Büyü ve Sihir Konulu En İyi 21 Cadı Filmi Önerisi | 2024

Bu yazımızda sizin için büyücülük temasını işleyen cadı filmlerini derledik. İşte IMDb puanı yüksek en iyi büyücü ve cadı filmleri...
Büyü ve Sihir Konulu En İyi 21 Cadı Filmi Önerisi | 2024

En İyi Büyücü Filmleri Listesi

Gerilimden korkuya, aileniz ile baş başa izleyebileceğinizden romantizm içerisinde olabilen tüm cadı ve büyü temalı filmleri sizler için derledik. İçerisinde sevdiğiniz serilerin devam filmleri de olabilen ve severek izleyebileceğiniz farklı yapılardaki temalara ait olan filmleri de izleyebilirsiniz. İşte sizler için son yıllarda çıkmış olan 21 cadı ve büyücü temalı filmler... 

1. Üç Bin Yıllık Bekleyiş

en iyi cadı filmleri
Alithea bir bilgin olarak yolu beklenmedik bir anda kavanoza hapsedilen bir Cin ile kesişir. İkisi, İstanbul’da yer alan bir otel odasında derin sohbetlere girmiş olsa da Cin özgürlüğüne yeniden kavuşmak ister. Alithea’yı kendisine yardımcı olabilmesi için ikna etmeye çabalarken ona üç dilek hakkı sunar. Bu teklifi kabul eden Alithea sunduğu dilekler ile zamanda yirmi yıl atlama ortaya çıkmasına neden olur. Bu süreçte ise ikisinin arasında hiç beklemedikleri duygular gelişir.

TürDramFantastikRomantik
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularIdris
Elba
Tilda
Swinton
Aamito
Lagum

2. Doktor Strange: Çoklu Evrenler Çılgınlığında

en iyi cadı filmleri
Doktor Strange’nin devam filmi hız geçmeden sizlerle. Gizemli ve yeni bir düşman ortaya çıktığında her şey tamamen değişmeye başlar. Bu süreçte çoklu evrenlere akıllara durgunluk veren gerçeklikler kattığında ise müttefiklerinden yardım alması gerekmektedir. Bu süre zarfında Doktor Strange ve müttefikleri arasında farklı süreçler de meydana gelmeye başlar.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSam
Raimi
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Elizabeth
Olsen
Chiwetel
Ejiofor

3. Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları

en iyi cadı filmleri

Karanlık büyücü Gellert, büyücülük dünyasının kontrolünü ellerine geçirmek için harekete geçmiştir. Bunu öğrenen Profesör Dumbledore, önce onu tek başına durdurmaya çalışır. Lakin bunu başaramayacağını anlayan Dumbledore, aralarında büyücüler, cadılar ve daha nicesinden oluşan bir ekip bu tehlikeli görev için hazır hale gelir. Bir yandan canavarlarla mücadele ederken bu ekip bir yandan da Gellert’in müttefiklerinin artması işleri daha da kötüye yormaya başlar.

TürMaceraAileFantastik
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Yates
OyuncularEddie
Redmayne
Jude
Law
Mads
Mikkelsen

4. İyilik ve Kötülük Okulu

en iyi cadı filmleri
İyilikler ve Kötülükler Okuluna giden çocuklar, masal kahramanı olabilmek için büyük bir eğitime girerler. Bu okulda yer alan kimi çocuklar prens ya da prenses olurken, kimisi de cadı ya da büyücü olarak kötü tarafa geçerler. Yakın arkadaş olan Sophie ve Agatha da gitmeyi çok istedikleri bu okula kabul edilirler. Sophie kesinlikle prenses olmak istemez lakin Agatha da karanlık taraf ile ilgi duyar. Yolları ayrılan iki yakın arkadaş ise büyük bir teste tabi tutulur.

TürAksiyonDramFantastik
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPaul
Feig
OyuncularRosie
Graham
Sophia
Anne Caruso
Sofia
Wylie

5. A Fairy Tale After All

en iyi cadı filmleri
Dışlanmış bir genç kız, bir okul kukla gösterisine katılırken fantezi ve peri masalları dünyasına taşınır. Kendisini tuhaf karakterlerle karşı karşıya bulan genç kız, dünyayı kendi hayal gücü çevresinde gerçekleştirmeye başlar. Kendisi için yazılmış olan ve gerçek dünyada tek başına bulamayacağı kadar değerli bir bilgelik taşıyan macera ise genç kızın ellerindedir.

TürMaceraAileFantastik
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenErik
Peter Carlson
OyuncularBrian
Hull
Lucie
Jones
Anne
Brisbin

6. Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

en iyi cadı filmleri

Harry Potter serisinin ilk filmi olan Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın yirminci yıl dönümüne özel olarak bir araya gelen oyuncular sizlerle. Küçüklüğünüze dönerek yaşadığınız anıları tekrar tekrar bu film ile yaşarken oyuncuların yaptığı röportajlar ise yer verilmektedir.

TürBelgeselAile
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCasey
Patterson
Joe
Pearlman
OyuncularEmma
Watson
Daniel
Radcliffe
Ralph
Fiennes

7. Blair Cadısı 

en iyi cadı filmleri

Film üç kişilik bir belgesel ekibinin bir miti araştırmak için Maryland yakınlarındaki Black Hills Ormanları’na gitmesini konu ediyor. Bu grubun tek amacı kulaktan kulağa dolaşan Blair Cadısı hakkında bilgi almaktır. Ormanda yaptıkları şey ise bir araştırmadan daha fazladır. Çünkü geçen her dakikada bu mitin yalan olmadığının daha da farkına varacaklardır. Güzel bir konusu olan bu yapım en iyi cadı filmleri arasındadır.

TürKorku
IMDb5,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDaniel
Myrick
Eduardo
Sanchez
OyuncularHeather
Donahue
Joshua
Leonard
Michael C.
Williams

8. Mumya: Ejder İmparatoru'nun Mezarı

en iyi cadı filmleri

Filmde iki bin yıllık uykusundan uyanan Ejder İmparator’nun mumyasıyla baş etmeye çalışan O’Connell ailesi anlatılmaktadır. Ejder İmparatoru olan Han’ı yenmenin tek bir yolu vardır. O da Çin Seddi yapımında enkaz altın kalan acımasız orduyu canlandırmaktır. Macera dolu sahneleri ve güzel hikayesiyle bu yapım izleyicilerin unutamadığı cadı filmleri arasındadır.

TürMaceraFantastik
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenRob
Cohen
OyuncularBrendan
Fraser
Jet
Li
Maria
Bello

9. Gretel & Hansel 

en iyi cadı filmleri

Bu film evlerinin etrafında bulunan ormanda yaşayan bir cadı tarafından kaçırılan kardeşlerin hikayesini konu ediyor. Gretel iş ve yiyecek bir şey bulmak için kardeşiyle beraber ormanın derinliklerine doğru yola çıkar. Fakat burada onları kötü bir sürpriz beklemektedir. Bu sürpriz ise yola çıktıkları ormanda yaşayan cadıdır. Güzel bir konusu ve başarılı oyuncuları olan bu yapım korku türündeki güzel yapımlardan birisidir.

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenOsgood
Perkins
OyuncularSophia
Lillis
Alice
Krige
Samuel
Leakey

10. Into the Woods

en iyi cadı filmleri

Bu film bir cadı tarafından lanetleniş olan fırıncı ve eşinin hikayesini konu ediyor. Fırıncı ve eşi bir çocuk istemektedir. Fakat ne kadar uğraşsalar da çocukları olmamaktadır. Çift son çare olarak bir cadının kapısını çalmaya karar verir. Çiftin çocuk sahibi olabilmeleri için bazı malzemeleri temin etmesi gerekmektedir. Filmde bu çiftin Sihirli Orman’ın derinliklerinde bu malzemeleri temin etmeleri anlatılmaktadır.

TürFantastikMaceraMüzikal
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRob
Marshall
OyuncularMeryl
Streep
Emily
Blunt
James
Corden

11. Son Cadı Avcısı 

en iyi cadı filmleri

Kaulder cesur bir cadı avcısıdır. Kaulder büyük mücadele sonrasında Kraliçe Cadı ve takipçilerini öldürmeyi başarır. Fakat Kraliçe ölmeden önce son hamle olarak Kaulder’i ölümsüzlükle lanetlemiştir. Bunun üstene de karısını ve çocuklarını ondan ayırmıştır. Türünün son örneği olan Kaulder yüzyıllarını cadı avlayarak geçirir. Kraliçe Cadı ise habersizce dirilip intikam peşine düşer. Kraliçe, Kaulder’in peşine intikam için düştüğünde insanlığın kaderini belirleyecek bir savaş başlar.

TürFantastikAksiyon
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBreck
Eisner
OyuncularVin
Diesel
Elijah
Wood
Rose
Leslie

12. Avcı: Kış Savaşı

en iyi cadı filmleri

Film gücünü yitiren kardeşini diriltmek için mücadele veren Buz Kraliçe’sini konu ediyor. Buz kraliçesi kardeşini diriltmek için sihirli aynaya ihtiyaç duyar. Bunun için ise bir avcı birliğini görevlendirir. Fakat onların karşısında büyük bir güç vardır. O da Kraliçe’nin sihirli aynayı geri almasına engel olmak için bir araya gelen iki iyi kalpli avcıdır.

TürAksiyonFantastikMacera
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenCedric
Nicolas-Troyan
OyuncularChris
Hemsworth
Jessica
Chastain
Charlize
Theron

13. Pamuk Prenses ve Avcı

en iyi cadı filmleri

Film kötü kalpli kraliçenin sonsuz güç için yaptıklarını konu ediyor. Kötü kalpli kraliçe sonsuz güç için yeryüzünde kendisinden daha güzel olan tek kişiyi ortadan kaldırmak ister. O kişi ise Pamuk Prensesi’dir. Bunun için işinde en iyilerinden birisi olan bir avcıyı zorla görevlendirir. Fakat avcı Pamuk Prensesi’nin insanlığı karanlıktan kurtaracak güce sahip olduğunu bilmemektedir. Avcı bir süre sonra Pamuk Prensesi’ni öldürmeme kararı alır ve ona savaş eğitimi verir. Pamuk Prensesi’de bu eğitimi halkını kurtarmak için kullanır.

TürFantastikAksiyon
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenRupert
Sanders
OyuncularKristen
Stewart
Charlize
Theron
Chris
Hemsworth

14. Muhteşem Yaratıklar

en iyi cadı filmleri

Genç Ethan yaşadığı yere yeni taşınan gizemli bir kızdan hoşlanır. Fakat bu gizemli kız diğer insanlardan farklıdır. Bu gizemli kız olan Lena ve tüm ailesi aslında bir büyücüdür. Büyücülük kurallarına göre de 16 yaşına giren herkes iyi ya da kötü arasında seçim yapmak zorundadır. Lena’nın ise 16 yaşına basmasına 2 ay kalmıştır. Lena’nın ailesinden birkaç kişi hariç çoğunluğu onun lanetin başladığı karanlık tarafta yer alacağını iddia etmektedir. Ayrıca Lena’nın kendisinden büyük bazı cadılardan daha güçlü büyücülük yeteneği vardır.

TürFantastikRomantik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenRichard
LaGravenese
OyuncularAlden
Ehrenreich
Alice
Englert
Jeremy
Irons

15. Karanlık Gölgeler

en iyi cadı filmleri

Barbanas muhteşem bir hayat sürmektedir fakat kıskanç bir cadı onu lanetler. Bu lanet yüzünden Barbanas’ın kontluğu gider ve 200 yıl kadar toprağın altında tabutta kilitli kalır. 1972 yılında büyük bir fırtına kopar ve tabut yeryüzüne çıkar. Meraklı köylülerde tabutu açınca Barbanas özgür kalır. İntikamını ve makamını almak isteyen Barbanas yaşadığı malikaneye geri döner. Fakat Barbanas’ın bilmediği bir şey vardır. O da her şeyin zamanla değiştiğidir.

TürKomediFantastik
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenTim
Burton
OyuncularJohnny
Depp
Helena
Bonham Carter
Michelle
Pfeiffer

16. Muhteşem ve Kudretli Oz

en iyi cadı filmleri

Oscar Diggs geçimini küçük bir sirkte büyücülük numaraları yaparak sağlamaktadır. Yaşadığı kent olan Kansas’tan sıkılan Oscar kendisini Oz Ülkesi’nde bulur. Bu yolculuk onun için büyük bir fırsattır ve istediğini elde etmesine çok az kalmıştır. Ta ki Glinda, Evanora ve Theodora adlı üç cadının onun Muhteşem Büyücü kimliğinden şüphelenmesine kadar. Oscar bir yandan da kendini bu ülkenin sorunlarıyla bulur. Burada kendi yeteneklerini geliştiren Oscar kısa sürede güçlü Oz Büyücüsü’ne dönüşür.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSam
Raimi
OyuncularJames
Franco
Rachel
Weisz
Mila
Kunis

17. Suspiria

en iyi cadı filmleri

1977 yılında geçen bu film bir yeniden uyarlamadır. Amerikalı genç bir kadın olan Susie dünyanın en iyi dans okullarından birisi olan Markos Tanz Company’e katılır. Susie’nin okula geldiği zamanda ise bir diğer öğrenci Jessica gizemli bir şekilde kaybolur. Madame Blanc okulun devrimci sanat yönetmenidir. Susie, Madame Blanc rehberliğinde olağanüstü bir şekilde dans yeteneklerini geliştirirken Sara isimli bir arkadaş edinir. Zamanla bu iki arkadaş okulun ve yöneticilerin karanlık bir sırrı sakladıklarından şüphelenmeye başlarlar.

TürKorku
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLuca
Guadagnino
OyuncularDakota
Johnson
Mia
Goth
Tilda
Swinton

18. The Witch

en iyi cadı filmleri

Bu film 17. Yüzyılın İngiltere’sinde geçmektedir. William ve Katherine çifti beş çocuğuyla beraber ıssız bir ormanın içerisinde yaşamaktadır. Hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı olan bu ailenin düzeni birbiri ardına ortaya çıkan garip olaylarla sarsılır. İlginç hikayesi ve başarılı oyuncularıyla bu yapım zaman ayrılması gereken filmlerden birisidir.

TürKorku
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularAnya
Taylor-Joy
Kate
Dickie
Ralph
Ineson

19. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap

en iyi cadı filmleri

Pevensie ailesi savaş yüzünden ülkelerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Fakat bu aile gideceği yeni yerde yaşayacağı maceralardan haberdar değildir. Bu dört kardeş bir profesörün yanında yaşamaya başlarlar. Lucy evde saklambaç oynarken kendisini Narnia topraklarına götüren bir dolabı keşfeder. Narnia toprakları karlar altındadır ve yaratıklarla doludur. Ailenin tüm çocukları bu topraklara gider ve oranın yöneticisi olan Aslanı bulmak için çabalarlar.

TürFantastikMaceraAile
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenAndrew
Adamson
OyuncularGeorgie
Henley
Skandar
Keynes
Anna
Popplewell

20. Ayin 

en iyi cadı filmleri

Graham ailesinden Ellen öldüğünde onun kızı ve ailesi atalarının korkunç sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri bu sırlar giderek daha karanlık hale gelince aile bu sırlardan kurtulmak için mücadele etmek zorunda kalır. Bu olaylar ölümü uğursuz ve korkunç bir şeye dönüştürmüştür. Ayrıca ailenin mirasına da gölge düşürmektedir. Dram türünde kaliteli bir yapım olan bu filmin yönetmenliğini başarılı işlerden tanıdığımız Ari Aster yapmaktadır.

TürKorkuDram
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAri
Aster
OyuncularToni
Collette
Alex
Wolff
Gabriel
Byrne

21. Harry Potter Felsefe Taşı 

en iyi cadı filmleri

Harry Potter ailesini şaibeli bir trafik kazasında kaybetmiştir. Bunun üzerine Harry’nin gidebileceği tek yer araları kötü olan teyzesinin yanıdır. Harry yeni ailesi tarafından kötü bir şekilde büyütülür. Fakat Harry artık 11 yaşına gelmiştir ve yetenekleri ortaya çıkmaya başlamıştır. Harry kısa bir süre sonra Hogwartz büyücülük okuluna davet edilmiştir. Artık Harry’nin tek amacı ailesinin ölmesine neden olanları bulmak ve onları cezalandırmaktır.

TürFantastikAileMacera
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenChris
Columbus
OyuncularDaniel
Radcliffe
Emma
Watson
Rupert
Grint

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum