Büyü Savaşlarının İçinde Kalacağınız En İyi Cadı Dizileri

Sizin için büyü, büyücü, cadı, sihirbaz ve daha nice büyülü evren temalı olan dizileri derledik...
Büyü Savaşlarının İçinde Kalacağınız En İyi Cadı Dizileri

Büyücü Dizileri

Cadılar, sihirbazlar, büyücüler ve birbirinden büyülü evrenler... Her yaştan insanın duygularına ve hayal gücüne uygun olan büyülü dizileri bizler sizler için derledik. İçlerinde tamamen sihirbazlar ve cadılardan oluşan yapımların olduğu gibi, birbirinden sihirli ve büyülü evrenlerin de bulunduğu 23 dizi sizlerle... 

1. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

En İyi Cadı Dizileri
Dumanlı Dağlar’ın ardındaki karanlık derinliklerden, elflerin başkenti olan Lindon’un görkemli ormanlarına kadar mükemmel manzaralara şahitlik edeceğiniz ve Yüzüklerin Efendisi efsanesinden yüzyıllar öncesinde var olan kötülükler ile savaş içerisine gireceğiniz bir hikaye sizleri bekliyor.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPatrick
McKay
John
D. Payne
OyuncularMorfydd
Clark
Ismael
Cruz Cordova
Nazanin
Boniadi

2. Vox Machina Efsanesi

En İyi Cadı Dizileri
Onların hepsi kabadayı, paçavra, işe yaramaz ve kiralık paralı askerlerdi. Vox Machina krallığını korumaktan çok kolay para ve ucuz birayla ilgileniyorlardı. Ancak krallık kötülükler tarafından tehdit altına girdiği anda, bu işe yaramaz ekip adaleti geri getirebilmek için ellerinden geleni yapmaya başlarlar.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularLaura
Bailey
Taliesin
Jaffe
Ashley
Johnson

3. The Sound of Magic

En İyi Cadı Dizileri
Borçları yüzünden ailesi tarafından tek edilen Ah-Yi, kendini ve küçük kız kardeşini geçindirmeye çalışır. Yarı zamanlı iş ve dersleri falan derken hala okulun en iyi öğrencilerinden birisidir. Lakin Ah-Yi’nin tek istediği, istikrarlı bir işe sahip olmaktır. Yolları hızlı büyüyen ve insanları büyüleyen sihirbaz Lee Eul ile kesiştiğinde ise işler değişmeye başlar.

TürKoreFantastikMüzikal
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularJi
Chang-wook
Hwang
In-Yeop
Lisa
Yamada

4. Luna Nera

En İyi Cadı Dizileri

Ninesinin yanında yaşayan genç kız 6. Ade, bir kadının doğumuna yardım ettiği sırada bebek doğmadan ölür. Bu olaydan sonra kadın kalkıp Ade’nin cadı olduğunu söyler. Cadılardan nefret eden avcıların yeni hedefi artık Ade’dir ve genç kız avcıların kendi peşine düşeceğinden habersizdir. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım kaliteli cadı dizileri arasında yer almaktadır. Yapımla ilgili daha detaylı bilgi için "Luna Nera Dizisinin İncelemesi" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

TürFantastikDram
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenFrancesca
Manieri
Laura
Paolucci
OyuncularAntonia
Fotaras
Giorgio
Belli
Gloria
Carovana

5. Cursed 

En İyi Cadı Dizileri

Annesinin ölümünün ardından genç kız, ona teslim edilen antik bir kılıcı Merlin’e teslim etmek üzere yola koyulur. Genç kız bu yolculukta karşılaştığı Arthur ile iş birliği yapar. Nimue, Arthur’un da yardımlarıyla birlikte karşısına çıkan kötülüğü yok etmeye çalışacaktır. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu yapım 2020 yılında dikkat çeken dizilerden birisidir. Yapımın ayrıntılı incelemesi için "Cursed Dizisi Hakkında Bilgiler" linkine tıklayabilirsiniz.

TürMaceraFantastik
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenFrank
Miller
Tom
Wheeler
OyuncularKatherine
Langford
Devon
Terrell
Gustaf
Skarsgård

6. October Faction

En İyi Cadı Dizileri

Fred Allen ve Deloris Allen, canavar avlayan bir örgütün gizli ajanlarıdır. İkili, Fred’in babasının ölümü yüzünden New York’a dönmek zorunda kalır. İşlerini New York’ta devam ettiren ailenin ikiz çocukları Viv ve Geoff ise yeni düzene alışmakta zorluk çekerler. Dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu sayesinde bu yapım 2020 yılının ses getiren dizileri arasında yerini almıştır. Dizinin detaylı incelemesi için "October Faction Hakkında Bilinen Tüm Bilgiler" adlı içeriğimizi kontrol edebilirsiniz.

TürDramFantastikMacera
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDamian
Kindler
OyuncularTamara
Taylor
J.C.
MacKenzie
Aurora
Burghart

7. Always a Witch 

En İyi Cadı Dizileri

17. yüzyılda sevdiği adamı kurtarmak amacıyla geleceğe giden genç bir cadının işi kolay değildir. Genç cadının ilk önce günümüz Cartagenası’na uyum sağlaması gerekmektedir. Yaptığı işin hiç kolay olmadığını bilen cadının karanlık bir rakibi yenmesi gerekmektedir. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi cadı dizileri listemizde yer almaktadır.

TürDramFantastik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMateo
Stivelberg
Juan
Felipe Cano
OyuncularSofía
Araujo Mejía
Angely
Gaviria
Sofía
Araújo

8. Sabrina- The Teenage Witch 

En İyi Cadı Dizileri

16 yaşındaki bir lise öğrencisi olan Sabrina kendisinin cadı olduğunu öğrenir. İki teyzesi bunu öğrendiğinde genç kıza bu sihirli güçleri nasıl kontrol edeceğini anlatır. Teyzeleri Sabrina’ya cadılar alemine yolculuklar ve zararsız büyüler ile yardım eder. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu dizi izleyenleri tarafından çok sevilmiştir.

TürKomediFantastikAile
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenJonathan
Schmock
Nell
Scovell
OyuncularMelissa
Joan Hart
Caroline
Rhea
Beth
Broderick

9. The Order

En İyi Cadı Dizileri

Bir üniversite öğrencisi olan Jack Morton, annesinin ölümünden sonra gizli bir topluluğa katılır. Jack Morton bu toplulukta kendisini bir anda kurt adamlar ve büyücüler arasındaki savaşta bulur. Jack, topluluğun derinlerine daldıkça kendi ailesine ait karanlık sırları keşfeder. 2019 yılının en çok ses getiren yapımlarından birisi olan bu dizinin dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu vardır. Yapımla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak isterseniz "The Order Dizi İnceleme" linkine tıklayabilirsiniz.

TürFantastikKorkuDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenShelley
Eriksen
Dennis
Heaton
OyuncularJake
Manley
Sarah
Grey
Adam
DiMarco

10. Bitten 

En İyi Cadı Dizileri

Bir kurt adam tarafından ısırılan güzel genç kız Elena, bu kurt sürüsünden ayrılmaya çalışır. Ancak Elena’nın bu çabaları yüzünden bazı cinayetler işlenir ve işi yarım kalır. Elena dişi bir kurda dönüşür ve hayatını bir kurt sürüsü ile geçirmeye mahkûm kalır. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım hayatınız boyunca en az bir defa izlemeniz gereken dizilerden birisidir.

TürDramKorkuFantastik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJames
Dunnison
Grant
Harvey
OyuncularLaura
Vandervoort
Greyston
Holt
Greg
Bryk

11. Salem 

En İyi Cadı Dizileri

Dizide 17. yüzyılın Amerikası’nda, İngiliz kolonilerin yaşadığı Salem köyünde yapılan acımasız cadı mahkemeleri anlatılıyor. Bu olayların ortasında kalan Salem sakini genç ve güzel kadının yaşadıkları dizide anlatılmaktadır. Etkileyici bir konusu ve tarihi havasıyla bu yapım mutlaka izlenmesi gereken cadı dizileri arasındadır.

TürKorkuFantastikDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBrannon
Braga
Adam
Simon
OyuncularJanet
Montgomery
Shane
West
Seth
Gabel

12. Good Witch

En İyi Cadı Dizileri

Sihirli güçlere sahip bir dul kadın kızını küçük kasabada yetiştiriyor. Bir gün bu kadın büyük şehirden gelen doktora misafirperverlik eder. Doktoru hem çileden hem de baştan çıkaran dul kadın adam ile hiç anlaşamaz. Lakin kızı Grace doktorun oğlu Nick ile çok iyi anlaşırlar. Hırsızlıkla suçlanan Grace annesinden yardım ister. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu dizi izleyenleri tarafından çok sevilmiştir.

TürKomediDramFantastik
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCraig
Pryce
Sue
Tenney
OyuncularCatherine
Bell
Catherine
Disher
James
Denton

13. The Worst Witch 

En İyi Cadı Dizileri

Annesi ile normal bir hayat yaşayan Mildred, tesadüfen bir cadılar okuluna girer. Mildred, bir dağın tepesine kurulmuş olan bu cadılar okulunun müdiresi ve korkutucu yardımcısı Hardbroom ile tanışır. Bayan Hardbroomun gözetiminde eğitimine başlayan kız, büyülerin kaosa neden olmasını bilmez ve en kötü cadı olur. 2017 yılının ses getiren yapımlarından birisi olan bu dizinin dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu vardır.

TürMaceraFantastikAile
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDirk
Campbell
OyuncularBella
Ramsey
Tamara
Smart
Clare
Higgins

14. Chilling Adventures of Sabrina

En İyi Cadı Dizileri

16 yaşında cadı dünyası ve insan dünyası arasında hayat süren Sabrina, yarı cadı yarı ölümlüdür. Genç kız arkadaşlarıyla birlikte kendisini tehdit eden şeytanlara karşı savaşmak zorunda kalır. Kasabadaki korkunç olaylar yaşanırken Sabrina bir yandan da ailesi ile de uğraşır. Bol aksiyonu sayesinde çok beğenilen bu yapım hayatınız boyunca en az bir defa izlemeniz gereken dizilerden birisidir.

TürKorkuFantastikDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRoberto
Aguirre-Sacasa
OyuncularKiernan
Shipka
Ross
Lynch
Lucy
Davis

15. Marianne

En İyi Cadı Dizileri

Fransa’daki en başarılı korku yazarlarından birisi olan Emma, gözünün önünde intihar eden arkadaşı yüzünden geçmişteki travmaları tekrar yaşayacaktır. Bu olay yüzünden memleketine geri dönen korku yazarı, yazdığı kitapta geçenler ve korkunç rüyaları gerçeğe dönüşür. Bunun üzerine Emma, ortalığı birbirine katan bu kötü ruhun yok olması için elinden geleni yapar. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk sergileyen aktörlere sahip olan bu dizi izleyenleri tarafından çok beğenilmektedir.

TürKorkuDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSamuel
Bodin
OyuncularVictoire
Du Bois
Lucie
Boujenah
Tiphaine
Daviot

16. Grimm

En İyi Cadı Dizileri

Nick bir cinayet masasında polis dedektifidir. Nick bir gün kendisinin doğaüstü güçler ile savaşan avcıların soyundan geldiğini öğrenir. Nick, kendisindeki meziyetin insan şekline bürünmüş doğaüstü yaratıkları görmek olduğunu anladıktan sonra bu yaratıkları avlamaya başlar. Dikkat çekici bir konusu olan bu yapım zamanında çok ses getirmiştir.

TürFantastikPolisiye 
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDavid
Greenwalt
OyuncularDavid
Giuntoli
Russell
Hornsby
Silas
Weir Mitchell

17. Merlin

En İyi Cadı Dizileri

Birleşik Krallığı yöneten Kral Uther büyücülerin sihir yapmalarını yasaklamıştır. Bu dönemde efsanevi büyücü olma yolunda olan Merlin’in yolu Arthur ile kesişir. İlerde çok güçlü bir kral olacak olan Arthur, Merlin ile kısa zaman içinde yakın arkadaş olacaklar ve ülkeleri için çok büyük fedakarlıklar yapacaklardır. 2008 yılının ses getiren yapımlarından birisi olan bu dizinin dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu vardır.

TürFantastikDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenJohnny
Capps
Julian
Murphy
OyuncularColin
Morgan
Bradley
James
Anthony
Head

18. American Horror Story

En İyi Cadı Dizileri

Harmon ailesinin satın aldığı ölümcül geçmişi olan bir ev hayaletler ile kuşatılmıştır. İlk zamanlarda normal yaşarlarken sonradan aldıkları evin lanetli olduğunu öğrenirler. Bundan sonra Harmon ailesi evin eski sakinleri olan Langdon’lar ile karşılaşır ve yakın zaman içerisinde arkadaş olurlar. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım hayatınız boyunca en az bir defa izlemeniz gereken dizilerden birisidir.

TürKorkuDramFantastik
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenRyan
Murphy
Brad
Falchuk
OyuncularEmma
Roberts
 Sarah
Paulson
Billie
Lourd

19. Good Omens

En İyi Cadı Dizileri

Cennetin dünyadaki temliscisi melek Aziraphale ve cehennemin dünyadaki temsilcisi Clowley kıyametin yaklaşmakta olduğunu bilirler ve bunun üzerine harekete geçerler. Bundan sonra gerçekleşen olaylar kötülük ve iyilik arasındaki savaşı konu alıyor. Dikkat çeken bir konusu olan bu yapım Amazon’da yer alan en iyi dizilerden birisidir.

TürKomediFantastik
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenNeil
Gaiman
OyuncularMichael
Sheen
David
Tennant
 Jon
Hamm

20. The Witcher

En İyi Cadı Dizileri

Çok uzun bir süredir normal bir şekilde hayatlarını yaşayan insanların huzurları beklenilmedik bir savaşın baş göstermesi sonucunda bozulur. Elfler ve cüceler arasında çıkan bu amansız mücadele çok çetin geçer. The Witcher olarak bilinen suikastçı Geralt of Rivia, tüm dünyanın dengesini değiştirebilecek güçte olan bir çocuğun doğumunu beklemektedir. Son yılların en popüler fantastik dizisi olan bu yapım hakkında detaylı bilgiye "The Witcher Dizi İncelemesi" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

TürFantastikMacera
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLauren
Schmidt Hissrich
OyuncularHenry
Cavill
Freya
Allan
Anya
Chalotra

21. Buffy the Vampire Slayer 

En İyi Cadı Dizileri

Vampirler, şeytanlar ve karanlığın güçleri ile savaşmaya mahkûm olan Buffy Summers, bu şeytani yaratıkları öldürmek zorundadır. Arkadaşlarının da yardımları ile beraber hareket eden Buffy, kendininki ve arkadaşlarının hayatı için bu yaratıklarla savaşır. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu yapım en iyi cadı dizileri arasındadır.

TürDramKorkuFantastik
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenJoss
Whedon
OyuncularSarah
Michelle Gellar
Alyson
Hannigan
Nicholas
Brendon

22. The Originals

En İyi Cadı Dizileri

New Orleans şehrinin kurucuları olan Mikaelson ailesi topraklarını terk etmiş ve aile dağılmıştır. Ancak New Orleans şehrinin başkaları tarafından yönetildiğini öğrenen vampir ailesi, tekrar birleşeceklerdir ve şehri geri almak için cadılar ile iş birliği yapacaklardır. Dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu sayesinde bu yapım 2013 yılının en çok ses getiren dizilerinden birisi olmuştur. Dizinin detaylı incelemesine "The Originals Hakkında Tüm Bilinenler" linkinden ulaşabilirsiniz.

TürKorkuDramFantastik
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJulie
Plec
OyuncularJoseph
Morgan
Daniel
Gillies
Claire
Holt

23. Supernatural 

En İyi Cadı Dizileri

Annelerinin doğaüstü bir varlık tarafından öldürülmesi sonucunda babası ile avcılık yapan iki kardeşten biri Sam üniversiteye gider. Yıllar boyunca babası ve abisinden ayrı yaşayan Sam, babasının kayıp olduğu haberini alır ve eve döner. İlk başta aldığı kararını değiştirip avcılığa başlayan Sam, insanların hayatlarını kurtarmak amacıyla bu şeytani varlıklar ile savaşır. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi cadı dizileri listemizde yer almaktadır. Çok sevilen bu yapımın bilinmeyen yönlerine "Supernatural Dizisinin İlginç Bilgileri" linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TürKorkuDramFantastik
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenEric
Kripke
McG
OyuncularJared
Padalecki
Jensen
Ackles
Misha
Collins

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum