Toplum Baskısını Yansıtan En İyi 12 Sosyal Film | 2024

Toplum baskısının ne olduğunu ve toplumun insanlara karşı bakış açısını en iyi şekilde yansıtan filmleri derledik. İşte en iyi 12 sosyal filmleri...
Toplum Baskısını Yansıtan En İyi 12 Sosyal Film | 2024

İnsanı insan yapan en önemli şeylerden birisi de toplumdur. Lakin toplum için herkes eşit haklara ve bakış açılarına sahip değildir. Bugün sizler için toplumsal temalı filmleri derledik. Bu filmlerle birlikte toplum baskısının, toplumun farklı ten rengine sahip insanlara karşı bakış açısını ve daha nice şeyi fark edeceksiniz.

İşte en iyi 12 sosyal film...

1. A Jazzman’s Blues

Sosyal Filmleri
Faili meçhul bir cinayetle ilgili yapılan soruşturmada, giderek daha da fazla sır ortaya çıkmaya başlar. Müfettişlerin Amerika’nın güneyinde yer alan gerçeği ararken keşfettikleri şey ise; yasak bir aşk mücadelesi içerisinde blues sesinin eşlik ettiği bir aile travmasıdır.

TürDramSosyal
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTyler
Perry
OyuncularJoshua
Boone
Amirah
Vann
Solea
Pfeiffer

2. Canavar Harmon

Sosyal Filmleri
Steve, Harlem’de yaşamakta olan on yedi yaşındaki bir gençtir. Okulda onur öğrencisi olan Steve, işlemediğini söylediği bir suç üzerine yargılanmaya başlar. Steve, birinin ölümü ile sonuçlanmış olan bir soygunun sorumlusu haline geldiğinde ise işler değişmeye başlar. Savcı karşısına çıkan Steve ‘Canavar’ olarak adlandırılmaya başlar.

TürSuçDramSosyal
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAnthony
Mandler
OyuncularA$AP
Rocky
John David
Washington
Kelvin
Harrison Jr.

3. Balıkçının Günlüğü

Sosyal Filmleri
Bir kız çocuğunun eğitiminin tabu olduğu bir balıkçı kasabasında 12 yaşındaki Ekah okula gitmeye kararlıdır. Bu eski geleneği kırmak isteyen ve ateşli dürtüsü ile babası Solomon’u ikna eden Ekah, kız çocuğunun eğitimi konusundaki gerçeklikleri ise ekranlara dökmektedir.

TürDramSosyal
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenEnah
Johnscott
OyuncularKang
Quintus
Faith
Fidel
Cosson
Chinepoh

4. Şikago Yedilisi’nin Yargılanması

Sosyal Filmleri
1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestolarını düzenleyen ve hükümet tarafından komple ile ayaklanmaya teşvikten kaynaklı suçlanmış olan yedi sanığın 1969 yılında görülmeye başlayan duruşması sizlerle.

TürTarihGerilimSosyal
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Sorkin
OyuncularEddie
Redmayne
Alex
Sharp
Sacha Baron
Cohen

5. Beyaz Kaplan

Sosyal Filmleri
Akıllı ve hırslı bir genç olan Balram, fakir bir köylüdür. Amerika’dan yeni dönmüş olan Ashok ve Pinky’nin şoförü olan Balram ise işini en iyi şekilde yapmaya çalışır. Toplum Balram’ı hızmet etmek için eğitmiştir ve kendisi de zengin patronların vazgeçilmezidir. Patronu sayesinde bilmediği bir dünya ile tanışan Balram, bu dünyaya asla erişemeyeceğini düşünerek zengin olmanın başka yollarını aramaya başlar.

TürSuçDramSosyal
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRamin
Bahrani
OyuncularAdarsh
Gourav
Rajkummar
Rao
Vedant
Sinha

6. Sefiller

Sosyal Filmleri
Jean olarak bilinen 24601 nolu mahkum, hapishaneden salınmıştı. Kendisine sıfırdan ve yeniden bir hayat kurmak isteyen lakin müfettiş Javert’in gölgesi tarafından takip edilen Jean bunu kolay bir şekilde başaramaz. Kızı Cosette ile ilgilenmeyi kabul ettikten sonra ise Fransız Devrimi’nin arifesi canlanmaya ve ihtilalin ne demek olduğunu göstermeye başlar.

TürMüzikalRomantikSosyal
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenTom
Hooper
OyuncularHugh
Jackman
Russell
Crowe
Anne
Hathaway

7. Layla M.

Sosyal Filmleri
Amsterdam’da büyümekte olan genç Müslüman kızın, süreklilik halinde insanların ön yargısı ile uğraşması gerektiği gibi aidiyet hissinin kökten dinci İslam anlayışında bulmak üzere hareket etmeye başlar.

TürDramSosyal
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMijke
de Jong
OyuncularNora El
Koussour
Hassan
Akkouch
Yasemin
Çetinkaya

8. Joker

Sosyal Filmleri
Toplum tarafından dışlanmakta olan Arthur, hayatta kimsesizdir. Sürekli yeni bir bağ kurma arayışında olan bu adam, yaşamını taktığı iki maske ile geçirmektedir. Gündüzleri geçimini sağlamak için bir palyaço geceleri ise üzerindekileri silip atamadığı bir maske takar. Maruz kaldığı zorbalıklar, onu gitgide topluma aykırı bir adam haline sokarken Arthur kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içerisinde bulmaya başlar.

TürSuçGerilimSosyal
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
de Niro
Zazie
Beetz

9. All Day And A Night

Sosyal Filmleri
Jahkor, asla babası gibi olmak istemeyen bir gençtir. Suça bulaşıp hapse düşen babası da asla oğlunu görmek istemez. Lakin Jahkor kendisini bir anda parmaklıklar arasında bulur. Oakland’da rap yapma hayali kururken, yanlış yola sürüklenen Jahkor, sonunda hapse düşmüştür. Hapishanede babasıyla kendi hayatı arasında bir bağ kurmaya çalışırken, Jahkor kendisini keşfetmeye de başlar.

TürDramSosyal
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJoe Robert
Cole
OyuncularJeffrey
Wright
Yahya
Abdul-Mateen II
Ashton
Sanders

10. Kaykaycı Kız

Sosyal Filmleri
Prerna, Hindistan kırsalında yaşamakta olan genç bir kızdır. Bu yerleşkede genç kızların yapacak bir şeyi yoktur ve Prerna bir gün kaykay ile tanışır. Hayatını tamamen kaykaya harcarken tüm hayatı değişmeye başlar. Kaykayın üzerine çıktıkça kendisini her geçen an daha da geliştiren Prera hayallerinin peşinden gitmeye kararlıdır. Lakin şehrin kadınlara karşı olan bakış açısı ile yüzleşmesi gerekmektedir.

TürAileSporSosyal
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenManjari
Makijany
OyuncularRachel Saanchita
Gupta
Waheeda
Rehman
Jonathan
Readwin

11. Roma

Sosyal Filmleri
Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin bir arada yaşadığı Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçilik yapmaktadır. Ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocuk ile ilgilenmektedir. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırdığında ise evin hanımı Sofia’nın kocasının yokluk travması ile de yüzleşmesi gerekmektedir. Birbirinden farklı hayata sahip olsalar da aynı travmaları yaşamakta olan iki kadın, siyasi kargaşanın içinde birbirlerine destek olmaya başlarlar.

TürDramSosyal
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlfonso
Cuaron
OyuncularYalitza
Aparicio
Marina de
Tavira
Nancy
Garcia

12. Hayatın Bedeli

Sosyal Filmleri
Dünya Ticaret Merkezi ve Pentegon’a yapılmış olan 2001 saldırılarının ardında, ünlü bir arabulucu olan Kenneth Feinberg bulunmaktadır. 11 Eylül Mağdur Tazminat Fonu’nun başına geçen Kenneth, şirketinin operasyon şefi olan Camille ile trajedinin kurbanlarına finansal kaynak tahsis etmekle görevlidirler. Yitirilmekte olan hayatlara bedel biçmeye çalışan Kenneth, bu süreç boyunca duygusal bir hesaplaşma ile karşı karşıya kalmaktadır.

TürBiyografiTarihSosyal
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSara
Colangelo
OyuncularMichael
Keaton
Amy
Ryan
Stanley
Tucci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.