En İyi Saç Boyası Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Yeni bir saç rengine sahip olmak için kullanmanız gereken en iyi saç boyalarını listeledik. İşte kuaförlerin ve makyözlerin önerdiği saç boyası markaları.
En İyi Saç Boyası Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Saç boyama uygulaması geçmişten günümüze gelen uygulamalardan biridir. Kimileri can sıkıntısından kimileri ise yaşlılık belirtilerinden kurtulmak için saçlarını boyatıyor. Son zamanlar ise gençler arasında hayli popüler olmaya başlayan saç boyama uygulaması kuaförlerde ve evde yapılabiliyor. Bu içeriğimizde dermatolojik testlerden geçen ve ünlü kuaförlerin önerdiği en iyi 10 saç boyası markasını listeledik. Aşağıdaki ürünleri kullanarak gönül rahatlığıyla saçlarınızı boyayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek konu ise saç boyasının nasıl uygulanacağıdır.

En İyi Saç Boyası Tavsiyeleri

Ünlü kuaförlerin kullandığı kaliteli saç boyası markalarını sizler için bir araya getirdik. Besleyici ve doğal yapısıyla saçlarınızın daima güçlü kalmasını sağlayan boya markalarını özenle seçtik.

İşte en iyi saç boyası markaları:

1. Wella Saç Boyası

En İyi Saç Boyası Wella

Konu saç boyası olunca akla gelen ilk marka tabii ki Wella oluyor. Suya dayanıklı yapısı ve kaliteli boyasıyla kullanıcıların çokça tercih ettiği Wella, saçta uzun süre kalıcı olan boyalarıyla olumlu yorumlar alıyor. Ürün, saça kattığı parlaklık sebebiyle mükemmel görüntü verirken aynı zamanda yıpranma karşıtı oluşuyla saçınızı koruyor.

2. Schwarzkopf Saç Boyası

En İyi Saç Boyası Schwarzkopf

Listemize en çok satılan saç boya markalarından biri olan Schwarzkopf ile devam ediyoruz. Geniş boya yelpazesiyle istediğiniz renk ve istediğiniz tonunu bulabileceğiniz ürünlere sahip olan marka, saça zarar vermemesi ve nemlendirmesiyle kullanıcıların tercihi oluyor.

3. L'oréal Paris Saç Boyası

loreal-paris-sac-boyasi L'oréal

Kozmetik konusunda dünya devi olan L’oréal Paris’in boyaları içeriğindeki bitkisel karışımlar sayesinde saçlarınıza zarar vermiyor. Uzun süre kalıcı olmasıyla kullanıcılar tarafından sevilen marka, yine içerisinde bulundurduğu yağlarla saçtaki nem dengesini sağlayarak uzun süreli ferahlık sağlıyor.

4. Acacia Jeans Saç Boyası

En İyi Saç Boyası Acacia

Su bazlı olması sebebiyle tercih edilen Acacia Jeans, çoğunlukla ufak saç renklendirmeleri için kullanılıyor. Birçok renk seçeneği bulunan marka, saça kattığı hava ve parlaklıkla kullanıcılarından olumlu geri dönütler alıyor.

5. Tints of Nature Saç Boyası

En İyi Saç Boyası Tints of Nature

Kalıcı ve organik olan sayılı saç boya markalarından biri olan Tints of Nature, kendine özgü patentli formülüyle kolay bir boyama imkanı sağlıyor. Sağlığınızı koruyan bu boya, dermatolojik laboratuvarlarda test edilerek kullanıcısına ulaştırılıyor. Dikkat çekici fiyatlara sahip olan Tints of Nature, geniş renk yelpazesi sayesinde çokça seviliyor.

6. Igora Royal Saç Boyası

En İyi Saç Boyası Igora

Listemize bir Schwarzkopf markası olan Igora Royal ile devam ediyoruz. Genelde profesyonel kuaförler tarafından kullanılan ürünleri olan marka, kalıcılığı ile tercih sebebi oluyor. Beyazları kapatma konusunda üstün etkiye sahip olan Igora, boya kalitesiyle rakiplerini geride bırakıyor. Boyaları insan sağlığına zarar vermeyen Igora Royal, renk karışımlarına uygun olarak istediğiniz tonu elde etmenize imkan veriyor.

7. Palette Saç Boyası

En İyi Saç Boyası Palette

Yüksek etkiye sahip renk pigmentlerine sahip olan Palette, kullanıcıları tarafından oldukça seviliyor. Yüzlerce farklı rengi bulunan marka, uzun süre kalıcılığı sebebiyle tercih ediliyor. Ortalama fiyatlara satılan Palette, listemizdeki en çok satan markalar arasında yer alıyor.

8. Koleston Saç Boyası

En İyi Saç Boyası Koleston

Wella’ın alt markası olan Koleston, en az Schwarzkopf kadar geniş olan renk yelpazesiyle dikkat çekiyor. Kullanım sonrası saçları parlak ve dolgun gösteren markanın boyaları saçta uzun süre kalıcılık sağlıyor. Sadece saç boyası değil aynı zamanda bakım kremleri ve açıcı gibi ürünler satan Koleston, fiyatlarıyla listemize girmeye hak kazanıyor.

9. Organic Natural Colors Saç Boyası

En İyi Saç Boyası Organic Natural Colors

Listemizin son maddesinde doğallık denilince akla gelen ilk marka Organic Natural ile devam ediyoruz. Oldukça geniş renk seçeneğine sahip olan marka, %100 doğal olmasıyla tercih sebebi oluyor. Kalıcılık konusunda yüksek etkisi bulunan Organic Natural, özel formülleriyle saçlarınızı onararak güçlü bir dolgunluk sağlıyor.

10. Pure Color Saç Boyası

En İyi Saç Boyası Pure Color

Dünyadaki ilk kalıcı jel boya olan Pure Color, kullanım sırasında damlama ve sıçrama gibi etkileri olmadığı için çokça tercih ediliyor. İçeriğinde bulunan Aloe vera özü sayesinde saçlarınızdaki nem dengesini koruyan marka, kalıcılık konusunda rakiplerinden sıyrılmayı başarıyor.

SAÇ BOYASI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • İçerik: Saç boyaları kimyasallar içerebilir. Ammoniaksız boyalar daha az zararlı olabilir. Ayrıca, paraben, sülfat ve alkol gibi potansiyel olarak zararlı kimyasallar içermeyen formülleri tercih edebilirsiniz.
  • Kalıcılık: Kalıcı, yarı kalıcı ve geçici saç boyaları arasından seçim yapabilirsiniz. İhtiyacınıza göre hangi türün sizin için uygun olduğuna karar verin.
  • Renk: Saç renginizin ve cilt tonunuzun doğal rengiyle uyumlu bir renk seçmek, daha doğal bir görünüm sağlar.
  • Marka: Kaliteli ve bilinen markaları tercih etmek, genellikle daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olabilir.
  • Alerjik Reaksiyonlar: Bazı kişiler saç boyasının içeriğindeki kimyasallara alerjik olabilir. Yeni bir ürün kullanmadan önce mutlaka alerji testi yapmalısınız.
  • Uygulama Kolaylığı: Kendi başınıza boyama yapacaksanız, uygulaması kolay olan ürünleri tercih edin.
  • Ek Özellikler: Bazı saç boyaları ekstra özellikler sunar, örneğin saçınıza nem veya parlaklık katan içeriklere sahip olabilir.
  • Fiyat: Bütçenize uygun bir saç boyası seçin, ancak kaliteden ödün vermemeye çalışın.
  • İncelemeler: Ürünü satın almadan önce diğer kullanıcıların deneyimlerini okumak, beklentilerinizi daha iyi yönetmenize yardımcı olabilir.
  • Gri Kapatma Özelliği: Eğer gri saçları kapatmak istiyorsanız, gri saçları tamamen kapatan formülleri araştırın.
<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum