Türkiye'nin 12 En İyi Hukuk Fakültesi

Eğitim kalitesi, akademik kadrosu ve kampüs olanaklarıyla en prestijli hukuk fakültelerini inceledik. İşte Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri.
Türkiye'nin 12 En İyi Hukuk Fakültesi

Hukuk, toplum düzeninin sağlanması, korunması ve gerçek adalet için önemli alanlardan bir tanesidir. Hukukçular bu kuralları bilen, gerçek adaleti yansıtan ve toplum düzenini sağlayan önemli kişilerdir. Dolayısıyla iyi bir eğitim ile geleceği iyileştirebilir ve toplum düzenini sağlayan en önemli parçalardan bir tanesi olabilirsiniz. Ülkemizde 2023 itibariyle 84 hukuk fakültesinin olduğunu görüyoruz. Bu sayının her geçen gün artış göstermesi de muhtemel. Ancak başarılı okullarda çağdaş ve seçkin eğitimcilerden iyi eğitim almanız önemlidir. Eğer yükseköğretim öğrencisiyseniz en iyi hukuk fakültelerini tercih etmek, hem toplum geleceği için hem de sizin geleceğiniz için oldukça önemlidir.

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri Sıralaması

Ülkemizde köklü ve başarılı hukuk fakülteleri mevcuttur. Çağdaş ve seçkin akademik kadroya sahip olan üniversiteler sayesinde donanımlı bir hukukçu olabilirsiniz. Bu sayede daha iyi eğitim almak ve temsil ettiğiniz görevi en iyi şekilde yerine getirmek mümkün. Tam da bu yüzden ülkemizde en iyi hukuk eğitimini veren ve ülkemize donanımlı hukukçuları kazandıran en iyi hukuk fakültelerini sizler için sıraladık.

1. Koç Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Koç Üniversitesi 1993 yılında kurulan Türkiye’nin en iyi vakıf üniversitelerinden bir tanesidir. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi ise ülkemizin en iyi fakülteleri arasındadır. Aynı zamanda Koç Hukuk Fakültesi tam burslu olarak en yüksek puan sıralamasında yer alıyor. Üniversitenin verdiği üstün eğitim sayesinde ilk sıraya yerleşmeyi hak eden bir fakülte olduğunu görüyoruz. Uzun yıllardır iyi eğitimciler sayesinde iyi hukukçular yetiştiren üniversitenin hukuk fakültesi, ülkemizde en iyiler arasında yer alıyor. Bu sayede Koç Hukuk Fakültesinin ülkemize donanımlı ve iyi eğitim alan hukukçular kazandırdığını görüyoruz.  

2. Galatasaray Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Galatasaray Üniversitesi ülkemizin köklü ve değerli üniversitelerinden bir tanesidir. 1994 yılından bugüne eğitimdeki başarısı sayesinde ülkemizin en iyi üniversitelerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Lisans düzeyinde eğitim veren okulun Fransızca eğitim diline sahip olduğunu görüyoruz. Hukuk Fakültesi ise en yüksek puan sıralamasında yer alan fakültelerden bir tanesi. Eğer Hukuk Fakültesinde eğitim almak istiyorsanız iyi bir eğitim için Galatasaray Üniversitesini tercih edebilirsiniz.

3. Bilkent Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Billkent Üniversitesi 1984 yılından bugüne kadar kaliteli eğitimcileri ile hizmet veren bir Vakıf üniversitesidir. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri 2021 yılında Williem C. Uluslarası Kurgusal Dava Yarışması’nda en iyi 16 takım arasına yükselen tek hukuk fakültesi ekibidir. Yarışma 382 hukuk fakültesi arasında yapılırken, 28 yıllık üniversite tarihinin en başarılı fakültelerinden bir tanesi olmuştur. Üniversitenin verdiği eğitim sayesinde ülkemize donanımlı ve prestijli hukukçular kazandırdığını söyleyebiliriz.

4. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

TOBB Üniversitesi 2004 yılında kurulan ve iyi eğitim veren üniversitelerden bir tanesidir. TOBEV tarafından TOBB desteği ile kurulan üniversitenin donanımlı eğitimciler tarafından iyi eğitim veren bir okul olduğunu görüyoruz. Hukuk Fakültesi ise puan sıralamasında üst sıralarda yer alır. Ankara’da yer alan okulun en iyi vakıf üniversitelerinden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.  

5. İstanbul Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

İstanbul Üniversitesi 1453 yılında kurulan ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir tanesidir. Hukuk Fakültesi ise ülkemizin en iyi eğitim veren hukuk fakültelerinden bir tanesidir. İyi bir üniversite olduğu için kariyer açısından geniş seçenek sunduğunu söyleyebiliriz. Öğrencilerine eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerini iyileştiren bir üniversitedir. Aynı zamanda hukuk siteminin nasıl işlediğini iyi bir şekilde öğreten ve donanımlı hukukçular yetiştiren bir üniversite olduğunu söyleyebiliriz.

6. Yeditepe Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Yeditepe Üniversitesi 1996 yılında kurulan ve kaliteli eğitim veren vakıf üniversitelerinden bir tanesidir. Seçkin akademik kadrosu ile Atatürkçü düşünce ışığında eğitim almanızı sağlayan yenilikçi bir üniversite olduğunu görüyoruz. Yeditepe Hukuk Fakültesi ise çağdaş ve seçkin eğitimciler sayesinde iyi eğitim almanızı sağlar. Puan sıralamasında yüksek derecelerde yer alan Hukuk Fakültesi, ülkemizin en iyi fakültelerinden bir tanesidir.

7. Boğaziçi Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Boğaziçi Üniversitesi, 1971 yılından bugüne ülkemizin en iyi eğitim veren okullarından bir tanesidir. İstanbul’da yer alan devlet üniversitesi, iyi eğitimcileri ile donanımlı öğrenciler yetiştiren bir üniversitedir. Hukuk fakültesi ise mesleki yetkinliğe sahip donanımlı hukukçular yetiştiren en iyi fakültelerden bir tanesidir. Hukuk fakültesi için puan sıralamasında en yüksek sıralarda yer alan Boğaziçi Üniversitesi, iyi eğitim almanızı sağlayarak kariyer açısından geniş seçenek sunan bir okuldur.

8. Bahçeşehir Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2000-2001 öğretim yılında öğrenci almaya başlayan bir fakültedir. Ancak kısa sürede Türkiye’nin iyi eğitim veren fakültelerinden bir tanesi olmayı başarır. Yüksek puanla tam burslu olarak girilen bir vakıf üniversitesi olduğunu görüyoruz. Genel olarak seçkin ve donanımlı akademik kadroya sahip olan üniversitenin hukuk fakültesi, ülkemizin iyi hukuk eğitimi veren fakültelerinden bir tanesidir.

9. Ankara Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Hukuk fakültesi dendiğinde akla ilk gelen üniversitelerden bir tanesi de Ankara Üniversitesidir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ülkemizin en iyi fakültelerinden bir tanesi. Ankara Üniversitesi 1925 yılında kurulan ve seçkin kadrosuyla iyi eğitim veren bir üniversitedir. Hukuk fakültesi ise üniversitenin en önemli fakültelerinden bir tanesidir. 1946 yılında ‘’Ankara Adliye Hukuk Mektebi’’ olarak kurulan fakülte, 1946 yılından itibaren Ankara Üniversitesine bağlı olan bir fakülte haline gelir. Eğer iyi bir hukuk eğitimi almak istiyorsanız Ankara Üniversitesi en iyi tercihlerden bir tanesidir.

10. İstanbul Bilgi Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında ‘’Okul için değil, yaşam için öğrenilmeli’’ mottosuyla kurulan yenilikçi bir üniversitedir. Vakıf üniversitesi olarak hizmet veren üniversitenin yüksek puanla tam burslu öğrencileri kazandığını görüyoruz. Bu sayede başarılı öğrencileri seçkin akademik kadroyla buluşturarak donanımlı hukukçular yetiştiren bir okul olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ülkemizin en iyi fakültelerinden bir tanesidir.

11. Hacettepe Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Hacettepe Üniversitesi Ankara’da bulunan ve 1987 yılında kurulan köklü üniversitelerimizden bir tanesidir. Üniversitenin donanımlı ve çağdaş kadrosu sayesinde iyi eğitimciler ve vasıflı bireyler yetiştirdiğini söyleyebiliriz. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ise ülkemizin en iyi fakültelerinde yer almayı başarıyor. Yüksek puan sıralamasına sahip olan fakültenin donanımlı hukukçular yetiştirdiğini söyleyebiliriz. Bu sayede ülkemizin adaletini toplum düzenini sağlayan, adaletli hukukçuları yetiştiren bir üniversitedir.

12. Marmara Üniversitesi

Türkiye’nin En İyi Hukuk Fakülteleri

Marmara Üniversitesi 1883 yılında kurulan köklü üniversitelerimizden bir tanesidir. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ise ülkemizde çağdaş ve donanımlı hukukçuların yetişmesini sağlayan bir fakültedir. Yüksek puan sıralamasında sahip olan hukuk fakültesi, seçkin eğitimciler ile eğitim sunar. Bu sayede ülkemizde iyi hukukçuların yetişmesini sağlayan seçkin üniversitelerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Barolar Birliği’nin yaptığı araştırmaya göre ülkemizin en iyi 3. en iyi hukuk fakültesine sahiptir. Aynı zamanda Hakim ve Savcılık sınavlarında en çok başarı elde eden üniversitelerinden bir tanesi olduğunu görüyoruz.

Türkiye'nin En İyi Hukuk Fakülteleri

#ÜniversiteKuruluş Yılıİlçe/İl
1Koç Üniversitesi1993Sarıyer/İstanbul
2Galatasaray Üniversitesi1994Beşiktaş/İstanbul
3Bilkent Üniversitesi2007Çankaya/Ankara
4TOBB Üniversitesi2004Çankaya/Ankara
5İstanbul Üniversitesi1874Fatih/İstanbul
6Yeditepe Üniversitesi1996Ataşehir/İstanbul
7Boğaziçi Üniversitesi2021Beşiktaş/İstanbul 
8Bahçeşehir Üniversitesi2000Beşiktaş/İstanbul
9Ankara Üniversitesi1925Çankaya/Ankara
10İstanbul Bilgi Üniversitesi1997Eyüpsultan/İstanbul
11Hacettepe Üniversitesi2007Çankaya/Ankara
12Marmara Üniversitesi1982Kadıköy/İstanbul 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.