En İyi Bülbül Kuşu Yemleri

Bülbül kuşlarının beslenmesi son derece özen gerektiren bir iştir. Bizler de bu yüzden bülbül kuşlarına verebileceğiniz en iyi yemleri sizler için derledik.
En İyi Bülbül Kuşu Yemleri

Bülbüllerin Beslenmesi

Bülbül kuşları doğal ortamlarında bitki ve fidanlara zarar veren böceklerden beslenmektedir. Kafes ortamında beslenecek bülbüllere de doğal ortamlarındaki beslenme imkanlarına yakın yemler vermeniz gerekmektedir. Kafeste beslenen bülbüller un böcekleri, karınca kurtları ve özel yemler ile beslenebilmektedir. 

Bülbüllerinizi beslerken temel besin kaynaklarını tohumlar, meyveler ve sebzeler olarak belirlemelisiniz. Kuşlarınızı beslerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar;

  • Her zaman suluklarında temiz ve taze su olmasına dikkat etmelisiniz. 2-3 günde bir su kapları temizlenip suları değiştirilmelidir.
  • Sularına 2-3 damla multi-vitamin takviyesi sağlıkları için idealdir.
  • Yemlikler sürekli kontrol edilmeli ve yemlerini tazelemelisiniz.
  • Yem kabukları biriktiği zaman, yemlikler dolu sanıldığı için kuşların açlıktan zayıfladıkları, hatta öldükleri vakalar görülmektedir.
  • Kuşlarınızın yem yemesi sağlığının en önemli göstergesidir.
  • Mürekkep balığı kemiği veya yumurta kabuğu, kalsiyum takviyesi açısından gereklidir.
  • Yemlerin yanı sıra mineral tabletleri de kullanılmalıdır.
  • Bülbüllerin kağıt yeme alışkanlıkları olduğu için kafeslerinin tabanına mümkünse gazete kağıdı kullanmayınız. 

 

Bülbül Bakımı ve Beslenmesi

 

Bülbülleri beslerken değişik, taze ve vitamin oranı yüksek besinler vermeniz gerekmektedir. Yeşil yemler bülbüller için oldukça faydalı olsa da bu yemlerin iyice yıkanması gerekmektedir.

Sebze olarak yeşil salatalar, ıspanak, brokoli gibi yararlı yeşillikler verilebilir. Meyve olarak ise elma, armut, üzüm gibi vitamin oranı yüksek meyveler vermekte fayda vardir. Ayrıca bülbüller için özel olarak hazırlanmış yem karışımları da kuşlarınızın vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

 

Bülbüllerin Beslenme Alışkanlıkları

 

Bülbüllerin Beslenme Programı Nasıl Olmalıdır?

Bülbül kuşlarını beslerken, planlı olarak beslenme ihtiyaçlarını karşılamak hem sizin işinizi kolaylaştırır hem de bülbüllerin sağlığı için etkili olur. Düzenli olarak bülbüllerinize uygulayabileceğiniz beslenme programı şu şekilde olabilir:

Hergün: Taneli yemler, Ay çekirdeği, yeşil yemler, meyve, taze su.

Haftada: Taze ağaç dalları, mineraller.

Arada Bir: Kuru ekmek, peksimet, pişmiş patates, yassı makarna, yağsız, pişmiş et, pişmiş yumurta sarısı, yoğurt, ılık meyve çayı ve meyve suyu.

Tüy Değiştirme ve Hastalıklarda: Multivitamin ve B vitamini.

Yasak Olan Yiyecekler: Sucuk, yağlı peynir, kızartma et, alkollü içecekler, tatlı ve tuzlu yiyeceklerin verilmemesi gerekir.

Ayrıca yem ve su kaplarının her gün sıcak su ile yıkanması ve haftada bir genel temizlik yapılması sağlıklı beslenme açısından da çok önemlidir.

 

En İyi Bülbül Kuşu Yem Markaları

  • Tropifit

Bülbül Yemleri-Tropifit

Egzotik ve doğal kuşlar için özel olarak hazırlanmış bir içeriğe sahiptir. İçeriğinde vitamin ve mineraller sayesinde kuşlarınızın sağlıklı gelişimine ve tüylerinin parlak olmasına yardımcı olmaktadır.

Yemin İçeriği: Sarı darı, kırmızı darı, kanarya yemi, italyan darısı, işlenmiş yulaf, keten tohumu, alıç tohumu, nijer tohumu, haşhaş tohumu, extrude mısır, extrude buğday.

 

  • Versele-Laga

Bülbül Yemleri-Versele-Laga

Doğa kuşları için özel olarak hazırlanmış içeriğe sahiptir. İçerisinde bülbüller için gerekli tohumlar ile vitaminler bulunmaktadır.

Yemin İçeriği: Darı, sarı darı, kırmızı darı, kanarya tohumu, nijer tohumu.

 

  • Gold Wings

Bülbül Yemleri-Gold Wings

Bülbül kuşları için özel olarak geliştirilmiş bu yem kuşlarınızın sağlıklı gelişimine yardımcı olamaktadır. Günlük, taze olarak verilmesi tavsiye edilmektedir.

Yemin içeriği: Sarı darı, kanarya tohumu, kızıl darı, sarı panicium, kırmızı panicium, nijer.

 

  • Garden Mix

Bülbül Yemleri-Garden Mix

Özellikle Hint Bülbülleri için özel olarak geliştirilmiş bir içeriğe sahiptir. Özenle seçilmiş tahıl ve tahıl tohumları ile birlikte, iyot proteinler, vitaminler ve maden içeren sağlıklı ve besleyici yemdir.

Yemin İçeriği: Sarı darı, kırmızı darı, beyaz darı, siyah darı, kanarya yemi, rapissa, keten, mineral ve vitaminler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum