En İyi Kanarya Kuşu Yemleri

Kanarya kuşlarının beslenmesi ve piyasada bulabileceğiniz en iyi yemleri sizler için derledik.
En İyi Kanarya Kuşu Yemleri

Kanaryaların Beslenmesi

Kanaryaların beslenmesi dikkat ve özen gerektirmektedir. Yaklaşık 24 saat bir şey yemedikleri takdirde de hayatlarını kaybedebilirler.

Kanaryaların beslenmesinde kullanacağınız besin maddeleri yemler, sebzeler, meyveler, mamalar, kum ve vitaminler ile minareller bulunmaktadır. Bu besin maddelerin kullanımı, mevsime, üreme dönemlerine, hastalıklara, yetiştirme tipine ve kanaryaların renklerine göre değişiklik gösterir.

Kanaryalara en çok verilen yemler kenevir, yulaf, şalgam, keten, turp, darı haşhaş vb gibi besinlerdir. Bunlar hem ayrı ayrı kullanılabilir hem de özel bir karışım haline getirilerek de kanaryaların beslenmesinde kullanılabilmektedir. Aynı zamanda bu karışımlar piyasada da özel olarak satılabilmektedir.

Kanarya Kuşu Beslenmesi

Yemlerin kullanılmasında dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlar;

  • Aldığınız açık yemlerin çoğu tozludur. Bu tozlu yemler kanaryaların bağırsaklarını bozabilmektedir. Bu nedenle kanaryalara yemlerini vermeden önce elekten geçirmeniz önerilmektedir.
  • Mantarlar yemlerde üreyerek toksin oluştururlar, hazır yemler bu bakımdan daha güvenilirdir.
  • Yemlerde kurtlanma da kuşlarda bağırsak sorunlarına yol açar dikkat etmek gerekir.

Kanarya Kuşu Yemleri ve Faydaları

 

  • İçme ve yıkanma sularını her gün taze ve temiz olarak değiştirmelisiniz. 
  • Kanaryalara yem verirken fazla tüketmemelerine dikkat etmeniz gerekir çünkü fazlası kanaryalarınızın yağlanmasına neden olabilmektedir.

En İyi Kanarya Yemleri

  • Versele Laga Prestige

Kanarya Yemleri-Versele Laga

Tüm kanaryalar için özel olarak hazırlanmış bir içeriğe sahiptir. İçeriğinde besin maddelerinin kalitesi ile kanaryalarınızın daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarını sağlamaktadır. Kafeste bulunan her kuş için iki yemek kaşığı verilmesi tavsiye edilmektedir.

Yemin İçeriği: Kanarya tohumu, sarı darı, keten tohumu, şalgam, bal, sıvı ve katı protein, ham yağ, ham lif, lifler, balık yağı, kalsiyum ve fosfor.

  • Gold Wings Premium

Kanarya Yemleri-Gold Wings Premium

Kanarya cinsi kuşlar için özel olarak hazırlanmış bir içeriğe sahiptir. Kuşlarınızın ihtiyacı olan tüm besin ve vitaminleri içeren bir yemdir.

Yemin İçeriği: Kanarya tohumu, soyulmuş yulaf, şalgam tohumu, nijer tohumu, kenevir tohumu, keten tohumu.

  • Bonnie

Kanarya Yemi-Bonnie

Tüm kanarya türleri için özel olarak hazırlanmış hazır yemdir. İçeriğindeki vitamin, mineral, aminoasitler ve istiridye kabukları kanaryaların sağlıklı gelişimlerini desteklemeye yardımcı olmaktadır.

Yemin İçeriği: Kanarya yemi, kolza tohumu, beyaz darı, kenevir tohumu, nijer tohumu, sarı darı, keten tohumu, istiridye kabukları, amivit (vitamin karışımı).

  • Myyem

Kanarya Yemleri-Myyem

Kanaryalar için özel hazırlanmış meyveli karışık hazır yemdir. İçeriğindeki meyveler sayesinde kuşlarınızın ihtiyacı olan tüm besin maddeleri karşılanmaktadır.

Yemin İçeriği: Sade kuş yemi (aspur), kolza tohumu, keten tohumu, nijer tohumu, kenevir.renkli biskuvi, portakal aroması.

  • Jungle

Kanarya Yemleri-Jungle

Kanaryalar için, beslenme alışkanlıklarına uygun şekilde hazırlanmış hazır yemdir. Kuşlarınızın sağlıklı gelişimleri için gereken tüm besinleri içeren, vitaminli, kanarya yemidir.

Yemin İçeriği: Sade yem (aspur), rapiska, kenevir, nijer, yulaf, keten, vitaminli galeta.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.