Unutulmaz Anlar Yaşatan En İyi 10 Balkan Turu

Zengin tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel farklılıklarıyla hizmet veren en iyi balkan turlarını sizler için araştırdık.
Unutulmaz Anlar Yaşatan En İyi 10 Balkan Turu

Ülkemizin paha biçilemez eserlerini içerisinde barındıran Balkanlar, zengin tarihi, kültürü ve kusursuz güzelliğiyle, tüm milletleri kendine hayran bırakacak güzelliğe sahiptir. Çeşitli etnik grupların buluşma noktası olan, tarihi kalıntı ve özgün lezzetlere sahip olan ülke, çeşitli tur şirketleriyle, size unutulmaz bir seyahat imkanı sunuyor.

Her Anından Keyif Alacağınız En İyi Balkan Turları

Tarihin buram buram koktuğu ve tüm atmosferi hissettiğiniz Balkanlar, benzersiz coğrafi özellikleriyle seyahatlerinizi değerleri kılıyor. Her dönemden eserlere tanıklık etme şansını yakalayabileceğiniz ve içinde bulunan insanıyla kendinizi hoş bir sohbetin içinde bulacağınız sokaklarında, bir keşif yolculuğuna çıkarak ülkenin büyüsüne kapılabilirsiniz. Bu özel coğrafyanın her köşesine tanıklık etmek ve etkileşimde bulunabilmek için gelin en iyi Balkan turlarını hep birlikte keşfedelim.

1. Jolly Tur

En İyi Balkan Turları Jolly Tur

7 gece 8 gün sürecek olan Baştan Başa Balkanlar turu, Jolly Tur tarafından unutulmaz anlar yaşamanıza katkı sağlayacaktır. Havalimanında başlayan yolculukta vizesiz hareket edebileceğiniz tur yolculuğu, yaklaşık 1,5 saat sonra Belgrad'a varmanızla, keyifli yolculuğun ilk adımını atmanıza yardımcı olacaktır. İlk günü Belgrad'ı gezerek geçireceğiniz tur, ikinci gün, Saraybosna'ya hareket ederek devam edecektir. Burada gezeceğiniz, medrese, cami ve çarşıda ortamın büyüsüne kapılmamanız ise imkansız olacaktır.

Üçüncü gün çok sevilen ve bilinen Mostar'da geçireceğiniz gün, ömür boyu unutulmayacak anlara şahitlik edecektir. Daha sonra sırasıyla gezeceğiniz, Trebinje, Kotor, Budva, Iskodra, Tiran, Ohrid gibi yerler ise sizi adeta büyülü bir dünyanın içine sokacaktır. Turun kapanışı ise tarihi ve kültürüyle bilinen Üsküp'te son bulacaktır.

2. Malitur

En İyi Balkan Turları Malitur

3 ülke ve 3 başkent mantığıyla hareket edecek olan Malitur, Bosna'nın tarih kokan yerlerini, buram buram hissetmenize yardımcı olacaktır. İstanbul'dan kalkan uçak ile Tiran, Elbasan ve Ohrid'de başlayacak olan ilk gün, daha sonra St.Naum, Resne ve Bitola'da devam edecektir. Manastır'ın tarihine yakından şahitlik etme fırsatı bulacağınız Balkan turunu, dilerseniz Ohrid'deki tekne gölüyle taçlandırabilirsiniz.

Sonraki gün Tetova ve Matka Kanyonu turuna katılabileceğiniz Balkan gezisi, Türk Çarşısı'nda devam ederek, oranın kültürüne dair alışveriş yapmanıza imkan tanıyacaktır. Üsküp'te devam eden dördüncü gün ile tamamlayacağınız turda, I. Murad Türbesi'ni ve diğer camileri rehberlik eşliğinde görebileceksiniz. Hızlandırılmış gezi sağlayan Malitur, bu sayede Balkanların çoğu yerini kısa sürede keşfetmenize yardımcı olacaktır.

3. Prontotour

En İyi Balkan Turları Prontotour

Her şey dahil hizmetiyle gerçekleştirilen Prontotour, Balkanlara dair uzun ama nasıl bittiği anlaşılmayan bir tur programını sizlere sunmaktadır. Varış yolculuğu sonrası Üsküp ile başlayan süreç, daha ilk günden Balkanlara hayran kalmanızı sağlayacaktır. Burada Makedon Kapısını panoramik olarak görüp, yürüyeceğiniz yer, farklı bir atmosfer katacaktır. İkinci gün ise Manastır, Resne ve Ohrid yerlerinde geçireceğiniz gün, Şirok sokağı gezisi sırasında Atatürk'ün hayatından ilginç bir olaya şahitlik etmenize katkı sağlayacaktır.

Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alan Ohrid'de geçireceğiniz vakitler, Balkanlara tekrar gelme isteğini uyandıracaktır. Burada göreceğiniz, cami, meydan ve binalar, yine panoramik olarak sizlere yansıtılacaktır. Sonraki gün en merak edilen yerlerden biri olan ve Balkanların gözdesi olarak bilinen Karadağ'a geçiş yapacaksınız. Mostar, Saraybosna ile devam eden tur sürecini en son Belgrad'ın güzelliklerine şahitlik ederek kapatacaksınız.

4. Balkan Tour

En İyi Balkan Turları Balkan Tour

2019'da kurulan Balkan Tour, yapmış olduğu Balkan turu gezileriyle, misafirlerin ve turistlerin ilgisini oldukça çekmektedir. Saraybosna'da başlayan süreç, sırasıyla Konjic, Jablanica, Blagaj ve Mostar ile devam etmektedir. daha sonra Karadağ'da geçireceğiniz süreçte, 12 dakikalık feribot yolculuğu Kotor Körfezi manzarasını daha yakından görmenize yardımcı olacaktır. UNESCO tarafından koruma altına alınan bu yer, Saat Kulesi, Silah Meydanı, Nehir Kapısı ve Aziz Luka Meydanı gibi birçok yeri keşfetmenize katkı sağlamaktadır.

Podgorica'da başlayan dördüncü gün ise otobüsle birlikte panoramik şehir turu yapacaksınız. Daha sonra Arnavutluk'a geçiş yaparak burada da birçok tarihi yer ile yakından tanışma fırsatı bulacaksınız. Ohrid, Kalkandelen, Üsküp ve Prizren ile devam eden diğer günlerde, son olarak Priştine ile kapanışı yapacaksınız.

5. Setur

En İyi Balkan Turları Setur

6 ülke gezerek Balkan rotası oluşturan Setur, Üsküp'te başlayan yolculuğunuzu, İşkodra, Trebinje ve Saraybosna'da devam ettirecektir. Burda göreceğiniz tarihi yerler, Balkanların ünlü tatil merkezi ve eski kalelerde yapılan yürüyüşler, rehberlik eşliğinde sizi kendine hayran bırakacaktır. Avrupa'nın en samimi çarşılarından biri olan Başçarşı gezisi, oranın kültürüne dair hatıralar edinmenize yardımcı olacaktır. 

Daha sonra Belgrad'a geçiş yaparak, panoramik bir atmosfere şahitlik edeceksiniz. Geçmiş dizilerden biri olan ve Üsküp'ün ev sahipliği yaptığı Elveda Rumeli dizisinin tarihi sokaklarını da görebileceğiniz Balkan turu, Ohrid Gölü ile tamamlanacaktır. 

6. Peratur

En İyi Balkan Turları Peratur

Kısa ama keyifli bir Balkan turu geçirmenize katkı sağlayacak olan Peratur, havalimanında başlayan günü, Üsküp'te noktalayacaktır. Kaleden şehir manzarasını izleyebileceğiniz ve Ulusal Sanat Galerisi dahil olmak üzere, Çifte Hamam, Türk Çarşısı gibi yerleri görebileceğiniz Balkan turu, hızlandırılmış programı ile size keyifli anlar yaşatacaktır.

İkinci gün, Prizren, Tiran ve Ohrid gezisinde ise park, müze ve camileri görme fırsatını yakalayarak, geçmiş zamana şahitlik ediyormuş hissiyatı alacaksınız. Özel otobüs ile Resne'ye hareket edeceğiniz üçüncü gün ise Resne'li Niyazi'nin Sarayını ziyaret ederek, Atatürk'ün mezun olduğu Askeri İdadiye ve Atatürk Müzesi'ni görmenizi sağlaycaktır. 

7. Avrupa Rüyası

En İyi Balkan Turları Avrupa Rüyası

Mostar'ın büyülü dünyasında başlatılan Balkan turu, Koski Mehmet Paşa Camii’ni ve çarşı yerini gezerek dikkat çekici bir yolculuğa çıkarıyor. 2012 yılında kurulan Avrupa Rüyası, size 7 gece 8 günlük bir Balkan rüyası yaşatarak, keyifli hatıralar edinmenize katkı sağlayacaktır. Konaklama gerçekleştirdiğiniz otelde, sonraki gün Kotor, Budva ve İşkodra'ya dair hem tarihsel hem de kültürel anlara şahitlik edeceksiniz.

Sırasıyla gezeceğiniz, Tiran, Ohrid, Resne, Manastır, Kalkandelen ve Üsküp ile Eski Türk Çarşısı, Mustafa Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Hanı ve Taş Köprüyü ziyaret edeceksiniz. Sonraki günler ise Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a hareket ederek, türbe ve caddeleri gezeceksiniz. Gezilerin akşamında Boşnak gecesi yapacağınız Balkan turunu, yine başlangıç noktası olan Saraybosna'da kapatacaksınız.

8. Kappatur

En İyi Balkan Turları Kappatur

Pasaport işlemlerinin ardından Budvaya doğru başlatılan Balkan yolculuğu, Tivat, Porto Montenegro, Kotor ve Perastı gibi bölgelerde devam edecektir. 3 gece 4 gün sürecek olan bu tur, 2017 yılında kurulan Kappatur sayesinde, unutulmayacak anlara şahitlik edecektir. Dünya doğa ve tarih mirası listesinde yer alan bölgeleri keşfetmenize katkı sağlayarak, dilerseniz Kotor'un serin sularında denize girebileceksiniz. 

Karadağ krallık başkenti Çetine'de devam edeceğiniz gün, Virpazarda devam edecektir. Aynı zamanda Balkanların en büyük gölü olan ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Pelikanları da görebileceksiniz. Dilerseniz tekne gezisi de yapabileceğiniz Balkan turu, kale ve camileri de yakından görme fırsatını sizlere sunacaktır. 

9. Ecctur

En İyi Balkan Turları Ecctur

3 gece 4 gün sürecek olan Ecc Balkan Turları, Kavala'da başlayarak, sırasıyla Selanik ve Üsküp'te devam edecektir. Burada göreceğiniz panoramik şehir turunda, kule, meydan, katedral, Osmanlı ve Bizans eserlerini tarihiyle birlikte öğrenme fırsatı yakalayacaksınız. Daha sonra Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret ederek keyifli ve duygusal anlar yaşayacaksınız. 

Üsküp, Kalkandelen ve Ohrid'de geçireceğiniz diğer gün, Alaca Camii, Ayasofya Kilisesi, ve Ohrid Gölü ile tamamlanacaktır. Ohrid Gölündeki tekne turunu tamamladıktan sonra alışveriş yapabilmeniz için serbest zaman tanıyacak olan tur şirketi, Türk mahallesinde de zaman geçirmenize katkı sağlayacaktır. Balkanların ikinci en büyük Ortodoks kilisesi olan Aleksandr Nevski Kilisesi, Arkeoloji Müzesi ve cami ziyaretleri panoramik tur ile tamamlanacaktır.

10. PelerinTUR

En İyi Balkan Turları PelerinTUR

Her şeyin dahil olduğu ve büyük Balkan turuna ev sahipliği yapan PelerinTUR, 6 gece 7 gün boyunca Balkanlarda unutulmaz günler geçirmenize katkı sağlayacaktır. Bölgenin en büyük alışveriş merkezi olarak sayılan Başçarşı ile başlayan yolculuğunuz, Aliya İzzetbegoviç'in anıt mezarının bulunduğu şehitliği ziyaret ederek devam edecektir. Ardından Osmanlı döneminde kalan Türk mahallesinde vakit geçirmenize imkan tanıyacaktır. İkinci gün sırasıyla gezeceğiniz, Konjic, Jablanica, Blagaj ve Mostar ile devam eden Balkan turu, Kotor, St. Stefan, Budva ve Podgorica gibi mutlaka görülmesi gereken yerler ile devam edecektir.

Sınır kapısından geçerek Arnavutluk'a geçiş yapacağınız tur, İşkodra ile başlayarak, Tiran, Elbasan, Struga ve Ohrid ile sürecektir. Zamanın nasıl geçtiğini bile anlamayacağınız yerler, sizi tarihi ve kültürüyle etkisi altına alacaktır. Üsküp, Prizren ve Priştine ile tamamlayacağınız tur programı, Osmanlı'nın birçok eserini görme fırsatını sizlere sunacaktır.

En İyi Balkan Turları

Tur ŞirketiKuruluşGünVize Durumu
Jolly Tur19877 Gece 8 GünVizesiz
Malitur20183 Gece 4 GünVizesiz
Prontotour19937 Gece 8 GünVizeli
Balkan Tour20196 Gece 7 GünVizeli
Setur19656 Gece 7 GünVizeli
Peratur20183 Gece 4 GünVizeli
Avrupa Rüyası20127 Gece 8 GünVizeli
Kappatur20173 Gece 4 GünVizesiz
Ecctur20133 Gece 4 GünVizeli
PelerinTUR20116 Gece 7 GünVizeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum