Türk Aşk Filmleri | Romantizm Dolu 34 Yerli Film Önerisi

Sinema severler için özenle hazırladığımız bu listede romantizm ve duygu dolu en iyi Türk aşk filmleri yer alıyor. İşte en iyi 34 yerli aşk filmi...
Türk Aşk Filmleri | Romantizm Dolu 34 Yerli Film Önerisi

İzlerken Ağlatan En İyi Türk Aşk Filmleri Listesi

Türk sinemasının en başarılı filmlerinin yer aldığı Aşk filmleri türündeki efsane yapımları bir araya getirdik. En iyi Türk aşk filmlerini listelediğimiz içeriğimizde filmler IMDb puanlarına göre sıralanmıştır. İşte gelmiş geçmiş en iyi ve en çok izlenen 34 Türk Aşk Filmi önerisi...

Türk aşk filmleri;

1. Aşk Taktikleri

Türk Aşk Filmleri
Aslı, erkeklerin huy ve hareketlerini çözdüğüne inanan bir kadındır. Kerem ise kadınları tamamen anladığına inanan bir erkektir. Aslı, erkekler hakkında yazdığı yazılarla popülerlik kazanan bir moda tasarımcısıdır. Reklamcı olan Kerem ise kısa süreli ilişkileri ile ün salan bir çapkındır. Yolları kesişen Aslı ve Kerem, kendi içlerinde birbirlerini aşık etmek üzere iddiaya girerler ve bu süre zarfı boyunca birbirinden komik anlara şahit olurlar.

TürRomantikKomedi
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmre
Kabakuşak
OyuncularDemet
Özdemir
Şükrü
Özyıldız
Atakan
Çelik

2. Ufo

Türk Aşk Filmleri
Motorsikler yarışçısı olan Ese ile müzik tutkunu olan Deniz sizlerle. Farklı hayatların insanları olan bu ikili kaderin kutsal bağları ile yolları kesişime uğrar. Kendilerini hiç bilmedikleri iki farklı evrende bulan Ese ve Deniz, her geçen gün birbirleri ile yakınlaşıyor, yakınlaştıkları her anda aşk için kusursuz yollar buluyorlar.

TürDramRomantik
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOnur
Bilgetay
Oyuncularİpek
Filiz Yazıcı
Mert
Ramazan Demir
Ferit
Aktuğ

3. Gönül

Türk Aşk Filmleri
Piroz, erkek kardeşiyle birlikte köy köy gezen, her alanda keman çalıp şarkı söyleyerek para kazanan bir genç adamdır. Hayatı, Sümbül adındaki birisine aşık olduğu ilk anda değişmeye başlar. Düğünün birinde karşı karşıya gelen ikili, düğün sahibi olan iki ailenin de bir çatışma ile sonlanmasını fırsat bilerek kaçarlar. Aileleri peşlerine düştüklerinde ise Piroz ve Sümbül’ün elindeki tek şey kaçmaktır.

TürKomediRomantikMüzikal
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSoner
Caner
OyuncularErkan
Kolçak
Hazan
Ergüçlü
Bülent
Emin Yarar

4. Aşkın Kıyameti

Türk Aşk Filmleri
Genç bir adam, reklam şirketinin batmasından kaynaklı borçlar içerisinde yüzmektedir. Bu sırada bir yoga etkinliğinde kendi huzurunu bulmak üzere hareket etmeye başlayan bu adam, gönlünü burada yer alan şarkıcıya kaptırır. Birbirleri arasında var olan çekime aldanarak kim olduklarını keşfedecekleri bir yolculuğa doğru adım atarlar.

TürDramRomantik
IMDb4,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHilal
Saral
OyuncularBoran
Kuzum
Pınar
Deniz
Yiğit
Kirazcı

5. Sen Yaşamaya Bak

Türk Aşk Filmleri

Netflix'in 2022 yılına damga vuran bu dramatik filminde Melisa isimli bir kadının hikayesini izliyoruz. Oğlu Can'ı tek başına büyütmeyi başaran Melisa hastalığı sebebiyle birkaç ay ömrü kaldığını öğrendiğinde son günlerini mutlu geçirmek ve oğlunu emanet edebileceği bir adam bulmak için harekete geçer. Melisa'nın artık tek amacı son günlerinde ayağını yerden kesecek bir aşka sahip olmaktır.  

TürDram
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKetche
OyuncularAslı
Enver
Kaan
Urgancıoğlu
Ezgi
Şenler

6. Geçen Yaz (Last Summer)

Türk Aşk Filmleri

Gençlik filmleri arasında yer alan Netflix yapımı bu başarılı filmde 16 yaşında bir delikanlı olan Deniz'in yaz macerasını izliyoruz. Önceki yazlardan farklı bir dönem yaşamak isteyen Deniz her yıl tatile gitti yazlığa yine gitmiştir. Burada eskiden de tanıdığı Aslı'ya karşı hisler besleyen Deniz artık içten içe yanmaya başlamışken bu sırada yakışıklı bir genç olan Burak çıkagelir.

TürRomantikDramKomedi
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenOzan
Açıktan
OyuncularFatih
Şahin
Ece
Çeşmioğlu
Halit
Özgür Sarı

7. Yarına Tek Bilet

Türk Aşk Filmleri

Netflix yapımı Yarına Tek Bilet filminde Ankara - İzmir arası tren yolculuğu sırasında tanışan iki gencin hikayesini anlatıyor. Yolculuk sırasında tanışan iki genç birbirlerinden farklı karakterlere sahip olup ilk tanıştıkları andan itibaren atışmaya başlarlar. Ancak yolculuk devam ettikçe ikili arasında bir çekim oluşacaktır.

TürRomantikDram
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenOzan
Açıktan
OyuncularDilan
Çiçek Deniz
Metin
Akdülger
Halit
Özgür Sarı

8. Ağır Romantik

Türk Aşk Filmleri

Ağır Romantik filminde tesadüf eseri tanışan ve yalanlar üzerine kurulu bir ilişki yaşayan Aslı ile Kerem'in hikayesini anlatıyor. Filmde kapkaç mağduru olan Aslı korku dolu anlar yaşarken Kerem onun çantasını kurtarır. Böylelikle tanışan çift güzel bir ilişki yaşarlarken Kerem bu zengin kızına kendisini iyi bir ailenin çocuğu olarak tanıtmıştır. Gerçek olan ise Kerem'in büyük bir kapkaç çetesi liderinin oğlu olmasıdır.

TürRomantikKomedi
IMDb4.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDeniz
Denizciler
OyuncularTuvana
Türkay
Onur
Tuna
Sermiyan
Midyat

9. Bir Aşk İki Hayat

Türk Aşk Filmleri

Sıradan aşk filmlerinden tamamen farklı bir yapım olan Bir Aşk İki Hayat filminin yönetmeni Ali Bilgin’dir. Hayatımızda verdiğimiz her bir kararın ne kadar değerli ve önemli olduğunu anlatan romantik bir aşk filmidir. Umut’un köpeğini akşam dışarı çıkarmak veya çıkarmamakla ilgili verdiği karar, hayatının kadınıyla tanışması önemini taşıyor. Kadıköy’ün sokaklarında geçen bir aşk dolu hikaye kesinlikle izlemeye değer.

TürAşkDram
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAli
Bilgin
OyuncularEngin
Akyürek
İpek
Bilgin
Bergüzar
Korel

10. Aşk Tesadüfleri Sever 2

Türk Aşk Filmleri

2020 yılına damgasını vurmayı başaran Türk aşk filmi “Aşk Tesadüfleri Sever 2” genel olarak eski zaman ve yeni zaman aşklarını karşılaştırmak amacıyla yapılmış bir filmdir. 1960’lı yıllar ve günümüz arasında gidip gelerek her iki dönemde de yaşanan aşk hikayelerini aynı anda izleyicilerine yansıtan filmin oyuncu kadrosunda Nesrin Cavadzade, Yiğit Kirazcı, Elif Doğan ve Aytaç Şaşmaz üstlenmiştir.

TürAşkDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenÖmer
Faruk
Sorak
OyuncularNesrin
Cavadzade
Yiğit
Kirazcı
Elif
Doğan

11. İkimizin Yerine

Türk Aşk Filmleri

Sıradan ve heyecansız bir hayata sahip olan Çiçek, doğum gününde bir dilek tutar. Hayatında artık bir şeylerin değişmesini dileyen Çiçek, okulundaki edebiyat öğretmenine aşık olur. Edebiyat öğretmeni bu durumu ilk başta kabullenmese de yaşayacakları büyük bir aşkın önüne geçemeyecek.

TürAşkDram
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenUmur
Turagay
OyuncularSerenay
Sarıkaya
Nejat
İşler
Zerrin
Tekindor

12. Bir Küçük Eylül Meselesi

Türk Aşk Filmleri

Hayatında hemen hemen her şeye sahip olan oldukça güzel bir kız, geçirdiği talihsiz trafik kazası sonucu geçici bir hafıza kaybı yaşar. Yalnız kalmak isteyen Eylül’ü ailesi her şey yolunda diyerek ikna etmeye çalışır fakat Eylül her şeyi farkındadır. Kendini bulmak için Bozcaada’ya giden Eylül’ü muhteşem ve bir o kadar da duygusal dakikalar beklemektedir.

TürAşk
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenKerem
Deren
OyuncularEngin
Akyürek
Farah Zeynep
Abdullah
Ceren
Moray

13. Bu İşte Bir Yalnızlık Var

Türk Aşk Filmleri

En iyi Türk aşk filmlerinden biri olan Bu İşte Bir Yalnızlık Var filmi 30’lu yaşlarda eşinden boşanmış bir adam ve kocasıyla sürekli kavga eden Ayşe’nin yaşadıkları yasak aşk ilişkisini anlatmaktadır. Her ikisinin de duygusal boşluk yaşadığı bu dönemde aralarında alevlenen aşk hikayesi ilerleyen günlerde garip bir hal almaya başlayacaktır. Bu tuhaf aşk filminin başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Özgü Namal yer almıştır.

TürAşkDram
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenKetche
OyuncularÖzgü
Namal
Engin
Altan Düzyatan
Gaye
Gürsel

14. İncir Reçeli

Türk Aşk Filmleri

Türk sinemasında adeta bomba etkisi yaratan başarılı filmin baş rollerinde Halil Sezai Paracıkoğlu ve Melike Güner rol almıştır. Yaptığı işlerde her defasında red cevabı alan Metin gittiği bir barda Duygu isimli bir kızla tanışır. Aralarında yaşananlar Metin’in Duygu’ya aşık olmasını sağlar. Ancak bu aşk hikayesi sonunda büyük bir trajik hikayeyle son bulacaktır.

TürAşkDram
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenAytaç
Ağırlar
OyuncularHalil
Sezai
Melike
Güner
Sinan
Çalışkanoğlu

15. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku

Türk Aşk Filmleri

Başarılı yönetmen Çiğdem Vitrinel’ın üstlendiği Türk aşk filmi “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” baş rollerinde Erdal Beşikçioğlu ve Sezin Akbaşoğulları yer almıştır. Filmin konusu ise Kitap yazarı olan Arif’in tesadüfen karşısına çıkan Müzeyyene kapılmasını ve devamında gelişen olayları anlatmaktadır.

TürAşk
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenÇiğdem
Vitrinel
OyuncularErdal
Beşikçioğlu
Sezin
Akbaşoğulları
Erdinç
Gülener

16. Delibal

Türk Aşk Filmleri

Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun başrollerinde yer aldığı başarılı film henüz üniversite günlerinde başlayan büyük bir aşk hikayesini konu edinmiştir. Haşarı bir gençlik sürdüren Barış hiç beklemediği bir anda karşılaştığı Füsun’a aşık olur. Kısa bir süre birbirlerini tanıyan vev vakit geçiren çiftin aşkları artık evlilik boyutuna gelecektir. Yıllar süren bu mutlu günlerin bozulmasına ise Barış’ın yakalandığı hastalık sebep olmuştur.

TürRomantikDramAşk
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAli
Bilgin
OyuncularÇağatay
Ulusoy
Leyla Lydia
Tugutlu

17. Mucize 2: Aşk

Türk Aşk Filmleri

Mahsun Kırmızıgül filmleri arasında baş yapıt seviyesinde bir yapım... İlk film ile gişede rekorlar kırmayı usta yönetmen, Mucize 2: Aşk ile de en iyi Türk aşk filmlerinden bir tanesine imzasını atıyor. Engelli bir adam olan Aziz ilk filmde görücü usulü evlendiği Mızgin ile birlikte yeni bir yere göç ederler. Burada karısı ve çocukları için düzelmeye çabalayan Aziz’in tek dayanağı ise Mızgin’e olan büyük aşktır.

TürAşkDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMahsun
Kırmızıgül
OyuncularMert
Turak
Biran Damla
Yılmaz
Fikret
Kuskan

18. Issız Adam

Türk Aşk Filmleri

Türk sinemasının efsane yönetmenlerinden Çağan Irmak’ın en iyi filmler listesinde yer alan “Issız Adam” yapımının başrollerinde Melis Birkan ve Cemal Hünal yer almıştır. Henüz aşık olmamış bir adam olan Alper ve kitap dükkanında karşılaştığı Ada’nın aralarında yaşadıkları aşk hikayesini ve drama doğru sürüklenen olayları anlatmaktadır. Hayat ve neşe dolu olan Ada’nın karşısında tam bir Issız adam karakteri bulunmaktadır.

TürAşkDramDuygusal
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenÇağan
Irmak
OyuncularMelis
Birkan
Cemal
Hünal
Yıldız
Kültür

19. Aşk Tesadüfleri Sever

Türk Aşk Filmleri

Ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak imzalı aşk filminin oyuncu kadrosunda Mehmet Günsur, Belçim Bilgin ve Altan Erkekli gibi usta oyuncular rol almıştır. Filmin konusu çocukluktan beri arkadaş olan ve Ankara sokaklarında gençliklerini yaşayan Özgür ve Deniz’in yıllar sonra İstanbul’da karşılaşmalarını ve sonrasında yaşadıkları macera dolu aşk hikayesini anlatmaktadır. 80 ve 90’lı yıllardan esintilerde gördüğümüz filmde nostalji kültürü başarılı bir şekilde yaşatılmıştır.

TürRomantikDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenÖmer
Faruk
Sorak
OyuncularMehmet
Günsür
Belçim
Bilgin
Altan
Erkekli

20. Sadece Sen

Türk Aşk Filmleri

Sessiz ve sakin bir adam olan eski boksör Ali ile hayat dolu yaşam tarzıyla görünen Hazal arasında yaşanan büyük aşk hikayesini beyazperdeye aktaran filmin yönetmenliğini Hakan Yonat yapmıştır. Filmin oyuncu kadrosunda ise İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin ve Kerem Can rol almıştır. Başarılı senaryosu ve etkileyici oyunculuk performanslarıyla film Türk sinemasında önemli bir yer edinmiştir.

TürRomantikDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenHakan
Yonat
OyuncularBelçin
Bilgin
İbrahim
Çelikkol
Kerem
Can

21. Devlerin Aşkı

Türk Aşk Filmleri

Gelmiş geçmiş en güzel Yeşilçam filmleri arasında yer alan Devlerin Aşkı sinema tarihinin en acıklı aşk hikayesini konu edinmiştir. Başrollerinde Türkan Şoray ve Kadir İnanır gibi efsane aktörlerin rol aldığı film de 3 kişilik karışık bir aşk hikayesinin trajik olaylarla harmanlanarak anlatılmasını izliyoruz. En iyi Türk aşk filmlerinden biri olan Devlerin Aşkı filminin yönetmenliğini Osman F. Seden yapmıştır.

TürDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
1976
YönetmenOsman
F. Seden
OyuncularTürkan
Şoray
Kadir
İnanır
Savaş
Başar

22. Unutursam Fısılda

Türk Aşk Filmleri

Aşk filmlerinin vazgeçilmez ismi Mehmet Günsur ve Farah Zeynep Abdullah’ın başrollerini paylaştığı başarılı yapım iki kız kardeşi birbirine düşüren büyük bir aşk hikayesini konu edinmektedir. Farklı karakterlere sahip Hanife ve Hatice birbirlerini çok sevseler de aralarına giren bu aşk hikayesi yıllar süren bir dargınlığa sebep olacaktır. Senaryosu ve oyuncu kadrosuyla en iyi Türk aşk filmlerinden biri olmayı başaran Unutursam Fısılda filmini mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

TürAşkDramDuygusal
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenÇağan
Irmak
OyuncularFarah
Zeynep Abdullah
Mehmet
Günsür
Kerem
Bursin

23. Uzun Hikaye

Türk Aşk Filmleri

Türk sinemasının yakışıklı aktörü Kenan İmirzalıoğlu ve Tuğçe Kazaz’ın başrollerinde yer aldığı film Osman Sınav’ın unutulmaz yapımlarından biridir. Filmin konusu ise Balkan göçmeni Bulgar Ali ve Münire’nin kaçarak evlenmesini, bu kaçıştan sonra peşlerine düşen insanlardan korunmak için sürekli şehir değiştirmelerini anlatmaktadır. Ayrıca birbirlerine delicesine aşık olan Ali ve Münire’nin sevdaları da dillere destan olacak türdendir. Günün birinde bu sevda onlardan küçük oğulları Mustafa’ya miras kalacaktır.

TürRomantikDramMacera
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenOsman
Sınav
OyuncularKenan
İmirzalıoğlu
Tuğçe
Kazaz
Mustafa
Alabora

24. Kelebeğin Rüyası

Türk Aşk Filmleri

2013 yılında vizyona giren “Kelebeğin Rüyası” hem senaryosu hem de oyuncu kadrosuyla dikkat çekmeyi başarmış ve izlenme rekorları kırmış bir filmdir. Ünlü tiyatro oyuncusu Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat yer almıştır. Zonguldak’ta yaşayan iki genç şairin aynı kıza aşık olmaları ve aralarında geçen tatlı rekabeti konu edinen filmde duygusal ve dram dolu sahneler izleyicilerin gözünden yaş getirmiştir.

TürRomantikDramKomedi
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenYılmaz
Erdoğan
OyuncularKıvanç
Tatlıtuğ
Yılmaz
Erdoğan
Mert
Fırat

25. Acı, Tatlı, Ekşi

Türk Aşk Filmleri

Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci’nin baş rollerini canlandırdığı "Acı, Tatlı, Ekşi" adlı yapımı izlemeden önce mendillerinizi hazır tutun diyebiliriz. Film de Murat ve Duygu evliliğe çok yaklaşan bir ilişkileri bulunmaktadır. Hayat onların evlenmesine izin vermez ve birbirlerine bir söz verirler. Eğer 5 yıl sonra bir araya geldiklerinde hayatlarında birileri yoksa evleneceklerini dile getiren çifte hayat hiç de iyi davranmaz. Duygu ve dram dolu hikayeye mutlaka bir göz atın diyoruz.

TürAşkDramDuygusal
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAndaç
Hazne
-daroglu
OyuncularBuğra
Gülsoy
Özge
Özpirinçci

26. Sonsuz Aşk

Türk Aşk Filmleri

Zeynep, kendi halinde yaşayan ve küçük şeylerle mutlu olabilen bir kızdır. Küçük kardeşiyle mutlu bir hayat süren Zeynep, genç yaşta işine sadık bir cerrah olan Can ile henüz muhteşem bir aşk yaşayacaklarından habersizdir. Birbirlerinin aslında hiçbir ortak noktası yoktur fakat tüm zorluklara karşı göğüs germek yükümlülüğü altında kalacaklardır.

TürAşkDramDuygusal
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAhmet
Katıksız
OyuncularMurat
Yıldırım
Fahriye
Evcen

27. Gönül Yarası

Türk Aşk Filmleri

Şener Şen filmleri arasında yer alan yapım, 2005 yılında yayınlanmış olup ünlü yönetmen Yavuz Turgul imzalı unutulmaz bir eserdir. Filmin konusu ise yılarca öğretmenlik yaptıktan sonra İstanbul’a gelen Nazım’ın taksicilik yaparken tanıştığı Dünya isimli genç kadınla aralarında geçen olayları anlatmaktadır. Şener Şen’in muhteşem oyunculuk performansıyla renk kattığı filmde Meltem Cumbul ve Timuçin Esen’de rol almıştır.

TürAşkDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenYavuz
Turgul
OyuncularMeltem
Cumbul
Şener
Şen
Timuçin
Esen

28. Kader

Türk Aşk Filmleri

Zeki Demirkubuz’un kendine has yorumu ve tarzıyla sinema dünyasına kazandırdığı efsane filmlerden biri olan “Kader” başrollerinde Vildan Atasever ve Ufuk Bayraktarın rol aldığı bir filmdir. Zeki Demirkubuz’un 1997 yılında çektiği filmi Masumiyet’in bir önceki bölümü olarak nitelendirilen Kader filminde Uğur ve Bekir’in gençlik zamanları anlatılmıştır. Kendi halinde bir adam olan Bekir’in karşılıksızda olsa delicesine tutulduğu Uğur’dan bir türlü vazgeçemeyişini ve bu aşk için tüm hayatını hiçe saymasını anlatan film en iyi Türk aşk filmlerinden biri olmuştur.

TürAşkDramDuygusal
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenZeki
Demirkubuz
OyuncularUfuk
Bayraktar
Vildan
Atasever
Engin
Akyürek

29. Selvi Boylum, Al Yazmalım

Türk Aşk Filmleri

En iyi Türk aşk filmleri listesinde en yukarıda yer alan bu mükemmel filmin baş rollerini Yeşilçam’ın en değerli aktörlerinden Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin yer almıştır. Filmde Kamyon şoförü İlyas ve köylü güzeli Asya arasında yaşanan büyük aşk hikayesi ve sonrasında bu aşkın bir drama dönüşmesi konu edilmiştir. Başarılı edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un Kırmızı Eşarp adlı romanından uyarlanmıştır.

TürAşkDramDuygusal
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1977
YönetmenAtif
Yılmaz
OyuncularTürkan
Şoray
Kadir
İnanır
Ahmet
Mekin

30. Senden Bana Kalan

Türk Aşk Filmleri

İlk başlarda komedi filmleri havasında geçen yapım daha sonralarda ise oldukça farklılaşıyor. Rahat ve zengin bir yaşama sahip olan Özgür, 18 yaşında dedesini kaybetmektedir. Dedesinden kalan mirasa sahip olmak için bir süre köyde yaşamak zorundadır. Aksi takdirde miras hayır kurumuna bağışlanacaktır. Köy de ise Özgür’ü muazzam bir aşk hikayesi beklemektedir.

TürRomantikDramAşk
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAbdullah
Oğuz
OyuncularNeslihan
Atagül
Ekin
Koç
Hayati
Akbaş

31. Evim Sensin

Türk Aşk Filmleri

Fahriye Evcen ve Özcan Deniz’in başrollerinde yer aldığı Türk aşk filmi “Evim Sensin” 2 Kasım 2012 günü vizyona girerek izleyicilerinin kalplerini ısıtmıştır. Filmin yönetmenliğini de üstlenen Özcan Deniz uzun yıllar boyunca hatırlanacak bir aşk hikayesini beyaz perdeye taşımıştır. Filmin ana konusu kalbi kırık yaralı iki insanın birbirlerine ilaç olması üzerinedir.

TürAşkDram
IMDb5.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenÖzcan
Deniz
OyuncularÖzcan
Deniz
Fahriye
Evcen
Gizem
Denizci

32. Aşk Sana Benzer

Türk Aşk Filmleri

En güzel Türk aşk filmlerinden bir tanesi olan Aşk Sana Benzer adlı yapım, Fahriye Evcen ve Murat Yıldırımın canlandırdığı karakterler ile kalitesini konuşturuyor diyebiliriz. 2017 yapımı olan filmde Fahriye Evcen’in canlandırdığı Zeynep kardeşiyle birlikte yaşayan kendi halinde bir kadındır. Film de oldukça başarılı bir eğitim hayatı geçiren ve cerrah olan Murat Yıldırımın canlandırdığı Can karakteriyle aralarında son derece sıra dışı bir aşk hikayesi başlar.

TürRomantikDuygusalAşk
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAhmet
Katiksiz
OyuncularMurat
Yıldırım
Fahriye
Evcen
Filiz
Ahmet

33. Karışık Kaset

Türk Aşk Filmleri

Başrollerini Sarp Apak ve Özge Özpirinçci’nin canlandırdığı Karışık Kaset filmi, Uygar Şirin’in Aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. Filme müziksever bir babanın evladı olan Ulaş karakteri, özenle hazırladığı karışık bir kaset ile İrem’e aşkını itiraf etmeye çalışmaktadır. Uzun bir süre birbirlerini tanıyan fakat bir türlü birbirlerine açılamayan bir çiftin hikayesini betimleyen bu film en güzel Türk aşk filmleri listemizde yer alıyor.

TürRomantikAşk
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenTunç
Sahin
OyuncularSarp
Apak
Özge
Özpirinçci
Bülent
Yarar

34. Kocan Kadar Konuş

Türk Aşk Filmleri

Film de Efsun aile baskısı altındadır. Çevresinde ki herkesin evlendiğine şahitlik eden Efsun, 30 yaşında bekardır. Ailesi Efsun’a koca bakmaya başlar fakat Efsun evlenmeyi düşünmeyen bir kadındır. Romantik komedi tadında geçen film de çocukluk aşkıyla tekrardan bir araya gelen Efsun için hayat yavaş yavaş değişmeye başlar.

TürRomantikAşkKomedi
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenKıvanç
Baruönü
OyuncularEzgi MolaMurat
Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum