En İyi Mor Şampuan Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Renkli saçlara sahip kişilerin en büyük derdi olan yansımaları yok eden mor şampuanları araştırdık. İşte en iyi mor şampuan tavsiyesi;
En İyi Mor Şampuan Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Sarı, gümüş ya da beyaz saçların bakımının en zor saçlar olduğunu söylememize gerek yok. Her ne kadar saçlarınızı en iyi kuaförlere de yaptırsanız, gerekli bakım uygulamalarının yapılmadığı durumlarda saçlarınızda turunculaşma meydana gelebilir. Bu turunculaşmayı ortadan kaldırmak içinse farklı bir şampuana ihtiyacımız var.

Saçta istenmeyen yansımaları ortadan kaldırmak için özel olarak üretilen mor şampuanlar sayesinde bu kötü görünümden kurtulabilirsiniz. Bu şampuanlar çiğ sarı rengin yerine küllü ve yumuşak bir yansıma bırakıyor. Bu içeriğimizde turunculaşma karşıtı en iyi mor şampuanları bir araya getirdik.

Mor şampuan önerilerini verdiğimiz içeriğimizde Kerastase, Schwarzkopf, Colorinn ve Elseve gibi markaların ürünleri yer alıyor. Şüphesiz bir şampuan almadan önce ilk olarak o ürünün yorumlarına bakarız. Bu yüzden içeriğimizdeki en iyi mor şampuanların yorumlarını da derledik. En iyi mor şampuan hangisi? diye soracak olursak.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Mor Şampuan Tavsiyeleri

Marka/ÜrünEtkisiSaç Tipi
OLAPLEX Nº.4P Blonde Enhancer ToningRenk KoruyucuBoyalı Saçlar
Schwarzkopf BonacureOnarıcıDökülen Saçlar
L’Oréal Professionnel Serie Expert SilverRenk KoruyucuBoyalı Saçlar
Colorinn Stardust SilverIşıltı VerirTüm Saçlar
First Lima ProfessionalBesleyiciBoyalı Saçlar
Lyra Professional SilverBakımTüm Saçlar
Elseve Turunculaşma KarşıtıDolgunlaştırıcıBoyalı Saçlar
Milk Shake Silver Shine LightKorumaNormal Saçlar
Urban CareTemizleyiciTüm Saçlar
Gliss Schwarzkopf Intense TherapyNem KazandırmaBoyalı Saçlar

Kaliteli ve güvenilir mor şampuan tavsiyelerini size sunuyoruz. Ünlü kuaförlerinde kullandığı en iyi mor şampuan markalarını ayrıntılı bir şekilde inceledik.

İşte turunculaşma karşıtı en iyi mor şampuan markaları:

1. OLAPLEX Nº.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

En İyi Mor Şampuan OLAPLEX Nº.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

  • Kullanıcı: Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Renk Koruyucu
  • Saç Tipi: Boyalı Saçlar

Olaplex Nº.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo, saç renginin canlılığını ve parlaklığını muhafaza eden etkili bir ton koruyucu şampuandır. Bu yüksek konsantrasyonlu, sülfatsız formül, saçı kökten uca nemli tutarken aynı zamanda saç rengini korur ve onarır. Olaplex’in benzersiz Bond-Builder sistemi ile güçlendirilmiş olan şampuan, kuru ve kırılgan saç tellerini nazikçe yumuşatır, belirgin bir parlaklık kazandırarak saçlara sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Özellikle sarı, açık ve gri tonlardaki saçlar için uygun olan bu şampuan, ton koruma özelliği sayesinde istenmeyen sararmaları engeller. Ürünü saça masaj yaparak uygulayarak, 1-3 dakika arası beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

2. Schwarzkopf Bonacure

mor şampuan Schwarzkopf Bonacure

  • Kullanıcı: Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Onarıcı
  • Saç Tipi: Dökülen Saçlar

Mor şampuan önerilerini verdiğimiz listemize Schwarzkopf Bonacure ürünüyle devam ediyoruz. Kimyasal işlemler yüzünden hassaslaşmış ve yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen Schwarzkopf Bonacure, ilk kullanımdan itibaren saçların daha esnek olmasını sağlıyor. Bu şampuan, içeriğindeki Hidrolize Keratin sayesinde saçlara pürüzsüzlük katıyor ve daha güçlü olmasını sağlıyor. Ek olarak şampuanın paraben içermediğini belirtelim.

3. L’Oréal Professionnel Serie Expert Silver

mor şampuan L’Oréal Professionnel Serie Expert Silver

  • Kullanıcı: Erkek, Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Renk Koruyucu
  • Saç Tipi: Boyalı Saçlar

En iyi mor şampuanlardan bahsederken L’Oréal'in Expert Silver ürününü atlasak büyük yanlış olurdu. Saç rengini korumada üstün performansıyla bildiğimiz L’Oréal şampuan, ışığa karşı doğal bir koruyucudur. Saçların morötesi ışıklardan yapısal olarak zarar görmesini engelleyen şampuan, içeriğindeki tatlı badem sayesinde saçları derinlemesine besliyor ve yumuşaklığını arttırıyor. Ayrıca bu ürün saçın kaybettiği proteini geri kazanmasına yardımcı oluyor.

4. Colorinn Stardust Silver

mor şampuan Colorinn Stardust Silver

  • Kullanıcı: Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Renk Koruyucu
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar

Listemize son zamanlarda oldukça popüler olan Colorinn Stardust Silver ürünüyle devam ediyoruz. Gri ve beyaz saçların sararmasını önleyerek ışıltısını geri kazanmasını sağlayan bu şampuanı saç rengini korumak isteyen okurlarımıza öneriyoruz. İlk kullanımdan itibaren etkisini görmeye başlayacağınız şampuanı haftada bir kere uygulamanız gerekiyor.

5. First Lima Professional Turunculaşma Karşıtı HEP

mor şampuan First Lima Professional Turunculaşma Karşıtı HEP

  • Kullanıcı: Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Renk Koruyucu
  • Saç Tipi: Boyalı Saçlar

En iyi mor şampuanlar listemizde First Lima'yı atlasak olmazdı. Gri, sarı ve beyaz saçlar için özel olarak geliştirilen First Lima şampuan, istenmeyen turuncu yansımaları anında ortadan kaldırıyor. Saçınızın son derece parlak ve ışıltılı görünmesini sağlayacak olan bu şampuanı saç rengini korumak isteyen okurlarımıza öneriyoruz.

6. Lyra Professional Silver Mor Şampuan

mor şampuan Lyra Professional Silver Mor Şampuan

  • Kullanıcı: Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Bakım Yapıcı
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar

Listemize Lyra Professional Silver Mor Şampuan ürünüyle devam ediyoruz. Bir yandan saçınızdaki istemediğiniz yansımaları ortadan kaldıran şampuan, diğer yandan saçlarınıza esneklik ve yumuşaklık kazandırıyor. İlk kullanımdan itibaren saçınızın daha parlak ve canlı görünmesini sağlayacak olan Lyra şampuan, bakım yapıcı etkisiyle saçınızın besin ihtiyacını da karşılıyor. Ek olarak bu ürünü gri, açık sarı ve beyaz saçlı kişiler rahatlıkla kullanabilir.

7. Elseve Mor Şampuan

mor şampuan Elseve Mor Şampuan

  • Kullanıcı: Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Onarıcı
  • Saç Tipi: Boyalı Saçlar

Mor şampuanlardan bahsederken Elseve markasını atlasak büyük yanlış olurdu. Gri, kumral ve sarı renkteki saçlarda istenmeyen yansımalar ortaya çıkabiliyor. Mor renklendiriciler ve UV filtresi içeriğiyle karşıt tonları nötralize eden Elseve mor şampuan, bu sayede istenmeyen yansımaları ortadan kaldırıyor. Ayrıca bu şampuan onarıcı etkisi sayesinde daha dolgun saçlara kavuşmanıza yardımcı olur.

8. Milk Shake Silver Shine Light

mor şampuan Milk Shake Silver Shine Light

  • Kullanıcı: Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Renk Koruyucu
  • Saç Tipi: Normal Saçlar

Mor şampuan önerileri listemize son zamanlarda adını duymaya başladığımız Milk Shake Silver Shine Light ürünüyle devam ediyoruz. Bu şampuan, organik meyve özleri ve süt proteinleri ile formüle edilmiş içeriği sayesinde saçı daha parlak, yumuşak ve sağlıklı hale getiriyor. Sarı, gümüş ya da beyaz saçlardaki en hafif yansımaları bile ortadan kaldıran bu ürünü, renk koruyucu şampuan arayan okurlarımıza tavsiye ediyoruz.

9. Urban Care Turunculaşma Karşıtı

mor şampuan Urban Care Turunculaşma Karşıtı

  • Kullanıcı: Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Bakım Yapıcı
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar

En iyi mor şampuanları listelerken Urban Care'i atlasak büyük yanlış yapmış olurduk. Mor renklendirici aktifler ve UV filtresi içeren özel formülüyle istenmeyen yansımaları ortadan kaldıran şampuan aynı zamanda saçınızın bakımını da yapar. İlk kullanımdan itibaren etkisini göstererek saçınızın daha canlı, yumuşak ve dolgun gözükmesini sağlayan Urban Care şampuan, saçınızı yıpranmalara karşı da koruyor.

10. Gliss Schwarzkopf Intense Therapy

mor şampuan Gliss Schwarzkopf Intense Therapy

  • Kullanıcı: Kadın
  • Saç Bakım Etkisi: Renk Koruyucu
  • Saç Tipi: Boyalı Saçlar

En iyi mor şampuanlar listemizi Gliss Schwarzkopf Intense Therapy ürünüyle bitiriyoruz. Yenilikçi Omegaplex formülü sayesinde saç dokusunun kırılan bağlarını onaran Gliss şampuan, bu sayede dokularda uzun süreli koruma sağlıyor. İçeriğindeki keratin serum sayesinde saçı yıpranmalara karşı da koruyan bu şampuanı aşırı işlem görmüş saçlara sahip olan okurlarımıza öneriyoruz.

MOR ŞAMPUAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Saç Rengi ve Tonu: Mor şampuanlar genellikle sarı veya bakır tonlu saçları soğutma ve istenmeyen alt tonları nötralize etme amacıyla kullanılır. Saç renginize ve istediğiniz tonlamaya bağlı olarak, mor şampuanın tonunu seçmek önemlidir.
  • Ürünün Formülü: Mor şampuanların içerdikleri renk düzeltici maddelerin formülü önemlidir. Saçınızın rengini güçlendiren ve koruyan kaliteli bileşenlere sahip bir mor şampuan seçmek, saç sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilir.
  • Saç Bakım Etkisi: Mor şampuanlar genellikle renk düzeltme özelliğiyle öne çıksa da, aynı zamanda saçları nemlendiren, güçlendiren veya parlaklık katan ek özelliklere sahip ürünleri tercih etmek önemlidir. Saç tipinize uygun bakım etkilerini içeren bir mor şampuan seçmek, çoklu faydalar sağlayabilir.
  • Saç Tipi: Saç tipinizi göz önünde bulundurarak bir mor şampuan seçmek önemlidir. Kuru saçlar için nemlendirici özelliklere sahip bir şampuan, ince telli saçlar için hacim arttırıcı bir ürün tercih etmek, kişisel ihtiyaçlarınıza daha uygun bir sonuç elde etmenizi sağlar.
  • Kimyasal İçerikler: Ürünün içeriğini inceleyerek, saç sağlığınıza zarar verebilecek kimyasal maddeler içerip içermediğini kontrol etmek önemlidir. Sulfat, paraben gibi zararlı maddeler içermeyen doğal formülasyonları tercih etmek daha sağlıklı bir seçenek olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum