En İyi Tonik Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

En etkili cilt temizleyicilerden birisi olan tonikleri detaylı bir şekilde inceledik. İşte rutin bakımda kullanılması gereken en iyi tonik tavsiyeleri.
En İyi Tonik Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Cilt, düzenli temizlediğiniz halde istediğiniz gibi sağlıklı olmuyor mu? Bunun sebebi tonik kullanmamaktır. Her ne kadar cildi temizlesek de ciltte kalıntılar kalabilir. Bunu yok etmenin tek formülü tonik kullanmaktır. Ayrıca gözenekleri sıkılaştırma konusunda hiçbir temizleyici ürünü yardımcı olmadığından bu noktada tonik kullanmak önemli bir adımdır.

Cildinizin nefes almasını ve sivilce gibi cilt problemlerinizin yok olmasını sağlayan tonik, cilt temizliğinin en önemli adımıdır. Bu sebeple sizler için en iyi tonikleri liste haline getirdik.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Tonik Markaları

Marka/ÜrünHacimCilde Etkisi
Shiseido Generic Skincare Refreshing Cleansing Water180 mLFerahlatıcı
Aveda Botanical Kinetics Exfoliant Tonik150 mLYumuşatıcı, Aydınlatıcı
The Purest Solutions Exfoliating and Clarifying Toner200 mLArındırıcı, Gözenek Sıkılaştırıcı
La Roche Posay Effaclar200 mLGözenek Sıkılaştırıcı
Dermoskin Be Bright200 mLLeke Giderici
The Body Shop Çay Ağacı250 mLArındırıcı
Clinique Anti-Blemish Solutions200 mLArındırıcı
L'Oreal Paris Değerli Çiçekler400 mLCanlandırıcı, Ferahlatıcı
Cream Co. Vitamin C Daily Tone200 mLSiyah Nokta Karşıtı
Avene Cleanance Mat200 mLMatlaştırıcı, Gözenek Sıkılaştırıcı

Gözeneksiz bir cilt için kullanmanız gereken en iyi 10 toniği listeledik. Listemizde yer alan ürünlerin tamamı en çok tercih edilen ve tüm zamanların en çok satan tonik marka ve modelleri olarak biliniyor.

İşte cildinize iyi gelecek en iyi 10 tonik önerisi:

1. Shiseido Generic Skincare Refreshing Cleansing Water

En İyi Tonik Shiseido Generic Skincare Refreshing Cleansing Water

  • Hacim: 180 mL
  • Cilde Etkisi: Ferahlatıcı

Shiseido Generic Skincare Refreshing Cleansing Water, cilt bakımında öne çıkan bir tonik olarak gözenekleri tıkayan kiri, makyajı ve yağı nazikçe temizleyerek cilde ferahlık katıyor. Bu su bazlı temizleyici, cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olurken, aynı zamanda gözenekleri açarak nefes almasını sağlıyor. Cildin doğal dengesini koruyan özel formülü sayesinde, tonik cildi kurutma riski taşımadan temizlik sağlar, böylece kullanıcılar bu ürünü düzenli olarak kullanmanın ciltlerindeki ferahlık ve canlılık farkını deneyimler.

2. Aveda Botanical Kinetics Exfoliant Tonik

En İyi Tonik Aveda Botanical Kinetics Exfoliant Tonik

  • Hacim: 150 mL
  • Cilde Etkisi: Yumuşatıcı ve Aydınlatıcı

Aveda Botanical Kinetics Exfoliant Tonik, cildin yenilenmesine katkıda bulunan etkili bir üründür. Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri nazikçe temizleyerek, cildi pürüzsüzleştirir ve gözenekleri küçülterek daha etkili bir nemlendirme sağlar. Ürün, içeriğinde bulunan organik sertifikalı misket limonu, sardunya, ökaliptus ve diğer saf çiçek ve bitki özleriyle zenginleştirilmiş Aveda'nın kendi pure-fume™ aroması sayesinde cildi aydınlatır, yumuşatır ve sağlıklı bir ışıltıyla dolgun bir görünüm kazandırır. Bu tonik, tüm cilt tiplerine uygun olup, dermatologlar tarafından test edilmiştir.

3. The Purest Solutions Exfoliating and Clarifying Toner

en iyi tonik The Purest Solutions

  • Hacim: 200 mL
  • Cilde Etkisi: Arındırıcı, Gözenek Sıkılaştırıcı

Bu ürün ciltteki kir, yağ ve kimyasal kalıntılarını yok ederken derinlemesine arınma sağlar. İçinde bulundurduğu AHA, BHA sayesinde derinin altında oluşan kapalı komedonları yok etmede oldukça etkilidir. Ayrıca gözenekleri sıkılaştırarak, cildin daha taze ve canlı görünmesine katkı sağlar.

4. La Roche Posay Effaclar

en iyi tonik La Roche Posay Effaclar

  • Hacim: 200 mL
  • Cilde Etkisi: Gözenek Sıkılaştırıcı

La Roche Posay Effaclar, yağlı ve hassas ciltler için özel geliştirilen formülü sayesinde gözenekleri derinlemesine temizlerken tıkanmaların önüne geçer. Bu sayede cilde nefes aldırmaktadır. Cildin yağ kontrolünü sağlayarak ise sivilceye meyilli ciltlerde akne oluşumuna engel olur.

5. Dermoskin Be Bright

en iyi tonik Dermoskin Be Bright

  • Hacim: 200 mL
  • Cilde Etkisi: Leke Giderici

Dermoskin Be Bright, cildi derinlemesine arındırırken aynı zamanda içinde bulunan C vitamini sayesinde ciltteki lekeleri yok eder. Bu sayede cilde aydınlık görünüm sağlar. İçeriğinde bulunan Niacinamide ise cilt bariyerini güçlendirerek ince çizgi ve kırışıkları yok etmeye yardımcı olur. Son olarak cilde nem sağlayarak daha yumuşak ve pürüzsüz olmasına destek verir.

6. The Body Shop Çay Ağacı

en iyi tonik The Body Shop Çay Ağacı

  • Hacim: 250 mL
  • Cilde Etkisi: Arındırıcı

İçerisinde bulunan çay ağacı sayesinde cildin yağ dengesini kontrol altına alan ürün, aktif sivilceleri söndürmede oldukça başarılıdır. Düzenli kullanıldığında lekeleri yok eder. Cildin yağdan dolayı parlamasına engel olan tonik, mat fakat aydınlık bir görüntü elde edilmesine ise yardımcı olur.

7. Clinique Anti-Blemish Solutions

en iyi tonik Clinique Anti-Blemish Solutions

  • Hacim: 200 mL
  • Cilde Etkisi: Arındırıcı

Ciltteki kiri, yağı, kimyasal kalıntıları temizleyen tonik, cilt bariyerini ise korumaya ve onarmaya yardımcı olur. Cildin düzensiz yağ salgılamasını kontrol atlına alarak dengede tutar. Ayrıca gözeneklerin tıkanmasına engel olur, açık olan gözenekleri sıkılaştırır.

8. L'Oreal Paris Değerli Çiçekler

en iyi tonik L'Oreal Paris Değerli Çiçekler

  • Hacim: 400 mL
  • Cilde Etkisi: Canlandırıcı, Ferahlatıcı

Cildi derinlemesine arındırarak, gözeneklerde bulunan yağlarları temizleyen tonik, Lotus çiçeği ve gül gibi organik bileşenleri içermektedir. Bu sayede ise cildin yumuşacık ve canlı görünmesine katkı sağlamaktadır. Cildin sebum dengesini ayarlayarak ise parlamayı engellemektedir.

9. Cream Co. Vitamin C Daily Tone

en iyi tonik Cream Co. Vitamin C Daily Tone

  • Hacim: 200 mL
  • Cilde Etkisi: Siyah Nokta Karşıtı

İçerdiği AHA, BHA bileşenleri sayesinde cilt altında oluşan komedonların yok olmasına yardımcı olan tonik, aktif sivilce ve siyah noktaların ortadan kalkmasına katkı sağlar. İçeriğinde bulunan bol miktardaki C vitamini sayesinde ise cildin tek ton olmasına yardımcı olur. Ek olarak cildin daha parlak ve canlı görünmesine katkı sağladığını da söyleyelim.

10. Avene Cleanance Mat

en iyi tonik Avene Cleanance Mat

  • Hacim: 200 mL
  • Cilde Etkisi: Matlaştırıcı, Gözenek Sıkılaştırıcı

Yağlı ve akneli ciltler için özel geliştirilen formül sayesinde cildin sebum dengesini kontrol altına alan ürün, mat bir aydınlık vermektedir. Aktif sivilcelere derinlemesine etki eden ürün, kurumalarına yardımcı olurken, açılmış gözenekleri sıkılaştırır. Bu sayede yeniden sivilce oluşumuna karşı çıkar.

TONİK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Cilt Tipine Uygunluk: Cilt tipinize uygun bir tonik seçmek önemlidir. Yağlı cilde sahipseniz, matlaştırıcı özelliklere sahip tonikleri tercih edebilirsiniz. Kuru cilde sahipseniz, nemlendirici özelliklere sahip tonikleri tercih etmek daha uygun olabilir.
  • Alkol İçeriği: Tonikler genellikle cildi temizlemek ve dengelemek amacıyla kullanılır, ancak alkol içeren tonikler cildi kurutabilir. Özellikle hassas cilde sahip olanlar alkol içermeyen veya düşük alkol içeriğine sahip tonikleri tercih etmelidir.
  • Doğal İçerikler: Tonik içeriğinde doğal ve organik içeriklere sahipse, cilde zarar verme riski daha düşüktür. Bitkisel özler, vitaminler, ve antioksidanlar gibi doğal içerikler tonikin cilde daha fazla fayda sağlamasına yardımcı olabilir.
  • Hassas Ciltlere Uygunluk: Eğer cildiniz hassas ise, parfüm ve renklendirici içermeyen, hipoalerjenik tonikleri tercih etmek önemlidir. Bu tip tonikler, cildi tahriş etme riskini azaltabilir.
  • Tonik Türü: Tonikler farklı özelliklere sahip olabilir. Temizleyici, nemlendirici, matlaştırıcı gibi özel ihtiyaçlara yönelik tonikleri tercih etmek cilt bakımınıza daha fazla katkı sağlayabilir.
  • Dermatolog Tavsiyesi: Cilt sorunları yaşıyorsanız veya belirli bir cilt bakım rutini uyguluyorsanız, dermatologunuzdan veya uzman bir cilt bakım profesyonelinden tonik seçimi konusunda tavsiye almak da faydalı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum