En İyi Dağcılık Filmleri

Dağcılık hakkında geniş bilgilere sahip olmak isteyenler için dağcılığı riskleriyle kimi zaman eğitici bir şekilde anlatan filmler.
En İyi Dağcılık Filmleri

Dikey Limit-Vertical Limit

Arkadaşlarıyla birlikte yaptığı tırmanış sırasında dağda mahsur kalan kardeşini kurtarmak için harekete geçen Peter'ın ve kazazedelerin yaşadıklarını anlatıyor. Bol bol sarp yamaçların ve soğuk hava koşullarını gördüğümüz filmde hem kardeşlik, hem fedakarlık hem de macerayı izleyeceğiz. Yönetmenliğini Martin Cahmpbell'in yaptığı filmin başrollerinde ise Chris O'Donnell, Robin Tunney, Bill Paxton ve Scott Glen yer aldı. 

dikey-limit-001.jpg


Cliffhanger-Dağcı

Sylvestor Stallone'un başarılı performansı ile döneminin başarılı filmleri arasında yer alan Dağcı, gerilim dolu sahneleriyle dağcılık üzerine çekilmiş başarılı filmler arasında yer almaktadır. Film, yıllar önce bir kurtarma operasyonunda yakın bir arkadaşının ölümünden kendini sorumlu tutup mesleğini bırakma kararı alan Gabe'in, son kez bir operasyona çıkmasını ve sonrasında yaşanılanları anlatıyor. Yönetmenliğini Renny Harlin'in yaptığı Sylvestor Stallone, Michael Rooker ve John Lithgow yer aldı. Film Oscar'a aday olmasına rağmen ödül kazanmadı.

dagci.png


Nordwand-Kuzey Yamacı

Kuzey Yamacı, dağcılığın yanı sıra İkinci Dünya Savaşı dönemini de anlatmaktadır. Film, Nazi Dönemi İsviçresi'nde Nazilerin kendilerine ulaşması çok zor olan bir merkez olarak İsviçre'deki Eiger Dağı'nın kuzey yamacını seçmesiyle başlıyor. Dağa bir kaç grup Alman tırmanır fakat sonuç oldukça kötü olur. Ardından Naziler dağa çıkacak yeni bir grup arar. Orduda Görevli olan Toni ve Andi dağa çıkmaya karar veriler. İkili oldukça zor koşullar beklemektedir. Yönetmenliğini Philipp Stölzl'ün yaptığı filmin başrollerinde ise Benno Fürmann, Florian Lukas ve Johanna Wokalekyer aldı. 

kuzey.jpg


127 Saat

Hiçbir zaman yerinde duramayan, hayatı hızlı ve maceracı olarak yaşamaya başlayan Aron Ralston'un yine bir koşuşturma esnasında, küçük bir dehlizde kolunu sıkışması nedeniyle mahsur kalmasını anlatıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmin yönetmenliğini Danny Boyle üstlendi. Filmin başrollünde ise James Franco yer almaktadır. 

127-001.jpg


The Way Back

Film, The Long Walk isimli kitaptan uyarlanmıştır. Sibirya çalışma kampından kaçan bir grup insanın, yol boyunca yaşadıklarını ve Hindistan'a ulaşma çabalarını anlatıyor. Yönetmenliğini Peter Weir'ın yaptığı filmin başrollerinde ise Jim Sturgess,  Ed Harris, Colin Farrell, Dragos Bucur ve Mark Strong yer aldı. 

the-wayback2.jpg

 

Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmler

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Dram Filmi

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Psikolojik Film

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Aksiyon Filmi

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Polisiye Film

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Savaş Filmi

Aamir Khan Kimdir ve Filmleri Nelerdir?

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.