Türk Asıllı İtalyan Yönetmen Ferzan Özpetek’in En İyi 13 Filmi

Türk asıllı İtalyan yönetmen ve yazar Ferzan Özpetek kariyeri boyunca birçok başarılı film ortaya koymuştur. Bu içeriğimizde sizler için Ferzan Özpetek filmlerini araştırdık. İşte IMDb puanı yüksek en iyi Ferzan Özpetek filmleri…
Türk Asıllı İtalyan Yönetmen Ferzan Özpetek’in En İyi 13 Filmi

Ferzan Özpetek Filmleri 

Ünlü yönetmen ve yazar Ferzan Özpetek kariyerini sinema sektörü üzerine kurmuş ve birçok başarılı filmiyle kendini ispatlamış bir isimdir. Hem İtalyan hem de Türk sinemasına eserler kazandıran Ferzan Özpetek’in en iyi filmlerini listemizde bir araya getirdik. İşte gelmiş geçmiş en iyi Ferzan Özpetek filmleri…


13. La Dea Fortuna (2019) – IMDb: 6.8

ferzan özpetek

Türk asıllı İtalyan yönetmen Ferzan Özpetek’in hem yazıp hem de yönetmenliğini yaptığı “La dea Fortuna” filmi mutlu olduğu kadar dramatik bir aile hayatını gözler önüne sermektedir.  Filmin oyuncu kadrosunda; Stefano Accorsi, Jasmine Trinca ve Edoardo Leo gibi isimler rol almıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Stefano Accorsi, Jasmine Trinca, Edoardo Leo

Fragman

La Dea Fortuna Tarzı Filmler;

  • Les Mirables (2019) – IMDb: 7.6
  • Sorry Angel (2018) – IMDb: 6.8
  • Paris, Seni Seviyorum (2006) – IMDb: 7.3

12. İstanbul Kırmızısı (2017) – IMDb: 5.5

Ferzan özpetek

Başrollerinde Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün ve Mehmet Günsur’un yer aldığı unutulmaz filmlerden biri olan “İstanbul Kırmızısı” ünlü yönetmen Ferzan Özpetek imzalı bir filmdir. Filmde anlatılan hikaye kendi halinde bir adam olan Orhan’ın Londra’da geçen yılların ardından başarılı bir yazar olan Deniz’in yazdığı kitaba son dokunuşları yapmak adına İstanbul’a gelmesini ve bu sırada Deniz’in ortadan kaybolmasını konu edinmiştir. Yaşadığı Travmalar sonucu uzun yıllar memleketten ayrı kalan Orhan Deniz’in daveti üzerine İstanbul’a gelir. Buluşacakları gün Deniz’in gizemli bir şekilde ortadan kaybolması Orhan’ın başına iş açsa da Deniz’in başına ne geldiğine dair gizemi çözecek kişide son yazdığı kitabı okuyan Orhan’dır.

Tür: Dram

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür

Fragman

İstanbul Kırmızısı Tarzı Filmler;

  • Aile Arasında (2017) – IMDb: 8.4
  • Mustang (2015) – IMDb: 7.6
  • Birleşen Gönüller (2014) – IMDb: 7.7

11. Napoli’nin Sırrı (2017) – IMDb: 5.9

ferzan Özpetek

Ferzan Özpetek Napoli’nın Sırrı adlı filminde hem yönetmen hem de senaristliğini üstlenmiştir. Film genç ve güzel bir kadın olan Adriana’nın başından geçen trajik olayı konu edinmiştir. Gittiği bir partide hoş vakit geçirdiği Andrea’ya aşık olan Adriana kısa bir süre sonra genç adamla buluşmak ister. Yer ve zaman konusunda anlaşan ikili buluşma günü iple çekmektedir. O gün geldiğinde ise Adriana buluşma yerine gelir ancak Andrea hiçbir yerde yoktur. Hayal kırıklığı içerisinde hayatına devam eden Adriana şüpheli bir cinayet üzerine otopsi yapmak üzere işe gittiğinde ise trajik bir durumla karşı karşıya kalır.

Tür: Dram, Gerilim, Romantik

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Giovanna Mezzogiorno, Alessandro Borghi, Anna Bonaiuto

Fragman

Napoli’nin Sırrı Tarzı Filmler;

  • Love Me If You Dare? (2013) – IMDb: 7.6
  • The City of Lost Children (1995) – IMDb: 7.6
  • Blue Is The Warmest Color (2013) – IMDb: 7.7

10. Harem Suare (1999) – IMDb: 6.2

ferzan özpetek

Başarılı yönetmen Ferzan Özpetek’in en iyi filmlerinden biri olan “Harem Suare” 1908 yıllarında Osmanlı İmparatorluğunda geçen bir dönem filmidir. Filmin konusu ise saray ahalisinden genç ve güzel bir cariye olan Safiye’nin padişahın gözdesi olma arzusu ve sonrasında doğacak çocuğuyla iktidara ortak olma hevesi anlatılmaktadır. Bu plan üzerine harem ağası Nadir ile anlaşan Safiye bir süre sonra amacını zora sokacak olan bir aşk hikayesi içine düşecektir. Harem ağası Nadir ile yasak aşk yaşayan Safiye ideallerinden vazgeçecek midir?

Tür: Dram

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Marie Gillain, Alex Descas, Lucia Bosè

Harem Suare Tarzı Filmler;

  • Güneşi Gördüm (2009) – IMDb: 6.5
  • Kız Kardeşler (2019) – IMDb: 7.5
  • Ahlat Ağacı (2018) – IMDb: 8.1

9. Kutsal Yürek (2005) – IMDb: 6.4

ferzan özpetek

Başrolünde İtalyan sinemasının en iyi aktörlerinden Barbora Bobulova’nın yer aldığı film genç bir kız olan Irene’ni küçük yaşlardan beri mücadele içerisinde geçen dram dolu hayat hikayesini anlatmaktadır. Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek imzalı filmde küçük yaşlarda annesini kaybeden İrene’nin teyzesinin yanında büyümesi sonrasında iyi bir iş kadını olması ve yaşadığı trajik olaylar neticesinde hayatını tamamen değiştirmeye karar vermesi anlatılmıştır.

Tür: Dram 

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Barbora Bobulova, Andrea Di Stefano, Lisa Gastoni

Kutsal Yürek tarzı Filmler;

  • Kelebeğin Rüyası (2013) – IMDb: 7.8
  • Dedemin İnsanları (2011) – IMDb: 8.0
  • Kış Uykusu (2014) – IMDb: 8.2

8. Mükemmel Bir Gün (2008) – IMDb: 6.5

ferzan özpetek

En iyi Ferzan Özpetek filmlerinden biri olan “Mükemmel Bir Gün” Melania Gaia Mazzucco’nun efsanevi romanından başarılı yönetmen Ferzan Özpetek tarafından sinemaya uyarlanmıştır. Filmin konusu ise Emma ve Antonio isimli karı-koca’nın sorunlu aşk hayatlarını etkileyen ve sonrasında yaşanan birtakım olayları anlatmaktadır.

Tür: Dram

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Isabella Ferrari, Valerio Mastandrea, Stefania Sandrelli

Fragman

Mükemmel Bir Gün Tarzı Filmler;

  • Acı Kiraz (2020) – IMDb: 5.4
  • Masumiyet (1997) – IMDb: 8.3
  • Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) – IMDb: 8.6

7. Kemerlerinizi Bağlayın (2014) – IMDb: 6.6

ferzan özpetek

İhanet ve ihtiras bataklığında yüzen bir aşk hikayesini anlatan “Kemerlerinizi Bağlayın” filmi başrollerinde Kasia Smutniak ve Francesco Arca rol alırken yönetmen koltuğunda Ferzan Özpetek oturmuştur. Filmde yasak aşk yaşayan Antonio ve Elena yakın arkadaşlarına ihanet ederek de olsa bir şekilde evlenirler. Ancak yıllar geçse de ihanet sarmalı peşlerini bırakmayacaktır. Hem senaryosu hem de mükemmel oyunculuk performanslarıyla film en iyi Ferzan özpetek filmlerinden biridir.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano

Fragman

Kemerlerinizi Bağlayın Tarzı Filmler;

  • Coco Before Channel (2009) – IMDb: 6.7
  • Irreversible (2002) – IMDb: 7.4
  • Benim İçin Üzülme (2006) – IMDb: 7.4

6. Şahane Misafir (2012) – IMDb: 6.7

ferzan özpetek

Ferzan Özpetek’in alışılmışın dışında bir tür olan fantastik türdeki bu filmin de konu ünlü olmak amacıyla yola çıkan 28 yaşındaki Pietro’nun maceraları ve Roma’da kendine tuttuğu evde yaşadığı fantastik olayları anlatmaktadır. Filmin başrolünde ünlü İtalyan aktör Elio Germano yer alırken, Cem Yılmaz’da filmin kadrosunda yer bulmuştur.

Tür: Dram, Komedi, Fantastik

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Elio Germano, Paola Minaccioni, Beppe Fiorello

Fragman

Şahane Misafir Tarzı Filmler;

  • Summer of 85 (2020) – IMDb: 6.8
  • Taxi (1998) – IMDb: 7.0
  • Banlieue 13 (2004) – IMDb: 7.2

5. Bir Ömür Yetmez (2007) – IMDb: 6.7

ferzan özpetek

Arkadaşlık ve aşk ilişkileri üzerine yazılmış muhteşem bir senaryoya sahip olan “Bir Ömür Yetmez” filmi başarılı yönetmen Ferzan Özpetek imzalı bir yapımdır. Filmde kalabalık bir arkadaş grubunun kendi iç dünyalarında yaşadıkları sorunlar ve sarsılan ilişkilerin yanı sıra ölüm ve diğer kayıplarla sarsılan arkadaşlık ilişkileri detaylıca işlenmiştir. Ferzan Özpetek filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Serra yılmaz bu filmde de rol almıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Stefano Accorsi, Margherita Buy, Pierfrancesco Favino

Fragman

Bir Ömür Yetmez Benzeri Filmler;

  • Benim Dünyam (2013) – IMDb: 7.5
  • Uzun Hikaye (2012) – IMDb: 7.6
  • Mucize (2015) – IMDb: 7.6

4. Hamam (1997) – IMDb: 6.8

ferzan özpetek

Film İtalya’dan Türkiye’ye uzanın güzel bir hikayeyi konu edinmiş olup ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in en başarılı yapımlarından biridir. İtalya’da yaşayan karı-koca Francesca ve Marta mutlu mesut günlerini geçirirken Francesco’nun teyzesi Anita vefat eder. Teyzesinden miras kalan Hamamı satmak üzere İstanbul’a gelen Francesco burada hamamı işleten aile ile tanışınca ve yaşadığı güzel anılar neticesinde Hamam’ı satmaktan vazgeçer. Ayrıca Francesco’nun hem İstanbul’u sevmesi hem de aile fertlerinden birine duyduğu yakınlık bu kararda etkili olacaktır.  

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Alessandro Gassman, Francesca d'Aloja, Halil Ergün

Fragman

Hamam Benzeri Filmler;

  • Kaybedenler Kulübü (2011) – IMDb: 7.6
  • Bir Zamanlar Anadolu’da (2011) – IMDb: 7.9
  • Babam ve Oğlum (2005) – IMDb: 8.3

3. Serseri Mayınlar (2010) – IMDb: 7.3

ferzan özpetek

Hem İtalyan sinemasına hem de Dünya sinemasına damga vuran film eşsiz senaryosu ve oyunculuk performanslarıyla en iyi Ferzan Özpetek filmlerinden biri olmuştur. Zengin bir aileye mensup olan Tommaso üniversiteyi bitirir ve evine döner. Aldığı kararlar üzerine ailesine eşcinsel olduğunu ve aile işlerinden uzaklaşarak yazarlık yapmak istediğini söyleyecek olan Tomasso bu durumu ilk önce erkek kardeşi Antonio’ya açıklar. Bir sonraki gün aile toplandığında ise Tomasso hayatının şokunu yaşar çünkü erkek kardeşi Antonio’da eşcinseldir ve bunu ailesine Tomasso’dan önce açıklar.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi

Fragman

Serseri Mayınlar Tarzı Filmler;

  • Biz Böyleyiz (2020) - IMDb: 5.6
  • Eşkıya (1996) – IMDb: 8.3
  • Uçurtmayı Vurmasınlar (1989) – IMDb: 8.4

2. Karşı Pencere (2003) – IMDb: 7.3

ferzan özpetek

Ferzan Özpetek’in 5 dalda İtalyan Oscar ödüllerine layık görülen filmi Karşı Pencere Giovanni isimli genç bir kadının karşı binada oturan esrarengiz bir adama aşık olması ve sonrasında gelişen bir takım olayları konu edinmiştir. Filmin başrollerinde Giovanni Mezzogiorno ve Raoul Bova yer almıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Giovanna Mezzogiorno, Raoul Bova, Massimo Girotti

Fragman

Karşı Pencere Benzeri Filmler;

  • Amelie (2001) – IMDb: 8.3
  • Can Dostum (2011) – IMDb: 8.5
  • 7. Koğuştaki Mucize (2019) – IMDb: 8.3

1. Cahil Periler (2001) – IMDb: 7.4

13-071.jpg

En çok izlenen Ferzan özpetek filmlerinden biri olan “Cahil Periler” genç bir kadın olan Antonia’nın ölen kocasının şüpheli hayatı üzerine yaptığı araştırmaları konu edinmiştir. Trafik kazasında yaşamını kaybeden Massimo arkasında birçok sır bırakmıştır. Kendisini aldattığı düşüncesiyle harekete geçen Antonia araştırmaları sonucu çok ilginç olaylarla karşı karşıya kalacaktır. Film Avrupa’da büyük ses getiren Ferzan Özpetek filmlerinden biri olmuştur.

Tür: Dram

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

Oyuncular: Margherita Buy, Stefano Accorsi, Serra Yılmaz

Fragman

Cahil Periler Benzeri Filmler;

  • Portrait de la Jeune Fille En Feu (2019) – IMDb: 8.1
  • Proxima (2019) – IMDb: 6.4
  • Hayatımın Şarkısı (2014) – IMDb: 7.3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.