Müjde Ar Filmleri - En İyi ve En Popüler 15 Müjde Ar Filmi

Türk sinemasının unutulmaz aktörlerinden Müjde Ar'ın gelmiş geçmiş en iyi filmlerini listeledik. İşte sinemamıza damga vuran en iyi ve en popüler Müjde Ar Filmleri...
Müjde Ar Filmleri - En İyi ve En Popüler 15 Müjde Ar Filmi

Türk Sinemasının En iyi Kadın Aktörlerinden Müjde Ar'ın En İyi Filmleri

Yeşilçam'ın en yetenekli aktörlerinden Müjde Ar'ın gelmiş geçmiş en güzel filmlerini bu içeriğimizde sizlere sunuyoruz. Muhteşem oyunculuk performansları ve rol aldığı filmlerle dikkat çeken Müjde Ar uzun yıllar boyunca sinema dünyasının en önemli yıldızlarından biri olmuştur. Genellikleri Aşk filmleri türünde yapımlarda rol alan başarılı aktör rol aldığı her karakteri hakkıyla yerine getirmiştir. İşte filmleriyle ve oyunculuk performanslarıyla efsaneleşen Müjde Ar'ın gelmiş geçmiş en iyi 15 filmi...

Müjde Ar Filmleri;

15. İffet (1982) – IMDb: 5.6

Müjde Ar

Yeşilçam’ın en iddialı filmlerinden biri olan İFFET aynı zamanda Müjde Ar’ın da en popüler filmlerinden biridir. İstanbul ’un kenar mahallelerinin birinde babası ve kız kardeşiyle birlikte yaşayan İffet babasını baskıcı tavırlarından bir hayli sıkkındır. Bu sırada mahallenin çapkın delikanlısı Cemil’e aşık olan İffet beraber gittikleri bir piknikte Cemil’in tecavüzüne uğrar. Evlenme vaadiyle bir süre İffeti oyalayan Cemil zengin bir kadınla evlenince İffet ortada kalır. Babasının da reddettiği İffet şöhret basamaklarını birer birer çıkarak Cemil’den intikamını almak ister.

Tür: Psikolojik, Dram, Duygusal

Yönetmen: Kartal Tibet

Oyuncular: Müjde Ar, Faruk Peker, Savaş Başar

Fragman

İffet Benzeri Filmler;

  • Salvar Davasi (1983) IMDb: 7.2
  • Ögretmen (1988) IMDb: 7.2
  • Tarkan: Viking Kani (1971) IMDb: 6.4

14. Aşkı Ben Mi Yarattım (1979) – IMDb: 5.9

Müjde Ar

Başrolünde Müjde Ar ve Orhan Gencebay ikilisinin rol aldığı “Aşkı Ben Mi Yarattım” filmi hapisten yeni çıkan Orhan ile bir hayat kadını olan Mehtap’ın hikayesini anlatmaktadır. Kan davası yüzünden hapse düşen Orhan cezası bitince hemen İstanbul’a gider. Burada bir pavyonda gördüğü Mehtap’a tutulan Orhan, hayat kadınına bütün parasını kaptırır. Kendince bir iş ararken yaptığı bestelerle ünlenen Orhan zengin olmaya başlarken köyde ölen sevgilisine tıpatıp benzeyen Mehtap ile tekrar yakınlaşır. Ancak kan davalıları ve müzik dünyasında dönen pislikler ikisinin de yakasını bırakmaz.

Tür: Dram, Arabesk, Duygusal

Yönetmen: Serif Gören

Oyuncular: Orhan Gencebay, Müjde Ar, Serpil Safak

Fragman

Aşkı Ben Mi Yarattım Benzeri Filmler;

  • Kara Murat: Ölüm Emri (1974) IMDb: 6.1
  • Dikkat Sahan çikabilir (2005–2006) IMDb: 6.8
  • Kara Murat: Fatih'in Fermani (1973) IMDb: 6.1

13. Ah Güzel İstanbul (1981) – IMDb: 6.1

Müjde Ar

En iyi Müjde Ar filmlerinden biri olan Ah Güzel İstanbul’un başrollerinde Müjde Ar ve Kadir İnanır birlikte rol almışlardır. Filmin konusu uzun yol şoförü Kamil’in randevu evinde tanıştığı Cevahir isimli bir kadına tutulmasını anlatmaktadır. Cevahir ile birlikte bir hayat kurmayı düşünen Kamil bu uğurda kaçakçılık bile yapmayı göze alır ancak Cevahir onu beklememiştir bile.

Tür: Macera, Dram, Duygusal

Yönetmen: Ömer Kavur

Oyuncular: Kadir İnanır, Müjde Ar, Hakan Tanfer

Fragman

Ah Güzel İstanbul Benzeri Filmler;

  • Adi Vasfiye (1985) IMDb: 7.4
  • Kirik Bir Ask Hikayesi (1981) IMDb: 7.4
  • Arabesk (1988) IMDb: 8.1

12. Dul Bir Kadın (1985) – IMDb: 6.4

Müjde Ar

Yeşilçam’ın ünlü yönetmenlerinden Atıf Yılmaz’ın en başarılı filmlerinden biri olan Dul Bir Kadın yıllar önce kocasını kaybeden bir kadının kız Suna ile birlikte yaşadıkları hayatı anlatmaktadır. Son zamanlarda zorlu ve sıkıcı günler geçiren Dul kadın bir arkadaşını dükkanında Engin ile tanışınca tüm hayatı değişir.

Tür: Duygusal

Yönetmen: Atıf Yılmaz

Oyuncular: Savaş Akova, Orhan Alkaya, Aslan Altın

Fragman

Dul Bir Kadın Benzeri Filmler;

  • Adi Vasfiye (1985) IMDb: 7.4
  • Aaahh Belinda (1986) IMDb: 7.8
  • Bir Yudum Sevgi (1984) IMDb: 6.9

11. Kaçamak (1988) – IMDb: 6.5

Müjde Ar

Türk sinemasının usta isimlerinden Çetin Tekindor’un Müjde Ar ile birlikte rol aldığı unutulmaz film “Kaçamak” eşlerini aynı kazada kaybeden bir adam ile bir kadının hikayesini anlatmaktadır. Eşinin cesedini teşhis etmek için morga giden Suna aynı arabada ölen bir kadın olduğunu öğrenir ve o kadının kocası ile orada tanışır. Aldatıldıklarını öğrenen eşler bu yükü kaldıramazlar ancak kabullenmek zorunda kalırlar. Ancak bu olaylar Suna ile o adamın yakınlaşmasını sağlar.

Tür: Psikolojik, Dram

Yönetmen: Basar Sabuncu

Oyuncular: Müjde Ar, Çetin Tekindor, Hale Akınlı

Fragman

Kaçamak Benzeri Filmler;

  • Beş Kardeştiler (1962) IMDb: 6.6
  • Ah Güzel İstanbul (1966) IMDb: 8.0
  • Tesekkür Ederim Büyükanne (1975) IMDb: 6.0

10. Öyle Olsun (1976) – IMDb: 6.7

Müjde Ar

Gazetecilik yapan Ferit zeytinyağı kralı Hulusi Bey hakkında yerli yersiz yazılar yazarak hem gazetenin tirajını arttırır hem de popülerlik kazanır. Ancak son yazdığı haberde baltayı taşa vuran Ferit, Hulusi Bey’in kızının evli erkeklerle gezdiğini söylemiştir. Genç kız gazeteye yüklü bir tazminat davası açınca Ferit gazeteyi kurtarmak için iftirasının gerçek olduğunu kanıtlamak amacıyla kızı kendine aşık etmeye çalışır. Gazeteci Ferit’in hesaba katmadığı şey ise hem kızın hem de babasının çok iyi insanlar olması ve yavaş yavaş kıza aşık olmasıdır. Başrollerinde Tarık Akan ve Müjde Ar’ın rol aldığı aşk filminde Hulusi Kentmen, Ayşen Gruda ve Şevket Altuğ rol almıştır.

Tür: Romantik, Komedi, Aşk

Yönetmen: Orhan Aksoy

Oyuncular: Tarik Akan, Sevket Altug, Mehtap Ar

Fragman

Öyle Olsun Benzeri Filmler;

  • Ateş Böceği (1975) IMDb: 7.0
  • Ah Nerede (1975) IMDb: 7.6
  • Delisin (1975) IMDb: 6.9

9. Şalvar Davası (1983) – IMDb: 7.2

Müjde Ar

Türk komedi filmlerinin en iyilerinden olan Şalvar Davası başrollerinde Müjde Ar, Şener Şen ve Gökhan Mete’nin yer aldığı bir filmdir. Başarılı yönetmen ve aktör Kartal Tibet’in eseri olan filmde köylü erkeklerin eşlerine adeta zulüm ettiğini gören Dul bir kadın olan Elif’in kadın haklarını savunmasını konu edinmiştir. Bu sırada köyün ağası da Elif’e göz koymuştur. Ancak genç kadının tek derdi kadınları savunabilmektir. Kadınları yatak odası konusunda bilinçlendiren Elif’in en büyük destekçisi ise köye yeni gelen Öğretmen Bey olur. Eğlenceli senaryosu ve verdiği toplumsal mesajlarla dikkat çeken Şalvar Davası en iyi Müjde Ar filmlerinden biridir.

Tür: Komedi

Yönetmen: Kartal Tibet

Oyuncular: Müjde Ar, Şener Şen, Pembe Mutlu

Fragman

Şalvar Davası Benzeri Filmler;

  • Dolap Beygiri (1982) IMDb: 7.2
  • Sekerpare (1983) IMDb: 8.0
  • Çıplak Vatandaş (1985) IMDb: 7.5

8. Deli Kan (1981) – IMDb: 7.3

Müjde Ar

Atıf Yılmaz’ın Türk sinemasına kazandırdığı en iyi filmlerden biri olan Deli Kan’ın başrolünde Tarık Akan ve Müjde Ar rol almıştır. Filmin hikayesi Rize’de bir köyde geçmekte olup yakışıklı ama kaba bir insan olan Sefer’in Zekiye’yi kaçırmasıyla gelişen olayları anlatmaktadır. Sefer yıllardır aşık olduğu Zekiye’yi kaçırmayı kafaya koymuştur. Zekiye ise Sefer’e karşı boş olmasa da kaba biri olduğu için onu istemez. Ancak günün birinde Sefer amacına ulaşır ve Zekiye’yi kaçırıp ona sahip olur. Bu durumu kaldıramayan Zekiye bir yolunu bulup İstanbul’a kaçar.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Atıf Yılmaz

Oyuncular: Tarık Akan, Müjde Ar, Reha Yurdakul

Fragman

Deli Kan Benzeri Filmler;

  • Bir Yudum Sevgi (1984) IMDb: 6.9
  • Daginik yatak (1984) IMDb: 6.3
  • Bir avuç cennet (1985) IMDb: 6.5

7. Adı Vasfiye (1985) – IMDb: 7.3

Müjde Ar

Civarın en güzel ve en çekici kızı olan Vasfiye bir pavyonda şarkıcılık yapmaktadır. Ancak Vasfiye’nin ne başına gelmeyen bir iş kalmıştır ne de sorunsuz geçen bir günü vardır. Filmin konusu ise Vasfiye’nin çocukluğunu, gençliğini ve yetişkinliğini 4 farklı erkeğin gözünden anlatmaktadır. Ancak bu hikayelerden hangisinin doğru olduğu belli değildir. Ünlü yönetmen Atıf Yılmaz’ın unutulmaz filmlerinden olan Adı Vasfiye’nin başrolünde Müjde Ar ve Macit Koper rol almıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Atif Yilmaz

Oyuncular: Müjde Ar, Aytaç Arman, Erol Durak

Fragman

Adı Vasfiye Benzeri Filmler;

  • Vasif Öngören: Asiye nasil kurtulur (1986) IMDb: 7.3
  • Teyzem (1986) IMDb: 7.7
  • Hayallerim, aşkım ve Sen (1987) IMDb: 7.1

6. Ağır Roman (1997) – IMDb: 7.7

müjde ar

Başarılı yönetmen Mustafa Altıoklar’ın eseri olan unutulmaz film “Ağır Roman” oyuncu kadrosunda Müjde Ar, Mustafa Uğurlu ve Okan Bayülgen yer almıştır. Kolera adlı sokakta yaşayan bir grup insanın hayatına dair hikayeler anlatan filmin senaryosu Metin Kaçan’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Mustafa Altıoklar

Oyuncular: Müjde Ar, Mustafa Uğurlu, Okan Bayülgen

Fragman

Ağır Roman Benzeri Filmler;

  • Tabutta Rövasata (1996) IMDb: 7.8
  • Takva (2006) IMDb: 7.5
  • Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) IMDb: 8.1

5. Aaahh Belinda (1986) – IMDb: 7.8

müjde ar

İyi bir tiyatro oyuncusu olan Serap işini bir hayli ciddiye almaktadır. Bir gün rol aldığı bir reklam filminden sonra rolüne kendisini kaptırır ve adeta kendi kimliğini kaybeder. Hareketli hayatını bir kenara bırakıp tek düze ve sıradan bir hayat yaşamaya başlayan Serap artık Naciye olarak anılmaktadır. Dünyaya karşı tamamen yabancılaşan Naciye artık tamamen hayal ile gerçek arasında gidip gelmektedir.

Tür: Komedi, Fantastik

Yönetmen: Atıf Yılmaz

Oyuncular: Macit Koper, Füsun Demirel, Müjde Ar

Fragman

Aaahh Belinda Benzeri Filmler;

  • Adi Vasfiye (1985) IMDb: 7.4
  • Vasif Öngören: Asiye nasil kurtulur (1986) IMDb: 7.3
  • Dügün (1973) IMDb: 7.2

4. Arabesk (1988) – IMDb: 8.1

müjde ar

Sinema tarihimizin en absürd komedi filmlerinden biri olan “Arabesk” köy ağasının kızı Müjde ile ona deliler gibi aşık olan Şener’in hikayesini anlatmaktadır. İki gençte birbirlerini bir hayli çok sevseler de Müjde’nin babası bu aşka kesinlikle onay vermemektedir. Bu sırada bir yanlış anlaşılma sonucu Şener’den ayrılan Müjde gidip bir başkasıyla evlenmiştir. Şener ise bu ağır yükü kaldıramayıp İstanbul’a göçer. Ancak kader Şener ile Müjde’yi tekrar bir araya getirecektir. Müjde Ar ve Şener Şen’in başrolünde yer aldığı filmde ünlü aktör Uğur Yücel’de rol almıştır.

Tür: Komedi, Müzik  

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Üstün Asutay, Şener Şen, Uğur Yücel, Müjde Ar

Fragman

Arabesk Benzeri Filmler;

  • Namuslu (1984) IMDb: 8.1
  • Zügürt Aga (1985) IMDb: 8.7
  • Muhsin Bey (1987) IMDb: 8.5

3. Gülen Gözler (1977) – IMDb: 8.5

müjde ar

Türk sinemasının en iyi filmlerinden biri olan Gülen Gözler oyuncu kadrosunda Münir Özkul, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen, Müjde Ar ve Şevket Altuğ rol almıştır. Geçim derdi ile uğraşan kalabalık bir aile Yaşar Usta’nın gece gündüz çalışmalarıyla yaşamaktadırlar. En iyi Müjde Ar filmlerinden biri olan “Gülen Gözler” ünlü yönetmen Ertem Eğilmez’in eseridir.

Tür: Komedi   

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Itır Esen, Şener Şen, Müjde Ar, Adile Naşit, 

Fragman

Gülen Gözler Benzeri Filmler;

  • Neşeli Günler (1978) IMDb: 8.7
  • Bizim Aile (1975) IMDb: 8.4
  • Aile Şerefi (1976) IMDb:  8.1

2. Kibar Feyzo (1978) – IMDb: 8.7

müjde ar

Kemal Sunal klasiklerinden biri olan Kibar Feyzo’nun oyuncu kadrosunda Şener Şen, Müjde Ar, Adile Naşit ve İlyas Salman yer almıştır. Askerden yeni dönen Feyzo yıllardır aşkı ile yanıp tutuştuğu Gülo’yu almak ister. Bu sırada Bilo’da Gülo’ya talip olmuştur. Ancak türlü taktiklerle kızı almayı başaran Feyzo başlık parasının taksitlerini ödeyebilmek için şehre gidip gelmektedir. Şehirde birçok farklı bilgiye sahip olan Feyzo köye döndüğünde birçok şeyi değiştirecektir.

Tür: Romantik, Komedi

Yönetmen: Atıf Yılmaz

Oyuncular: Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman, Erdal Özyağcılar, Müjde Ar

Fragman

Kibar Feyzo Benzeri Filmler;

  • Çöpçüler Kralı (1977) IMDb: 8.6
  • Kapıcılar Kralı (1976) IMDb: 8.4
  • Tosun Pasa (1976) IMDb: 9.0

1. Tosun Paşa (1976) – IMDb: 9.0

müjde ar

Ünlü aktör ve yönetmen Kartal Tibet’in Türk sinemasına kazandırdığı efsanevi film “yeşilvadi” için birbirleriyle savaşan Seferoğulları ve Tellioğulları ailelerini anlatmaktadır. İki aile içinde çok değerli olan o toprak parçasını kazanmanın yolu ise Beylerbeyi Daver Bey’in kızı Leyla’yı (Müjde Ar) almaktan geçer. Ancak Daver Bey kızını Seferoğulları’na vermiştir. Hemen bir plan yapan Tellioğulları evin uşağı Şaban’ı Tosun Paşa diye tanıtarak hem Seferoğulları’na hem de Daver Bey’e kök söktürürler.

Tür: Komedi

Yönetmen: Kartal Tibet

Oyuncular: Şener Şen, Müjde Ar, Adile Naşit

Fragman

Tosun Paşa Benzeri Filmler;

  • Hababam Sinifi Sinifta Kaldi (1976) IMDb: 9.0
  • Kapıcılar Kralı (1976) IMDb: 8.4
  • Köyden Indim Sehire (1974) IMDb: 8.3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.