En İyi Saksafon Tavsiyeleri ve Markaları 2024 Önerileri

Saksafon çalmaya ilgisi olanlar için birbirinden farklı özelliklere sahip en iyi 10 saksafonu sizler için listeledik. İşte en iyi saksafon;
En İyi Saksafon Tavsiyeleri ve Markaları 2024 Önerileri

Belçikalı müzik aygıtları yapımcısı ve klarnetçi ;Antoine Joseph tarafından tasarlanan ve 1840 yılından bu yana solo performansından orkestralara kadar müzikal alanlarda oldukça önemli bir yere sahip olan saksafonlar, yüksek kalitesi ve büyüleyici sesi ile kullanıcıların ilgisini ve beğenisini kazanmayı başarıyor.

Eğer ki sizin de ilginiz çekiyorsa, ilk saksafonunuzu almak veya eskisini değiştirmek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Belirtmek isteriz ki saksafon seçimi oldukça zor bir iştir. Bunun nedeni de piyasa da bir çok saksafon modelinin bulunmasından dolayıdır. Saksafonlar da diğer enstrümanlar gibi fiyatları, özellikleri ve hedef kitleleri açısından farklılıklara sahiptir.

Bizde bu yazımızda saksafonlar hakkında merak ettiğiniz soruları cevaplayarak soru işaretlerini giderebileceğiniz en iyi 10 saksafon modelini sizler için listeledik.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Saksafon Tavsiyeleri

Marka/ModelPerde/Anahtarİnceleme
Fox Yas-7108l AltoF perdesiEditör Tercihi
Midex SF-8000Fa DiyezEditör Tercihi
Yamaha YAS280Si-DoEditör Tercihi
Trevor James SignatureSi-DoEditör Tercihi
Buffet Crampon ÖğrenciMiEditör Tercihi
John Packer JP045GFa DiyezEditör Tercihi
Yamaha Yvs-100 VenovaCEditör Tercihi
P. Mauriat PMXA-67R UL ASXAbaloneEditör Tercihi
Yamaha YDS150 DijitalCEditör Tercihi
Hermann Mayer Hcs8 MiniYokEditör Tercihi

Bir çok model ve marka arasından kullanıcıların beğenisini toplamış olan en iyi saksafonları listeledik.

İşte kaliteli kaplamalara, malzemelere ve sese sahip en iyi saksafon markaları...

1. Fox Yas-7108l Alto

En İyi Saksafon Fox Yas-7108l Alto

  • Perde: F perdesi
  • Ek özellikler: Lake kaplama gövde, darbeye dayanıklı dizayn, ayarlanabilir baş parmak dayanağı

Listemizin birinci sırasında yer alan Fox YAS-71081, kalitesiyle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Başlangıç ve orta seviyeye uygun olarak tasarlanan saksafon, hem yapı hem de ses bakımından oldukça kullanışlı ve kaliteli. Ayrıca ülkemizde öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bir alto saksafon özelliğine sahiptir. Bir çok özellik bulunan saksafonda yüksek F# perdesi, lake kaplama, bek bileziği ve ayarlanabilir baş parmak dayanağı yer almakta olup kullanıcılara çalım esnasında ultra konfor sağlamaktadır.

2. Midex SF-8000

En İyi Saksafon Midex SF-8000

  • Perde: Fa Diyez
  • Ek özellikler: Pirinç malzeme, Fa diyez anahtar, Gold lake kapama

Midex SF-8000, gold rengi ile oldukça şık ve zengin duran bir tasarıma sahip. Bemol tonunda sahip olan saksafonda yüksek F# yani Fa Diyez mevcuttur. Bu sayede yüksek tonlara dilediğiniz gibi çıkabilme imkanını müzik severler ile buluşturur. Üstelik pirinç ham madde kullanılarak üretilen saksafon modelinde harika tonlar elde edebilir ve notaların ahengi ile müziğinizin keyfini çıkartabilirsiniz.

3. Yamaha YAS280

En İyi Saksafon Yamaha YAS280

  • Perde: Si-Do
  • Ek özellikler: El yapımı işleme, yeniden tasarlanmış oktav sistemi, cila, perde, parmak kancası

İsmini enstrümanlarda sıkça duyduğumuz Yamaha, oldukça kaliteli ve şık bir tasarıma sahip olan YAS280 modeli ile karşımıza çıkıyor. Kaliteli malzemesi ile oldukça dayanıklıdır ve uzun yıllar tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olacaktır. Üstelik hafif ve kompakt tasarıma sahip olması ile çalım sırasında yorulmadan rahatlıkla taşıyabileceksiniz.

4. Trevor James Signature

En İyi Saksafon TREVOR JAMES Signature

  • Perde: Si-Do
  • Ek özellikler: Cila, perde, parmak kancası, siyah perde ve tenor

Adını ve kalitesini dünyaya yaymış olan Trevor James’in ürettiği bir model olan bu ürün, siyah gövde, siyah perdeler ve tenor başlangıcı için en iyi alternatiflerden biri olarak müzisyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ses kalitesi, ses üretim kolaylığı, sağlam gövdesi ile oldukça popüler saksafonlardan biri haline gelmiştir.

5. Buffet Crampon Öğrenci

En İyi Saksafon

  • Perde: Mi
  • Ek özellikler: Pirinç yüzey, gold lake kaplama

Buffet Crampon saksafon, başlangıç seviyesinde öğrenciler için gelişmiş ve yeterli özelliklere sahip olacakları şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Yüksek tonlama aralığına sahip olduğu için öğrencilerin kolayca kendilerini geliştirmesine yardımcı olur. Pirinçten elde edilmiş kaliteli yapı sayesinde uzun yıllar boyunca kullanımlarda hasar görmez ve oldukça dayanıklıdır. Birinci sınıf metal razonatör petlerini ve süslü gravürlerine sahip olan Buffet Crampon saksofon, Fransız ve alman atölyelerinde imal edilmektedir.

6. John Packer JP045G

En İyi Saksafon John Packer JP045G

  • Perde: Fa Diyez
  • Ek özellikler: Lake kaplama gövde, darbeye dayanıklı dizayn, ayarlanabilir baş parmak dayanağı

Tam oluklu yapıya sahip olan John Packer JP045G saksafon, oldukça profesyonel ve bir çok farklı özelliğe sahiptir. Tam oluklu yapısı, altta asılı oktav mekanizması, mavi çelik yayları ile ideal gerilmeye ve paslanmaz yapıya sahiptir. Bu sayede kullanıcılara uzun bir kullanım ömrü sunmaktadır. Çalım sırasında da ayarlanabilir başparmak desteği ile daha rahat bir el pozisyonu yakalamanıza yardımcı oluyor.

7. Yamaha Yvs-100 Venova

En İyi Saksafon Yamaha Yvs-100

  • Perde: 2 oktav
  • Ek özellikler: Ses genişliği 2 oktav, malzeme ABS Reçine

Bildiğiniz ve gördüğünüz tüm saksafonları unutun çünkü Yamaha Yvs-100 Venova bambaşka, şık ve minimal tasarımı ile ön plana çıkıyor. Venova saksafon benzeri parmak sistemi ile çalışan yeni nesil saksafon modelidir. Bakımı kolay ve oldukça dayanıklı olmasının yani sıra kompakt ve hafif tasarımı ile dilediğiniz yere kolay bir şekilde taşınabilir. Üstelik içerisinde bulunan yeni ve yenilikçi borusu ile farklı tınıların yakalanmasına da olanak sağlanmıştır.

8. P. Mauriat PMXA-67R UL ASX

En İyi Saksafon P. Mauriat PMXA-67R UL ASX

  • Perde: Ham
  • Ek özellikler: Boyun, kalak el işlemeli, gerçek abalone perde

P. Mauriat saksafon, diğer modellere göre çok daha eşsiz bir tasarıma sahiptir. Ton deliklerinde lehimleme yoktur ve tamamen çelikten elde edilmiştir. Üzerinde cila olmaması ile dokusunu kaybetmemiştir. Bu sayede saksafona her dokunduğunuzda üzerindeki el işçiliklerini ve kaliteli malzemesini sonuna kadar hissedeceksiniz. Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar herkesin kullanabileceği şekilde tasarlandığı için uzun yıllar boyunca size müzik deneyiminizde eşlik edecektir.

9. Yamaha YDS150 Dijital

En İyi Saksafon Yamaha YDS150

  • Akort: 15 farklı seviye
  • Ek özellikler: 5 efekt volum kontrolü, streo kukalık çıkışı, ios ve androidlerle uyumlu, bluetooth özelliği

Kalite ve çalım açısından oldukça profesyonel olan Yamaha YDS150 saksafon, akustik saksafonlaralar ile aynı tuş düzenine sahiptir. 5 efekt volume kontrolüne ve 15 farklı ton özelliği ile oldukça gelişmiş saksafon çeşitleri arasında yer almaktadır. Bluetooth özelliği ile bağlandığınız cihazlardan kolayca sesleri değiştirebilirsiniz. Streo kulaklık çıkışı sayesinde de çalım sırasında herhangi bir sesi dışarıya vermeden pratik yapabilme imkanını kullanıcılara sunmaktadır.

10. Hermann Mayer Hcs8 Mini

En İyi Saksafon Hermann Mayer Hcs8

  • Boy: Mini boy

Listemizin son sırasında başlangıç seviyesine uygun oldukça düşük fiyata sahip mini cep saksafon yer almaktadır. Boyutu oldukça küçük ve haliyle diğer saksafonlar gibi yüksek ses volümlerine sahip değil. Fakat saksafona meraklıysanız ve başlangıç için yüksek meblağlar ödemek istemiyorsanız sizlere oldukça uygun olacaktır.

SAKSAFON ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • Türü: Saksafonların farklı türleri vardır (soprano, alto, tenor, bariton). Hangi türü çalmak istediğinize karar verin.
  • Malzeme: Genellikle pirinçten yapılan saksafonlar, bazen farklı metallerle kaplanarak ya da eklentilerle farklı ton karakteristikleri elde edebilir.
  • Marka ve Üretim Yeri: Kaliteli bir saksafon için bilinen ve güvendiğiniz markaları tercih edin. Markanın üretim yeri de kalite açısından önemlidir.
  • Ağızlık: Saksafonun tonunu etkileyen en önemli parçalardan biridir. Kaliteli bir ağızlık, ton kalitesini artırabilir.
  • Klavye Tasarımı: Parmaklarınız için rahat bir klavye tasarımı olmasına dikkat edin. Klavye tasarımı, çalarken rahatlık sağlar.
  • Yüzey Kaplaması: Altın, gümüş veya lakkalı yüzey kaplamalarının her birinin ses üzerinde farklı etkileri olabilir.
  • Ton Kalitesi: Farklı saksafonlar farklı ton kalitelerine sahiptir. Mümkünse saksafonu deneyerek ton kalitesini değerlendirin.
  • Fiyat: Bütçenize en uygun modeli seçerken, kalite ve fiyat dengesini göz önünde bulundurarak bir karar verin.
<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.