IMDb Puanı Yüksek En İyi Disney Animasyon Filmleri

Walt Disney’in önderliğinde kurulan Disney Pixar imzalı en iyi filmleri listeledik. İşte izlenmesi gereken en iyi disney filmleri tavsiye listesi...
IMDb Puanı Yüksek En İyi Disney Animasyon Filmleri

Disney Pixar’ın renkli dünyasından en iyi 30 filmi sizlere sunuyoruz. En iyi animasyon filmleri arasında da yer alan ve sinema dünyasına adını duyurmayı başaran Disney filmlerini bu içeriğimizde bulabilirsiniz. Listemizde animasyon filmlerinin yanı sıra eğlenceli hikayeleri ile dikkat çeken seri filmler de yer alıyor. Hangi disney filmini izlemeliyim? diye düşünüyorsanız 7'den 70'e her yaş kitlesi için uygun olan Disney filmleri öneri listemize mutlaka göz atmalısınız.

Disney Filmleri

İşte izlenmesi gereken en iyi 10 disney animasyon filmi önerisi...

1. Alaaddin (IMDb 7,0)
2. Aslan Kral (IMDb 7,0)
3. Moana (IMDb 7,6)
4. Cars (IMDb 7,1)
5. The Jungle Book (IMDb 7,4)
6. Pirates of Caribbean (IMDb 8,0)
7. Finding Nemo (IMDb 8,1)
8. Up (IMDb 8,2)
9. Coco (IMDb 8,4)
10. Wall-E (IMDb 8,4)

Soul (2020) IMDb; 8,2

Disney Filmleri

Orta okulda müzik öğretmeni olan Joe Gardner, bir jazz grubu ile birlikte çalışan jazz piyanisti olma hayalini kurmaktadır. İlk müzisyenlik deneyimini edinen Joe, New York sokaklarında gezerken birden bire kanalizasyona düşer. Kanalizasyon aslında çok farklı bir dünyaya açılmaktadır. Son çıkan disney filmleri arasında yer alan Soul muhteşem hikayesi ile hayal dünyasının genişlemesine yardımcı oluyor.

Tür; Animasyon, Macera, Aile
Oyuncular; Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton
Yönetmen Pete Docter, Kemp Powers
Fragman

Onward (2020) IMDb; 7,4

Disney Filmleri

Babalarını çok küçük yaşta kaybeden iki genç kardeşin hikayesini konu etmektedir. Kardeşler çok hatırlamakta zorlandıkları ve özledikleri babaları ile son bir gün geçirme fırsatı olduğunu öğrenirler. Dünyada olan bir büyü babalarıyla son kez kavuşmalarını sağlayacaktır.

Tür; Animasyon, Fantastik
Oyuncular; Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus
Yönetmen Dan Scanlon
Fragman

Maleficent Mistress of Evil (2019) – IMDb; 6,8

Disney Filmleri

Ünlü yönetmen Joachim Ronning eseri olan disney filmi Malefiz ; Kötülüğün Gücü'nün başrollerinde Angelina Jolie ve Elle Fanning rol almıştır. Film Malefiz ve Aurora arasında geçen olayları konu edinmiştir. Bir bakıma iyilik ve kötülüğün savaşı olan bu film Malefiz adlı filmin devamı niteliğindedir. İnsanlar ve Periler arasındaki sorunları çözmeye çalışan Aurora karşısında Malefiz’i bulacaktır.

Tür; Fantastik, Macera
Yönetmen; Joachim Rønning
Oyuncular; Angelina Jolie, Elle Fanning, Harris Dickinson
Fragman

Alaaddin (2019) – IMDb; 7,0

Disney Filmleri

Ünlü yönetmen Guy Ritchie’in eseri olan Aladdin filminin başrollerinde Will Smith, Mena Massoud ve Naomi Scott rol almıştır. Film lamba cini ve Alaaddin’in maceralarını konu edinmiştir. Şans eseri eline geçen sihirli lamba sayesinde sevdiği kızı elde etmeye çalışan Alaadin kendinisininde tehlikeli bir maceranın içine atacaktır. Sihirli Lamba’nın gücüne sahip olmak isteyen Sultan’ın danışmanı Jafar hem insanlara hem de Alaaddin’e bela olacaktır. En iyi disney film önerileri listesinde yer verdiğimiz bu filmi yetişkinlere de öneriyoruz.

Tür; Fantastik, Macera
Yönetmen; Guy Ritchie
Oyuncular; Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott
Fragman

Aslan Kral (2019) – IMDb; 7,0

Disney Filmleri

Yavru bir aslan olan Simba, babasının Kral olduğu topraklarda özgürce gezip dolaşmaktadır. Bir gün kötü niyetli amcasının oynadığı oyuna yenik düşen Kral Mufasa ölür ve yerine iktidarını korumak için sırtlanlarla anlaşan Scar gelir. Kral’ın ölümünü Simba’nın üzerine yıkan Scar, Simbayı da öldürmek ister ancak uzak diyarlara doğru giden Simba hayatını yeni bir dünyada yaşamaya başlar. Ancak zamanı geldiğinde geri dönecek ve krallığını kurtarmak isteyecektir. Filmin yönetmen koltuğunda Orman Çocuğunun yönetmeni olan Jon Favreau oturmaktadır. En güzel disney filmleri arasında yer alan Aslan Kral'ı mutlaka izlemelisiniz.

Tür; Animasyon, Dram, Macera
Yönetmen; Jon Favreau
Oyuncular; Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones
Fragman

Güzel ve Çirkin (2017) – IMDb; 7,1

Disney Filmleri

Başrollerinde Emma Watson ve Dan Stevens’in rol aldığı Güzel ve Çirkin filminin yönetmenliğini Bill Condon yapmıştır. Film babasının hayatını kurtarmak amacıyla bir canavarla yaşamayı kabul eden Belle’nin hikayesini anlatmaktadır. İlk başlarda bu sorunlara nasıl katlanacağını düşünen Belle bir süre sonra çirkin canavara aşık olacaktır. Disney masalından beyaz perdeye uyarlanan bu disney animasyon filmi 2017 yılında izlenme rekorları kırmıştır.

Tür; Fantastik, Müzikal
Yönetmen; Bill Condon
Oyuncular; Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans
Fragman

Prenses ve Kurbağa (2009) – IMDb; 7,1

Disney Filmleri

Yakışıklı prens Naveen kötü niyetli büyücü Dr. Facilier’in karabüyüsü ile kurbağaya dönüşür. Hikayedeki gibi prensesin öpücüğüyle düzeleceğini düşünen kurbağa prens güzeller güzeli prenses Tiana’yı bulur. Ancak işler yolunda gitmez çünkü kurbağayı öpen prenses Tiana’da kurbağaya dönüşür. Artık tek çare bataklıklar içinde yaşayan iyi büyücü Mama Odie’yi bulmaktır. Bu heyecan dolu renkli maceranın anlatıldığı filmin yönetmenliğini Ron Clements yapmıştır.

Tür; Animasyon
Yönetmen; Ron Clements, John Musker
Oyuncular; Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David
Fragman

Ralp Breaks the Internet (2018) – IMDb; 7,1

Disney Filmleri

Disney’in yarattığı animasyon kahramanlardan Ralph çocuklar için eğlenceli olan serinin 2. filmi Ralph ve İnternet ile karşımıza çıkıyor. Sugar Rush oyununda oluşan bir problemi çözmek için uğraşan Ralph internet üzerinde sörf yaparak sorunları çözmeye çalışacaktır. İnternetin eğlenceli yüzünü göstermeye çalışan bu disney filminin yönetmenliğini Zootropolis’in de yönetmenliğini yapan Rich Moore yapmaktadır.

Tür; Animasyon, Macera
Yönetmen; Rich Moore, Phil Johnston
Oyuncular; John C. Reilly, Sarah Silverman, Bill Hader
Fragman

Cars (2006) – IMDb; 7,1

Disney Filmleri

John Lasseter’in yazıp yönettiği animasyon filmleri listesinde yer alan Arabalar, her yaş grubundan izleyicilere ulaşmış ve devamında bir seri filme dönüşmüş başarılı bir yapım... Film ünlü bir yarış arabası olan Şimşek McQueen ‘in kaybolması sonucu bir kasabada geçirdiği eğlenceli günleri konu edinmiştir. Disney Pixar yapımı olan bu film son yılların en çok izlenen film serilerinden biridir.

Tür; Animasyon
Yönetmen; John Lasseter
Oyuncular; Owen Wilson, Paul Newman, Bonnie Hunt
Fragman

Frozen 2 (2019) – IMDb; 7,2

Disney Filmleri

Chris Buck ve Jennifer Lee’nin yönetmenliğini yaptığı Karlar Ülkesi 2, serinin 2. filmi olup Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven’ın maceralarını konu edinmiştir. Neden büyülü güçleri olduğunu öğrenmek isteyen Elsa, Erindel dışındaki tehlikeli ormana gerçeklerle yüzleşmeye gider. Disney’in son yıllarda en çok izlenen animasyon filmi olan Karlar ülkesi filminin başrolünde Kristen Bell rol almıştır.

Tür; Animasyon
Yönetmen; Jennifer Lee, Chris Buck
Oyuncular; Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad
Fragman

Kül Kedisi Sindirella (1950) – IMDb; 7,3

Disney Filmleri

Walt Disney’in önderliğinde kurulan Disney stüdyolarının nadide eserlerinden biri olan Kül Kedisi Sindirella filmi yönetmen Wilfred Jackson imzalı şahane bir eserdir. 1950 yılında sinemaya aktarılan ünlü Kül Kedisi hikayesi yıllar boyunca birkaç kez daha sinemaya aktarılsa da Disney yapımı bu animasyon filmi kadar ses getirememiştir.

Tür; Animasyon, Dram, Fantastik
Yönetmen; Kenneth Branagh
Oyuncular; Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden
Fragman

Hercules (2014) – IMDb; 6,0

Disney Filmleri

Mitolojik bir kahraman olan Herkül’ün Disney stüdyolarında sinemaya aktarıldığı bu animasyon filminin yönetmenliğini Brett Ratner yapmıştır. Zeus ve Hera’nın oğlu olan Herkül güçlü kuvvetli yapısı ile tanınan genç bir adamdır. Zeustan kurtulmak için çare arayan Hades bir fırsatını bularak Olimposu kuşatacaktır. Ancak Herkül buna mani olmaya çalışacaktır.

Tür; Aksiyon, Fantastik, Epik
Yönetmen; Brett Ratner
Oyuncular; Dwayne Johnson, Rufus Sewell, Aksel Hennie
Fragman

Finding Dori (2016) – IMDb; 7,3

Disney Filmleri

Okyanusun derinliklerinde arkadaşları Nemo ve Marlinle eğlenceli bir hayat süren Tang balığı Dori bir anda ailesinin onu aradığını düşünür ve ailesini bulmak için uzun bir yolculuğa çıkar . bu yolculukta yanında olan arkadaşları ile birlikte maceradan maceraya atlayacaklardır. Filmin yönetmenliğini Kayıp Balık Nemo ve Woll –İ’nin de yönetmenliğini yapan Andrew Stanton yapmıştır.

Tür; Animasyon
Yönetmen; Andrew Stanton, Angus MacLane
Oyuncular; Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Idris Elba
Fragman

Pinokyo (1940) – IMDb; 7,4

Disney Filmleri

Oyuncak Tamircisi Gepetto ustanın büyük bir özenle yaptığı tahta oyuncak Pinokyo mavi peri sayesinde canlanır. Gepetto usta’nın oğlu gibi yetiştirdiği Pinokyo’nun maceraları uzun yıllar boyunca efsaneleşerek birçok film ve hikayeye de konu olmuştur. Walt Disney’in yapımcılığı yaptığı pinokyo filmi en iyi Disney çizgi filmlerinden birisidir.

Tür; Animasyon
Yönetmen; Norman Ferguson, T. Hee
Oyuncular; Dickie Jones, Christian Rub, Mel Blanc
Fragman

The Jungle Book (2016) – IMDb; 7,4

Disney Filmleri

Hayatını vahşi ormanda geçiren bir çocuk ailesini kaybetmiş ve bir ayı, bir panter, birde kurt sürüsü tarafından büyütülmüştür. Küçük bir çocuk olan Mowgli artık zamanının geldiğini düşünerek büyüdüğü ormanı terk edip dış dünyaya açılacaktır. Heyecan dolu bu fantastik dünya izleyenlerini büyülemektedir. Filmin yönetmenliğini Jon Favreau üstlenmiştir.

Tür; Animasyon, Macera
Yönetmen; Jon Favreau
Oyuncular; Neel Sethi, Ben Kingsley, Bill Murray
Fragman

Snow White and the Seven Darfs (1937) – IMDb; 7,6

Disney Filmleri

Ünlü Pamuk Prens Hikayesinin sinema perdesinde yayınlandığı bu animasyon filmi Walt Disney önderliğinde kurulan Disney stüdyolarında yazılıp çizilmiştir. Hikaye ülkenin en güzel kızı olan Pamuk Prensesin üvey annesi kötü kraliçe tarafından saraydan kovulması ve karanlık ormanda 7 tane cücenin ona sahip çıkmasını anlatmaktadır. Bu animasyon filminin yönetmeni William Cottrell’dir.

Tür; Animasyon, Aile
Yönetmen; William Cottrell, David Hand
Oyuncular; Adriana Caselotti, Harry Stockwell, Lucille La Vern
Fragman

Moana (2016) – IMDb; 7,6

Disney Filmleri

Başrollerinde Auli’i cravalho ve Dwayne Jhonson’un rol aldığı film ünlü yönetmen John Musker imzalıdır. Antik Polinezya'da yaşayan bir kabile reisinin kızı olan Moana doğayla iç içe büyümüş sevecen ve neşeli bir kızdır. Bir gün tanrı Te Whiti ve yarı tanrı Maui arasında geçen olay sonucu Tanrının laneti tüm dünyayı sefalet ve kuraklık içinde bırakır. Ancak bu kuraklığı sonlandırmanın tek yolu Maui’yi bulup tanrıdan çaldığı şeyi geri vermesini sağlamaktır. Bu amaç ile yola çıkan Moana yol boyunca birçok macera yaşayacaktır.

Tür; Animasyon, Macera
Yönetmen; John Musker, Ron Clements
Oyuncular; Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Alan Tudyk
Fragman

Robin Hood (1973) – IMDb; 7,6

Disney Filmleri

Dünyanın en yardım sever adamı olan Robin Hood haksız kazanç elde eden zenginlerden çalıp fakirlere dağıtmaktadır. Herkesçe bilinen bu hikaye Disney Stüdyolarında Hayvanlar alemine uyarlanmış ve insansı hayvanların olduğu güzel bir animasyon filmi ortaya çıkmıştır. Filmin yönetmenliğini Wolfgang Reitherman

Tür; Animasyon
Yönetmen; Wolfgang Reitherman
Oyuncular; Peter Ustinov, Phil Harris, Pat Buttram
Fragman

Tangled (2010) – IMDb; 7,7

Disney Filmleri

Ünlü Rapunzel hikayesinin değişik ve mesajlarla dolu versiyonunun sinemaya uyarlandığı bu animasyon filminde Rapunzel ve esir ettiği yakışıklı hırsız Flynn’in beraber çıktıkları yolda yaşadıkları maceralar anlatılmaktadır. Filmin yönetmenliğini Byron Howard yaparken yapımcı Disney Pixar’dır.

Tür; Animasyon
Yönetmen; Byron Howard, Nathan Greno
Oyuncular; Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy
Fragman

Toy Story 4 (2019) – IMDb; 7,9

Disney Filmleri

Disney Pixar filmlerinden biri olan Oyuncak Hikayesi serinin 4. filmiyle büyük ses getirmiştir. Son yılların en iyi animasyon filmlerinden olan Oyuncak Hikayesi 4’ün yönetmeni Josh Cooley’dir. Tom Hanks, Tim Allen ve Annie Otts’un oyuncu kadrosunda bulunduğu animasyon filmi geri dönüşüm projesi sonrasında tek kullanımlık kaşık olan Forky’nin, Bonnie’nin odasına oyuncak olarak gelmesini ve yeni hayatını oyuncak olarak geçirmek istememesini konu edinmiştir. İlk üç filmi birçok ödüle sahip olan Oyuncak Hikayesi serisi Disney Stüdyolarında yine başarılı bir animasyon filmi ortaya çıkarmıştır.

Tür; Animasyon, Aile, Macera
Yönetmen; Josh Cooley
Oyuncular; Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts
Fragman

Ratatoullie (2007) – IMDb; 8,0

Disney Filmleri

Yemek yemeyi çok seven şişman fare Remy hayali olan Aşçılığı bu macera dolu animasyon filminde yaşayacaktır. Hayali için Paris’e gelen Remy bir kaza sonucu kendisini ünlü bir restoranın kanalizasyonunda bulur. Restoranda yeni işe giren çöpçü ile anlaşma yapan Remy hayal ettiği aşçılığı kocaman mutfakta gerçekleştirecektir. Bol eğlenceli ve macera dolu bu animasyon filmi Walt Disney yapımı olup Pixar stüdyolarında ünlü yönetmen Brad Bird tarafından çekilmiştir.

Tür; Macera, Animasyon
Yönetmen; Brad Bird
Oyuncular; Patton Oswalt, Brad Garrett, Lou Romano
Fragman

Monster Inc. (2001) – IMDb; 8,0

Disney Filmleri

Animasyon filmleriyle dünya sinemasında yer edinen ünlü yönetmen Pete Docter imzalı bu animasyon filmi insanlar ve sevimli canavarlar arasında geçmektedir. Yaşayabilmek için insanlar ihtiyaç duyan canavarların dünyasına küçük bir çocuğun gelmesiyle olaylar farklı bir boyut kazanacaktır. Disney’in en iyi animasyon filmlerinden biri olan Sevimli Canavarlar 2000’li yıllara damgasını vurmayı başarmış bir animasyon filmidir.

Tür; Animasyon
Yönetmen; Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich
Oyuncular; John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi
Fragman

The Incredibles (2004) – IMDb; 8,0

Disney Filmleri

Hayatını insanların iyiliği için harcayan animasyon kahramanı Bob Parr emekli olup ailesi ile birlikte huzurlu bir hayat yaşamayı düşünür. Ancak bir süre sonra eskisi gibi aksiyon ve macera isteyen Bob yeni macerasına ailesi ile birlikte atılacaktır. Ünlü yönetmen Brad Bird’in eseri olan film Disney Pixar stüdyolarında hazırlanmış ve en iyi Disney filmlerinden biri olmayı başarmıştır.

Tür; Animasyon, Macera
Yönetmen; Brad Bird
Oyuncular; Michael Bird, Jason Lee, Brad Bird
Fragman

Zootropolis; Hayvanlar Şehri (2016) – IMDb; 8,0

Disney Filmleri

Ünlü film yönetmeni Byron Howard’ın eseri olan Zootropolis, hayvanların insanlar gibi yaşadığı bir şehirde geçmektedir. Şehirde olan bir olay sonrasında suç kurnaz tilki Nick’in üzerine atılıyor. Ancak Nick bu suçtan bir şekilde kurtulmaya çalışacaktır. Klasik bir Disney animasyonu olan film renkli bir hayvanlar aleminde izleyenlerini çok güzel maceralar yaşatıyor.

Tür; Animasyon, Macera
Yönetmen; Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
Oyuncular; Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba
Fragman

Pirates of Caribbean The Curse of the Balck Pearl (2003) – IMDb; 8,0

Disney Filmleri

2003 yılında başlayan efsane film serisi "Karayip Korsanları" Disney yapımcılığında ortaya çıkarılmış bir film serisidir. Başrollerinde Johnny Depp, Orlando Bloom ve Keira Knightley’in oynadığı filmin yönetmen koltuğunda Gore Verbinski oturmuştur. Film ünlü bir korsan olan Jack Sparrow ve demirci çırağı William Turner’ın maceralarını anlatmaktadır. En iyi film önerileri içeriğimde de üst sıralarda kendisine yer bulan bu yapımı mutlaka izlemelisiniz.

Tür; Macera, Aksiyon
Yönetmen; Gore Verbinski
Oyuncular; Johnny Depp, Geoffrey Rush, Keira Knightley
Fragman

Finding Nemo (2003) – IMDB; 8,1

Disney Filmleri

2000’li yılların en iyi ve en eğlenceli Disney filmlerinden biri olan Kayıp Balık Nemo , Nemo isimli küçük bir balığın dış dünyanın büyüsüne kapılıp kaybolmasıyla başlayan hikaye birçok maceraya konu olmuştur. Evine dönmenin yollarını arayan Nemo izleyicilerine aksiyon ve macera dolu sahneler yaşatıyor.

Tür; Animasyon
Yönetmen; Andrew Stanton, Lee Unkrich
Oyuncular; Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould
Fragman

UP (2009) – IMDb; 8,2

Disney Filmleri

Yönetmen Peter Docter’in dünya sinemasına kazandırdığı unutulmaz animasyon filmlerinden biri olan Yukarı Bak Disney Pixar yapımı bir filmdir. Filmin konusu çok sevdiği karısı ile birlikte dünyayı dolaşma hayalini gerçekleştimek isteyen yaşlı Carl’ın karısının ölümünden sonra emaneti olan eve yüzlerce balon bağlayarak dünya turu yapmasını konu ediniyor. Bu macerada Carl’ın davetsiz misafiri küçük bir çocukta yer alacaktır.

Tür; Macera, Animasyon
Yönetmen; Pete Docter, Bob Peterson
Oyuncular; Edward Asner, Jordan Nagai, Bob Peterson
Fragman

Inside Out (2015) – IMDb; 8,2

Disney Filmleri

0-6 yaş aralığı için uygun animasyon filmlerinden biri olan Ters yüz En iyi Disney filmlerinden biridir. Küçük bir çocuk olan Riley’in babasının işi dolayısıyla değişen hayatında en büyük yardımcıları olan neşe, korku, öfke, nefret ve üzüntü ona yol göstereceklerdir. Güzel bir kurguya sahip olan Ters Yüz çocukların iç dünyasına ve duygularını bir yolculuk yapmalarını sağlayacaktır.

Tür; Animasyon, Komedi
Yönetmen; Pete Docter, Ronaldo Del Carmen
Oyuncular; Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black
Fragman

Coco (2017) – IMDb; 8,4

Disney Filmleri

Disney Pixar’ın eğlenceli stüdyolarında hazırlanan Coco filmi 12 yaşında müziğe karşı büyük ilgi duyan Miguel’in ölüler diyarındaki maceralarını anlatmaktadır. En çok sevdiği müzisyen Meksikalı Ernesto de la Cruz ile tanışmak isteyen Miguel bu hayalini gerçekleştiremez çünkü Ernesto çoktan ölüler diyarına gitmiştir bile. Bir gün Ernesto’nun gitarını bulan Miguel gitarı çaldığı gibi bir anda kendini ölüler diyarında buluverir. Lee Unkrich’in yönetmenliğini yaptığı film birçok sinema ödülünün de sahibi olmuştur.

Tür; Animasyon
Yönetmen; Lee Unkrich, Adrian Molina
Oyuncular; Anthony Gonzalez, Benjamin Bratt, Gael García Bernal
Fragman

Wall-E (2008) – IMDb; 8,4

Disney Filmleri

Gelecekte zamanda geçen bir hikayenin anlatıldığı filmde Val-i isimli robot insanların çöplük içinde bıraktığı dünyayı tekrar yaşanabilir bir hale getirebilmek için uğraşmaktadır. Bu sessiz ve yalnız hayattan dolayı üzgün olan Val-i’nin hayatı ise uzun bir süre sonra dünyaya gelen Eve isimli robot ile birlikte değişecektir. Verdiği sosyal mesajlarla dikkat çeken Wall- E filmi Disney yapımı olup Oscar ödülüne layık görülmüş bir animasyon filmidir.

Tür; Macera, Animasyon
Yönetmen; Andrew Stanton
Oyuncular; Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin
Fragman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum