En İyi Papağan Yemleri

Papağan beslemek kolay olsa da dikkat edilmesi gereken bazı noktaları bulunmaktadır. İşte sizler için derlediğimiz, papağanların bakımı ve onlara özel geliştirilen en iyi yemler...
En İyi Papağan Yemleri

Papağan Nasıl Bakılır?

Papağanların bakımı diğer hayvanlara göre biraz daha farklıdır. Bakımı her ne kadar diğer evcil hayvanlara göre daha kolay olsa da, dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır.

Öncelikle papağan satın alırken genellikle yavru bir çift tercih etmeniz önerilir çünkü çift yaşayan papağanlar hem sahibine yakındır hem de kendi doğal ilişkisini yaşar. Tek başına yaşayan papağanlar sahibine o kadar çok bağlanır ki, yalnız kaldığında psikolojik sorunlar yaşayabilmektedir. Bu yüzden papağan alırken en baştan yavru bir çift almanız önerilmektedir.

Papağan Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ayrıca ev ortamında dışarıya da salınması papağanın sağlığı açısından çok önemlidir. Günde 1 saat papağanınızın dolaşmasını ihmal etmemelisiniz.

Papağanların Bakımı

Kafes Temizliği 

Kafes seçiminin papağanın boyuna ve özelliğine uygun olarak seçilmesi gereklidir. Ayrıca aksesuar ve oyuncak seçerken papağanın boyuna ve cinsine uygun olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

Papağanınızın kafesini temiz tutmanız sağlığı açısından önemlidir. Bunun için haftada bir defa temizliğinin yapılması, ayda bir defa da deterjanla, su ve sabunla ayrıntılı temizliğinin yapılması gerekmektedir. 

Tırnakların Bakımı 

Fazla uzamış tırnaklar papağanınızın hareketini zorlaştıracaktır. Bu nedenle papağanınızı veterinere götürüp tırnak bakımını düzenli olarak yaptırmalısınız.

Su ve Yem Kaplarının Temizlenmesi 

Günde iki defa bitmesini beklemeden sularını ve yemlerini değiştirmelisiniz. Ayrıca sularını ve yemlerini değiştirirken kaplarını temizlemeyi de ihmal etmeyin.

Papağanlarda Kafes Bakımı

Papağanlara Nasıl Konuşma Öğretilir? 

Kuşların konuşma yetenekleri, değişiklik gösterebilmektedir. Papağanlar genellikle kadın ve çocukların sesini erkeklere nazaran daha kolay taklit edebilmektedir. Ayrıca evde yetişmiş olan yavru papağanlar, insan sesine daha fazla alışkın olmalarından dolayı çok daha erken konuşmaya başlayabilirler fakat bir kuşu konuşmaya başlatmak gerçek bir sabır meselesidir. Papağanı eğitmek için ne kadar fazla zaman ayırırsanız, o kadar çabuk öğrenir. Papağanınıza eğitim verirken dikkat edilmesi gereken noktalar kısaca şöyledir;

  • Öncelikle papağana konuşmayı öğretirken ortamın sessiz olmasını sağlayınız.
  • Gün içerisinde, kuşun adını, adresini ve telefon numarasını tekrar etmeye teşvik ediniz. 
  • Her şeyin çabucak olması için acele ettirmeyiniz, yoksa kafası karışabilir. 
  • Düzenli tekrarlarla derslerinizi takviye etmek için bilgisayara bir mikrofon aracılığı ile kendi sesinizi kaydedin veya kasede kaydedip papağanınıza dinletebilirsiniz. 

Papağanlara Konuşma Nasıl Öğretilir?

Papağanlarda Üreme

Bazı papağan cinslerinin çiftleşme dönemlerinde özellikle de dişilerinde saldırgan davranışlar görülebilmektedir. Bu dönemde anlayış gösterilmesi ve uzman bir veteriner ile görüşülmesi en doğru davranıştır. Papağanların cinslerine göre üreme dönemleri ve süreleri farklılık gösterir.

Papağanlarda Beslenme 

Papağanların Beslenmesi

Papağan beslenmesinde saf ay çekirdeğiyle besleme yanlış bir yöntemdir. Bu şekilde papağanın sağlığını ve ömrünü etkilemiş olursunuz. Bu yüzden çeşitli tohum karışımları vermeniz gerekmektedir.

Normal beslenmesinin %20 sini bu tohum karışımı oluşturmalıyken, %60'ını taze meyve ve sebzeler oluşturmalıdır. Genelde bu oran tam tersi uygulansa da papağanın sağlığı için bu şekilde beslenmesi gerekmektedir. 

Meyve ve sebzelerden hiç verilmemesi gerekenlerde bulunmaktadır. Bunların başında avokado, mantar ve maydanozun sapı gelmektedir. Bunun haricinde hemen hemen bütün taze meyve ve sebzeleri tüketebilirler. Papağanın taze meyve ve sebzelere alışması zor bir süreçtir. Geçiş dönemleri alıştırılarak yapılmalıdır.

En İyi Papağan Yemleri

  • Bonnie

Papağan Yemleri - Bonnie

Tüm papağanlar için özel olarak geliştirilen, vitamin, mineral, aminoasitler ve istiridye kabuklarından oluşan yem karışımıdır. Papağanların ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerinden üretilmiştir. 


  • Versele Laga

Papağan Yemleri - Versele Laga

Tüm papağan türlerinin beğenerek yiyebileceği özel bir yem karışımıdır. İçeriğinde tahıl patlakları, kabak çekirdeği, kuşburnu, kurutulmuş biber tohumu ve çam tohumu gibi tohumların bulunmasının yanı sıra, %8 oranında vitamin, amino asit, mineral ile zenginleştirilmiştir.


  • Kiki Excellent

Papağan Yemleri - Kiki Excellent

Yeşil Amazon papağanı, Macaw, Amerikan papağanı gibi türler için özel olarak geliştirilmiş bir içeriğe sahiptir. Bu yemin içeriği, papağanların doğal ortamlarında kolayca bulabildikleri tohum ve meyvelerden oluşmaktadır.


  • Oripet Nature Plan​​​​​​​

Papağan Yemleri - Oripet Nature Plan

Bu yem papağanların doğadaki beslenme alışkanlıkları göz önünde tutularak, fiziksel ve biyolojik ihtiyaçları en üst düzeyde karşılayabilecek şekilde hazırlanmıştır. Papağanınızın ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri almasını sağlamaktadır.


  • Lora​​​​​​​

Papağan Yemleri - Lora

Papağanların sevdikleri tatlardaki tohumlardan hazırlanmış, genel sağlığı destekleyen, doğal aromalı ve lezzetli meyvelerden oluşan bir yemdir.


  • Champion​​​​​​​

Papağan Yemleri - Champion

Papağanları doğadaki gibi sağlıklı ve canlı tutacak besinler içeren bu yem, protein değeri yüksek olan tohumlar, mısır, ay çekirdeği, buğday, yulaf gibi malzemelerden oluşmuş besin kaynağıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum