Çikolata Tutkunlarına Özel En İyi Çikolata Markaları

Her biri kendi benzersiz dokuları, aromaları ve kaliteleriyle öne çıkan çikolata markalarını araştırdık. İşte en lezzetli çikolata markaları;
Çikolata Tutkunlarına Özel En İyi Çikolata Markaları

Çikolata, eşsiz kakao bileşimiyle hepimizin sevdiği en güzel atıştırmalık. Aynı zamanda çikolata sevgisinin dünyanın her yerinde oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bir parça çikolata ile eşsiz bir damak tadı deneyimi yaşayabilir ve kendinize mutlu bir gün sunabilirsiniz. Çikolatanın serotonin salgılayarak mutluluk verdiğini ve triptofan sayesinde stresi azalttığını görüyoruz. Mutluluk kaynağımızın binlerce marka ile çeşitli halde bizlere sunulduğunu görmek de ayrı güzel. Bu sayede daha fazla deneyimle eşsiz lezzete şahit olabilirsiniz.

Lezzet Avcılarına Özel En İyi Çikolata Markaları

Hem leziz hem de küçük miktarda tüketildiğinde sağlıklı atıştırmalıklardan bir tanesi olan çikolata, hepimizin mutluluk kaynağı. Aynı zamanda çikolataların farklı bileşenlerle usta ellerde unutulmaz tatlar bıraktığını görüyoruz. Dünya’nın en eşsiz ve en sevilen çikolataları sayesinde hayatınıza özel bir tat bırakabilirsiniz. Bu sayede kendinize enerji dolu ve mutlu bir gün sunabilirsiniz. Çikolatanın meyvelerle, karamel ve kahveyle birleşerek ortaya çıkardığı lezzet şölenlerine tanık olmak çok daha güzel. Bu sayede bir ömür akılda kalan lezzetlere tanık olmak mümkün. Çikolatanın tadına doyamayan lezzet avcıları için en iyi çikolata markalarını sırladık.

1. Richart

En İyi Çikolata Markaları

Richard ailesi, 1925 yılında Fransa’nın Lyon kentinde gurme çikolata üretmeye başlıyor. Çikolata yanı sıra makaron üretimi yaptığını da görüyoruz. Kısa zamanda eşsiz lezzetini herkese duyuran marka, dünyanın en iyi çikolata markalarından bir tanesi diyebiliriz. Neotional Geographic’in ''Inside Travel'' dergisinde Richart, dünyanın en iyi markalarından bir tanesi olarak sunuluyor. Aynı zamanda Fransa’nın en prestijli şekerleme şirketi Ruban Blue Ödülü alarak eşsiz lezzetini taçlandırıyor. Kaliteli malzemelerle ağız sulandıran tatları bizlere sunan Richart, kahve ganajları ve karamel soslarıyla enfes tatlar ortaya çıkarıyor.

2. Jacques Genin

En İyi Çikolata Markaları

Jacques Genin, enfes karamel ve kremalı kakao bileşimlerini harmanlayarak sunan çikolata markasıdır. Çikolata fabrikasının New York Times tarafından ‘’Uzmanlar için kutsal bir yer’’ olarak tanımlandığını görüyoruz. 2008 yılında Paris’in Marais semtinde halka satış yapan mağazanın oldukça fazla seveni olduğunu söyleyebiliriz. En iyi Fransız çikolatacılardan bir tanesi olan markanın çikolatanın dip zevklerine ulaşmanızı sağlayan tatlar ile sunulduğunu görüyoruz.

Jacques Genin Fransız şef tarafından yapılan eşsiz çikolata tadına varabileceğiniz kaliteli çikolatalardan bir tanesidir. Markanın en meşhur çikolatası ise ‘’La Fougasse’’ özel tadıyla sizlere sunuluyor. Çikolatanın Fransız ekmeğinin çıtır dış yüzeyinin karamelize fındık parçacıklarıyla bütünleşerek sizlere sunulduğunu görüyoruz. Çikolatanın üreticisi Jacques Genin, “Pâtissier-Cholocatier” unvanını alan nadir ustalardan biridir. Aynı zamanda sizlere mango ve tutku meyvesi gibi egzotik meyveler ile farklı tarifleri sunar. Bu sayede Paris'in en iyi çikolata markalarından biri olmayı başaran La Fougesse, çikolatanın eşsiz tadına varmanızı sağlıyor.

3. Teuscher

En İyi Çikolata Markaları

Teucher, Dolf Teuscher tarafından kurulan ve 70 yılı aşkın süredir leziz çikolataları sizlere sunan bir markadır. Markanın Zürih merkezli olduğunu ve 20’den fazla ülkede satışa sunulduğunu görüyoruz. İsviçre’nin en sevilen ve en çok satılan çikolata markalarından bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. En kaliteli ürünlerin birleştirerek sizlere ideal lezzeti oluşturan bir çikolata markasıdır. Kendine özgü lezzete sahip olan çikolatanın şampanya bileşimi ile eşsiz bir tada sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede lezzet avcılarının mutlaka denemesi gereken, dünyanın en eşsiz ve en özel lezzetlerinden bir tanesidir.

4. Amedei

En İyi Çikolata Markaları

Amedei, her yıl sınırlı sayıda üretilen İtalyan çikolatası markalarından bir tanesidir. İtalya'da kurulan markanın kısa zamanda diğer ülkelerde de sevilerek tüketildiğini görüyoruz. Çikolatanın eşsiz tadına varmak ve farklı deneyimlere yelpaze açmak isteyenler için ideal bir marka olduğunu söyleyebiliriz. İnce işçilik ve üst malzeme kalitesiyle sizlere sunulan çikolata, eşsiz çikolata deneyimi yaşamanızı sağlıyor. İtalya’nın Toskano bölgesinde aile işletmesi olarak kurulan çikolata markası, dünyanın her bölgesine yayılarak eşsiz çikolata markalarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

5. Esthechoc

En İyi Çikolata Markaları

Esthechoc, İngiltere’nin en sevilen çikolata markalarından biridir. Çikolata yiyerek güzelleşeceğinizi söylesek inanır mıydınız? Esthechoc ‘ın en büyük özelliği 70 yaş üzerindeki yetişkinlerde iyileştirmeye yönelik katkı sağlamasıdır. Bilimsel olarak iyileştirme etkisi kanıtlanan çikolatayı ‘’güzellik çikolatası’’ olarak da anabiliriz. Cilt sağlığında olumlu etki bırakan çikolatanın hem eşsiz tat ile sunulduğunu hem de antioksidanlarla birlikte sağlıklı bir atıştırmalık olduğunu söyleyebiliriz. Esthechoc için dünyanın en lezzetli sağlıklı atıştırmalığı desek yeridir.

6. Flaying Noir

En İyi Çikolata Markaları

Flaying Noir, California’da sanatçı olarak karşımıza çıkan Karen Urbanek’in ikramlarını bizlere sunduğunu görüyoruz. ‘’The International Chocolate Salon Awards(Uluslararası Çikolata Salonu Ödülleri)’’ markanın çikolatalarına altı yıldız derecesi veriyor. Bu sayede Amerika’nın en iyi çikolata ve şekerleme markalarından bir tanesi olarak tanındığını görüyoruz. Flaying Noir, baştan çıkarıcı ambalajı ve doğal malzemelerle üretilen enfes tadı ile eşsiz bir çikolata deneyimi yaşamanıza neden olabilir. Lezzet avcılarının mutlaka deneyimlemesi gereken bir tat olduğunu söyleyebiliriz.

7. Moonstruck Chocolate Co

En İyi Çikolata Markaları

Moonstruck Chocolate Co, en ünlü çikolata markalarından bir tanesidir. Markanın çeşitli çikolataları sizlere sunduğunu görüyoruz. Çikolata seçenekleri içerisinde karamelli, portakallı ve espresso gibi farklı damak tadına hitap eden çeşitlerin olduğunu görebilirsiniz. Aynı zamanda markanın farklı şekerleme ve barları da mevcuttur. Ürünlerin tasarımı ise oldukça farklıdır. Uğur böceği, kedi ve kuzu gibi ilginç şekiller ile sizlere sunulur. Aynı zamanda markanın farklı sıcak çikolata karışımları da bulunuyor. Bu sayede kış aylarında içinizi ısıtacak sıcak çikolata seçenekleriyle çikolatanın enfes tadına varabilirsiniz.

8. Valrhona

En İyi Çikolata Markaları

Valrhona, birinci sınıf Fransız çikolata üreticilerinden biridir. Fransız pasta şefi Alberic Guironnet tarafından kurulan markanın dünya çapında 60 yerde distrübütörü mevcut. Bu sayede dünyanın önde gelen çikolata markalarından bir tanesi olduğunu görüyoruz. Şirket, çikolata yanı sıra hamur işleri ve çikolata bazlı yemekleri sevenlerine sunuyor. Lüks ve lezzetli çikolataları sizlere sunan marka, çikolata şekerlemeleri, sade ve aromalı çikolataları eşsiz lezzetiyle karşımıza çıkarıyor. 2020 yılından bu yana Corp Sertifikasına sahip olan markanın dünyanın en iyi çikolata markalarından bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.

9. Linft

En İyi Çikolata Markaları

Linft eşsiz lezzetiyle listemizde yer almayı başaran çikolatalardan bir tanesidir. İlk olarak 1955 yılında ‘’Truffle Topu ’’ olarak üretilen ve sunulan çikolata, kısa sürede lezzet avcılarının büyük beğenisini kazanıyor. Oldukça fazla çikolata seçeneğine sahip olan markanın beyaz sütlü, bitter, ahududulu, naneli, portakallı, fındıklı, yoğun biberli, naneli gibi lezzet bileşimleri ile sizlere sunduğunu görüyoruz. Bu sayede farklı deneyimler yaşayabilir ve damak tadınıza uygun olan çikolatalarla eşsiz bir bağ kurabilirsiniz.

10. Ferrero Rocher

En İyi Çikolata Markaları

Ferrero, 1946 yılında İtalya'da kurulan bir şirkettir. Markanın kurucusu ise Pietro Ferrero'dur. Şirket, Mars şirketinden sonra kısa sürede dünyanın en büyük ikinci çikolata üreticisi oluyor. Fındık üretimi, fındık üretiminin %90’ını ülkemizden karşılayan markanın ülkemizde de en sevilen çikolata markalarından bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Sizlere kavrulmuş fındıkla çevrelenen çikolata kreması ve gofret katmanı ile eşsiz bir tat sunduğunu görüyoruz. Eşsiz formül ve yüksek tat skalasını yakalayan markanın, en sevilen çikolata markalardan bir tanesi olduğunu söylemek doğru olacaktır.

En İyi Çikolata Markaları

#MarkaÜlke
1RichardFransa
2Jacques GeninParis
3Teuscherİsviçre
4Amedeiİtalya
5Esthechocİngiltere
6Flaying NoirABD
7Moonstruck Chocolate Co.ABD
8ValrhonaFransa
9Linftİsviçre
10Ferrero Rocherİtalya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.