En İyi Saat Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

En çok kullanılan aksesuarlar arasında yer alan saatlerin en iyilerinden oluşan bir liste hazırladık. İşte en iyi saat tavsiyeleri;
En İyi Saat Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Saatler günümüzde normal işlevinden ziyade aksesuar olarak kullanılıyor. En iyi markaların üstün işçilikle tasarlanan saatleri, kalitesi ve zarifliğiyle gören herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Fakat herkesin zevk ve tercihleri değişiklik gösterdiği için kendinize uygun, en iyi saati bulmak zor olabilir. Bu noktada detaylı bir araştırma yapmak büyük önem arz ediyor.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Saat Tavsiyeleri

MarkaModelÖzellikRenk
CasioG-Shock GMW-B5000D-1DRDayanıklıGümüş
SwatchSVCK4032GTasarımAltın/Beyaz
KorloffRcq/qKaliteliSiyah
GucciYA157403ModernAltın
SeikoSSE167JFonksiyonelSiyah/Mavi
Louis Erard78225Ao11ÖzelleştirmeKahverengi
FrederiqueConstant FC200V1S34ZarifKahverengi
RadoR30934712ModernGümüş/Siyah
Aerowatch06964DayanıklıAltın
Saint Honore723086 8NFDRİlgi ÇekiciRose Gold
Mont Blanc111055GörünüşSiyah
Maurice LacroixLc1026pvy13130FonksiyonelGümüş/Altın
Bulova98B156ÖzelleştirmeGümüş/Altın
Mathey-TissotH410CHPLIKaliteliSiyah/Altın
Victorinox241619HafifGümüş/Altın

Binlerce saat markası ve modeli arasında kararsız kalmayın diye en iyi saatlerden oluşan bir içerik hazırladık. Bu saatlerin fiyatlarına ve saatler hakkında sıkça sorulan sorulara da bu içerikte yer ayırdık.

İşte en iyi saat markalarının sıklıkla tercih edilen saat önerileri:

1. Casio G-Shock GMW-B5000D-1DR

En İyi Saat Casio G-Shock GMW-B5000D-1DR

Kalite ve tasarım denince akla gelen ilk saat markalarından biri olan Casio, uygun fiyatlı olması sebebiyle tercih ediliyor. G-Shock serisiyle ün kazanan marka, darbeye karşı dayanıklılığı sayesinde sporcular, kampçılar ve askeri personeller tarafından çokça tercih ediliyor.

2. Swatch SVCK4032G

En İyi Saat Swatch SVCK4032G

Listemize İsviçre’nin en iyi saat üreticilerinden biri olan Swatch ile devam ediyoruz. Uygun fiyatları ve yaratıcı saat modelleriyle dikkat çeken firma, oldukça geniş bir koleksiyona sahip. Kullanıcılar tarafından beğenilen tasarımlara sahip olan Swatch, en çok satan saat markaları arasında yer alıyor.

3. Korloff Rcq/q

En İyi Saat Korloff Rcq/q

1974 yılından beri hizmet veren Korloff Paris, popülerliğini dünyanın en büyük siyah elmasını elinde bulunduran Korloff Sapojnikoff’tan kazanmıştır. Saat tasarımlarında oldukça farklı bir hava bulunan marka, kordon kalitesi ve dayanıklılığı sayesinde kullananlar tarafından oldukça beğeniliyor. Fiyat olarak emsallerinden pahalı olan Korloff, en iyi saat markaları arasında ilk beşte yer alıyor.

4. Gucci YA157403

En İyi Saat Gucci YA157403

İtalya kökenli moda şirketi Gucci’in ürettiği saatler firmayı en iyi saat markaları arasına sokmayı başarıyor. Kol saati piyasasına yepyeni bir hava katan tasarımlarıyla karşımıza çıkan Gucci, kullanıcıları tarafından oldukça seviliyor. Kaliteli malzemeye sahip yüzlerce farklı saati bulunan firma, günümüzde en çok satılan saat markaları arasında yer alıyor.

5. Seiko SSE167J

En İyi Saat Seiko SSE167J

Japon saat piyasasının önderi Seiko, 1881 yılından beri en çok satın alınan saat markaları arasında yer alıyor. Gün geçtikçe satışlarını katlayan firma, estetik ve fonksiyonel ürünleriyle tercih sebebi oluyor. Kalite bakımında birçok saat markasını arkasında bırakan Japon firması, tasarımları sayesinde gören birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarıyor.

6. Louis Erard 78225Ao11

En İyi Saat Louis Erard 78225Ao11

Listemize yine bir İsviçre markası olan Louis Erard ile devam ediyoruz. 1929 yılından beri İsviçre’nin önde gelen saat markaları arasında yer alan Louis Erard, kullanıcılarına sunmuş olduğu yüzlerce koleksiyon sayesinde çokça satış yapıyor. Satın almak isteyenlerin özelleştirme yaparak bile kendine uygun saati bulabileceği firmanın ürünleri, ülkemizde de birçok kişi tarafından kullanılıyor.

7. Frederique Constant FC200V1S34

En İyi Saat Frederique Constant FC200V1S34

1988’de İsviçre’de kurulan ve o günden beri en iyi saatleri üretebilen Frederique, günümüzde Japonya tarafından yönetiliyor. Sunduğu saat kalitesiyle kullananları kendine bağlayan firma, zarif tasarımları sayesinde oldukça seviliyor. Birbirinden farklı yüzlerce modeli bulunan Frederique, çoğunlukla kadın kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

8. Rado R30934712

En İyi Saat Rado R30934712

Swatch markasının alt kuruluşu olan, 1917 kuruluş tarihli Rado, gerek tasarımlarıyla gerekse kalitesiyle listemize girmeye hak kazanıyor. Kullanıcıları tarafından çokça sevilen saat markası, ürettiği zarif tasarıma sahip saatlerle dikkat çekiyor.

9. Aerowatch 06964

En İyi Saat Aerowatch 06964

1910 yılında üretim hayatına başlayan Aerowatch, İsviçre kökenli en eski saat markalarından bir tanesidir. Saat üretimine ek olarak cep telefonu tasarlayan ve bu konuda da başarılı olan marka, günümüzde en çok satılan saat markaları arasında yer alıyor. Kullanıcıları tarafından tasarımı ve kalitesi beğenilen firma, ülkemizdeki en iyi saat üreticilerinden bir tanesi.

10. Saint Honore 723086 8NFDR

En İyi Saat Saint Honore 723086 8NFDR

1885 yılında üretimine başlayan ve günümüzde 3. Kuşak aile bireyleri olan Fresard tarafından yönetilen Saint Honore, en çok satın alınan markalar arasında yer alıyor. Kadın saatleri konusunda çığır açan şirket, tasarımları sayesinde herkes tarafından tam puan almayı başarıyor.

11. Mont Blanc 111055

En İyi Saat Mont Blanc 111055

Dayanıklılığı ile ön plana çıkan Alman markası Mont Blanc, sadece saat konusunda değil mücehver ve deri eşya üreticiliğinde de en iyiler arasında yer alıyor. 1908 yılında kurulan şirket ülkemizde en çok satın alınan saat markaları arasında ilk beşte yer alıyor.

12. Maurice Lacroix Lc1026pvy13130

En İyi Saat Maurice Lacroix Lc1026pvy13130

Zürih merkezli İsviçre’li saat üretim firması Maurice Lacroix, 1975 yılında faaliyetine başladı. Klasik, modern, fonksiyonel saat tasarımlarında en iyi markalar arasında yer alan firma kullanıcıları tarafından oldukça beğeniliyor. Dayanıklılık konusunda en az 10 yıl garanti veren marka, ülkemizde en çok satın alınan saat markaları arasında başı çekiyor.

13. Bulova 98B156

En İyi Saat Bulova 98B156

Citizen’in yan kuruluşu olan Bulova, 1875 yılında ABD’de üretimine başladı. Sade tasarımlarıyla ön plana çıkan Bulova, dayanıklılığı konusunda kullanıcılarını şaşırtmayı başarıyor. Firma, günümüzde faaliyetini durdurmuş olsa bile satış rekorları kırmaya devam ediyor.

14. Mathey-Tissot H410CHPLI

Saat Mathey-Tissot H410CHPLI

Günümüzde Swatch Group adlı kuruluşun baş mimarlarından olan Mathey-Tissot, Omega firması ile işbirliği yapıyor. Kol saati denilince akla gelen ilk markalardan olan firma, dayanıklı ve güzel saatleriyle dikkat çekiyor. Ülkemizde en çok satın alınan saat markası Tissot, bizce saat severlerin kesinlikle kullanması gereken ürünler satışa sunuyor.

15. Victorinox 241619

En İyi Saat Victorinox 241619

İsviçre’nin bir numaralı çakı üreticisi Vicroinox, ordu markası kuruluşudur. 1884 yılında kurulan şirket, günümüzde klasik saatlerden modern saatlere kadar her türlü kol saati üreticiliğinde en üst sıralarda yer alıyor. Kullanıcıları tarafından sevilen saat dayanıklı olması sebebiyle tercih ediliyor.

SAAT ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Bütçe: İlk olarak, ne kadar harcama yapabileceğinizi belirlemelisiniz. Bütçenizi belirlemek, seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olacaktır.
  • Kullanım Amaçları: Saati nasıl kullanmayı planladığınıza bağlı olarak, farklı türde saatler arasından seçim yapabilirsiniz. Günlük kullanım için bir saat mi yoksa özel bir etkinlik veya spor için mi arıyorsunuz?
  • Saat Türü: Saatler farklı türlerde gelir. Analog saatler, dijital saatler, akıllı saatler ve mekanik saatler gibi seçenekler arasından bir tercih yapmalısınız. Kişisel tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak doğru türü seçmelisiniz.
  • Kasa Boyutu: Kasa boyutu, bileğinizle uyumlu olmalıdır. Büyük kasalı saatler genellikle spor saatlerinde tercih edilirken, daha ince kasalı saatler günlük giyim için daha uygundur.
  • Kasa Malzemesi: Saat kasaları genellikle paslanmaz çelik, titanyum, alüminyum veya seramik gibi malzemelerden yapılır. Malzeme seçiminiz saatin dayanıklılığını ve görünümünü etkiler.
  • Kayış Malzemesi: Saat kayışları da farklı malzemelerden yapılır. Metal bilezikler, deri, kauçuk veya naylon gibi seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. Kayışın rahatlığı ve stiliniz için uygunluğu önemlidir.
  • Saat İşlevleri: Saatinizin hangi özelliklere sahip olmasını istediğinizi belirlemelisiniz. Tarih göstergesi, kronometre, suya dayanıklılık, gece ışığı ve GPS gibi özellikler saatin işlevselliğini artırabilir.
  • Marka ve Model Seçimi: İyi bilinen ve güvenilir saat markaları, kaliteli ve dayanıklı saatler sunma eğilimindedir. Marka ve model seçimini dikkatle yapmalısınız.
  • Su Geçirmezlik Derecesi: Saatinizin ne kadar suya dayanıklı olduğunu kontrol edin. Su aktiviteleri için bir saat almayı düşünüyorsanız, su geçirmezlik derecesi önemlidir.
<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.