Stilinizi Tamamlayacak En İyi Güneş Gözlüğü Markaları

Göz sağlığınızı korurken stilinizi yansıtacak, kalitesini tüm dünyaya kanıtlamış en iyi güneş gözlüğü markalarını sizlere sıraladık.
Stilinizi Tamamlayacak En İyi Güneş Gözlüğü Markaları

Güneş gözlüğü, güneşin zararlı etkilerinden korunmamızı sağlayan en önemli koruyuculardan biridir. Genelde aksesuar olarak algılanan güneş gözlüğünün son derece önemli bir koruyucu olduğunu söyleyebiliriz. Göz sağlığı için büyük öneme sahip olan güneş gözlükleri, katarakta sebep olabilecek ultraviyole ışınlardan korunmanızı sağlıyor. Genelde yaz aylarında tercih edilse de kış aylarında karın güneş ışınlarını yansıtmasından korunmak için güneş gözlüğünü kullanmanız önerilir. Bu sayede her mevsim güneşin olumsuz etkilerinden göz sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz.

Güneş gözlüğü tarihini incelediğimizde ilk renkli camlı gözlükler 1752 yılında James Ayscough tarafından oluşturuluyor. James Ayscough, mavi ve yeşil gözlükler üreterek görme bozukluklarına destek olacağını düşünüyor. Sarı ve kahverengi renkli gözlükler ise 1800’lü yıllardan itibaren ışığa duyarlı hastaların reçetesinde yazılmaya başlanıyor. Aynı zamanda bulgulara dayanarak 12. yy'da ya da daha önceki yıllarda güneş gözlüklerinin Çin’de kullanıldığı düşünülüyor. 1950’li yıllarda geliştirilerek Hollywood sinemasıyla ikon haline gelen güneş gözlükleri, günümüzde herkesin severek kullandığı ve göz sağlığını koruduğu ürünlerdir. Kaliteli ürünlerle göz sağlığınızı korumanız için günümüzde kalitesiyle kendini kanıtlamış en iyi güneş gözlüklerini listemizde bulabilirsiniz.

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları

#MarkaKuruluş Yılı
1Ray-Ban1936
2Gucci1921
3Oakley1975
4Prada1913
5Tom Ford2005
6Dior1946
7Persol1917
8Versace1978
9Chanel1919
10Giorgio Armani1975

Gözlerimizi güneşten korumamızı sağlayan değerli güneş gözlüklerinin birçok çerçeve, renk, marka ve içerikte ürünlerle sizlere sunulduğunu görebilirsiniz. Belirli dönemlerin trend gözlük modellerine, klasik modelere ve daha birçok gözlük seçeneğine ulaşmak mümkün. Elbette seçim yaparken en önemli özellikler cam kalitesi ve yüz tipinize uyumluluğudur. Yüzünüzde uyumlu duran, kaliteli bir gözlükle hem şık görünebilir hem de göz sağlığınızı en iyi şekilde koruyabilirsiniz.

Güneş gözlükleri piyasada farklı ve model seçenekleriyle sizlere sunuluyor. Ancak tercih yaparken dikkat etmeniz gereken bir takım unsurlar vardır. Güneş gözlüğünden tam verim almak ve göz sağlığınızı korumak için öncelikle UV korumalı cam olduğuna emin olmalısınız. Aynı zamanda organik gözlük camı, polikarbonat gözlük camı, film camlar, ayna kaplama ve mineral gözlük camı modelleri vardır. Seçim yaparken bu seçenekleri sunarak göz sağlığınızı koruyan, kaliteli ve güvenilir markaları tercih etmelisiniz. Ancak çok fazla marka ve model olduğu için kararsız kalmanız normaldir. Tam da bu yüzden güneş gözlüğü kategorisinde tüm dünyaya kalitesini kanıtlayan en iyi güneş gözlüğü markalarını sizler için araştırdık.

İşte en iyi güneş gözlüğü markaları;

1. Ray-Ban

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Ray-Ban

Hepinizin tahmin edeceği üzere ilk sırada kalitesini tüm dünyaya kanıtlayan Ray-Ban yer alıyor. Ray-ban, 1936 yılında Bausch & Lomb şirketi tarafından ABD’de kurulan bir gözlük markasıdır. Ray-Ban markası ilk zamanlarda askerlere ve pilotlara yönelik koruyucu aviatör gözlükleri üretir. Bu sayede tanınan ve günümüze kadar yüzlerce modelle kaliteli ürünler sunan bir markadır.

Markanın göz koruyucu nitelikte polerize lensleriyle meşhur olduğunu söyleyebiliriz. Bir ömür güneşten korunmanızı sağlayan kaliteli ürünleri sizlere sunan Ray-ban, kaliteli camlarıyla göz sağlığınızı koruyan gözlükleri sizlere sunar. Her yüz tipine uyacak modelleri sayesinde yalnızca stil sahibi olmakla kalmayıp, dayanıklı ve yüksek koruyucu gözlüklere sahip olabilirsiniz.

2. Gucci

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Gucci

Gucci, 1921 Floransa, İtalya'da kurulan bir moda markasıdır. Stilini ön plana çıkarmak isteyenler için çeşitli modelerde güneş gözlüğü sunan marka, kaliteli içerikler sayesinde göz sağlığınızı korumanızı sağlıyor. Bu sayede stilinizi yansıtırken, kaliteli ürünlerle göz sağlığınızı her an koruyabilirsiniz. Yüksek kalite malzemelerle sizlere sunulan ürünler, erkek ve kadınlar için farklı modeller halinde karşımıza çıkıyor. Gözlüklerin kalite yanı sıra büyük etkilerinden biri de tasarımlarıdır. Eşsiz Gucci tasarımları sayesinde markanın imzasını taşıyabilir ve güneş gözlüğünü stilinizin bir parçası haline getirebilirsiniz.

3. Oakley

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Oakley

Oakley, 1975 yılında Jim Jannard tarafından kurulan bir gözlük markasıdır. Markanın başlarda motosiklet parçaları satmak için oluşturulduğunu görüyoruz. Ancak zaman ilerliyor ve 2001 yılında kaliteli gözlükler üreterek pazarlamaya başlanıyor. Öncelikle markanın gözlük yanı sıra motosiklet gözlükleri ve goggleler gibi çeşitli ürünleri sizlere sunduğunu görebilirsiniz. Oakley, diğer markalardan farklı olarak XYZ optik patentini geliştiren bir markadır. Görüş netliği, dayanıklılık ve çeşitli modeller sayesinde en kaliteli güneş gözlüğü markalarından biridir. Genel olarak Oakley, tüm dünyada kendini kanıtlayan kaliteli güneş gözlük markalarından biridir.

4. Prada

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Prada

En iyi güneş gözlüğü dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri de Prada’dır. Prada, 1913 yılında Milano, İtalya’da Mario Prada tarafından kurulan bir moda markasıdır. Markaların başlangıçta lüks çanta ve ayakkabıları ürettiğini görüyoruz. İlerleyen zamanda kıyafet ve gözlük dahil giyilen diğer ürünleri pazarlamaya devam ediyor. Prada gözlükleri, markanın imzasını taşıyan farklı modellerde sizlere sunulur. Bu sayede güneş gözlükleri stilinizin en önemli parçalarından biri haline gelebilir.

Prada güneş gözlükleri, eşsiz modelleri yanı sıra dayanıkı ve kaliteli ürünlerdir. Plastik, Asetat ve metal malzemelerden yapılan çerçeveler sayesinde çerçeve kalitesini yansıtan ürünler olduğunu söyleyebiliriz. Gözlüklerin özgün tasarım içerikleri olan kristal ayrıntılar ve deri detaylar gibi birçok çeşit aralığına sahip olduğunu görüyoruz. Stilini Prada imzasıyla yansıtmak isteyenler için ideal bir güneş gözlüğü markasıdır.

5. Tom Ford

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Tom Ford

Tom Ford, 1990’ı yıllarda Gucci Groupta üst düzey yönetici olarak çalışan ve 2005 yılında kendi moda markasını kuran bir moda tasarımcısıdır. Tom Ford gözlükleri ise yüksek kalite materyallerle oluşturulan, aksesurın kalbi ürünlerdir. Şık ve farklı tasarımları ile karşımıza çıkan markanın, erkek ve kadınlar için eşsiz tasarım gözlükler sunduğunu söyleyebiliriz. Genelde yüksek fiyatlı ürünler olmasına karşın dayanıklı yapıya sahip olduğu için uzun yıllar kullanabileceğiniz gözlüklerdir. UV korumalı polarize gözlükler sayesinde hem kaliteli hem de stilinizi yansıtan gözlüklere sahip olabilirsiniz.

6. Dior

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Dior

Dior 1946 yılında Christian Dior tarafından kurulan bir moda markasıdır. II. Dünya savaşı sırasında Nazi subayların ve Fransız işbirlikçileri giydiren Dior, 1946 yyılında dönemin en büyük tüccarlarından ve sanayiciilerinden biri olan Marcel Boussac’ın maddi desteği sayesinde kendi moda evini kuruyor. İlerleyen zamanda Dior markasının dünyanın önde gelen moda markalarının biri olduğunu hepimiz biliyoruz.

Dior güneş gözlükleri şık ve modern tasarımları sayesinde göz sağlığınızı koruyarak ideal görüntüye kavuşmanızı sağlıyor. Yalnızca göz sağlığınızı korumakla kalmayıp, stilinizi Dior imzasıyla yansıtmanızı sağlar. Bu sayede birbirinden eşsiz tasarımlara ve kaliteye ulaşmanız mümkün. Dayanıklı çerçeve, kaliteli cam ve uzun ömürlü gözlükleri yanı sıra Dior gözlüklerinizi stilinizi yansıtma aracı haline getirebilirsiniz.

7. Persol

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Persol

Persol, 1917 yılında İtalyan gözlük tasarımcısı Giuseppe Ratti tarafından kurulan bir gözlük markasıdır. İtalyanca ‘’güneş’’ anlamına gelen markanın kalitesini tüm dünyaya kanıtlayarak ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Kaliteyi en üst seviyede tutan marka, klasik ve retro tarzını yansıtan gözlükleriyle ön plana çıkmayı başarır. Şık, seçkin ve klas ürünlere sahip olan markanın kaliteli materyaller sayesinde yüksek koruyuculuk sunduğunu söyleyebiliriz.

Tüm dünyada kalitesini kanıtlayarak öncü markalardan biri olan Persol, profesyonellerin ve moda uzmanlarının ilk tercihlerinden biridir. Kalitesi ve kendine özgü tarzı sayesinde göz sağlığınızı korurken stilinizin en büyük parçalarından biri haline gelir. Zamansız çizgileri ile güvenilir seçeneklerden biri olan Persolün genel olarak tüm dünyanın sevilen ve beğenilen gözlük markalarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

8. Versace

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Versace

Versace, 1978 Milano, İtalya’da Gianni Versace tarafından kurulan lüks butik mağazasıdır. İlerleyen zamanda kalitesi ve özgün tasarımlarıyla tüm dünyayı etkisi altına almayı başarır. Markanın güneş gözlükleri ise yüksek kalite malzemeden dayanıklı şekilde üretilir. Aynı zamanda gözlüklerin eşsiz tasarımlar ile stilinizi tamamlayacağınız görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Versace gözlükler UV korumalı ve gözleriniz için son kalite malzemeleri kullanan bir markadır. Özel lens kaplamaları sayesinde yüksek teknoloji kullanılarak sizlere sunulur. Yansımayı azaltma, parlamayı kontrol altına alma ve renk kontrastını artırma konusunda etkin ve kaliteli güneş gözlüklerine sahiptir. Versace güneş gözlükleriyle yüz tipinize ve tarzınıza en uygun modelleri tercih edebilir, göz sağlığınızı korurken ideal görünüme sahip olabilirsiniz.

9. Chanel

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Chanel

Chanel 1919 yılında Paris, Fransa’da kurulan bir moda markasıdır. Gabrielle Bonheur ‘’Coco’’ Chanel tarafından kurulan marka, kurulduğu günden bugüne dünyanın ses getiren moda markalarından biridir. Chanel güneş gözlükleri ise Chanel kalitesiyle karşımıza çıkan eşsiz tasarımlara sahip ürünlerdir. Yüksek kalite malzemelerle üretilen gözlüklerin markanın imzasıyla stilinize ışık tutacağını söyleyebiliriz.

Chanel güneş gözlükleri, UV korumalı cam kalitesiyle güneşin zararlı ışınlarından korunmanız için üretiliyor. Uzun ömürlü ve dayanıklı çerçeveler sayesinde uzun yıllar kullanabilirsiniz. Tasarımı, kalitesi ve farklı stilleriyle ön plana çıkan gözlükler, yansıma kontrolü yaparak kaliteli görüş açısı sunuyor. Yansıma kontrolü yanı sıra parlama etkilerini azaltma ve renk kontrastını artırma gibi özellikler sayesinde yüksek kalite görüş kalitesi oluşturur.

10. Giorgio Armani

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Giorgio Armani

Giorgio Armani, 1975 yılında Milano, İtalya’da kurulur. Markanın tüm dünyada ses getiren koleksiyonları olduğunu söyleyebiliriz. Giyim, kozmetik, kol saatleri ve aksesuar konusunda kaliteyi yansıtan ürünlerle karşımıza çıkar. Giorgio Armani gözlükler ise yüksek teknoloji cam kalitesiyle sizlere sunuluyor. Birbirinden farklı model ve stilde gözlükler sayesinde kendinize en uygun ürünü bulmanız mümkün.

Giorgio Armani, tüm dünyada ses getiren kaliteli bir markadır. Güneş gözlüklerinde de aynı kaliteyi değerli müşterilerine sunar. Her bölgede kaliteli malzemelerle donatılan güneş gözlükleri, göz sağlığınız için koruyucu niteliktedir. Tarzı, materyalleri ve görünümüyle tam bütünlük sağlayan güneş gözlüklerinin gözleriniz için ideal kalitede olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede Giorgio Armani, tüm dünyada tercih edilen, değerli güneş gözlüğü markalarından biridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.