Güney Koreli Ünlü Yönetmen Kim Ki Duk'un En iyi Filmleri

Güney Kore sinemasının en nadide filmlerine imza atan başarılı yönetmen Kim Ki Duk’un gelmiş geçmiş en iyi filmlerini listeledik. İşte IMDb puanı yüksek en iyi Kim Ki Duk filmleri…
Güney Koreli Ünlü Yönetmen Kim Ki Duk'un En iyi Filmleri

Mutlaka İzlenmesi Gereken En  İyi 10 Kim Ki Duk Filmi

Sinema dünyasına sıfır bilgiyle atılan ve alaylı diye nitelendirebileceğimiz başarılı yönetmen Güney Kore sinemasının en iyi filmlerine imza atmıştır. Filmleriyle kalıplaşmış bilgileri yok sayan ve tabuları yıkan başarılı yönetmen aynı zamanda birçok filmin senaryosunu da yazmıştır. İşte kesinlikle izlemeniz gereken en iyi Kim Ki Duk filmleri…


10. The Coast Guard (2002) – IMDb: 6.5

Kim ki Duk

Psikolojik bir dram filmi olan The Coast Guard can alıcı  senaryosu ve ağır konusuyla dikkat çekiyor. Filmde Güney Kore sahil güvenliğinde görevli Kang isimli bir asker sürekli olarak bir kuzey kore casusu vurmak için can atar. Bir nöbet sırasında iki kişinin sınıra yakın bir yerde olduğunu gören Kang erkek olanı vurur. Ancak durum Kang’ın sandığı gibi değildir. İki sevgili vakit geçirmek için oradalardır. O günden sonra psikolojik bunalıma giren genç kız iyice kötü bir duruma düşerken Kang ise kafayı yemek üzeredir.

Tür: Savaş, Dram, Psikolojik

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Jang Dong-Gun, Jeong-hak Kim, Ji-a Park

Fragman

The Coast Guard Benzeri Filmler;

  • Shilje sanghwang (2000) IMDb: 5.9
  • Suchwiin bulmyeong (2001) IMDb: 7.2
  • Ag-o (1996) IMDb: 6.6

9. Crocodile (1996) – IMDb: 6.6

Kim ki Duk

Kim Ki Duk’un en bilinen filmlerinden biri olan Crocodile başarılı yönetmenin hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği ilk film olarak biliniyor. Filmin konusu ise Ag-o ve iki arkadaşının yaşadıkları zorlu hayatı anlatıyor. Hayatlarını hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak kazanan üçlü bu monoton hayatın içinde sürünüp giderlerken bir gece Ag-o köprüden atlamak üzere olan genç bir kızı intihardan kurtarır. 3 arkadaşa 4.olarak yoldaşlık eden genç kız gruptaki gençlerin hayatını adeta değiştirir.

Tür: Dram

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Jae-Hyun Cho, Jae-Hong Ahn, Jeon Mu-song

Fragman

Crocodile Benzeri Filmler;

  • Crocodile 2: Death Swamp (2002) IMDb: 3.8
  • Night Terrors (1993) IMDb: 3.5
  • Zombi Mezarlığı I (2005) IMDb: 4.0

8. Bad Guy (2001) – IMDb: 6.8

Kim ki Duk

Kim ki Duk’un en iyi filmlerinden biri olmasıyla birlikte bir çok eleştiriye de maruz kalan Bad Guy filminde Han-ki adlı bir adamla 21 yaşındaki üniversiteli Sun-hwa isimli bir kızın hikayesi anlatılıyor. Sokak ortasında genç kızı dudağından öpen Han-ki yaptığı şeyden keyif alırken genç kız ondan bir özür diler ve onu aşağılar. Bu aşağılamayı kaldıramayan Han-ki ise kızın hayatını karartmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

Tür: Dram

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Jae-Hyun Cho, Won Seo, Yun-tae Kim

Fragman

Bad Guy Benzeri Filmler;

  • Fedakâr kız (2004) IMDb: 7.1
  • Seom (2000) IMDb: 7.0
  • Yay (2005) IMDb: 7.1

7. Soom (2007) – IMDb: 6.9

Kim ki Duk

Güney Koreli ünlü yönetmen Kim Ki Duk’un en nadide eserlerinden biri olan “Nefes” filmi hapishanedeki bir adam ile evli bir kadın arasındaki aşk hikayesini konu ediniyor. Kim ki Duk’un klasikleşen tarzını yansıtan filmlerden biri olan Nefes filmi Boş Ev ve Zaman gibi filmlerin peşinden geliyor.

Tür: Dram

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Chen Chang, In-Hyeong Gang, Jung-woo Ha

Fragman

Soom Benzeri Filmler;

  • Rüya (2008) IMDb: 6.6
  • Zaman (2006) IMDb: 7.2
  • Amen III (2011) IMDb: 5.6

6. The Bow (2005) – IMDb: 7.1

Kim ki Duk

Sinema dünyasının en çarpıcı senaryolarından birine sahip olan The Bow filminde hiç karaya çıkmadan deniz üzerinde yaşayan bir kız ile yaşlı bir adamın hikayesini anlatıyor. 7 yaşından beri kıza bakan yaşlı adamın tek hayali kız 18 yaşına geldiğinde onunla evlenmektedir. Dış dünyadan bir haber olan genç kız ise hayatını gemilerine misafir gelen gezginlerin falına bakarak geçirir. Yaşlı adamın hayalindeki düğüne çok az bir süre kalmıştır ki gemiye gelen bir genç misafir kızla yakınlaşmaya başlar. Ona dış dünyadan ve hayatın güzelliklerinden bahseden genç adam kızı gerçek hayatla tanıştırmak ister. Durumu fark eden yaşlı adam kızın etkilenmesini engellemek istese de kız ya yeni dünyayı keşfedecek ya da eski hayatına devam edecektir.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Yeo-reum Han, Ji-Seok Seo, Jeon Gook-Hwan

Fragman

The Bow Benzeri Filmler;

  • Acı (2012) IMDb: 7.2
  • Hae anseon (2002) IMDb: 6.5
  • Ağ (2016) IMDb: 7.3

5. Pieta (2012) – IMDb: 7.2

Kim ki Duk

2012 yılında Güney Kore sinemasının altını üstüne getiren Pieta (Acı) filmi ünlü yönetmen Kim Ki Duk’un mutlaka izlenmesi gereken filmlerinin başında geliyor. Filmin konusu ise kimsesiz büyüyen ve hayata karşı acıması olmayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Tefeciler için çalışan ve tahsilata giden her yol mubahtır düşüncesiyle zalimlik eden Gang Do’nun hayatı bir gün çıkıp gelen ve annesi olduğunu söyleyen bir kadınla karşılaşır. Gang Do kadına ilk başta inanmasa da duyduğu bazı sırlar işi değiştirecektir. Acı dolu sahnelerle dikkat çeken filmin başrollerini Min Soo Jo ve Jung-Jin Lee paylaşıyor.

Tür: Dram

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Min-soo Jo, Lee Jung-Jin, Ki-Hong Woo

Fragman

Pieta Benzeri Filmler;

  • Moebius (2013) IMDb: 6.4
  • Arirang (2011) IMDb: 6.9
  • Seom (2000) IMDb: 7.0

4. Tıme (2006) – IMDb: 7.2

Kim ki Duk

Kim Ki Duk’un eşi benzeri olmayan başarılı filmlerinden biri olan Time filminde erkek arkadaşının görüntüsünü beğenmediğini düşünen bir genç kızın estetik ameliyatı olmasını konu ediniyor. Baştan aşağıya tüm görünümünü değiştiren kızın hikayesinin yanı sıra filmde estetik teknolojisinin ve bu çarpık meselenin zaman kavramıyla olan ilişkisini de anlatıyor.

Tür: Dram

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Jung-woo Ha, Ji-Yeon Park, Jun-yeong Jang

Fragman

Tıme Benzeri Filmler;

  • Suchwiin bulmyeong (2001) IMDb: 7.2
  • Nabbeun namja (2001) IMDb: 6.7
  • Paran daemun (1998) IMDb: 7.0

3. Geumul (2016) – IMDb: 7.3

Kim Ki Dug

Kuzey Koreli bir balıkçının içine düştüğü siyasi ve insani zorlukları ana merkezine alan filmde balıkçı teknesinin motoru bozulunca kendisini Güney Kore sınırları içerisinde bulur. Casus sanılarak tutuklanan adam uzun süren sorgular sonucu Kuzey Kore’ye teslim edilir. Burada da hoş bir karşılama görmeyen genç adam bu ideolojik düşünceler arasında iyice yıpranır. Kim Ki Duk yapımı bu eleştirel filmin IMDb Puanı ise 7.3’tür.

Tür: Dram, Politik

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Seung-bum Ryoo, Won-geun Lee, Kim Young-Min

Fragman

Geumul Benzeri Filmler;

  • Inkan, gongkan, sikan grigo inkan (2018) IMDb: 5.7
  • Seu-top (2015) IMDb: 5.5
  • Din (2019) IMDb: 5.0

2. Spring, Summer, Autumn, Winter and Spiring (2003) – IMDb: 8.0

Kin ki Dug

Ustasıyla birlikte bir Budist tapınağında yaşayan küçük rahibin hayatından hikayelerin anlatıldığı filmde 5 bölüm ve her bölüm de olaylar bir mevsimle bağlantılı olarak sunulmuştur. Hayatta yaşanabilecek; aşk, acı, korku, yanlış, doğru gibi önermeler her biri farklı bir mevsimle filmde bağdaştırılmıştır. Muhteşem senaryosuyla fark yaratan ve oldukça keyifli bir film olan Spring, Summer, Autumn, Winter and Spiring’i mutlaka izlemelisiniz.

Tür: Dram

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Ki-duk Kim, Yeong-su Oh, Jong-ho Kim

Fragman

Spring, Summer, Autumn, Winter and Spiring Benzeri Filmler;

  • Boş ev (2004) IMDb: 8.0
  • Nefes (2007) IMDb: 6.9
  • Suchwiin bulmyeong (2001) IMDb: 7.2

1. Bin-Jip (Boş Ev) (2004) – IMDb: 8.0    

Kim Ki Duk

Ünlü yönetmen Kim Ki Duk’un gelmiş geçmiş en iyi filmi olarak kabul gören Boş Ev hem muhteşem senaryosu hem de verdiği mesajlarla bu değeri hakkediyor. Filmde motosikletine atlayıp giden ve bulduğu boş evlerde kendisine yeni bir hayat yaratmaya çalışan Tae-Suk’un hikayesi anlatılıyor. Tatile giden aileleri takip edip onlar yerine evde kalan Tae-Suk borcunu evde çalışmayan eşyaları tamir ederek öder en azından öyle düşünür. Bu ziyaretlerinin birinde ise evde yalnız olmadığını fark edecektir.

Tür: Romantik, Dram

Yönetmen: Ki-duk Kim

Oyuncular: Seung-Yun Lee, Hee Jae, Hyuk-ho Kwon

Fragman

Bin-Jip Benzeri Filmler;

  • Nabbeun namja (2001) IMDb: 6.7
  • Nefes (2007) IMDb: 6.9
  • Moebius (2013) IMDb: 6.4

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.