Rahat Bir Yaz İçin 2024'ün En İyi 10 Sinek Yakalama Cihazı

Sinir bozucu haşerelere karşı tüm gün rahat ve konforlu bir yaşam alanı sunan en iyi sinek kovucu cihaz modellerini listeledik.
Rahat Bir Yaz İçin 2024'ün En İyi 10 Sinek Yakalama Cihazı

Yaz aylarında ya da tatile gittiğiniz de veya bir kampta güzel bir hafta sonu geçirme hayallerini yaşarken gününüzü olumsuz etkileyen ve çoğu insanın da korkulu rüyası sinekler oluyor. Aslında zararsız sayılan bu ufak canlıların yarattığı etki ise kendinden de büyüktür. Güzel zamanlar yaşadığınızda uzaktan bile etkileyen vızıltısı ve kendisiyle, tüm anlarınızın son bulmasına bile sebep olabilir.

Gece uykularınızı bölmesiyle kalmayıp vücudunuzda enfeksiyona bile sebep olan sineklerin uzaklaşmasında elbette çözüm bulunuyor. Özellikle yaz mevsiminde geceleri balkon keyfi kim yapmayı sevmez ki? Herkes eminim sever. Fakat bu keyfi bölen ana unsurumuz olan sineklerin de artık bir çözümü var. İşte sizlerin de yararlanabileceği en iyi sinek yakalama ürünleri:

En İyi Sinek Kovucu Cihazlar Listesi

SıraModellerÖzelliğineoldu Puanı
1Penguen Png 4000Taşınabilir10/9.8
2Pest Repeller UltrasonikKolay Temizlik10/9.8
3Lorin Elektrikli Sinek ÖldürücüŞık Tasarım10/9.7
4Master Sd70-30wEtkili10/9.6
5Princo Pr-810Uzun Ömürlü10/9.7
6Detan Süper ElektrolikitSağlığa Zararlı Değil10/9.9
7Xiaomi Sivrisinek KovucuYüksek Etki Alanı10/9.6
8Checkmate Riddex PlusYüksek Etkileşim Süresi10/9.8
9Exeo Ultrasonik Fare SivrisinekKoku Yaymaz10/9.7
10Uv Işıklı Elektrikli Sivrisinek ÖldürücüElektro Şok10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Sinek
Öldürücü Cihazlar
Aradığın
Fiyatları Gör

10 En İyi Sinek Kovucu Cihaz Önerisi 2024

Evde yapabileceğiniz geçici çözümlerin yanında, kökten sorununuzu çözmek amacıyla araştırmalar yapıp en iyi çözümleri toparladık.

İşte en iyi sinek kovucu makineler:

1. Penguen Png 4000

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Penguen
Sinek Kovucu
Aradığın
Fiyatı Gör

Güzelim uykunuzu veya yaz gecelerinizi sivrisineklerin bölmemesi adına Penguen Png Elektrikli Sinek Kovucu Cihaz sizlerin adeta aradığınız ürün oluyor. İçerisinde bulunan Ultraviyole ampuller sayesinde, bulunduğunuz ortamlarda artık bu ufak canlılar tarafından rahatsız edilemeyeceksiniz. Bu cihazda bulunan ve sinekleri adeta kendine çeken 1000V gücünde yüksek gerilimli ultraviyole ampuller bulunuyor. Bu sayede sinekleri kendisine çekiyor ve artık sizleri rahatsız eden sorun ortadan kalmış oluyor. İçerisindeki ampuller 8000 saat çalışma etkilidir ve sağlam gövde yapısıyla uzun yıllar boyunca sizlere eşlik edebilecektir.

Teknik Özellikler
İçerisinde 8000 saat çalışan özel ultraviyole ampuller bulunuyor
Gövdesi sizlerle uzun yıllar kalabilecek dayanıklıkta ve şık tasarımı var
1000V gücünde yüksek gerilim sağlayan ampuller sayesinde sinekler veya böcekler sizlerden uzak, bu cihaza yaklaşacaktır
Her yere taşınabilir kabı bulunuyor
Temizleme fırçası sayesinde kolayca temizliği yapılabilir

Kullanıcı yorumları:

👤 Ş**S**: 10 numara ürün içerde dışarda kullanıyoruz hemen çekiyor kendine zaten sinekleri 👍🏻 küçük fırça çıkıyor içinden telleri temizlemek için altında da kapak gibi bir şey var temizliği zor değil. Ayrıca çok hızlı geldi teşekkürler.

👤 Ceylan U: Balkonda oturamıyorduk bir gecede resmen balkon keyfi yapmaya başladık. Anında onlarca belki de yüzlerce sineği yok etti. Bir tane daha almayı düşünüyorum. Teşekkürler 🙏

Emel M: denemeden yorum yapmak istemedim bahçe katında oturuyorum çok sivri oluyor 2 gündür sinek gelmiyor çok memnunum saat tiktakı gibi sesi var ama sinek olmadığı için çok rahat uyudum teşekkür ederim

2. Pest Repeller Ultrasonik

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Pest
Sinek Kovucu
Aradığın
Fiyatı Gör

Pek çok böcek ve sinekler için etkili çözüm arıyorsanız Pest Repeller Böcek Haşere Fare Kovucu Ultrasonik Zararlı Kovar Cihaz, sizler için üretilmiştir. 25 KHZ- 65 KHZ arasında yaydığı ultrasonik frekans sayesinde ev içerisinde olan ve sizleri rahatsız eden haşere ve uçan böcekler artık sizlerden tamamen uzaklaşacak. Prize taktığınız andan itibaren 120 metrekare, istenmeyen canlıların uzaklaşmasını sağlar. Evcil hayvanlara veya insanlar üzerinde herhangi bir zararlı etkisi yoktur. Kimyasal radyasyon ya da zehirli bir ilaç içermiyor. Prize takılabilecek her yerde kullanım sağlayabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Yaydığı ultrasonik frekans sayesinde sivrisinekler sizlerden ve çevrenizden uzaklaşır
Sadece sivrisinek değil: fare, pire, kene, çiyan, akrep, hamamböceği, sinek, böcekler, sıçanlar, fareler, örümcekler, karıncalar, pireler için de etkilidir.
25 khz- 65 khz arasında frekans yayar
Prize taktığınız yer itibariyle 12 metrekare alanın içerisinde etkileşime geçer
Evcil hayvanlar ve insanlar üzerinde etki etmez
Kimyasal radyasyon veya ilaç içermez

Kullanıcı yorumları:

👤 S**D**: Merhaba annemin evine kuş bitinden dolayı haftada 1 bir olmak üzere 3 defa ilaçlattık ama bitlerden annem kurtulamadı yetmedi biz extra ilaç aldık her gün annemin elinde sürekli sürekli evi zehirledi üstüne birde psikolojisi bozuldu mümkün değil kuş bitinden kurtulamadık. İnternetten pest repeller bu cihazdan istedik gelir gelmez taktık ilk gün annem sanki azaldı gibi vücudumuzdaki kıpırdamalar azaldı dedi 3 gündür kullanıyor annem çok fark etti dedi. çok teşekkür ederiz annem çok mağdur oldu bu konuda özellikle mağdur olanlar varsa detaylı yazdım sizlere de açıklayıcı yorumumun faydası olur inşallah .teşekkür ederiz tekrardan .

👤 S**A**: cihaz küçük fakat etkisi harika... Köydeki her türlü haşerelerin eve girmesini engelliyor. Dikkat edilmesi gereken şey prizden çıkartılmayacak ve yerden en az 1 mt yüksekte olacak priz. Birde etkisi prize takıldıktan 1 hafta 10 gün sonra daha da fark ediyor. Takar takmaz bir yararı olmadı diye çıkartmayın sakin cihazı.

3. Lorin Elektrikli Sinek Öldürücü

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Lorin
Sinek Kovucu
Aradığın
Fiyatı Gör

İster evinizde ister çalıştığınız yerde kullanabileceğiniz Lorin Elektrikli Sinek Öldürücü, çevreye zarar vermeyen formüller özel olarak üretilmiştir. Prize takmanızdan itibaren 150 metrekare alanı etkisi altına alır. Yaydığı ultraviyole ışık ve frekanslarla birlikte, haşereleri kendine çeker ve sizlere zarar vermez. Kimyasal değildir bu sayede evcil hayvanlarınız ve sizlere zarar verici herhangi bir ürün değildir. Eni 66 cm ve yüksekliği 33 cm’dir.

Teknik Özellikler
Elektriğe takmanızdan itibaren 150 metrekare alanı etkisi altına alır
Ev, ofis, otel vb. gibi yerlerde kullanıma müsaittir
Yaydığı özel ultraviyole ışın ve frekanslar sayesinde haşereleri kendine çekerek yok eder
Eni 66 cm, yüksekliği 33 cm’dir
Evcil hayvanlarınıza ve sizlere zarar verici bir etkisi yoktur
Koku veya duman çıkartmaz

Kullanıcı yorumları:

👤 Mine Ç: Yazlıkta terasa koyduk gayet başarılı. Tek olumsuzluk benim için her sinekte yerimden sıçrıyorum sesten dolayı😅

👤 Asım S: Ürün güzel ama sinek çarpınca mantar tabancası patlaması gibi ses çıkarıyor ve ileri attırıyor ama çok güzel çalışıyor memnunum ve alacak arkadaşlara tek dikkat edecekleri şey makinanın 30 cm ön ve izası altında gıda ile ilgili ağzı açık ürün olmaması

4. Master Sd70-30w Sinek Cız Cihazı

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Master
Sinek Öldürücü
Aradığın
Fiyatı Gör

Sivrisinek veya uçan haşeratlar için özel olarak üretilmiş Master Sd70-30w Sinek Cız Cihazı, kimyasal içerik içermeyerek etkili bir çözüm sunar. Sinekleri kendine çeken ultraviyole ışınları sayesinde hem gece uykunuz bölünmeyecek hem de gece lambası olarak kullanabilirsiniz. Tüm kapalı alanlarda kullanıma müsait olan cihazın etki alanı 40 metreküptür. İçerisindeki lambalar 5000 saat çalışabilir. Eni 41 cm ve boyu 31 cm’dir. Lambalarına dokunmayı engelleyen tel ızgaraları mevcuttur. Zararsız ışınları, insanlara veya evcil hayvanlarınıza zarar vermez. Evde, ofiste restoranda veya istediğiniz her kapalı alanda kullanabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Kimyasal veya ilaç içermez
Yaydığı ultraviyole ışınlar sayesinde haşereleri ve sinekleri sizlerden uzaklaştırarak kendisine çeker
Prize takıldığı andan itibaren 40 metreküp alanda etkili olur
Tüm kapalı alanlarda kullanıma müsaittir
Lambaları 5000 saatte etkili şekilde çalışır
Eni 41 cm ve yüksekliği 31 cm’dir
İnsan ve hayvanlara zarar vermez

Kullanıcı yorumlar:

👤 S**C**: bahçemizde kullandık karasinek sivrisinek kelebek ne varsa öldürdü memnun kaldık tek sıkıntı çat diye çarpılınca hayvan vicdanımız sızladı

👤 E**Y**: alışana kadar uyku esnasında ya da boşta bulunduğumuz bir anda cızz sesi bizi yerimizden zıplatsa da harika bir ürün ve sinek kelebek vs tanımıyor hepsinde etkili bir ürün

5. Princo Pr-810

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Princo
Sinek Öldürücü
Aradığın
Fiyatı Gör

İlaçsız bir çözüm olan Princo Pr-810 Elektrikli Sinek Kovucu Raket, sizlere her alanda yardım sağlar. Şarjlı bir ürün olduğu için ister kampta ister tatilde sizlere eşlik edebilir ve rahat bir tatil sağlar. Tıpkı raket görünümünde olan iç kısmı bir nevi elektroşok veren ürün, dış çevresinde iletken olamayan bir madde iler çevrilmiştir. Bu sayede sizlere herhangi bir zararı dokunmuyor. Uçan haşerelere temas ettiğinde bir akım gücü oluşturur ve sizlere yaklaşmadan yok edilir. Bu sayede eviniz ya da dışarıda, gazetelerle veya terliklerle girdiğiniz sinek avlama savaşlarına son vermiş olursunuz.

Teknik Özellikler
Raket şeklinde, şık tasarımlı bir üründür
İç kısmında elektroşok akımı verirken, onu çevreleyen şerit akımı iletmez ve dışarıya herhangi bir zarar vermez
Kendinden şarjlıdır
Bu ürün sayesinde artık gazete ve terlik gibi eşyalarla güç harcamanıza gerek kalmaz

Kullanıcı yorumları:

👤 T**K**: Daha önce buna çok benzerini Almanya’dan almıştım fakat kırıldığı için yerine bunu aldım ve eskisinden bile kaliteli çıktı özellikle şarjlı olması çok iyi pil bitme sorunu yok çok kullanışlı kesinlikle tavsiye ederim tek eksisi rengini siz seçemiyorsunuz biraz şansa :)

👤 M**D**: Köydeki evimiz için aldım oldukça başarılı sivrisinek bırakmadı bir yerde

6. Detan Süper Elektrolikit Sivrisineksiz

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Detan
Sinek Kovucu
Aradığın
Fiyatı Gör

360 saat çalışabilen Detan Süper Elektrolikit Cihaz, prize taktığınız andan itibaren 5 dakika içerisinde etki etmeye başlar. Yenilenen formülü sayesinde artık çocuk emniyet kilidi bulunuyor ve içerisindeki likit şişeyi sizler hariç çocuklar ulaşamayacak hale geliyor. Üzerinde açma-kapama düğmesi sayesinde sürekli prize takıp çıkartmanıza gerek kalmadan kullanabilirsiniz. 220 V elektrik ile çalışır ve olduğu odada anında etki yaratır.

Teknik Özellikler
360 saat boyunca çalışır ve kokusuzdur
Özel mekanizması sayesinde artık çocuk kilidi bulunuyor
Üzerindeki düğme ile açıp kapatabilirsiniz, bu sayede prizden çıkartmanıza gerek kalmaz
220v elektrikle çalışır
Sinek türleri odanızdan uzaklaşır ve sizlere yaklaşmaz

Kullanıcı yorumları:

👤 Ömer S: gerçekten işe yarıyor sinekleri kovuyor sineklerin gazabından kurtuldum. Güzel bir ürün işe yaradı almanıza tavsiye ederim

👤 Begüm B: uzun sure gidiyor ve. Cam balkon acık olmasına rağmen sivrisinek girmiyor çok güzel

👤 Umut Y: sayesinde sineksiz bir yaz geçiriyoruz paketleme vs iyiydi. kargo fazla gecikmedi genel olarak gayet iyiydi.

7. Xiaomi Sivrisinek Kovucu

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Xiaomi
Sinek Kovucu
Aradığın
Fiyatı Gör

Xiaomi’nin sunduğu akıllı cihazlardan olan Sivrisinek Kovucu da telefonunuza indireceğiniz app ile istediğiniz zamanda çalıştırmaya başlayabilirsiniz. Bu sayede şarjının ne kadar kaldığını ya da dilediğiniz zaman kullanıma açacağınızı belirleyebilirsiniz. İçerisindeki tablet 90 güne kadar kullanım sağlar. 28 metre kare alanı etki içerisine alır. İsterseniz bahçede, balkonda veya kapalı alanlarda da kullanabilirsiniz. Ultra düşük ses seviyesi sayesinde sizleri uykunuzdan uyandırmaz. Tabletinin bitmesi tam olarak 720 saat sürer. Koku ya da sizlere zarar veren frekans yaymaz. Hayvanlar ve insanlar için zararlı değildir.

Teknik Özellikler
Telefonunuza indirdiğiniz bir aplikasyonla rahatlıkla dilediğiniz zamanda kullanıma başlayabilirsiniz
28 metre kare alana kadar etkilidir
Hem iç hem dış mekanda kullanılabilir
Çok düşük ses çıkarmasından ötürü sizleri uyandırmaz
İçerisinde tablet bulundurur ve bu tabletin bitmesi 90 gün sürer
Zararlı koku ya da frekans yaymaz

Kullanıcı yorumları:

👤 N**N**: Ürünü yaz boyu kullandık, gerçekten özellikle sirvisinek konusunda işe yarar. Tek eksi yanı yedek tablet bulunamaması. Uygulamadan cihazı telefona eklemek için uygulamanın bölge ayarını ÇİN'e almanız gerekiyor.

👤 Yavuz D: Ürün gerçekten başarılı. Kendim aldım kullandım yararını gördüm.

👤 M**T**: ürün normal Xiaomi kullanımı gibi, telefona app indirin ve rahatlığın tadına varın. Elektriğe bağlı olmamasından ötürü ben her yere taşıdım açıkçası. Kampta gezilerde hatta arabada bile o derece diyebilirim. Oldukça rahatta ettim. Güvenilir bir marka kesinlikle o yüzden tavsiye ederim

8. Checkmate Riddex Plus Elektronik Sivrisinek Fare Haşere Kovucu

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Checkmate
Sinek Kovucu
Aradığın
Fiyatı Gör

Elektriğe bağlı olarak çalışan checkmate Riddex Plus Elektronik Haşere Kovucu, çalışması için 220 V prize takılması gerekiyor. Üretiminde herhangi bir kimyasal ya da ilaç benzeri madde bulunmuyor ve çalıştığında da sizlere zarar veren herhangi bir etkileşimi bulunmaz. 25 metrekare- 150 metrekare arasında etkileşim sağlayabilir. Sizlere 7 yıl gibi bir etkileşim süresi sunar. İçerisinde yaydığı frekans ve ultraviyole ışınlar sayesinde sizlerden uzaklaşan haşereler olacaktır. Sizlere ve hayvanlara zarar vermez.

Teknik Özellikler
220V elektrik gücüyle çalışır
25-150 metrekare alana etki eder
7 yıl etkileşim süresi vardır
İçerisinde yaydığı frekanslar ve ultraviyole ışınlar sayesinde rahat zamanlar geçirirsiniz
Hayvanlar ve insanlara zarar vermez
Koku ve kimyasal yaymaz

Kullanıcı yorumları:

👤 Didem Ü: Yazlık için aldım. Sesi biraz rahatsız edici ama etkili olduğunu söyleyebilirim. Ama mutlaka yerden yaklaşık bir metre ve altı boş şekilde takılmalı. Yere yakın Veya altı kapalı koyduğumda hiçbir işe yaramadığını gördük. Taktığımızda bazen birkaç bazen de hiç sinek kalmıyor. Ama bazen çok küçük sineklerde etkisi kalıyor gibi ama yine de tavsiye ederim bu fiyata büyük rahatlık 👍🏻

👤 Hatice A: Kesinlikle amaca yönelik hem görüntüsü güzel hem de tüm haşerelerden koruduğuna inanıyorum. İkinciyi aldım bir kaç arkadaşıma tavsiye ettim.

9. Exeo Ultrasonik Fare Sivrisinek Haşere Sinek Böcek Kovucu

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Exeo
Sinek Kovucu
Aradığın
Fiyatı Gör

Ultrasonik ses dalgaları yaratan exeo Ultrasonik Fare Sivrisinek Haşere Sinek Böcek Kovucu cihaz, istenmeyen haşereleri rahatsız edip uzaklaşmasını sağlar. Yaydığı ses dalgasının sizlere veya evcil hayvanlarınıza bir zararı dokunmaz. Koku veya kimyasal ürün yaymaz. Sadece ses dalgalarının yarattığı güçle birlikte sinek, böcek gibi canlıları sizlerden uzaklaştırır. 80-120 metrekareye kadar etki alanına sahiptir. 6 V elektrik harcar, 220 V elektrik ile çalışır.

Teknik Özellikler
Prize takılı olarak çalışan cihaz, yaydığı ses dalgaları sayesinde istenmeyen böcekleri sizlerden uzaklaştırır
80-120 metrekareye kadar etki alanına sahiptir
Herhangi bir zararlı koku ya da ilaç yaymaz
220v elektrik gücüyle çalışır

Kullanıcı yorumları:

👤 M**T**: normal bombeli prizlere uymuyor fakat çözümünü bulduk. Kullanırken rahatsız eden bir ses duymadık ve yaz boyunca bizi idare etti diyebilirim

👤 P**K**: kapalı alanda daha etkili. Açık alanda ise yanınızda etkili fakat uzaklaşınca etkisi kalmıyor. Oğlumun odası için almıştım fakat diğer odalara da alacağım gibi

10. Kablosuz Şarjlı Uv Işıklı Elektrikli Sinek Kovucu Raket

en iyi sinek kovucu cihazlar

Amazon
Fiyatını Gör
Raket
Sinek Öldürücü
Aradığın
Fiyatı Gör

Usb girişi ile şarj edilebilen Kablosuz Şarjlı Uv Işıklı Elektrikli Sivrisinek Öldürücü Sinek Kovucu Raket’i her alanda kullanım sağlayabilirsiniz. Raket şeklinden ötürü hem estetik hem de işlevli olan bu cihaz, yüksek voltajlı iç telleri sayesinde çok emek harcamadan kolayca istenmeyen haşerelerden kurtulmanızı sağlayacak. Çevresinde oluşan bariyer sayesinde sizlere zarar vermez. Ön ve arka yüzeyin arasında yüksek voltajlı örgüden oluşan ızgaralar bulunuyor. Usb girişi sayesinde: powerbank, bilgisayar ya da adaptör iler şarj edebilirsiniz ve istediğiniz alanlarda kullanabilirsiniz. 3000V elektronik şok verir. Verdiği ışın sayesinde ise kolayca etki etmesini sağlar.

Teknik Özellikler
Usb girişli kablosu vardır. bu sayede laptop, powerbank ya da usb girişi olan adaptör ile şarj edebilirsiniz
3000V elektronik şok verir
Sizleri korumak amacıyla çevresinde bariyerler vardır
Mor ışınlar sayesinde istenmeyen canlıları kendisine çeker ve yok eder

Kullanıcı yorumları:

👤 Salih Y: Öncelikle çok tedirgin yaşadım alsam mı almasam mı diye. Dedim işe yaramıyor ise iade ederim diye duşundum. Ama gerçekten sinekleri uzaklaştırıyor ya da yok ediyor. Işığı açıp karanlık odaya koyuyorum sinek varsa geliyor. Gelince de dokunur dokunmaz yok oluyor. Urunu Manuel olarak da kullanıyorum sinek havada uçarken.

👤 Y**C**: Sivrisinek olan yerde kesinlikle bu urun kullanılmalı. Işıkları sayesinde ona yaklaşan sinekleri anında yok ediyor, bazen vicdan azabı çeksem de beni ısırdıkları zaman iltihaplanan bölgelerim oluyor. Bana ekstra alerji yapıyor o yüzden rahatlıkla kullanabilirsiniz. arada kamp yapmaya giderken götürüyorum valla çok güzel. Tavsiye ederim herkese.

Sinekler nasıl yok edilir?

Özellikler yazları çoğalan sineklerden kurtulma yolları elbette vardır. Evde uygulayacağınız doğal malzemeli ürünler sizi sadece ufak aralıkta korur ve sonrasında tekrar sizleri rahatsız eden sivriler gelir. Fakat alacağınız cihazlar ve etkilediği alan büyüklüğü sayesinde hem sinek türleri hem de haşeratlar sizlerden uzaklaşacaktır. Araştırdık ve en çok satılanlarla tavsiye edilenleri bulduk. Sizlerle de bunları paylaşmak istedik. Bu yüzden sizler için önerdiğimiz en iyi sinek/ böcek kovucu cihazlara yukarıdan ulaşabilir ve sizlere uygun olanları temin edebilirsiniz.

Sinek gelmesin diye ne yapılır?

Evinizde doğal olarak hazırlayabileceğiniz kürler bulunmaktadır. Ya da günlük olarak dışarıda kullanabileceğiniz sprey gibi ürünlerle sineklerden korunabilirsiniz. Açık renkli giysiler giyerek ve B ile C vitaminlerini kullanabilirsiniz. C vitamini biliyorsunuz ki suda eriyen formülü bulunuyor. Terle birlikte sıvıları dışarı attığımız için ve sineklerin de C vitaminini sevmediğinden dolayı bu da etkili bir çözüm olabilir. Masanızda ya da eviniz de fesleğen yetiştirebilirsiniz. Fesleğen yetişen küçük saksılar hem güzel bir görüntü sunuyor hem güzel koku veriyor hem de sineklerin en sevmediği şey oluyor.

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

Sinek ısırığı olan bölgenizi öncelikli sabunlu suyla yıkamanızı öneririz. Eğer sabun ve suya ulaşamıyorsanız kolonyalar da oldukça etkili bir yöntem olacaktır. Böylece hem mikroplar ölür hem de enfeksiyona kadar ilerlemez. Daha sonrasında buz kompleksi yaptığınız zaman kaşıntınız ve kızarıklığınız azalır. Böylece şişlik meydana gelmez. İçtiğiniz çay poşetlerinin de geride kalan etkisini bilmeyen yoktur gibi. Hem şişliğini azaltırken hem de kaşıntınızı azaltarak o bölgeyi tahriş etmenize engel olur. Siz siz olun sinek ışıklarının olduğu bölgeyi çokça kaşıyıp tahriş etmeyin. Çünkü açık yara haline gelen bölge mikrop alımına daha çok elverişli hale gelir ve enfeksiyon riskine açık olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.