Mini Diziler 2024 - Bir Gecede Bitecek En İyi 30 Mini Dizi

Dizi dünyasının gelmiş geçmiş en iyi Mini Dizilerini listeledik. Sadece bir kaç bölümüyle bile izleyici rekorları kıran en iyi mini diziler sizlerle.
Mini Diziler 2024 - Bir Gecede Bitecek En İyi 30 Mini Dizi

Gelmiş Geçmiş En Çok İzlenen Ödüllü Mini Diziler (Güncel Liste)

Dizi tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başaran en iyi ve en çok izlenen mini dizileri sizler için listeledik. İçeriğimizde bir kaç bölümde anlatılan senaryolarıyla dolu dolu aksiyon ve macera yaşatmayı başaran netflix mini dizileri, kore mini dizileri, tarihi mini diziler ve romantik mini diziler yer alıyor. İşte IMDb puanı 8 üzeri olan en iyi ve unutulmaz mini diziler...

Mini Diziler;

 

1. Angelyne

Mini Diziler
Gerçek ismi Renee Goldberg olan Angelyne, 1960’ların Los Angelas’ında billboardlarının süsleyen bir baş yapıttır. Eğlenceli tavırları, iddialı kıyafetleri ve büyük saçları ile her şey sizlerle. Angelyne’nın neden ünlü olması gerektiği, ünlü olmak için reklam panolarına ne kadar para akıttığı ve daha nicesini tüm detayları ile bu dizide izleyebilirsiniz

TürBiyografiDram
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAllison
Miller
Nancy
Oliver
OyuncularEmmy
Rossum
Alex
Karpovsky
Hamish
Linklater

2. Gaslit

Mini Diziler
1970’lere hoş geldiniz. Bu yıllarda Nixon’ın fırsatçı ve hiçbir becerisi olmayan astlarından, suçlara yardım ve yataklık eden dengesiz bağnazların ve muhabirlerin yarattığı büyük skandal Watergate maalesef ki doğmuştu. Bu skandalın altında var olan tüm gerçekler ve skandalı ortadan kaldırmak üzere hareket eden kahramanların hikayesi ise sizlerle.

TürBiyografiTarihDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobbie
Pickering
OyuncularJulia
Roberts
Sean
Penn
Dan
Stevens

3. The Dropout

Mini Diziler
Stanford Üniversitesi’ni bırakıp kendi şirketi Theranos’u kuran Elizabeth, 19 yaşındaki hayatını izlemeye hazır olun. Steve Jobs olarak kendisini andıran Elizabeth, kendi malvarlığı ile milyarder olan kadınların listesinde birinci sırada yer alır. Bu kadar hızlı bir şekilde yükselirken birden düşmesinin tüm detaylı ise sizlerle.

TürBiyografiDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenElizabeth
Meriwether
OyuncularAmanda
Seyfried
Naveen
Andrews
Michel
Gill

4. Pistol

Mini Diziler
Ünlü punk müzik grubu olan Sex Pistol’un yaşantısı sizlerle. Kurucu üyesi ve gtaristi olan Steve Jones’ın hayatı; gülünç, duygusal ve zaman zaman yürek parçalayan yolculuğu ise hepimizin anlayabileceği bir şekilde gözler önüne seriliyor. Grupların kurulduğu andan itibaren insanlık üzerine yaptığı devrimler ise dünya üzerinde birçok şeyi değiştirmektedir.

TürBiyografiMüzikalDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCraig
Pearce
OyuncularToby
Wallace
Anson
Boon
Sydney
Chandler

5. From Scratch

Mini Diziler
Amy, tanıştığı Sicilyalı şef Lina’ya aşık olur. Fırtınalarla dolu olan bir aşk, ön görülmesi imkansız zorluklara neden olur. Zorlukların en büyük sebebi ise kültürler arasında var olan geçmişlerdir. Gerçek hayata sağdık kalarak gülünç anlara yer veren Lino, ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kaldığında ise çiftin geleceği tamamen tehlike altına girer.

TürDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularZoe
Saldana
Eugenio
Mastrandrea
Roberta
Rigano

6. Pam & Tommy

Mini Diziler
Tanıştıktan 96 saat sonra evlenen Pamela ve Mötley Crüe’nin bateristi Tommy’nin tüm hayatı sizlerle. Başlarda her şey iyiye gitse de sonralarında çalkantılı bir ilişki haline gelmeye başlar. Sansasyonel ilişkileri dizi boyunca sergilenirken, çift balayı sırasında çektikleri seks kasetleri halka sızdırılır. Bu sızdırmanın ardından ise insanların arasında artık iyi anılmamaya başlarlar.

TürBiyografiRomantikDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobert
Siegel
OyuncularLily
James
Sebastian
Stan
Seth
Rogen

7. WeCrashed

Mini Diziler
Dünya’nın en değerli girişimlerinden birisi olan WeWork’ün tüm alt yapısı sizlerle. WeWork’ün nasıl ve neden kurulduğunun detayları sizlere verilirken, açgözlü yükselişlerinin tüm detayları da bulunmaktadır. Bu kadar hızlı yükselen bir girişimci ekibi için sert düşüş hiçbir şekilde kaçınılmamaya başlar.

TürBiyografiDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDrew
Crevello
Lee
Eisenberg
OyuncularJared
Leto
Anne
Hathaway
Kyle
Marvin

8. The Watcher

Mini Diziler
Campbell kariyerinin çok büyük bir bölümünü seri katillerin peşinden koşarak geçirmiştir. Bu durum altında sıkıldığında ise yaşadığı şehri terk ederek sakin bir hayat yaşamayı planlar. Lakin seri katillerden birisi olan Griffin, oynadığı korku dolu oyunu sürdürmek için plan yapar. Onun için keyifli olan bu oyunu ise Campbell üzerinde kurmaktadır.

TürKorkuGizemDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIan
Brennan
Ryan
Murphy
OyuncularNaomi
Watts
Bobby
Cannaval
Luke
David Blumm

9. News of a Kidnapping

Mini Diziler
90’ların başındaki Kolombiya’ya hoş geldiniz. Hükümet, uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlananlar üzerine büyük bir mücadele altına girer. Hükümet kongre üyesi Alberto’nun karısı ve kız kardeşi, İade Edilebilirler tarafından kaçırılır. Polis, onları aramak üzere ipuçlarını bulurlarken, Alberto’da ailesini kurtarmak üzere operasyona katılır.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJulio
Jorquera Arriagada
Andres
Wood
OyuncularJuan
Pablo Raba
Cristina
Umana
Julieth
Restrepo

10. Anatomy of a Scandal (Bir Skandalın Anatomisi)

Mini Diziler

Netflix'te yayınlanan en dikkat çekici yapımlardan biri olan Anatomy of a Scandal'da bir bakanın üzerine atılan taciz suçlamasıyla başlayan hikayeyi izliyoruz. Bakanın karısı Sophie bu olaya James'in dahil olmadığını düşünmektedir. Ancak Dava konu hakkında katı görüşlere sahip olan savcı Kate'e geldiğinde bu skandal tüm dünyaya yayılacaktır. Savcı Kate tüm gücüyle James'i mahkum etmeye çalışırken James ise adını temize çıkarmaya çalışmaktadır. 

TürMahkemeDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid E.
Kelley
OyuncularSienna
Miller
Michelle
Dockery
Rupert
Friend

11. Inventing Anna

Mini Diziler

2022 yılına damga vuran bu mini dizide kendini ispatlamaya çalışan bir gazeteci ve dolandırıcı bir fenomenin macerasını izliyoruz. İnstagramda ünlü olan Anna New York sosyetisini parmağında oynatırken paralarını da yer. Bu durum genç gazetecinin dikkatini çekmiştir.

TürDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShonda
Rhimes
OyuncularAnna
Chlumsky
Julia
Garner
Aryan
Moayed

12. Dopesick (Uyuşturucu)

Mini Diziler

Online dizi ve film platformu Hulu yapımı bu mini dizide Amerikan tarihine damga vuran bir uyuşturucu salgınına tanık oluyoruz. özel bir şirketin dahil olduğu bu olay adeta bir uyuşturucu çılgınlığının başlangıcı oluyor.

TürDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDanny
Strong
OyuncularMichael
Keaton
Peter
Sarsgaard
Michael
Stuhlbarg

13. The Serpent (Yılan)

Mini Diziler

70'li yıllara dair bir seri katil hikayesinin anlatıldığı bu dizide Charles Sobhraj'ı ve yakalanışını izliyoruz. Güneydoğu Asya'ya seyahate çıkan 20 gezgin Charles'ın ağına düşerek kurban oluyorlar. Hakkında arama emri çıkan Charles büyük uğraşlar sonucunda yakalanıyor.

TürPolisiyeGerilimBiyografi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRichard
Warlow
OyuncularTahar
Rahim
Jenna
Coleman
Billy
Howle

14. Wandavision

Mini Diziler

2021 yılında izleyiciye sulunan Wandavision adlı dizi sıradan hayatlar yaşamak isteyen iki süper kahramanın hikayesini anlatıyor. Bu özel dünyadan sıyrılıp banliyöye yerleşen Wanda ve Vision bir süre sonra yaadıkları bu sıradan hayatın aslında sıradığı olduğunu fark edeceklerdir.

TürAksiyonKomediFantastik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJac
Schaeffer
OyuncularElizabeth
Olsen
Paul
Bettany
Kathryn
Hahn

15. The Falcon and the Winter Soldier

Mini Diziler

Marvel evrenini dizi dünyası ile birleştiren bu mini dizide süperkahramanların hikayeleri bölümlerle anlatılıyor. Yenilmezler serisinin son filmi sonrasında geçen bu hikayede Falcon ve Winter Soldier'in macerasını izliyoruz.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMalcolm
Spellman
OyuncularAnthony
Mackie
Sebastian
Stan
Wyatt
Russell

16. Unbeliavable

Mini Diziler

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Unbeliavable dizisi, senaryosu genç bir kızın tecavüze uğradığını iddia etmesiyle başlayan olaylar zincirini konu alıyor. Genç kız tecavüze uğradığını söylese de bu konuda yalan söylediğini hükmedilir ancak iki kadın müfettiş kızın söyledikleri ili ilgili sıkı bir araştırma yapacaklardır.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSusannah
Grant
OyuncularKaitlyn
Dever
Toni
Collette
Merritt
Wever

17. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

Mini Diziler

Afro Amerikalı C.J Walker’ın başarı öyküsünü konu edinin dizide genç siyahı kadın tüm ırkçılık olayları ve cinsiyet eşitsizliklerine rağmen kendisine bir saç bakım işi kuruyor. Bu girişimini kendi çabasıyla büyüten genç kadın verdiği mücadele sonrasında fakirlikten milyonerliğe yükseliyor. Dizi ile ilgili daha fazla detay için "Self Made Dizisi" içeriğini okuyabilir izleyici yorumları ve eleştiriler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

TürDramTarihBiyografik
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenNicole
Asher
OyuncularOctavia
Spencer
Tiffany
Haddish
Carmen
Ejogo

18. Unorthodox

Mini Diziler

Dini ve sosyal baskılar yüzünden görücü usulü evlenmek zorunda kalan genç kadın yeni bir hayat kurma umuduyla kaçarak Berlin’e yerleşen bir kzıın hikayesini anlatan Unorthodox dizisi... Burada renkli dünya ile tanışan genç kız hayallerinin peşinden koşarken aynı zamanda geçmişten gelenlerle de uğraşmak zorunda kalır.

TürDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAnna
Winger
OyuncularShira
Haas
Amit
Rahav
Jeff
Wilbusch

19. When They See Us

Mini Diziler

Suç işlemedikleri halde uzun yıllar boyunca hapis yatan 5 Afro Amerikalı gencin hikayesi When They See Us dizisi ile anlatılıyor. Central Park’te bir kadına cinsel saldırıda bulunmak suçuyla hapse atılan gençler suçsuzluklarını ispatlamak için ellerinden geleni yapsalar da bu durum uzun yıllar alacaktır.

TürDram
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAva
DuVernay
OyuncularAsante
Blackk
Caleel
Harris
Ethan
Herisse

20. The Young Pope (Genç Papa)

Mini Diziler

Ana merkezinde Amerikalı bir Papa’yı anlatan mini dizide genç adamın iç dünyasında yaşadığı karışıklıkları izleyeceğiz. Muhafazakar ve yardımsever bir adam olan Papa aynı zamanda genç yaşı sebebiyle bazı içsel çatışmalar yaşıyor.

TürDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPaolo
Sorrentino
OyuncularJude
Law
Diane
Keaton
Silvio
Orlando

21. War And Peace (Savaş ve Barış)

Mini Diziler

2016 yılında vizyona giren mini TV dizisi War and Peace 6 bölümde tüm hikayesini anlatmıştır. Dünyanın en büyük komutanlarından Napolyon’un en güçlü olduğu yılları ele alan dizi bu sırada büyük bir çöküntü yaşayan beş büyük Rus ailesinin hikayesini anlatmaktadır. Dizinin başrollerinde Lily James, Paul Dano ve James Norton gibi ünlü aktörler yer almıştır.

TürSavaşTarihDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTom
Harper
OyuncularPaul
Dano
James
Norton
Lily
James

22. The Lost Room

Mini Diziler

Christopher Leone’nin dizi tarihine damga vuran 3 bölümlük mini dizisi The Lost Room’un başrollerinde Peter Krause, Julianna Margulies ve Kevin Pollak yer almıştır. Dizide son derece mükemmel bir senaryoyla kurgulanmış bir dedektiflik hikayesi anlatılmıştır. İzleyenlerinin birçoğunu büyük bir sinir harbi içerisinde bırakan fantastik dizide başarılı yönetmen Leone ortaya koymak istediği başarıyı elde etmiştir.

TürFantastik
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenCraig R.
Baxley
OyuncularPeter
Krause
Julianna
Margulies
Peter
Jacobson

23. 11.22.63

Mini Diziler

Bilim kurgu türünde dikkat çeken yapımlardan biri olan 11.22.63 isimli mini dizinin senaryosunu J.J Abrams ve Stephen King yazmıştır. Dizide bir zaman yolculuğu hikayesi anlatılmakta olup İngilizce öğretmeni olan Jake Epping’in zaman makinesi sayesinde John F. Kennedy suikastını engellemek için zamanda geriye gitmesi anlatılmıştır. Ancak olaylar Epping’in planladığı gibi gitmeyecek ve hatta bir aşk hikayesi de yaşar.

TürBilim KurguGerilimDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenBridget
Carpenter
OyuncularJames
Franco
Sarah
Gadon
Cherry
Jones

24. The Pacific

Mini Diziler

HBO dizileri arasında ikinci dünya savaşımı konu alan The Pacific 10 bölümlük bir mini dizi olup Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin Pasifik Cephesinde Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetlerine karşı verdiği mücadeleyi anlatmıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda James Badge Dale, Joseph Mazzello ve Jon Seda yer almıştır.

TürSavaşTarih
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJeremy
Podeswa
OyuncularJames
Badge
Joseph
Mazzello
Jon
Seda

25. Millennium

Mini Diziler

Gerilim severlere şiddetle tavsiye ettiğimiz mini dizi Millennium’da gazeteci Mikael Blomkvist ve hacker Lisbeth Salander’in maceraları anlatılmaktadır. Başrollerinde Michael Nyqvist, Noomi Rapace ve Lena Endre’nin rol aldığı dizinin yönetmenliğini Nikolaj Arcel ve Rasmus Heisterberg yapmıştır.

TürGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenDaniel
Alfredson
OyuncularNoomi
Rapace
Michael
Nyqvist
Lena
Endre

26. Generation War

Mini Diziler

Alman yapımı mini dizilerden biri olan Generation War dizisinin orijinal ismi Unsere Mutter, Unsere Vater’dir. 2. Dünya Savaşını konu edinen dizide 5 arkadaş savaşın hemen öncesinde birbirlerinden ayrılmak zorunda kalırlar. Birbirlerine söz veren bu 5 arkadaş yılbaşından sonra savaşı da kazanacaklarını düşünerek buluşmak üzere sözleşirler. Ancak bu buluşma belki de hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Dizinin oyuncu kadrosunda Volker Bruch, Tom Schiling ve Katharina Schüttler yer almıştır.

TürSavaşTarihDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenPhilipp
Kadelbach
OyuncularVolker
Bruch
Tom
Schilling
Katharina
Schüttler

27. Pride and Prejudice (Gurur ve Önyargı)

Mini Diziler

Mükemmel bir aşk hikayesinin anlatıldığı dizide senaryo ve kurgu öylesine güzel işlenmiş ki izleyenleri adeta sarıp sarmalıyor. Başrollerinde Keira Knightley ve Matthew Macfadyen’in rol aldığı dizi Jane Austen’in beş kızdeşin hayatlarını anlattığı romanından uyarlanmıştır. Beş kız kardeş evlilik cağına geldikleri zaman karşılarına çıkan adaylar ve kendileri için uygun gördükleri adaylar hayli karışık bir duruma sebebiyet verecektir.

TürKomediRomantikDram
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenSimon
Langton
OyuncularColin
Firth
Jennifer
Ehle
Susannah
Harker

28. Şahsiyet

Mini Diziler

2018 yılına damgasını vurmayı başaran efsanevi mini dizi “Şahsiyet” dizisinin başrollerinde Haluk Bilginer, Cansu Dere ve Metin Ülger yer almıştır. Ünlü yönetmen Hakan Günday’ın ortaya koyduğu baş yapıt niteliğindeki bu mini dizi de ana karakter Agah Bey’in Alzheimer hastalığına yakalanmasıyla başlayan serüven anlatılmıştır. İlk başta yaşamına dair tüm bildiklerini unutacağını düşünen ve üzülen Agah Bey sonrasında bu durumu bir fırsata çevirerek yıllardır ertelediği bir cinayeti işleyip sonrasında unutacağı için vicdan azabı çekmeyeceğini düşünür. Haluk Bilginer’in göstermiş olduğu mükemmel oyunculuk performansı başarılı aktöre Uluslararası Emmy ödülünü kazandırmıştır.

TürGerilimDram
IMDb9.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenHakan
Günday
OyuncularHaluk
Bilginer
Cansu
Dere
Metin
Akdülger

29. Chernobly

Mini Diziler

Türkiye'de en çok izlenen yabancı diziler arasında da yer alan harika bir yapım Chernobly dizisi... 1986 yılında yaşanan büyük bir Nükleer felaket tüm Karadeniz kıyılarını adeta radyasyona boğmuştur. Şimdiki Ukrayna sınırları içerisinde bulunan Çernobil nükleer santrali SSCB kontrolünde olduğu yıllarda bilinmeyen bir sebepten dolayı infilak eder. Bu durum üzerine SSCB başkanı olayın boyutlarını araştırması ve sebebini öğrenmesi için nükleer fizikçi Valery Legasov’u başkan yardımcısı Boris Shcherbina ile birlikte Çernobil’e gönderir. 5 bölümlük mini dizi Çernobil’in yönetmenliğini Craig Mazin yapmıştır.

TürDram
IMDb9.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCraig
Mazin
OyuncularJessie
Buckley
Jared
Harris
Stellan
Skarsgård

30. Band of Brothers (Kardeşler Takımı)

Mini Diziler

Steven Spielberg ve Tom Hanks’in birlikte ortaya koydukları unutulmaz yabancı dizler arasında da gösterilen Band of Brothers IMDb’de aldığı 9.6’lık puanla dizi tarihinin en iyi yapımı olmayı başarmıştır. İkinci Dünya Savaşı sırasında askerlerin yaşadığı hikayeleri anlatan bu mini dizi oyuncu kadrosunda Nicholas Aaron, Damian Lewis ve Donnie Walhberg rol almıştır. Unutulmaz mini dizilerden biri olan Bands of Brothers’ı izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

TürSavaşDram
IMDb9.5
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularScott
Grimes
Damian
Lewis
Ron
Livingston

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum