Gelmiş Geçmiş En İyi ve En Çok İzlenen 22 Deniz Filmi | 2024

Denizin derin sularında geçen hikayeleriyle dünya sinemasına damga vuran efsanevi filmleri bu içeriğimizde sizlere sunuyoruz.
Gelmiş Geçmiş En İyi ve En Çok İzlenen 22 Deniz Filmi | 2024

Dünya Sinemasına Damga Vuran Tüm Zamanların En İyi Deniz Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi Deniz Filmlerinin yer aldığı listemizde Titanik, Kaptan Philips ve Karayip Korsanları gibi unutulmaz filmler yer almıştır. İşte gerilim filmleri türünün de vazgeçilmezi olan mutlaka izlenmesi gereken en iyi Deniz konulu filmler...

Deniz Filmleri;  

1. Bull Shark

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri
Küçük bir Teksas topluluğunda bir köpekbalığı masum yüzücülerden beslenmeye başlar. Bu durum insanlara korku salsa da hiçbir şey değişmez. Alkolik bir oyun gardiyanı olan Spencer, bu terörü kontrol altına almak ve itibarını kurtarabilmek için sosyal medyadan çözüm bulmaya çalışır. Spencer’ın arkadaşları da bu büyük köpekbalığı ile savaşmaya başlar.

TürAksiyonDramKorku
IMDb2,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrett
Bentman
OyuncularThom
Hallum
Billy
Blair
Lindsey
Marie Wilson

2. Dipten Gelen

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri
Tropik bir fırtına villaları alıp götürdüğünde romantik bir kaçamak yapmak isteyen çift kendilerini denizin ortasında mahsur kalmış olarak bulurlar. Hayatta kalmak için çevrelerinde var olan yıkık ev parçalarını kullanmaları gerektiği gibi, köpekbalığı onların altında iştahla ölmeleri için gezinmeye başlar.

TürKorkuGerilim
IMDb2,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLe-Van
Kiet
OyuncularAlicia
Silverstone
James
Tupper
Deirdre
O’Connell

3. Blood in the Water

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri
İşlediği lakin kaçtığı bir suçtan dolayı suçluluk duygusu ile boğulan genç bir kadın, bir sadist tarafından yakalanır. Sadistin amacı kadını büyük beyaz köpekbalığına yem etmektir. Kadının çevresinde kendisine benzeyen dört fırsatçı daha bulunur. Bu sadist adam onlar üzerinde Rus ruleti oynayarak beyaz köpekbalığına kimi yem edeceğini kararlaştırır.

TürKorkuGizem
IMDb2,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDominic
Nutter
OyuncularHannah
Ponting
Brendan
Jones
Jamie
Robertson

4. Deniz Canavarı

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri
Korkunç canavarların denizlerde dolaştığı bir çağda, canavar avcıları insanlık için ünlü kahramanlardı. Hiç kimse Jacob Holland’dan daha fazla sevilmezken genç Maisie, bu adamın efsanevi gemisine sığında beklenmedik bir durum ile karşı karşıya kalır. İkili hiç bilmedikleri ve insanlık tarafından keşfedilmemiş sularda destansı bir yolculuğa çıktıklarında devasa bir tarihin başlangıcını yaparlar.

TürAnimasyonMaceraKomedi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChris
Williams
OyuncularKarl
Urban
Zaris-Angel
Hator
Jared
Harris

5. The Reef: Stalker

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri

Ablasının korkunç cinayetine tanık olduktan sonra iyileşmek için Nic, kız kadeşi annie ve iki yakın arkadaşı ile dalış macerası için uzak Pasifik adasına giderler. Keşiflerine saatler kalan kadınlar Büyük Beyaz tarafından takip edilerek saldırı altında kalırlar. Hayatta kalmak üzere bir araya gelmesi gereken bu kadın grubunda Nic’in travma sonrası stresinin üstesinden gelmesi için korkuları ile yüzleşmesi gerekecek.

TürKorkuGerilim
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndrew
Traucki
OyuncularTeressa
Liane
Ann
Truong
Kate
Lister

6. Maneater

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri
Jesse’nin arkadaşları, ön ödemeli balayının keyfini bozan bir nişanı durdurmasına izin vermemesi için ikna ederler. Özellikle de yüzeyin hemen altında insanları yemek için bekleyen bir köpekbalığı ile yolculuklarında boğulacak olan tek şey onların üzüntüleri değildir.

TürAksiyonKorkuGerilim
IMDb3,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJustin
Lee
OyuncularNicky
Whelan
Trace
Adkins
Shane
West

7. Derin Tutkular

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri
Roxana, günün birinde dünya şampiyonu serbest dalıcı Pascal ile tanıştığında hayatı tamamen değişmeye başlar. Birbirlerine sırılsıklam aşık olan ikili ölüme meydan okuyan büyüleyici ekstrem spora da başlamak için heveslenir Roxana hem Pascal’in sevgilisi hem de onun öğrencisi olduğunda sürekli Dünya’nın bir ucundan diğer ucuna doğru yolculuk ederler. Roxana’nın dalış yetenekleri bir ödülden diğerine doğru gidilirken işler değişmeye başlar.

TürDramRomantikSpor
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid M.
Rosenthal
OyuncularCamille
Rowe
Safiane
Zermani
Cesar
Domboy

8. Greyhound

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri

Greyhound filminde ikinci dünya savaşı sıralarında görev yapan bir Amerikan destroyerinin düşman safları içerisinden usulca geçme çabaları anlatılıyor. Ernest Krause isimli kaptan aldığı emir üzere acilen Kuzey Atlantik’e geçmek zorundadır. Ancak rota üzerinde birçok alman deniz altısı onları beklemektedir.

TürDramTarihSavaş
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen Aaron
Schneider
OyuncularTom
Hanks
Elisabeth
Shue
Stephen
Graham

9. Derin Sular 

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri

Suyun metrelerce altında bir laboratuvarda blimsel araştırmalar yapan bilim insanlarının hayatta kalma mücadelesi filme konu olmuştur. Okyanus tabanındaki hareketlilik sonrası oluşan deprem laboratuvarın hasar görmesine ve içeridekilerin mahsur kalmasına sebep olur.

TürAksiyonGerilimBilim Kurgu
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenWilliam
Eubank
OyuncularKristen
Stewart
T.J.
Miller
Jessica
Henwick

10. Adrift 

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri

Yaşanmış bir hikayeden sinemaya aktarılan Adrift filminde maceraperest bir çiftin açık denizde karşılaştığı felaketler konu ediniliyor. Genç ikili okyanusa açılmaya karar verirler ancak deniz konusunda oldukça tecrübeli değillerdir. Gece çıkan büyük kasırga da hem tekneleri hem de Richard ağır bir şekilde yaralanır. Tami tüm bu yaşananlardan hayli korksa da kendisini toparlayıp karaya çıkmak zorundadır.

TürDramRomantikMacera
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBaltasar
Kormákur
Oyuncular Shailene
Woodley
Sam
Claflin
Jeffrey
Thomas

11. Hunter Killer

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri

Denizin metrelerce altındaki bir Amerikan deniz altısının 3. Dünya Savaşını engellemek üzere harekete geçmesi konu edinmiştir. Yüzbaşı Joe Glass emrindeki deniz altı Rusya yakınlarında göreve çıktığında büyük bir tehlikeyi fark eder. Rusya’da devrim yapma niyetinde olan birkaç komutan Amerika’ya da savaş ilan etmek isterler.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDonovan
Marsh
OyuncularGerard
Butler
 Gary
Oldman
Common

12. Meg: Derinlerdeki Dehşet 

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri

Jason Statham’ın başrolünde yer aldığı Netflix filmleri arasında yer alan Meg: Derinlerdeki Dehşet, uzun yıllar önce nesli tükendiği bilinen bir megalodonun denizin derinliklerinden tekrar ortaya çıkmasıyla başlayan felaketler konu ediniliyor. Denizin altında derin araştırmalar yapan bir grubun keşfi ile ortaya çıkan bu yaratığı geldiği yere göndermek Jonas Taylor isimli uzman denizciye düşecektir.

TürGerilimAksiyon
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJon
Turteltaub
OyuncularJason
Statham
Bingbing
Li
Rainn
Wilson

13. Finding Dori 

deniz filmleri, en iyi deniz filmleri

Filmde Dori isimli bir tatlı su balığının okyanusun derinliklerindeyken bir anda ailesini hatırlayıp onları aramaya koyulmasıyla başlayan hikayeyi anlatıyor. Deniz Yaşam Enstitüsü’nde ki ailesini bulmak için harekete geçen Dori yanına Marlin ve Nemo’yu da alarak maceradan maceraya atılacaktır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAndrew
Stanton
 Angus
MacLane
OyuncularEllen
DeGeneres
Albert
Brooks
Idris
Elba

14. Finest Hours 

En iyi deniz filmleri

Senaryosu gerçek bir hikayeye dayanan film 1952 yılında İngiltere’nin doğu kıyılarını döven sert rüzgar sebebiyle parçalanan Pendleton T-2 gemisi mürettebatının kurtuluş mücadelesini anlatmaktadır. 30 kişilik mürettebatını güvende ve hayatta tutmaya çalışan isim ise mühendis Ray Sybert’tir. Bu sırada büyük dalgalar içerisinde kurtarma operasyonu yapmak için yola çıkan kaptan Bernie Webber hayatı pahasına olay yerine gider. Yönetmenliğini Craig Gillespie’nin yaptığı filmde Chris Pine, Casey Affleck ve Ben Foster rol almıştır.

TürTarihDramAksiyon
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenCraig
Gillespie
OyuncularChris
Pine
Casey
Affleck
Ben
Foster

15. Sona Doğru

En iyi deniz filmleri

J.C. Chandor unutulmaz filmlerinden biri olan “Sona Doğru” başarılı aktör Robert Redford’un başrolünde yer aldığı bir yapımdır. Tek başına Hint Okyanusuna açılan Robert büyük bir konteyner gemisiyle çarpışıp yatında yere yığılır. Uzunca bir süre baygın kaldıktan sonra gözlerini açan adam bilincini kaybetmiş olsa da yine de kendine gelmeyi başarır. Ancak daha kötü bir durum onu beklemektedir. Büyük bir fırtına ve dev dalgaların yaklaştığını hisseden yaşlı adam tüm hayat ve denizcilik tecrübesini kullanarak eve dönmenin yollarını aramaya koyulur.

TürMaceraDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJ.C.
Chandor
OyuncularRobert
Redford

16. Denizin Ortasında

Deniz Konulu Filmler

Balina avlamak amacıyla denize açılan ve büyük bir ispermeçet balinasının saldırısı sonucu hayatta kalma mücadelesi veren 8 kişilik bir ekibin hikayesini anlatan film Nathanial Phillbrick’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır. Zafere Hücum filmiyle gişede rekorlar kıran Ron Howard yine mükemmel bir senaryo için kamera arkasına geçmiştir. Unutulmaz deniz filmlerinden biri olan “Denizin Ortasında” filminin oyuncu kadrosunda Cillian Murphy, Chris Hemsworth ve Benjamin Walker yer almıştır.

TürMaceraDramFantastik
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRon
Howard
OyuncularChris
Hemsworth
Benjamin
Walker
Cillian
Murphy

17. Master and Commander 

Deniz Konulu Filmler

Russell Crowe’nin en iyi filmlerinden biri olan “Dünyanın Uzak Ucu” Napolyon döneminde Fransız ve İspanyol gemileriyle savaşan başarılı kaptan Jack Aubrey’in savaşmayı bırakıp gemide görev yapan doktor Maturin ile anlaşarak henüz keşfedilmemiş topraklara doğru yol almasını anlatmaktadır. Filmde Russell Crowe’ye Paul Bettany ve Billy Boyd eşlik etmiştir.

TürMaceraSavaşTarih
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenPeter
Weir
OyuncularRussell
Crowe
Paul
Bettany
Billy
Boyd

18. Captain Philips 

Deniz Konulu Filmler

Amerika bayraklı MV Maersk Alabama isimli kargo gemisi Somali açıklarında bir korsan saldırısına uğrar. Somali’li birkaç teröristin şimdiye kadar kimsenin cesaret edemediği bu kalkışma geminin kaptanı Philips ve mürettebatına korku dolu anlar yaşatır. Mürettebatını korumak amacıyla korsanlara teslim olan Kaptan Philips uzun saatler boyunca korsanların lideri Muse’ye karşı psikolojik bir savaş verir. Olaydan haberdar olan Amerikan donanması çok geçmeden olay yerine gelir. Filmin başrolünde ünlü aktör Tom Hanks rol alırken Paul Greengrass’da yönetmenlik yapmıştır.

TürDramGerilim
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenPaul
Greengrass
OyuncularTom
Hanks
Catherine
Keener
Barkhad
Abdi

19. Titanic 

Deniz Konulu Filmler

Gelmiş geçmiş en iyi filmler listelerinde her zaman en üst sıralarda yer alan “Titanik filmi” 1912 yılında batan düşler gemisinin hazin hikayesini anlatmaktadır. Döneminin en büyük yolcu gemisi olan Titanik onlarca yolcusuyla birlikte Avrupa’dan Amerika’ya doğru yola çıkar. Ancak yolculuğun 5. gününde buz dağına çarpan gemi sadece 3 saat içerisinde denizin derin sularına batmıştır. Filmde dikkat çeken asıl konu ise fakir ama gururlu genç Jack ile güzeller güzeli Rose arasında yaşanan aşk hikayesi olmuştur.

TürRomantikDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenJames
Cameron
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Billy
Zane
Kate
Winslet

20. Life of Pi 

deniz filmleri

Hindistan’dan yola çıkıp Kanada’ya doğru giden büyük bir yük gemisi anlamsızca bir şekilde batmaya başlar. Gemiden kurtulanlar ise küçük bir çocuk, bir sırtlan, bir zebra, bir orangutan ve devasa boyutlarda bir Bengal kaplanı olmuştur. Bir filika içerisinde hayat tutunan bu grup küçük Pi önderliğinde hem birbirlerine zarar vermemiş hem de ölmekten kurtulmuşlardır. Başarılı yönetmen Ang Lee’nin önderliğinde çekilen sinema filmi izlenme rekorları kırmayı başarmıştır.

TürMaceraDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAng
Lee
OyuncularSuraj
Sharma
Irrfan
Khan
Adil
Hussain

21. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl 

deniz filmleri

2003 yılında başlayan bu büyük macera uzun bir seriye dönüşmüş dünyanın en güzel yapımlarından Karayip Korsanları filmi, Karayipler'in yetiştirdiği en çılgın korsan ile cesaretiyle nam salacak olan demirci çırağı Will Turner’ın Elizabeth’i kurtarmak için her şeyi yapacaktır. Ancak hikaye yıllar önce Elizabeth’in bir gemi enkazı arasında bulduğu Will’i korumasıyla başlamıştır. Jack Sparrow’un baş düşmanı olan Kaptan Barbossa Elizabeth’i kaçırınca Jack ve Will birlik olup hem Siyah İnci için hem de Elizabeth için maceradan maceraya atılacaklardır.

TürAksiyonFantastik
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenGore
Verbinski
OyuncularJohnny
Depp
Geoffrey
Rush
Keira
Knightley

22. Finding Nemo

deniz filmleri

Animasyon filmleri türünde son yılların en iyi yapımlarından “Kayıp Balık Nemo” küçük bir balık olan Nemo’nun yaşadığı yerin uzaklarındaki yaşamı merak etmesi ve evinden uzaklaşmasıyla başlayan macerayı anlatmaktadır. Küçük Nemo ailesini geride bırakıp güzel bir maceraya atılacağını sanarken başına gelmedik kalmaz. Bu sırada Nemo’nun fedakar babası da onu aramaya başlamıştır. Filmin yönetmenliğini Andrew Stanton ve Lee Unkrich yapmış olup yapımcılığını Disney üstlenmiştir.

TürAnimasyonMacera
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenAndrew
Stanton
Lee
Unkrich
OyuncularAlbert
Brooks
Ellen
DeGeneres
Alexander
Gould

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.