Kamp Filmler | Macera ve Doğa Konulu 20 Film Önerisi | 2024

Bu içeriğimizde yol, orman ve doğa maceralarını konularını senaryolaştıran kamp filmleri yer alıyor. İşte izlenmesi gereken kamp filmleri listesi...
Kamp Filmler | Macera ve Doğa Konulu 20 Film Önerisi | 2024

IMDb Puanı Yüksek Sürükleyici Kamp Filmleri Listesi

Genel olarak korku filmlerine konu olsa da son yılların en çok beğenilen film türleri arasında doğa ile iç içe olan kamp temalı yapımlar yer almaktadır. Bizler de bu içerikte sizler için korku, komedi, gerilim ve aşk türlerinde en iyi kamp konulu filmleri listeledik. İşte muhteşem hikayeleri ile dikkat çeken en iyi kamp filmleri listesi...

Kamp Filmleri;

1. En Soğuk Düşman

Kamp Filmleri
1909’da Danimarka’nın Alabama Seferi, Kaptan Ejnar liderliğinde Grönland’ın iki farklı toprak parçasına bölündüğü iddiası ile çürütmeye çalışılmaktadır. Mürettebatını gemiyle birlikte geride bırakan kaptan ve yanındaki tecrübesiz Iver ile buzun üstünden kızakla geçerek ortaya çıkan iddiaları çürütürler. Lakin geri dönüş yolu düşündüklerinden daha zorlu geçerken yanlarında getirdikleri mürettebatın ölü bedenleri ve terk edilmiş kamp her şeyi daha da kötüye sürükler.

TürMaceraDramTarih
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeter
Flinth
OyuncularNikolaj
Coster-Waldau
Joe
Cole
Heida
Reed

2. Infinite Storm

Kamp Filmleri
Deneyimli dağcı Washington Dağı’na tırmanırken ortaya çıkan kar fırtınası nedeniyle zirveye ulaşmadan geri döner. Aşağı inerken yalnız ve mahsur kalmış bir adam ile karşılaşan dağcı, akşam çökmeden ve fırtına hız kesmeden önce dağdan inmeyi kendilerine görev edinirler. Filmde izleyeceğiniz her olay daha önceden yaşanmış hikayelerden alınmaktadır. 

TürDramGerilim
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMalgorzata
Szumowska
Michal
Englert
OyuncularNaomi
Watts
Billy
Howle
Denis
O’Hare

3. You Won’t Be Along

Kamp Filmleri
19’uncu yüzyıl Makedonya’sında izole edilmiş bir dağ köyünde eski bir ruh tarafından kaçırılarak cadıya dönüştürülen genç kızın hayatı sizlerle. İnsan olarak yaşamanın ne demek olduğunu merak eden genç cadı, yanlışlıkla köylülerden birini öldürerek kurbanının şekline girer. Girmiş olduğu bedenin hayatında yaşamaya başlarken insan olmanın ne demek olduğunu korkunç güçlerini kullanmaya başlayarak öğrenir.

TürDramKorku
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGoran
Stolevski
OyuncularNoomi
Rapace
Alice
Englert
Anamaria
Marinca

4. Uzaya Dönüş

Kamp Filmleri
Elon Musk’ın Amerika’nın uzay hayatını diriltmek üzere gönderdiği SpaceX’in ilham verici yükselişi ve yirmi yıllık uzun çabalar sizlerle. Tarihin en seçkin mühendislerinden astronotlara kadar her süreç tüm detaylarıyla aktarılırken, bu kişilerin ailelerinin görüşleri de tüm detayları ile sizlere sunulmaktadır.

TürBelgesel
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJimmy
Chin
Elizabeth
Chai Vasarhelyi
OyuncularBob
Behnken
Douglas
Hurley
Elon
Musk

5. Ritueel

Kamp Filmleri

Brüksel kanalında kesilmiş bir elin bulunması herkesin hayatını baştan sona değiştirmektedir. Belçikalı polis dalgıç Kiki’nin görevlendirildiği bu kesik el sonucunda Kiki geçmişiyle, kendisiyle ve ülkesine karşı duymakta olduğu suçluluk duygusuyla derinlemesine bir yüzleşme gerçekleştirmesi gerekmektedir. Lakin bilmedikleri bir şey var ki kesik elin hikayesi o kadar da küçük değildir.

TürGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHans
Herbots
OyuncularMarie
Vinck
Eriq
Ebouaney
Lukas
Bulteel

6. Family Camp

Kamp Filmleri
Birbirleri ile anlaşması asla mümkün olmayan iki aile düşünün. Ve bu iki ailenin de kamp yapmak üzere zorlandıklarını hissedin. Her şey yolunda giderken aile babaları kamp kupasını elde etmek üzere derinlemesine bir yarışa girerler. Bu yarışın sonunda ailelerini ve evliliklerini ellerinde tutmak için ise ellerinden geleni yapmaları gerekmektedir.

TürKomediAile
IMDb4,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrian
Cates
OyuncularTommy
Woodard
Eddie
James
Leigh-Allyn
Baker

7. Hayatımın Kampı

Kamp Filmleri
2021 Hıristiyan gençlik müzikalinde Will, her kötü davranışın ya da yasayı çiğnemesinden sonra koruyu aileden koruyu aileye taşınmaktadır. Sorunlu olmasının yanında karşına çıkan bir seçeneği de değerlendirmesi gerekmektedir. Bir yaz kampında bir hafta kalarak müzikallere katılabilir ve çağdaş müzikler yazarak kendi yeteneklerini ön plana çıkartabilirdi.

TürDramAileMüzikal
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRoman
White
OyuncularKevin
Quinn
Bailee
Madison
Jahbril
Cook

8. Ritüel

Kamp Filmleri

Ritüel filmi, genç kadın ve erkek arkadaşının İsveç’te yerel bir pagan kültürünün avı haline gelene kadar yaşadığı yolculukları anlatmaktadır. Christian ve Dani üniversiteden arkadaşları ile birlikte İsveç’e doğru yola koyulur. İlişkilerinde zorluk çeken çift İsveç’in köyünde gerçekleştirecekleri tatili ilişkilerini kurtarmak için son şans olarak görmektedir. İsveç’i fazlasıyla seven çift burada çok eğlenmektedir. Bir süre sonra yerel kutlamaların çokta masum olmadığını anlarlar. 90 yılda düzenlenen ayine katılan gençleri kendilerini korku dolu olayların içerisinde bulur.

TürKorku
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAri
Aster
OyuncularFlorence
Pugh
Jack
Reynor
Will
Poulter

9. Aslan Kral 

Kamp Filmleri

Yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu alan Aslan Kral filminde Simba, ormanların kralı olan babası Mufasa’ya hayrandır. Amcası Scar, babasının krallığını almaya yeminlidir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar Mufasa’yı öldürdükten sonra Simba’yı sürgüne yollar. Yavru ve küçük olan Simba zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarını ödetecektir.

TürMaceraAnimasyonAile
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJon
Favreau
OyuncularDonald
Glover
Beyoncé
Knowles-Carter
James
Earl Jones

10. Mandy

Kamp Filmleri

Birbirlerine aşık çift Red ve Mandy, ormanda küçük evlerinde sakin bir hayat sürmektedir. Hayatlarından memnun olan çiftin hayatı bir tarikat yüzünden kararır. Korkunç bir tarikatın lideri Mandy’i gözüne kestirmiş durumdadır. Liderin verdiği emirle tarikat çiftin evine baskın yapar ve Mandy’yi Red’in elinden alır. Bu süreçte Red, karısına yapılan korkunç şeyleri görür. Artık intikam yemini eden Red, karısına yapılanların öcünü almak için kararlıdır.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenPanos
Cosmatos
OyuncularNicolas
Cage
Andrea
Riseborough
Linus
Roache

11. İz Bırakma

Kamp Filmleri

Amerikan Ordusu’na bağlı olarak Irak’ta savaşıp döndükten sonra hayata uyum sağlamakta güçlük çeken Will, kızı ile birlikte bir parkta yaşamını sürdürmektedir. Doğayla iç içe yaşayan adam ve kızı ihtiyaçlarını gidermek için zaman zaman şehre inerler. Baba kız, şehir dışında tüm zamanlarını insanlardan saklanarak geçirmektedir.

TürDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDebra
Granik
OyuncularBen
Foster
Thomasin
McKenzie
Jeff
Kober

12. Ahlat Ağacı 

Kamp Filmleri

Edebiyatla ilgilenen Sinan sürekli yazar olma hayaliyle yatıp kalkan bir gençtir. Anadolu’da doğduğu köye dönen genç adam yazdığı kitabı bastıracak parayı bulmak için her şeyi yapar. Babasının geçmişte yaptığı borçları başına dert olacaktır.

TürDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenNuri
Bilge Ceylan
OyuncularDoğu
Demirkol
Murat
Cemcir
Bennu
Yıldırımlar

13. The Biggest Little Farm 

Kamp Filmleri

İki hayalperest çift, köpekleriyle birlikte mutlu mesut yaşamaktadır. Los Angeles’taki küçük apartman dairelerinin onlara yetmediğini gören çift taşınmaya karar verir. Ventura’da 200 dönümlük bir araziye çiftlik inşa ederler. Seçtikleri arazi kuraklık tehlikesi ile karşı karşıyadır. Çift, arazinin ekosistemini yeniden kurmak için elinden geleni yapmaya hazırdır.

TürBelgesel
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJohn
Chester
OyuncularJohn
Chester
Molly
Chester
Lydia
Marie Hicks

14. Mogli: Orman Çocuğu 

Kamp Filmleri

Mogli: Orman Çocuğu filmi, Hindistan’ın ormanlarındaki bir kurt sürüsü tarafından yetiştirilen insan Mowgli’nin yetişmesini konu almıştır. Mowgli büyüme sürecinde ormanın sert kurallarını öğrenmeye çalışırken, ayı Baloo ve panter Bagheera tarafından korunmaktadır. Diğer hayvanlar tarafından kendilerinden birisi olan kabul edilen Mowgli’yi kabul etmeyen tek hayvan kaplan Shere Khan’dır. Çok fazla zaman geçmeden Mowgli ve Khan yüzleşecektir.

TürMacera
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAndy
Serkis
OyuncularRohan
Chand (II)
Andy
Serkis
Benedict
Cumberbatch

15. Aquaman

Kamp Filmleri

Babasıyla birlikte yaşayan Arthur Curry okyanusların altına inşa edilmiş Atlantis krallığının gerçek varisidir. Kral olmak istemeyen Arthur, bir gün krallığı kardeşi Orm’dan almak için yola koyulur. Arthur, yani Aquaman kendisine kalan bu mirası kardeşinden almaya yemin etmiştir.

TürAksiyonFantastik
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJames
Wan
OyuncularJason
Momoa
Amber
Heard
Willem
Dafoe

16. Diriliş 

Kamp Filmleri

Destansı hayatta kalma mücadelesini sonuna kadar işleyen Diriliş filmi, 19. Yüzyıl Amerika sınırında geçmektedir. 12 dalda Oscar’a aday gösterilen filmde Leonardo DiCaprio en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır. Filmde, 1820 yıllarında kürkleri için hayvanlara tuzak kuran avcı Missouri Nehri kıyısında, kışın soğuk günlerinde, acımasızca ölüme terk edilmiştir. Avcı kendisini bırakıp giden paralı askerlerden intikam almak için yaşama tutunmaktadır.

TürAksiyonDramGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAlejandro
González Iñárritu
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Tom
Hardy
Domhnall
Gleeson

17. 13. Cuma 

Kamp Filmleri

Kamp her ne kadar inanılmaz eğlenceli ve insanı rahatlatan bir etkinlik olsa da bu tarz korku filmlerine sinemada rastlamak oldukça kolay. Bu filmde bir başyapıt olmasa belki listeye giremezdi ama gerçekten kurgusu ile oldukça ses getirmiş bir film olması sebebi ile heyecan arayanlar tarafından seçenek olarak kabuk edilebilir.

TürAksiyonMaceraKorku
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenMarcus
Nispel
OyuncularJared
Padalecki
Amanda
Righetti
Derek
Mears

18. Amerikan Pastası 2 - Band Camp 

en iyi kamp filmleri

Amerikan komedi filmlerini ana teması olan bol cinsellik, gençlerin birbirleri arasında ki maceralarını anlatan bu filmde bu sefer ekibimiz hep beraber kamp yapmaya karar veriyor. Tam olarak bizim düşündüğümüz kamp olmasa da bunu bir nevi yaz kampı olarak düşünebilirsiniz. Eğer özel bir hoşlanmama durumunuz mevcut değilse değerlendirilebilecek komedi filmlerinden birisidir.

TürKomedi
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenJames
B. Rogers
OyuncularJason
Biggs
Seann
William Scott
Chris
Klein

19. Moonrise Kingdom 

en iyi kamp filmleri

Moonrise Kingdom bütün izleyicilerine çocukluk hayalleri ve aşklarını hatırlatan oyuncuları ile insanın içini ısıtan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Eğer son zamanlarda kampa gitme şansı yakalayamadıysanız ve evinizde küçük bir macera yaşamak istiyorsanız şiddetle tavsiye edilebilecek yapımlardan birisidir.

TürMaceraKomedi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenWes
Anderson
OyuncularBruce
Willis
Edward
Norton
Bill
Murray

20. Hababam Sınıfı Tatilde

en iyi kamp filmleri

Bütün oyuncuları, konuları ve Türk sinemasında edindiği yeri ile Hababam Sınıfı her filmi ile gönüllerde yer edinmiş bir başyapıttır. Yeni nesil belki çok düşkün olmasa da Hababam Sınıfı Tatilde keyifle izlenebilecek en güzel kamp filmidir. Gülmek isteyen ve keyifli bir kaç saat geçirmek isteyenler için en doğru tercih olacaktır.

TürMaceraKomedi
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
1977
YönetmenErtem
Eğilmez
OyuncularMünir
Özkul
Şener
Şen
Adile
Naşit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.