Omega Deposu 2024'ün En İyi 5 Balıklı Köpek Maması Önerisi

Balık; içeriğinde kalsiyum, magnezyum, selenyum, çinko, fosfor, iyot ve demir sayesinde köpekler için harika bir besin kaynağıdır.
Omega Deposu 2024'ün En İyi 5 Balıklı Köpek Maması Önerisi

Balık, insanların yiyebileceği en sağlıklı gıdalardan biridir. Hayati besinler, vitaminler ve protein ile doludur. Balıkların iyi bir D vitamini ve omega 3 yağ asitleri kaynağı olduğunu biliyoruz. Peki balık köpeklere fayda sağlar mı? Öncelikle balığın sindirimi kolay harika bir protein kaynağı olduğunu unutmayın. Mide rahatsızlıklarından sık sık muzdarip, diğer protein kaynaklarına karşı toleranssız olan, karaciğer veya böbrek hastalığı olan köpekler için dahi harika bir besin kaynağıdır.

Düşük doymuş yağa ve kaloriye sahip bu besin kaynağı, obez veya aşırı kilolu köpekler için mükemmel bir seçenektir. Tüm bunların yanında proteinde bulunan amino asitler hormonları düzenlemeye, kasları inşa etmeye, tendonlarda, bağlarda, kıkırdaklarda dokuyu düzeltmeye ve sağlıklı cilt, saç ve tırnakları korumaya yardımcı olur. Balık ayrıca artritli köpeklere de yardımcı olabilir. Şimdi sizlere patili dostunuzun afiyetle tüketeceği en kaliteli balıklı köpek mamalarından bahsedeceğim.

En İyi Balıklı Köpek Maması Listesi

SıraMarkaIrk/Yaşneoldu Puanı
1Orijen Six FishTüm Irk/Yaş10/9.8
2Acana PacificaTüm Irk/Yaş10/9.9
3Royal Canin Mini Light CareKüçük/Yetişkin10/9.7
4N&D Ocean Büyük/ Yetişkin10/9.9
5Hill's Büyük/Yetişkin10/9.7
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

En İyi 5 Balıklı Köpek Maması Tavsiyesi

İşte en iyi balıklı köpek mamaları:

1. Orijen Six Fish Balıklı Köpek Maması

balikli-kopek-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Orijen Six Fish Tahılsız Balık Yavru Ve Yetişkin Köpek Maması, Atlantik uskumru, ringa balığı, maymunbalığı, pisi balığı, kırmızı balık ve gümüş hake'den gelen taze ve zengin bir diyet sunar. Tüm yaşam evrelerindeki köpek ırklarının tüketimine uygun olarak hazırlanan mama, patili dostlarınızın evrimsel ve biyolojik ihtiyaçlarına göre beslenmesi için % 38 protein ve % 20 karbonhidrat içermektedir.

Balık seven köpeklerin asla hayır diyemeyeceği bu eşsiz kuru köpek maması, içeriğindeki omega 3 ve omega 6 yağ asitleriyle cilt ve kürk sağlığını korur. Aynı zamanda eklem ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.

2. Acana Pacifica Balıklı Köpek Maması

balikli-kopek-mamasi-001.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Acana Pacifica Balık ve Sebzeli Yavru ve Yetişkin Köpek Maması, yabani yakalanmış ringa balığı, yastık, pisi balığı, gümüş hake ve kaya balığı gibi malzemelerin yanı sıra güneşte olgunlaşmış meyve ve sebzeleri içermektedir. İçeriğindeki meyve ve sebzeleri Okanagan Vadisi'nden (Kanada'nın British Columbia eyaletinde Okanagan Gölü'nün havzası ve Okanagan Nehri'nin Kanada kısmı tarafından tanımlanan bir bölge) toplayan firma, köpeklerin her daim doğal ve katkısız beslenmesi gerektiğini ön görmektedir.

Her cinsten köpeğin tüketimine uygun olarak hazırlanan Acana Pacifica Balık ve Sebzeli Yavru ve Yetişkin Köpek Maması, patili dostunuzun sağlıklı ve berrak bir cilde sahip olması için Omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengindir.

3. Royal Canin Mini Light Care Balıklı Köpek Maması

balikli-kopek-mamasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Mini Light Care Diyet Yetişkin Köpek Maması, patili dostunuzun sağlıklı beslenme ile kas kütlesini koruyarak aşırı kilo alımını durdurmaktadır. Light Care diyet maması üzerinde yapılan araştırmalar, 8 hafta düzenli kullanımda %88 oranında başarı göstermektedir.

Köpeğinizin formda kalmasına yardımcı olmak için formüle edilmiş açlığı doyurucu zengin bir tada sahip bu ürün, kas kütlesinin korunmasına yardımcı olmak için uyarlanmış protein içeriği. L-karnitin ile zenginleştirilmiştir. Tüm bunların yanında tükürükteki kalsiyumu şelatlayan ajanlar sayesinde tartar oluşumunu azaltmaya yardımcı olarak köpeğinizin ağız sağlığını korumaktadır.

4. N&D Ocean Balıklı Köpek Maması

balikli-kopek-mamasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Ocean Düşük Tahıllı Balıklı Orta ve Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması, doğru miktarda protein, yağ, sınırlı karbonhidrat ve gelişmiş uzun ömürlü vitamin ve minerallere sahip en iyi malzemelerden yapılmıştır. İçeriğindeki balkabağı sayesinde köpeğinizin sindirim sistemine yardımcı olan bu ürün, bağırsak hareketliliğini düzenleyerek kardiyovasküler sistemin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Özellikle düşük tahıllı köpek maması tüketen patili dostlar için en iyi seçimler arasında yer alan N&D Ocean Düşük Tahıllı Balıklı Orta ve Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması, düşük glisemik formülü sayesinde şeker hassasiyeti olan patili dostlar için en doğru seçim olacaktır.

5. Hill's Ton Balıklı Yetişkin Köpek Maması

balikli-kopek-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Ton Balıklı Orta Irk Yetişkin Köpek Maması, patili dostunuzun sağlığı için mükemmel beslenme dengesine sahiptir. Köpeğinizin her daim formda ve fit kalmasına yardımcı olmak için yağsız proteinlere sahip Hills köpek maması, orta ve yetişkin köpekler için özel olarak üretilmiştir. İçeriğinde hiçbir şekilde tahıl barındırmayan bu ürün havuç ve bezelye gibi doğal savunmaları destekleyen vitaminler ve minerallere sahiptir.

Glütensiz maddeler ve kolay sindirilebilir besinlerden yapılan Hills İdeal Balance Tahılsız Ton Balıklı Orta Irk Yetişkin Köpek Maması, sağlıklı cilt ve parlak tüy yapısını destekleyen Omega 3 ve Omega 6 yaş asitlerine sahiptir.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Maması MarkalarıKöpek Mama ve Su Kabı Modelleri

Balık eti köpekler için iyi mi?

Sade, pişmiş, buğulanmış veya ızgara balık, köpeklerin ölçülü olarak yemesi için iyidir. Çok fazla balık obeziteye neden olabilir, bu nedenle köpeğinize düzenli olarak omega alımı sağlamak için kaliteli besinlerden üretilmiş balıklı köpek maması vermeniz önerilmektedir. Balık, büyük bir protein kaynağı sağlar, doymuş yağlar açısından nispeten düşüktür ve kolayca sindirilebilir.

Balıklı köpek maması köpekler için sağlıklı mı?

Balık sağlıklı bir protein kaynağıdır ve genellikle alternatif bir protein kaynağı olarak birçok kuru ve yaş köpek mamasında kullanılır. Öte yandan balık, veteriner hekimlere göre iltihabı azaltmak gibi sağlık yararları olabilecek omega-3 yağ asitleri açısından zengindir.

Balıklı köpek mamasının faydaları neler?

Köpekler, yaşamın yapı taşları olan kaliteli proteinlerle dolu yüksek etli mamalarla beslenmelidir. Tüm et proteini türleri harikadır, ancak genellikle kanguru ve somon gibi daha fazla besin içeren daha yağsız etler köpekler için daha fazla fayda sağlamaktadır. Balık, veteriner hekimlere göre iltihabı azaltmak gibi sağlık yararları olabilecek omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Balık, tavuk gibi daha yaygın malzemelere karşı gıda alerjisi olan köpekler için de iyi bir alternatiftir.

Köpekler balık mı yoksa et mi tercih eder?

Köpekler doğal etoburlardır. Çoğu köpek et ve et ürünlerinin tadını sever. Balığın tadı çoğu köpek için de genellikle lezzetlidir. Köpeğiniz için balıklı kuru ve yaş köpek maması alabileceğiniz gibi kırmızı etli ya da beyaz etli mama da verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum