Türkülerin Vazgeçilmez Sesi 10 En İyi Bağlama Markası

Bağlamaya merakınız var fakat en iyi saz nasıl seçilir bilmiyorsanız ve en iyi bağlama modellerini merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.
Türkülerin Vazgeçilmez Sesi 10 En İyi Bağlama Markası

Tezenenin tellerle buluşmasıyla ortaya çıkan ezgiler, Orta Asya’dan beri kültürümüzün bir parçasını oluşturmaktadır. Türkülerin vazgeçilmezi olan bağlama, yüzyıllardır bazen hüzne bazen de sevince ortak olmaktadır.

Yörelere göre farklı isimlerde ve formda bulunabilen bağlama, üretildiği ağaca göre farklılık göstermektedir. Birçok farklı ağaçtan saz yapılabildiği gibi ustalara göre en iyi bağlama dut ağacından yapılmaktadır. Sazın sesini etkileyen sadece malzemesi değil aynı zamanda nasıl üretildiği de önemlidir.

Elde oyma olarak üretilen sazlar özellikle profesyoneller tarafından tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise sazın yarattığı akustik ve ses çıkışının son derece uyumlu olmasıdır. Çalınan ezgilere uygun olarak uzun ve kısa sap olmak üzere ikiye ayrılan bağlamayı almadan önce seviye düzeyini ve en çok çalmak istenilen ezgileri belirlemek gerekiyor.

En İyi Bağlama Listesi

SıraModelSap Uzunluğuneoldu Puanı
1Erdal ErzincanKısa Sap10/10
2Gizem Müzik EviKısa Sap10/9.8
3Yılmaz Müzik EviKısa Sap10/9.9
4Telli Çalgı YapımUzun Sap10/9.8
5Anadolu Müzik And-ogr-01Kısa Sap10/9.7
6Piarro ProfesyonelKısa Sap10/9.8
73M MüzikUzun Sap10/9.9
8DoremiKısa Sap10/9.8
9DestUzun Sap10/9.7
10MüzikhaneKısa Sap10/9.5
Amazon
Fiyatlarını Gör
Bağlama
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

10 En İyi Bağlama Markası Tavsiyesi

Türkülerin vazgeçilmezi olan bağlamaya merakınız varsa ve en iyi ses çıkışına sahip bağlama hangisi diye düşünüyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz. Hem amatör hem profesyonel bağlamaları araştırarak derlediğimiz bu içeriğimiz duygularınızı ezgilerle aktarabilmeniz için en iyi bağlamalardan oluşuyor.

1. Erdal Erzincan Bağlama

1-898.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Erdal
Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

Ünlü halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan’ın saz atölyesinde el yapımı oyma olarak üretilen bu bağlama, yumuşak tonlaması ile kendisine hayran bırakıyor. Mağun ağacından üretilen bu bağlama, sap sedefli klavyeye sahip. Profesyoneller için üretilen bu bağlama, Do kesik bağlama türünden.

Teknik Özellikler
Malzeme:Mağun Ağacı
Tür:Do Kesik Bağlama

Kullanıcı Yorumları:

👤 E***** S**** Bağlamanın markası Erdal Erzincan olunca insan gözü kapalı alabiliyor.

👤 Y**** T**** Zamanında Erdal Erzincan saz kursuna gittiğimden bizzat bu sazların yapım aşamalarına şahit olduğum için bağlamanın kalitesinden şüphe duymuyorum.

2. Gizem Müzik Evi Oyma Dut Bağlama Kısa Sap

2-835.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Gizem Müzik
Evi Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

Dut ağacından oyularak elde edilen bu bağlama, 40 cm tekneye sahip. Sapında bulunan sedef işlemeli desenleriyle oldukça şık görünüme sahip olan bu bağlama, aynı zamanda profesyoneller için uygundur. Kısa sap türünden olan bağlamanın sapı isteğe göre gitar akortlu yapılabiliyor.

Teknik Özellikler
Malzeme:Dut
Türü:Kısa Sap
Tekne:40 cm

Kullanıcı Yorumları:

👤 T**** Y**** Dut ağacından oyularak elde edildiği çok belli ses kalitesi ve akustiği çok iyi.

👤 D**** R**** Henüz profesyonel değilim fakat eğitimlerimde daha kaliteli saz kullanmak istediğim için bu ürünü tercih ettim. İnsan çıkardığı sesi duyunca daha istekli çalıyor.

3. Yılmaz Müzik Evi 41 Cm Vengi Kısa Sap Ritimli Ekolayzırlı Saz

3-798.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Yılmaz Müzik
Evi Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

Teknesi vengi ağacından yapılan sazın sapı gürgen, kapağı ladin ve burguları gülden elde edilmedir. Profesyoneller için üretilen bu saz, ritimli ekolayzıra sahiptir. 41 cm tekneye sahip olan bu bağlama kısa sap türündendir. Teknesinde bulunan ekolayzır sayesinde sahnede kullanıma uygundur.

Teknik Özellikler
Tekne:41 cm
Malzeme:Vengi, gürgen, ladin, gül
Tür:Kısa Sap

Kullanıcı Yorumları:

👤 ****** **** Ürün beklediğimden daha iyi ve kaliteli sesi çok güzel ritimli cihazda güzel teşekkür ederim yılmaz müzik evi ve Yılmaz bey.

👤 ****** ***** Ürün elime ulaştı çok güzel bir bağlama beklediğimden çok iyi geldi herkese tavsiye ederim.

4. Telli Çalgı Yapım Yaprak Dut Uzun Sap Bağlama

4-720.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Telli Çalgı
Yapım Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

Yaprak duttan üretilen Telli Çalgı Yapım Bağlama, 39.5 cm tekneye sahiptir. Uzun saplı bağlama türü olan bu ürün, bozuk düzende RE ve bağlama düzeninde ise LA notalarında çalınabilmektedir. Burgu cinsi gül olan bu bağlama profesyonel çalıcılar için idealdir.

Teknik Özellikler
Tekne Ölçüsü:39.5 cm
Tekne Ağacı:Yaprak Dut
Sap Ağacı:Akgürgen
Sap Ölçüsü:Uzun Sap
Ses Tahtası:Ladin
Klavye Ağacı:Maun

Kullanıcı Yorumları:

👤 D**** İ*** Ses çıkışı çok iyi. Eğer benim gibi orta seviyede çalabiliyorsanız tercih edebilirsiniz seviyeniz artsa bile idare edecek bir bağlama.

👤 H**** S**** Fiyatına bakınca bir saza bu kadar verilir mi diyebilirsiniz ama sonuna kadar hak ediyor tavsiye ederim.

5. Anadolu Müzik And-ogr-01

5-677.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Anadolu Müzik
Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

Bağlama çalmaya yeni başlayan öğrenciler için üretilen bu ürün, Maun ağacından üretilen tekneye sahip. Kısa sap türünden olan bu bağlama, sağlam yapısı ve hafif olmasıyla kullanıcılar tarafından beğenilmektedir. Sazla birlikte gönderilen yedek tel ve mızrak amatör kullanıcılar için kolaylık sağlıyor.

Teknik Özellikler
Tekne:40 cm
Tür:Kısa Sap
Malzeme:Maun
Burgu:Ak Gürgen
Üst Eşik:Şimşir

Kullanıcı Yorumları:

👤 **** **** Yedek tel, mızrap ve kılıfıyla beraber geldi. Sağlam paketlenmişti.

👤 ****** ***** Temiz ve özenle paketlenmiş olup tertemiz bir şekilde teslim edildi. Çizik veya kırık gibi herhangi bir sıkıntısı yok. Mükemmel satıcı- mükemmel ürün.

6. Piarro Profesyonel Kısa Sap Dut Bağlama

6-591.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Piarro
Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

5 yıl kurutulmuş olan dut ağacından üretilen bu bağlama, 19 perde kısa sap türündendir. Profesyonel kullanıcılar için üretilen bu bağlamanın ön kapağı ladin, sapı kelebek ve burguları kelebek burgudur. Tüm bunların yanı sıra taşıma çantası, yedek teli ve 10 adet tezene ile beraber satılan bu bağlama kullanıcıların beğenisini topluyor.

Teknik Özellikler
Türü:Kısa Sap
Malzeme:Dut Ağacı
Burgu:Kelebek Burgu
Sap:kelebek
Ön Kapak:Ladin
Malzeme:Huş ağacı, ceviz
Parça Sayısı:4

Kullanıcı Yorumları:

👤 E**** B**** Çok iyi ürün.

👤 Z**** A**** Çantası, yedek teli ve tezenesiyle eksiksiz ve sorunsuz geldi teşekkürler.

7. 3M Müzik Uzun Sap Bağlama-Saz Full Set

7-570.webp

Amazon
Fiyatını Gör
3M Müzik
Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

Yeni başlayanlar için oldukça ideal olan 3M Müzik Bağlama; içerisinde tezene, yedek tel, akort aleti ve kılıf barındırıyor. Bu sayede ihtiyaç duyulan bütün parçalarla bir bütün olarak satılan bu bağlama özellikle öğrenciler için kullanışlı oluyor. Aynı zamanda maun ağacından üretilen teknesi sayesinde güzel ses çıkışına sahip olan ürün, uzun sap türündendir.

Teknik Özellikler
Malzeme:Maun ağacı
Tekne:39-40 cm
Ön kapak:Ladin Ağacı
Sap:Akçaağaç
Burgu:Siyah derlin

Kullanıcı Yorumları:

👤 Y**** A**** Perde bağlantısı için sap üzerine yuva yapılmamış direkt üstüne plastik geçirilmiş ama sesi ve akustiği gayet iyi başlangıç için öneririm.

👤 Muhammet Salih Ş**** Temiz ve sağlam gibi duruyor malzemeleri eksiksiz ekstra tel ve akort cihazı beni çok mutlu etti. Teşekkür Ederim.

8. Doremi Kısa Sap Bağlama

8-551.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Doremi
Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

Başlangıç seviyesi için ideal olan Doremi Kısa Sap Bağlama, içerisinde akort cihazı, kılıf, bağlama metodu kitabı, yedek tel ve tezene barındırmaktadır. Tam set halinde satılan bu bağlama maun ağacından üretilmiştir. Perde sayısı 19 olan bağlamanın yarattığı akustik kullanıcılar tarafından beğenilmektedir.

Teknik Özellikler
Malzeme:Maun Ağacı
Perde Sayısı:19
Tür:Kısa Sap
Kapak:Ladin Ağacı

Kullanıcı Yorumları:

👤 Serdar K***** Gayet sağlam paketlenmiş sorunsuz elime ulaştı, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz…

👤 K**** E***** Ürünü şiddetle almanızı tavsiye ederim. Bağlamanın burguları plastik değil tahta, akordu tutuyor. İyi bir bağlama.

9. Dest Uzun Sap Dut Bağlama Saz Asl109

9-519.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Dest
Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

Teknesi dut ağacından yapılan bu bağlamanın kapağı ladin, burguları ise cevizdir. 38 cm tekneye sahip olan bağlama uzun sap yani 23 perdeye sahiptir. Mızrap, yedek tel ve kılıfla birlikte gönderilen ürün, özellikle başlangıç ve orta seviye kullanıcılar için uygundur.

Teknik Özellikler
Malzeme:Dut, ladin, ceviz
Tekne:38 cm
Tür:Uzun Sap
Perde Sayısı:23
İki Köprü arasındaki uzaklık:80 cm

Kullanıcı Yorumları:

👤 M**** G***** Sesi kalitesi verdiği his çok güzel hepinize tavsiye ederim. Güvenli bir koli içinde yedek teli ve kılıfıyla birlikte geldi.

👤 A******* Ö**** Yorumlara bakarak aldım çok memnun kaldım. Sesi gerçekten çok güzel. Tavsiye ederim. Satıcıya ve kargoya çok teşekkür ederim.

10. Müzikhane Kısa Sap Bağlama Seti

10-568.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Müzikhane
Bağlama
Aradığın
Fiyatı Gör

29 perde yani kısa sap olarak üretilen Müzikhane Bağlama, başlangıç seviyesi için uygundur. Suya dayanıklı kılıfı sayesinde her türlü hava koşulda istediğiniz yere taşıyabilmenizi sağlayan bu set, tel ve mızrap içermektedir. Maun ağacından üretilen teknesi ve ladinden üretilen kapağı sayesinde ses akustiği kullanıcı memnuniyeti yaratmaktadır.

Teknik Özellikler
Malzeme:Maun, Ladin
Tür:Kısa Sap

Kullanıcı Yorumları:

👤 F**** A****** Ürün zamanında elime ulaştı herhangi bir eksik ya da kırığı çatlağı yoktu. Fotoğraflarda gösterilen ürünün birebir aynısı geldi. Gösterilen özen ve ilgi alakadan dolayı satıcıya teşekkür ederim. Tavsiye ederim.

👤 Aysin K**** Bağlama öğrenmeye yeni başladığım için çok para vermek istemedim acemiliğim gitsin diye aldım bu sazı ama hoca o kadar çok beğendi ki :) iyi ki almışım almak isteyen herkese tavsiye ederim.


Bağlama alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Bağlama almadan önce uzun sap mı yoksa kısa sap mı tercih ettiğinizi bilmeniz gerekiyor. Daha sonrasında bağlamanın üretildiği malzemenin ne olduğunu incelemeniz o ürünün kalitesi hakkında fikir kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca bağlamanın oyularak yapılması da oldukça önemlidir bu sayede akustiği daha iyi olacaktır. Son olarak profesyonellik seviyenize göre ekolayzır içeren ürün tercih edebilirsiniz.

İyi saz nasıl anlaşılır?

Sazın kalitesini ele veren en önemli detay hangi malzemeden üretildiğidir. Sadece malzeme değil aynı zamanda nasıl üretildiğinin de önemi oldukça büyüktür. Tüm bunların yanı sıra kullanılan telde sazın ses kalitesini etkileyen en önemli unsurlardır. Tüm bunlara bakarak değerlendirilecek sazın ses tonu o saz hakkında çok fazla bilgi vermektedir.

Saz çalmayı öğrenmek ne kadar sürer?

Saz sürekli emek isteyen zor aletlerin başında yer almaktadır. Ortalama temel düzeyde saz çalabilmek için 16-18 hafta eğitim almak ve sürekli egzersiz yapmak gerekmektedir. Bu süreç kişinin yeteneğine göre değişiklik gösterebileceği gibi eğitim kalitesiyle de doğru orantılıdır.

Bağlamada ceviz mi dut mu?

Çalma seviyesine göre farklı malzemelerden üretilen sazların tekne bölümü genellikle dut, maun, ladin ardıç ve vengi gibi ağaçlardan üretiliyor. Kapak kısmında çoğunlukla ladin tercih edilirken sap kısımlarında ise kayın, maun, kelebek ceviz ve meşe kullanılıyor.

Sazın ağacını nasıl anlarız?

Genellikle ucuz olan sazlarda iç malzeme farklı bir ağaç türü dış malzeme ise farklı ağaç türünden yapılmaktadır. Maliyetin düşük olmasını sağlayan bu hileyi anlamak için saz kafesinden bakıldığında dış ve iç ağaç renk tonlarının aynı olması gerekir. Eğer tonlarda farklılık varsa büyük ihtimalle dışı kaplamadır. Bu durumda akustiği kötü yönde etkilemektedir.

Sazın oyma veya yaprak olması ne demek?

Oyma olarak adlandırılan sazlar kullanılan ağacın oyularak forma sokulmasıyla elde edilir. Yaprak olarak üretilen sazlar ise kullanılan ağacın yaprak yaprak dilimlenmiş kesimlerinin ısıtılarak form verilmesi ve yapıştırılmasıyla elde edilir.

<

 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.