Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları

Üstün yapay zeka desteğiyle doğru analiz yaparak dünyanın birçok dilinde çeviri almanızı sağlayan en kaliteli çeviri programlarını sizlere sıraladık.
Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları

Yeni bir dil öğrenerek kendinizi geliştirmek ve başka kültürdeki insanlarla iletişim kurmak oldukça önemlidir. Günümüzde yapay zekanın katkısıyla başka dildeki birçok makaleyi okuyabilir ve dünyadaki herkesle iletişim kurabilirsiniz. Yapmamız gereken tek şey, doğru ve güvenilir bir çeviri programı bulmaktır. Dil öğrenirken en büyük yardımcınız olan çeviri programları, kapsamlı şekilde cümleleri ve kelimeleri çevirmenizi sağlıyor. Aynı zamanda iletişim kurarken zorlanıyorsanız, çeviri programları sayesinde doğru ve etkili iletişim kurabilirsiniz.

Tüm Dünyaya İletişim Kapısı Açan En İyi Çeviri Programları

Çeviri programları birçok işte ve günlük hayatta yardımcı olan yazılımlardır. En iyi çeviri programlarını kullanarak doğru çeviriler yapabilir ve güçlü iletişim kurabilirsiniz. Özellikle tüm dünyada hakim olan İngilizce dilini öğrenirken sıkça İngilizce çeviri kullanmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Aynı zamanda okul ve işle ilgili belge çevirilerinde de çeviri programlarından yardım almak mümkün. Tam da bu yüzden İngilizce başta olmak üzere birçok dilde güvenle çeviri yapabileceğiniz en iyi çeviri programlarını sizler için araştırdık.

İşte en iyi çeviri programları;

1. Google Translate

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları Google Translate

Google Translate, ulaşma ve sonuç alma konusunda hem pratik hem de yararlı çeviri yazılımlarından biridir. Özellikle uzun makale ve metinleri kısa sürede çevirmesi, sıkça tercih edilmesine neden oluyor. Aynı zamanda Google Translate dünya çapında 100'den fazla dilde çeviri kabiliyetine sahiptir. Bu sayede tüm dünyanın gözdesi olan çeviri programlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm dünyanın gözdesi Google Translate, aynı zamanda resimden çeviri yapma kabiliyetine de sahiptir. Resimde yer alan cümleleri çevirmek için doğrudan resim gönderebilir ve istediğiniz dilde çevirisini alabilirsiniz. Bu sayede gittiğiniz ülkelerde anlamadığınız tabelaları ve menüleri fotoğraflayarak çeviri almak mümkündür. Elbette birçok alanda da bu özellikten faydalanabilirsiniz. Tüm dünyanın severek kullandığı Google çevirinin avantajlı özelliklerini ise özetle şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Dünya çapında çeviri imkanı sunuyor. 100'ü aşkın dil seçeneği sayesinde birçok dilde çeviri yapma imkanı sunuyor.
  • Metin çevirme ve mobil uygulama için sesli çevirme özelliklerine sahiptir. Sesinizi kaydedebilir ve anında çeviri alabilirsiniz.
  • Fotoğraf çevirme özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bu sayede birçok fotoğrafı metne dönüştürme ve çevirisini alma imkanınız olacaktır.
  • Kullanımı ve ulaşımı son derece kolaydır. Doğrulanmış cevaplar sunar.

2. DeepL

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları DeepL

DeepL, popülerliği her geçen gün artan çeviri programlarından biridir. Profesyonel olarak işletmelerin ve bireysel olarak birçok kişinin kullandığı güvenilir çeviri programlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle teknik metinleri ve bilimsel makaleleri çevirmede oldukça kabiliyetli olduğunu söyleyebiliriz. Doğal ve akıcı çeviriler yapması sayesinde büyük itibar kazanan DeppL, Windows ve iOs sistemlerine sorunsuz entegre olan programlardan biridir. Herkesin güvenle kullandığı çeviri programının olumlu yönlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Doğal ve akıcı çeviriler yapan DeepL toplamda 31 dil seçeneğine sahiptir.
  • API entegrasyonu sayesinde website, uygulama ve birçok alana entegre edebilirsiniz.
  • Belge çevirileri için kolaylıkla kullanılabilir. Uzun belgeleri kısa sürede çevirme kabiliyetine sahiptir.
  • Masaüstü uygulamalarına ve çevirmen eklentilerine sahiptir.
  • Çoklu dil desteği ve veri gizliği mevcuttur.

Özelliklerden de anlayacağınız üzere yapay zeka destekli çeviri uygulamalarından biri olan DeepL, dil kurallarına hakim olarak iyi çeviri yapan seçeneklerden bir tanesidir. Bu sayede en çok tercih edilen ve memnun kalınan çeviri programlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Uzun belgeleri kısa sürede çevirme kabiliyetine sahip olan DeepL, üstün özellikleri sayesinde en iyi yapay zeka çevirilerinden biridir.

3. Bing Microsoft

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları Bing Microsoft

Bing Microsoft Translation, Microsoft tarafından üretilerek sunulan bulut hizmetlerinden biridir. Bu sayede yazılımın metin ve konuşma için çeviri özelliğini bulut üzerinden sunduğunu görüyoruz. Birçok avantajlı özelliği bulunan Bing Microsoft, 100'den fazla dil ve 12 konuşma çeviri sistemini destekliyor. Çeviri programının en büyük avantajlarından biri de canlı konuşma özelliğidir. Resimden, sesten ve bağlantılar üzerinden çeviri yapmanızı sağlayan çeviri programı, büyük dil skalası sayesinde oldukça yararlı programlardan biridir. Bing Microsoft Çevirmen programının bazı avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Çeviri belleğine sahiptir. Gerçek zamanlı konuşma teknolojisiyle metin çevirisi yapabilir.
  • Resimden çeviri yapma kabiliyetine sahiptir. Foroğraf üzerinden kısa sürede çeviri alabilirsiniz.
  • Bağlam içi düzenleme ve ret sitesi çeviri Widget'ine sahiptir.
  • Geniş dil skalası mevcuttur. 100'den fazla dilde çeviri yapabilirsiniz.

4. MachineTranslation.com

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları MachineTranslation.com

Machinetranslation.com üzerinde herhangi bir metin için en iyi makine çevirisini almak mümkün. İlk hedef kitlesinin genel kamu, teknik profesyoneller ve akademik araştırmacılar olduğu çeviri sitesi, çeviriyi analiz ederek karşılaştırmak için en ideal seçeneklerden biridir. Aynı zamanda GBT 4'ün yetenekleriyle her kullanıcıya özel çeviri deneyimleri sunuyor.

Google, DeepL, ModernMT, Microsoft ve ChatGBT karşılaştırması yapabileceğiniz Machinetranslation.com, hedef kitleyi seçerek doğru çeviriler almanızı sağlar. Sitenin olumlu özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Öncelikle 50'den fazla uluslararası dili çevirme kabiliyetine sahiptir. Bu sayede geniş bir dil skalasına sahip olduğunu görüyoruz.
  • Özellikle işletmeler için oldukça uygun bir çeviri sitesidir. Aynı zamanda bireylerin de kullanabileceği bir çeviri programı olduğunu söyleyebiliriz.
  • Google, DeepL, Amazon, ModernMT, Microsoft, LibreTranslate, IBM seçenekleri arasında seçim yaparak çeviri yapmanızı sağlar.

5. Yandex Translate

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları Yandex Translate

Yandex Translate, başarılı arayüzü sayesinde en iyi çeviri programları arasındadır. 90'dan fazla dilde çeviri yapma kabiliyetine sahip olan Yandex Translate, fotoğraftan çeviri yapma özelliğine de sahiptir. Önceden çektiğiniz bir fotoğrafı ya da resmi yükleyerek çeviri yapabilirsiniz. Dilerseniz anında fotoğraf çekerek de çeviri yapmak mümkün. Özellikle yurt dışında tabela ve menü anlamada zorluk çekenler için bu özelliğin mükemmel bir yardım olduğunu söyleyebiliriz. Elbette kullanılacağı birçok farklı alan da mevcuttur.

Yandex görsel çeviri özelliği 12 dilde hizmet veriyor. Aynı zamanda mikrofon özelliğiyle anında sesli çeviri yapma kabiliyetine sahiptir. Yandex Translate için en önemli özelliklerden biri de internet olmadan hizmet vermesidir. Android Wear desteğine sahip olan uygulama, çevrim dışı modda da sizlere çeviri imkanı sunduğunu görüyoruz. Özetle Yandex Translate avantajlarını ise sizlere şu şekilde sıralayabiliriz;

  • 90'dan fazla metin çevirme kabiliyeti ve 12 dilde sesli çeviri kabiliyeti olan bir çeviri yazılımıdır.
  • Android Wear desteğine sahip olan Yandex, internet bağlantısı olmadan, çevrim dışı modda da çeviri yapmanızı sağlıyor.
  • Fotoğraftan çeviri yapma özelliğine sahiptir.

6. Heygen.com

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları Heygen.com

Heygen.com özellikle videolara sesli çeviri yapmak isteyenler için oldukça yararlı bir yapay zeka sitesidir. Öncelikle sitenin tüm dünyaya hitap etmek isteyen influencer ve yayıncılar için oldukça yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Siteyi kullanmak ise son derece kolaydır. Giriş yaptıktan sonra bir adet ücretsiz deneme yapmak için videonuzu gönderebilir ve istediğiniz dilde çeviri alabilirsiniz. Videodaki sesinizi algılayarak başka dilde konuşmanızı sağlayan yapay zeka, son zamanların ses getiren yapay zeka çevirilerinden biridir. Yapay zeka ile avatar ve ses üretmek isteyenler için oldukça ideal bir çeviri aracı olan Heygen.com en iyi yapay zeka çeviri seçeneklerinden biridir. Yapay zekanın önemli özelliklerini ve avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Özellikle influencer, yayıncı ve reklamcılar için oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Farklı dillerde video çekerek hitap etmek istediği kesimi artırmak isteyenler için ideal bir çeviri programıdır.
  • 40'dan fazla dil ve 300'den fazla ses seçeneğine sahiptir.
  • Çeviri metnini 40 dile çevirme kabiliyetine sahiptir.

Video çevirilerinde son zamanlarda oldukça dikkat çeken yapay zekanın, ücretli çeviri programlarından biri olduğunu görüyoruz. Ücretsiz deneme yaptıktan sonra memnun kalırsanız ücret verebilir, düzenli olarak video ve ses çevirilerinden faydalanabilirsiniz.

7. Mirai

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları Mirai

Mirai, özellikle büyük şirketler tarafından sıkça tercih edilen yapay zeka çeviri programlarından biridir. Birden fazla dil seçeneğine sahip olan Mirai'nin en büyük avantajı ise birçok dosya biçimine uyumlu olmasıdır. Bu sayede hızlı çeviri yapabilirsiniz. Çok dilli projelerde yer alan şirketler için fayda sağlayacağını düşündüğümüz bu çeviri programı, kurumsal belgeleri hızlı bir şekilde çeviriyor. Aynı zamanda sektöre özel tercüme olanağından faydalanabilirsiniz. Mirai Translate avantajlarını ise özetle şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sektöre özel tercüme yapma olanağı sunuyor. Bu sayede çok dilli projelerde kullanılabilir.
  • Birden fazla dil seçeneği sunan Mirai, birçok dosya formatını destekler.
  • Büyük şirketler için ideal çeviri programlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

8. Naver Papago Translator

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları Naver Papago Translator

Naver Papago Translator, Çince ve Korece gibi zor diller de dahil olmak üzere 13 dili destekliyor. Kısa sürede metin çeviri yapabileceğiniz uygulamanın aynı zamanda fotoğraf çeviri yaptığını da görüyoruz. Bu sayede fotoğraf çekebilir, resimlerin çevirisini yapabilirsiniz. Mikrofon aracılığıyla sesli çeviri yapma kabiliyetine de sahiptir. Uygulamanın en önemli özelliği ise internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da hizmet vermesidir. Bu sayede dilediğiniz zaman yardım alabilir ve çeviri yapabilirsiniz. Uygulamanın önemli ve popüler özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İngilizce, Çince ve İspanyolca dahil olmak üzere 13 dili destekleyen bir uygulamadır. Telefondan kısa sürede erişim sağlayabilir ve çeviri yapabilirsiniz.
  • Fotoğraf çekme özelliğine sahiptir bu sayede gittiniz ülkede tabelaların ve menülerin fotoğrafını çekebilir ve çevirisini alabilirsiniz.
  • Uygulama, internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da başarıyla hizmet vermeye devam ediyor.

9. SayHi

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları SayHi

SayHi Translate, son zamanların popüler olan başarılı çeviri programlarından biridir. SayHi uygulamasının en önemli özelliği ise sesli çeviri yapma kabiliyetine sahip olmasıdır. Aynı zamanda 90 dilde çeviri kabiliyetine sahip olduğunu görüyoruz. Neredeyse dünyanın büyük bir kısmıyla iletişim kurmayı kolaylaştıran SayHi, ses kaydı almanızı ve sonrasında dilediğiniz dile çevirmenizi sağlıyor. Farklı dilde konuşmayı basit hale getiren SayHi, metin ve sesli çeviri konusunda tercih edebileceğiniz en iyi çeviri uygulamalarından biridir. Tablet ya da akıllı telefon üzerinden anında kullanabileceğiniz SayHi uygulamasının avantajlarını ise şu şekilde özetleyebiliriz.

  • 90 dilde çeviri yapmadan kabiliyetine sahiptir. Bu sayede metinleri birçok dile çevirebilirsiniz.
  • Sesli çeviri yapar. Ses kaydı oluşturabilir ve kısa sürede istediğiniz dilde çevirisini alabilirsiniz.

  • Farklı dilde konuşmayı basit hale getiren, yardımcı çeviri uygulamalarından biridir. Hızlı metin çevirme ve sesli çevirme özelliğiyle ön plana çıkmayı başarır.

10. Tureng Sözlük

Etkili İletişim Kurabileceğiniz En İyi Çeviri Programları Tureng Sözlük

Tureng, İngilizce başta olmak üzere birçok dilde çeviri seçeneği sunan kaliteli çeviri programlarından biridir. Kelimeler üzerinden çeviri hizmeti alabileceğiniz Tureng Sözlük, kelimenin deyimleri ve kalıplarıyla ilgili birçok bilgi veriyor. Mobil uygulama, MacOS ve Windows uyumlu olarak çalışan programın, en kullanışlı İngilizce çeviri programlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Yerli bir çeviri programı olduğu için Türkçe'yi daha profesyonel şekilde ele alır. Bu sayede daha doğru çeviriler almanızı sağlar. Kelime çevirileriyle ön plana çıkan Tureng Sözlük'ün önemli özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca dillerinde çeviri yapma olanağı sunar. 4 dilde 9 farklı aksan dinleyebilir ve kelimeleri çevirebilirsiniz.
  • Kelime odaklı bir çeviri programıdır.
  • Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Aynı zamanda MacOS ve Winsows uyumlu bir çeviri programıdır.
  • Yerli bir programdır. Bu sayede Türkçe'yi profesyonel şekilde ele aldığını söyleyebiliriz.
  • Kelimelerin deyimlerini ve kalıplarını doğru şekilde çevirme kabiliyetine sahiptir.

En İyi Çeviri Programları

#Program AdıÜcret BilgisiDil SayısıKuruluş Yılı
1Google TranslateÜcretsiz+1002006
2DeepLÜcretsiz312017
3Bing MicrosoftÜcretsiz+1002009
4MachineTranslation.comÜcretsiz+502022
5Yandex TranslateÜcretsiz+902011
6Heygen.comÜcretli402020
7MiraiÜcretli+42014
8Naver Papago TranslatorÜcretsiz132017
9SayHiÜcretsiz902013
10Tureng SözlükÜcretsiz42006

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.