Aklınızı Durduracak En İyi 15 Gizem Dizisi | 2024

Aklınızı durduracak ve her sahnesinde şüphe ile yaklaşmanızı sağlayacak gizem dizilerini sizler için derledik. İşte en iyi 15 gizem dizisi...
Aklınızı Durduracak En İyi 15 Gizem Dizisi | 2024

Tüylerinizi diken diken etmeye hazır mısınız? İzlediğiniz andan itibaren derin düşünlere dalacağınız gizem dizilerini sizler için derledik. İzlerken not almaya bile ihtiyaç duyacağınız 15 gizem dizisi sizlerle…

1. Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

Gizem Dizileri
Oyuncu kadrosu ile insanları kendisine çeken bu yapımda, ‘Pan’s Labyrinth’, ‘Hellboy’, ‘The Shape of Water’ ve ‘Pacific Rim’in arkasındaki kusursuz yönetmen ile eşi benzeri olmayan bir dizi sizlerle. Görselliği ile büyüleyici olan, tüyler ürpertici bir korku koleksiyonu ile sizlerleyiz.

TürDramKorkuGizem
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGuillermo
del Toro
OyuncularLize
Johnston
Kevin
Keppy
Kate
Micucci

2. Mystery Incorporated

Gizem Dizileri
Küçük Coolsville kasabasında insanların açıklayamadığı doğaüstü faaliyetler kol gezdirirken; kederden aklını kaybetmiş bir yıldız atlet, aralarındaki en zeki olan bir kişi, sosyetik, asi bir yalnız ve Great Dane bu sırları çözmek için harekete geçerler. Kasabanın başına gelen kötülükleri yakalamak ve durdurmak için bir ekip olarak çalışmaya başladıklarında ise bilmedikleri şeyleri öğrenmeye başlarlar.

TürDramPolisiyeGizem
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularDade
Elza
Jessica
Chancellor
Dayeanne
Hutton

3. American Gigolo

Gizem Dizileri
Cinayetten kaynaklı 15 yıl boyunca hapis yatan Julian, cezası bitip Los Angeles sokaklarına yeniden adım attığında seks endüstrisinde kendisine ait bir yer bulmaya hazırdır. Tek gerçek aşkı olan Michelle ile birlikte kendisini hapse attıranlarının amacının ne olduğunu öğrenebilmek için harekete geçtiklerinde ise kendileri için de daha önce bilinmeyen gerçeklikler ortaya çıkmaya başlar.

TürPolisiyeDramGizem
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Hollander
OyuncularJon
Bernthal
Gretchen
Mol
Lizzie
Brochere

4. Murderville

Gizem Dizileri
Will Arnett’in her bölümde ortağı ve konuk oyuncularla birlikte birbirinden ilginç cinayetleri çözmesi gereken dizimize hoş geldiniz. İşin püf noktasında konuk oyunculara senaryoları vermezler ve her şeyi doğaçlama olarak yaparlarken birkaç dakikada çözülmesi mümkün olay olaylar koca bir bölüm boyunca çözülmeye çalışılmaktadır.

TürKomediGizemSuç
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKristen
Johnson
Marina
Crockenberg
OyuncularWill
Arnett
Lilan
Bowden
Haneefah
Wood

5. Parallels

Gizem Dizileri
Dört yakın arkadaş olan Bilal, Romane, Samuel ve Victor’un hayatları Fransa-İsviçre sınırlarındaki LHC’de yapılmış olan gizemli deneyler sonucunda kendilerini farklı bir evrende bulduğunda komple değişmeye başlar. Dört genç kendilerinin başına neler geldiğini anlamaya çalışırlarken bir yandan da kendi zaman çizgilerine dönmek üzere büyük bir gizemi çözmeleri gerekmektedir.

TürMaceraGizemFantastik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenQuoc
Dang Tran
OyuncularThomas
Chomel
Omar
Mebrouk
Jules
Houplain

6. Behind Her Eyes

Gizem Dizileri
Oğlunu büyütmek için büyük mücadele veren Louise bekar bir annedir. Genç kadın, geçimini sağlayabilmek için psikiyatristin ofisinde çalışmaktadır ve kendisine vakit ayırmamaktadır. Çok geçmeden Louise kendisini patronuyla bir ilişki içerisinde bulduğunda ise işler değişmeye başlar. Patronu evlidir ve Louise sevgilisinin karısıyla beklemediği bir arkadaşlık kurmaya başlar.

TürDramGizemGerilim
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenStece
Lightfoot
OyuncularSimona
Brown
Tom
Bateman
Eve
Hewson

7. Mouse

Gizem Dizileri
Jung dik başlı olduğu kadar çaylak bir polis memurudur. Adaleti sağlamak için elinden geleni yapmaya hazırdır. Koo ise anne ve babasını genç bir çocukken cinayete kurban gittiği için ebeveynlerinin intikamını almak üzere çalışan bir dedektiftir. ‘Karnındaki çocuğun bir psikopat olacağını bilsen, onu doğurmak ister misin?’ sorusu altında olaylar ise her geçen an büyümektedir.

TürAksiyonPolisiyeGizem
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChoi
Joon-Bae
Kang
Cheol-Woo
OyuncularLee
Seo-Jun
Woo
Ji-Hyun
Kim
Young-Jae

8. Brand New Cherry Flavor

Gizem Dizileri
Genç bir kadın, etrafında kedilerle dolanmakta olan bir yabancının teklifini kabul ettiği anda hayatı ve işleri rayından çıkmaya başlar. Yabancıdan gelmiş olan teklif, genç kadının kimden isterse intikam almasını sağlıyor olsa da onu birbirinden farklı ve karanlık bir yola sürüklenmesine de neden olmaktadır.

TürDramKorkuGizem
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenNick
Antosca
OyuncularRosa
Salazar
Catherine
Keener
Manny
Jacinto

9. Alice in Borderland

Gizem Dizileri
Arisu fazla parası ve şansı olmayan bir adamdır. İşsiz olmasının yanında arkadaşları dışında hayatında kimse de bulunmaz. Günün birinde arkadaşları ile birlikte kör edici bir ışık onu yutarak Tokyo şehrinde var olan tüm sakinlerin yok olduğu bir dünyada kendilerini bulurlar. Katılmaya zorlandıkları yarışmalar ile ölümcül hayatta kalma süreçlerinden geçerken oyunları kazanmak ve bu durumu onlara kimin yaşattığını bulmak için bir mücadele kalkışmaları gerekmektedir.

TürAksiyonDramGizem
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2020
OyuncularKento
Yamazaki
Tao
Tsuchiya
Nijiro
Murakami

10. Dark Desire

Gizem Dizileri
Prestij sahibi bir avukat ve üniversitede profesör olan Alma, yargıç Leonardo ile evlidir. Arkadaşının boşanmasını atlatabilmek için bir hafta sonu tatil gezisine çıkarlar. Genç kadının hayatı, gezi sırasında tanıştığı 23 yaşındaki Dario ile tamamen değişmeye başlar. Uzun süredir yaşamamış olduğu tutkuyu Dario’dan bulan genç kadın; kocasının ve kızının yanına döndüğünde yaşadıklarını geride bırakmaya kararlıdır. Lakin işler onun istediği gibi ilerlemez.

TürDramGizemGerilim
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLeticia
Lopez-Margalli
OyuncularMaite
Perroni
Erik
Hayser
Alejandro
Speitzer

11. Marianne

Gizem Dizileri
Emma, Fransa’nın son zamanlarında yaşamakta olan en iyi korku yazarlarından birisidir. Lakin özel yaşamında pek başarılı olamayan Emma sevgilisi tarafından bir kağıt parçasıyla ter edilir. Bu terk edilişin ardından Emma’nın çocukluk arkadaşı ortaya çıkan ve genç kadının hayatı tamamen değişmeye başlar. Gözlerinin önünde intihar eden arkadaşı Emma’nın geçmişinde yer alan travmaları tekrar gün yüzüne çıkartırken yazmış olduğu kitabındaki karakterler de gerçeğe dökülmeye başlar.

TürDramKorkuGizem
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSamuel
Bodin
OyuncularVictoire
De Bois
Lucie
Boujenah
Tiphaine
Daviot

12. Tepedeki Ev

Gizem Dizileri
Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanılmış olan bir trajedi üzerine yeniden bir araya gelirler. Yıllar öncesinde kaldıkları Tepedeki Ev’de buluşan kardeşler, geçmişten gelmiş olan hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalırlar. Artık yetişkin olan 5 kardeş için hayat beklenmedik kabusları doğururken bunlarla mücadele etmeleri gerekmektedir.

TürGizemDramKorku
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularMichiel
Huisman
Carla
Gugino
Henry
Thomas

13. The A List

Gizem Dizileri
Kampa katılmış olan Mia, eğlenceyle dolu bir yaz tatile geçireceğini hayal etmektedir. Lakin, kendisinden emin bir genç kız olan Amber’ın kampa katılması ile bu hayalleri suya düşmeye başlar. Amber’ın kampa gelişi Mia’nın kamp alanında popülerliğini sarsarken ortaya bir ego savaşı çıkmaya başlar. Bu ego savaşı ise ikiliyi daha da kötü bir hale sokmaya başlar.

TürSuçDramGizem
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDan
Berlinka
Nina
Metivier
OyuncularLisa
Ambalavanar
Ellie
Duckles
Savannah
Baker

14. The Night Of

Gizem Dizileri
Pakistan-Amerikalı olan öğrenci Naz, bir Cuma gecesi Manhattan’da mutlaka katılması gereken bir partiye babasının taksisi ile yola çıkar. Lakin gizemli bir genç kadın gezintiye ihtiyaç duyduğu için gemiye atladığında, partiye gitme planı tamamen ortadan kalkar. Yoğun entrikanın ve yakışıklılığın büyüsüne kapılmış olan Naz, gizemli kadının baskılarına kapılmaya başlar ve uyuşturucu ile tutku içinde geçen gecenin ardından kadın ölür. Kadının ölümü ile Naz kendisini beklenmedik bir cinayet soruşturmasının içerisinde bulmaya başlar.

TürSuçDramGizem
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenRichard
Price
Steven
Zaillian
OyuncularRiz
Ahmed
John
Turturro
Bill
Camp

15. The Exorcist

Gizem Dizileri
Angela kabuslar görerek uykusundan uyanan bir genç kadındır. Her geçen gün kabusları giderek kötüleşirken, kocası da yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar. Büyü kızı kendisini odasına kilitleyerek kalırken küçük kızı duvarların içinden garip sesler geldiğini duymaya başlar. Ailenin kaderi eski bir kötülük tohumu ile birleşirken iki rahibin yardımı ile büyük bir savaş başlar.

TürDramKorkuGizem
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJeremy
Slater
OyuncularAlfonso
Herrera
Ben
Daniels
Kurt
Egyiawan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.