıza virüs bulaşabilir. Bu yüzden virüs programı kullanmak önemlidir.
En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları 2024

2024 Yılının En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Bilgisayarı güvende tutmanın en iyi yolu antivirüs programlarından geçer. Ancak kötü bir antivirüs programı bazen virüsten daha beter olabilmektedir. Peki ya en iyi antivirüs hangisi? 2024 yılındaki en iyi ücretsiz antivirüs programı nedir? Bende sizler için kullanabileceğiniz antivirüs programları sıralaması yaptım. Umarım içeriğimi okuduğunuzda işinize yarayan antivirüs programını bulup indirebilirsiniz. Bildiğiniz üzere antivirüs programları oldukça cep yakmaktadır. Ancak bazı firmalar hem bedava hem de iyi hizmet sunmaktadır.

2019 Yılının En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

İşte en iyi 16 ücretsiz antivirüs programı önerisi;

1. Norton Antivirüs Programı

En İyi Antivirüs Programları

Symectic tarafından geliştirilen Norton antivirüs programı, bilgisayarınızı zararlı yazılımlara ve dosyalara karşı korunmasını sağlar. Güvenilirliğini kanıtlamış popüler antivirüs uygulaması Norton, kişisel bilgilerinizin korunmasından kötü amaçlı yazılımların temizliğine hatta sahteciliğe karşı dahi büyük bir kalkan etkisi yaratmaktadır.  Eğer ki bilgisayarınıza virüs bulaştığını düşünüyorsanız veya bilgisayarınıza zarar verebilecek tüm virüslere karşı koruma altına almak istiyorsanız Norton programını kullanmanız önerilmektedir. 

Ücretsiz Deneyin


2. Kaspersky Antivirüs Programı

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Benim de kullanıyor olduğum Kaspersky Free antivirüs programı, sisteminize zarar verebilecek her türlü siteyi ve programı engelleyerek bilgisayarınıza tam anlamıyla koruma sağlıyor. Ayrıca kişisel bilgilerinizi de sürekli olarak koruma altına alıyor. Tek bir cihaz üzerine kurulabilen Kaspersky antvirüs programı diğer programlara göre çok daha hızlı çalışmaktadır. Ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz Kaspersky tüm sistemlerde sorunsuz olarak çalışmaktadır. 

Ücretsiz Deneyin


3. Avira Antivirus

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Kolay arayüzü ve kolay kullanımı ile sisteminizi ücretsiz bir şekilde taramanıza olanak sağlayan Avira Antivirüs programı, en iyi ücretsiz antivirüs programlarından biridir. Bilgisayardaki şüpheli haraketleri online olarak inceler ve buna göre hareket eder. Bu açıdan tercih edebilirsiniz. Temizlenmesi en zor olan reklam ve casus yazılımlarını kolay bir şekilde temizleyen Avira Antivirüs programı ücretsiz bir şekilde indirilebilmektedir. Avira Antivirüs sizden hiçbir şekilde para talep etmeden bilgisayarınızdaki tüm dosyaları detaylı bir şekilde tarayarak zararlı yazılımları tamamen kaldırmaktadır.


4. Avast Antivirus 

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Pek çok ödülü bulunan Avast Antivirüs, en iyi antivirüs programları sıralamasına koymadan geçmek istemedim. Sadece bilgisayarınızı zararlı virüslerden korumakla kalmaz, şüpheli internet sitelerini engellemekten tutun, kullanıcı ağına bağlı olan diğer tüm cihazların tehlike arz edip etmediğini kontrol etmeye ve güvenlik zafiyeti olan programları bulup onarılmasını sağlar. Eğer Avast Antivirüs programını seçecekseniz, tüm bunları yaparken bilgisayarınızı biraz da olsa kastırabileceğini aklınızdan çıkarmayın.


5. AVG Antivirus Free

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Bilgisayarınızın performansını ve genel problemlerini inceleyip nedenlerini sunan ve uyarılar yapan AVG antivirüs programı ayrıca gerçek zamanlı korumayı da sunmaktadır. Basit arayüzü ve kolay kullanımıyla kendini en kullanışlı antivirüs programları arasına sokmayı başarmaktadır. İndirdiğiniz andan itibaren cihazı ömür boyu kapsama altına alarak koruyan Antivirüs programı AVG güvenli olmayan indirme işlemlerini de engellemektedir. Geniş bir aileye sahipseniz tüm platformlarda indirilebilen AVG Antivirüs programını kesinlikle denemelisiniz.


6. Bitdefender Antivirus Free Edition

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Daha profesyonel bir sistem kontrollerine sahiptir. Çalışan uygulamaları sürekli olarak kontrol ederek şüpheli durumlarda bilgisayarı kilitleyen Bitdefender Antivirüs Free Edition, ücretsiz bir programa göre oldukça başarılıdır. Üst düzey zararlı yazılımları kısa süre içerisinde yok edebilen Bitdefender Antivirüs programı dizüstü bilgisayarlar için hırsızlığa karşı koruma, güvenli şifre yöneticisi, web kamerası koruması gibi özellikler de sunmaktadır. Yapılan testler sonucunda üst düzey performans gösteren Bitdefender Antivirüs programı ücretsiz bir şekilde indirilebilmektedir.


7. Panda Free Antivirus

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Geçmiş yıllarda Panda Cloud Antivirüs adıyla başarıdan başarıya koşan program günümüzde Panda Free Antivirüs adıyla yayınlanmaktadır. Bilgisayarla pek ilgisi bulunmayanların bile kolaylıkla kullanabileceği Panda Free Antivirüs programının en sevilen özelliği ise "Kurtarma Kiti"dir. Bu kit bilgisayarı kritik durumlarda temizlemeye ve onarmaya yarar. En iyi bedava antivirüs programı arıyorsanız sizler için güzel bir seçenek olabilir. 


8. Comodo Free Antivirus

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Diğer antivirüs programlarına nazaran bu tüm windows sürümlerinde çalışan Comodo Free Antivirüs, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en iyi antivirüs programlarından biridir. Virüs yayılımına karşı bilgisayarınızı sürekli koruyan başarılı antivirüs programı Comodo Free Antivirüs, kendisine has teknolojilerle bilgisayardaki zararlı yazılımları ve uygulamaları kontrol altına alarak yok eder. Tüm seviyelerdeki kullanıcılara hitap eden Comodo Antivirüs işlemlerini arka planda hallederek sizi rahatsız etmez.


9. Baidu Free Antivirus

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Baidu Free Antivirus, bilişim teknolojisi en iyi şekilde kullanan antivirüs programlarındandır. Bulut bilişim sayesinde bilgisayarda bulunan virüslere en kısa sürede tepki veren Baidu Free Antivirus programının farklı farklı tarama modülleri bulunmaktadır. Birçok ödülü bulunana ve başarılarıyla dillere destan olmuş Baidu, ücretsiz antivirüs programları sıralamasına koyuldu tabiki de.


10. Windows Defender / Microsoft Security Essentials

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Eğer başka bir antivirüs programı kullanmak istemezseniz, Windows'un kendisine ait olan bu antivirüs programlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Bazı yerlerde oldukça etkili olduğu görülüyor. Ancak eksik olduğu pek çok şey mevcut. Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen Windows Defender indirdiğiniz zararlı yazılımları tespit edip silmektedir. Arkaplanda sessiz bir şekilde bilgisayarda bulunan virüsleri karantina altına alan Defender çoğu antivirüs programından başarılıdır.


11. Total Av Antivirus

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Bilgisayarınıza bulaşabilecek kötü amaçlı yazılımları kurtarmak dışında bilgisayarınızın performansını da arttırabileceğini iddia eden Total Av, ücretsiz virüsten korunma yazılımıdır. Ücretsiz antivirüs sürümü oldukça sınırlı olsa da, yaptığı taramalar oldukça hızlı ve güvenilirdir. Bu yüzden en iyi ve en başarılı antivirüs programları arasına koymak istedim.


12. BullGuard Free Antivirus

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

BullGuard Free Antivirüs, Windows makinenizi güvenli olmayan web siteleri, truva atları ve hemen hemen her tehdite karşı koruyabilecek en iyi bedava antivirüs programlarından biridir. Ebeveyn kontrolü özelliği sayesinde tüm zararlı saldırılara karşı güçlü bir kapsama alanı sağlamaktadır.


13. ZoneAlarm Free Antivirus

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

İnternette gezerken bilgisayarınıza veya telefonunuza virüs bulaşmasından bıktıysanız, bu ücretsiz antivirüs programını tercih edebilirsiniz. Gerek kurulumu gerek kullanımı oldukça kolaydır. Sağlam bir güvenlik duvarı ile birlikte sunulan ZoneAlarm antivirüs programını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İnternet kullanıcıları üzerinden gelen tehditlere karşı sizi koruyan güvenlik duvarı yazılımı ZoneAlarm antivirüs programı bilgisayarınıza kaynağını bilmediğiniz programlar yüklüyorsanız tam size göre.


14. Sophos Home Free

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Diğerlerine nazaran daha farklı bir çalışma mantığı olan Sophos Home Free birden fazla cihazda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Üstelik sistem kasmasını minimumda tutar. Bunun nedeni ise bulut tabanlı koruma kullanarak çalışmaktadır. Eğer birden fazla bilgisayarı korumak istiyorsanız tercih etmeniz gereken antivirüs programı kesinlikle bu olmalıdır.


15. Ad-Awere Free Antivirus

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

2017 yılının en iyi antivirüs programlarından biri olmayı başaran Ad-Awere Free Antivirüs programı depolama alanında çok fazla yer kaplamadığı için arkaplanda bilgisayarınızı yormadan çalışabilmektedir. Ad-Awere antivirüs'ün küçük boyutu ve bilgisayarınızı kastırmaması öne çıkan özelliklerinden birisidir. Eş zamanlı internet koruması da bulunan Ad-Awere antivirüs programı en popüler virüs tehditlerine karşı algılama ve temizleme işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirmektedir. Ayrıca siber saldırılara karşı kişisel verilerinizin güvenliğini de sağlamaktadır.


16. ESET NOD32 Antivirus

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Bilgisayar korsanlarına, casus yazılımlarına, siber saldırılara ve her türlü kötü amaçlı yazılıma karşı koruma sağlayan gelişmiş antivirüs programı ESET NOD32 2021 yılında daha da geliştirilerek piyasaya sürülmüştür. Gerçek zamanlı üstün koruma sağlayan ESET NOD32 Antivirüs programı Windows henüz başlatılmadan sisteme girmeye çalışan zararlı yazımlara izin vermemektedir. Ayrıca ESET NOD32, Güvenlik Raporu kısmında bilgisayarınıza girmeye çalışan zararlı yazılımları engelleyerek size yazılımlar hakkında detaylı bilgi vermektedir. ESET NOD32 birden çok şifre katmanı kullanarak kendisini gizleyen inatçı kötü yazılımları algılar ve bilgisayarınızdan siler. Özel olarak tasarlanan saldırıları da engelleyen ESET NOD32 her türlü çevrimiçi ve çevrimdışı tehdide karşı proaktif koruma sağlamaktadır. Bir zamanlar kurumsal firmaların vazgeçilmez antivirüs programlarından biri olan Eset Nod 32'nin ücretsiz versiyonu 30 günlük deneme sürümünü deneyebilirsiniz. 

Önerilen İçerik; En İyi Antivirüs Programları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum