Dünya'nın En Pahalı ve En Değerli 22 Kedi Irkı

Dünya'nın en pahalı ve en iyi cinsine sahip kedileri... Hayvan severlerin kedilere olan ilgisinin farkındayız. Bugün en değerli kedi ırklarını listeledik.
Dünya'nın En Pahalı ve En Değerli 22 Kedi Irkı

Dünya'nın En Pahalı ve En Değerli Kedileri

Dünya üzerinde binlerce kedi türünün olduğunu biliyor muydunuz? Hayvan severlerin farklı türlerde kedilere ilgisi oldukça fazla. Sizler için bu içeriğimizde dünyanın en pahalı kedi ırklarını listeledik.

kedi-002.gif


1. Norveçli Orman Kedisi

Norveç Ormanı kedisi çok soğuk bir iklime uyarlanmış doğal bir cinstir.  Bu cins, güçlü pençelere sahip olduklarından tırmanma noktasında harikadır ve isminden de anlaşılacağı gibi, Norveç'in soğuk kışıyla başa çıkabilmek için uyarlanmıştır.

norvecli-orman-kedisi.jpg


2. Mısırlı Mau

Mısırlı Mau'nun sahipleri, bu kedileri çarpıcı lekeli katlarının yanı sıra birçok yönden eşsiz bulmakta. Onlar kendi zekasını sergileyen ve aynı zamanda sahiplerine şiddetle sadık olan kedilerdir.

misirli-mau.jpg


3. Siyam Kedisi

Siyam kedileri Dünya'nın en değerli ve en pahalı kedileri arasında yer almaktadır. Oldukça uyumlu olan Siyam kedisinin sahipleri hayvanlarından oldukça memnundur.

siyam-kedisi.jpg


4. Korat Kedisi

Korat kedilerinin türü Tayland'a dayanmaktadır. Siyam kedilerine göre oldukça huysuz olan Korat kedilerini sakinleştirmek için özel mamalar kullanılmaktadır.

korat-kedisi.jpg


5. Selkirk Rex Kedisi

Selkirk Rex kedileri sahiplerini hayrete düşürmektedir. Sahiplerinin yaptıkları hareketleri taklit edip o yönde oyunlar isterler. Oldukça değerli olan bu kedi türü nadir bulunmaktadır.

selkirk-rex-kedisi.jpg


6. Sibirya Kedisi

Sibirya kedisi, Kuzey Rusya'nın soğuk kış aylarında hayatta kalmak için yaratılmıştır.

sibirya-kedisi.jpg


7. Amerikan Shorthair

Amerikan Shorthair kedisi orta boy bir kedidir. Ancak kızdığı zaman oldukça güçlü olabilir. Bu kedinin tüm bileşenleri iyi gelişmiştir. Geniş bir göğüs, kaslı boyun ve güçlü çenelere sahiptir.

amerikan-shorthair.jpg


8. Britanya Kedisi

Britanya kedisi size ısındıktan sonra oldukça uysal bir kedidir. Kalitesi ve değeri tartışılmaz olan bu kedi sahibine diğer kedilere nazaran oldukça bağlıdır.

britanya-kedisi.jpg


9. Oci Kedisi

Oci kedisi, yabani bir kediye benzeyen, ancak genlerinde vahşi bir DNA taşımayan evcil bir kedi cinsidir.

oci-kedisi.jpg


10. Amerikan Wirehair

Bu kedi türünün kalın kürkü onu daima havalı ve cool göstermektedir. Amerikan Wirehair kedisi değerini uzun yıllar geçse de kaybetmemektedir.

amerikan-wirehair.jpg

11. Bez Bebek

Bez Bebek kedileri, genellikle insanları takip etme eğilimleri ve fiziksel olarak ele alınma kolaylıklarıyla bilinir. Bu davranışlardan dolayı “köpek benzeri kediler” veya “köpek yavrusu gibi kedi” olarak bilinir.

bez-bebek.jpg


12. Amerikan Kıvırma

Amerikan Kıvrımı Kedileri, dünyanın en genç kedi ırklarından biridir ve kıvrılmış kulakları ile ayırt edilir.

amerikan-kivirma.jpg


13. Sphynx Kedisi

Sphynx, 1960'larda seçici üreme yoluyla üretilen tüysüz bir kedi türüdür. Bazı insanlar kılsız bir kedi almaya meyilli olmasa da, bazıları bu tür kedileri oldukça sevmektedir.

sphynx-kedisi.jpg


14. İskoç Fold

İskoç Fold kedileri, eşsiz görünümüyle karakterize edilmektedir. Katlanmış kulaklara sahiptirler. 

iskoc-fold.jpg


15. Kaliforniya Spangled Kedisi

California Spangled kedileri egzotik bir görünüme sahiptir. Ocelot ve leopar gibi benekleriyle vahşi kedilere benzemektedir.

kaliforniya-spangled-kedisi.jpg


16. Rusya Mavisi

Gümüş kürkü ve yeşil gözleri ile ünlü olan Russian Blue seçkin bir görünüme sahiptir.

rusya-mavisi.jpg


17. Peterbald Kedisi

Görünümü bazı insanlara göre korkutucu bazı insanlara göre oldukça cool ve sevimli sayılır. Peterblad kedileri en değerli kediler listesinde yer alır.

peterbald-kedisi.jpg


18. Fars Kedisi (İran kedisi)

En çok İran'da bulunan bu kedi tatlı ve muazzam rengi ile değerli olduğunu kanıtlamaktadır. Yüzünün yaşlı görünmesi sizi aldatmasın onların doğal yapıları böyledir.

farsca-kedisi.jpg


19. Maine Coon

100 yıldan fazla bir süredir ingiltere kedileri olarak bilinmektedir.

maine-coon.jpg


20. Bengal Kedisi

Görünüşü diğer kedi türLeri olan çita ve kaplana benzeyen bengal kedileri biraz yırtıcı özelliğe sahiptir. Sahiplerini kabullendiklerinde oldukça uysal olan Bengal kedileri oldukça değerlidir.

bengal-kedileri.jpg


21. Savannah Kedisi

Savannah kedileri evcil kediler arasında en uysallarından bir tanesi olarak gösterilir.

savannah-kedisi.jpg


22. Asera Kedisi

Asya leopar kedisi olarak da bilinen bu kedi türü, çitaya benzer yapısıyla fazlasıyla tercih edilmektedir.

asera-kedisi.jpg

Not:

Elbette biz hayvan severler için her kedi daima eşittir ve değerlidir. Fakat sizler için farklı görünüş özelliklerine sahip olan ve kendilerini diğer kedilerden ayıran davranışa sahip olanları listeledik. 


Önerilen İçerik; Kedi Kumu Çeşitleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum