Yerli ve Yabancı En İyi 27 Askeri Film Önerisi | 2024

En iyi askeri konulu filmleri IMDb puanına göre sıraladığımız bu listede yerli ve yabancı filmler yer almıştır. İşte IMDb puanı yüksek asker filmleri.
Yerli ve Yabancı En İyi 27 Askeri Film Önerisi | 2024

Tüm Zamanların En İyi ve En Çok İzlenen Asker Filmleri

Askeri filmler kategorisinde yer alan gelmiş geçmiş en iyi filmleri listeledik. Türk asker filmleri ve yabancı sinemaya damgasını vuran asker filmlerini bu içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte aksiyon filmleri ve savaş filmleri listelerinin de vazgeçilmezi olan, unutulmaz savaş sahneleri ve ve senaryolarıyla akıllara kazınan en iyi 27 asker filmi...

En İyi Asker Filmi Önerileri;

1. Kod 355

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Çok gizli bir silah paralı askerlerin eline geçtiğinde, CIA ajanı Mason’ın rakibi sert Alman ajanı Marie, eski MI6 müttefiki ve son teknoloji bilgisayar uzmanı olan Khadijah ve psikolog Graciela güçlerini birleştirmek zorunda kaldılar. Bu grup, onların önünde olan ve dünyadaki her şeyi yok etmeye hevesli olan Lin Mi Sheng’i geçmek için ellerinden gelen her şey yapmaları gerekmektedir.

TürAksiyonGerilim
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSimon
Kinberg
OyuncularJessica
Chastain
Penelope
Cruz
Bingbing
Fan

2. Sniper. The White Raven

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri
İnsanlara faydalı olmak isteyen Mykola, Donbass savaşının çıkması ile öldürülen karısının ve yakılan evinin intikamını almaya karar verir. Kendi yaralarını tamamen iyileştirdiği anda keskin nişancı şirketine bir asker olarak yazılır. Karısının katilleri ile tanıştığında duygusal olarak yeniden çöktüğünde her şeyden de çok intikam alma duygusu ile uğraşmaya başlar.

TürDramSavaş
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarian
Bushan
OyuncularAldoshyn
Pavlo
Maryna
Koshkina
Andrey
Mostrenko

3. All Quite on the Western Front

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Gönüllü olarak Alman ordusuna katılan Paul, Albert ve Muller, cephede hayatın acımasızlıkları ile yüzleşmektedir. Askerlerin göğüslerine yayılan vatanseverlik coşkuları artarken, düşman ve çatışmanın doğruları ile yanlışlarını görmeye başlarlar. Ateşkes için geri sayım yapılırken Paul, üst rütbelilerin bir Alman taarruzu ile savaşı sona erdirme amacını öğrendiğinde, planladığı tek şey savaşı devam ettirmek olmuştur.

TürAksiyonDramSavaş
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEdward
Berger
OyuncularDaniel
Brühl
Albrecht
Schuch
Sebastian
Hülk

4. Warhunt

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri
1945’de ABD askeri kargo uçağının kontrolünü kaybetmesi ile Alman kara ormanının ortasına düşmesi her şeyi değiştirir. Acımasız Binbaşı Johnson, uçağın taşıdığı materyalleri almak için kendisine cesur askerlerden oluşan bir ekip kurar. Bu ekip ile kaza mahalline girdiklerinde asılmış Nazi askerlerinin cesetlerini, eskimiş büyülü sembolleri görürler. Akıl sağlıklarını kazanmak için savaşması gereken bir grup askerin artık hayatı yoldan çıkar.

TürAksiyonKorkuGerilim
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMauro
Borrelli
OyuncularRobert
Knepper
Lou
Stassen
Polina
Pushkareva

5. Top Gun: Maverick

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri
ABD Deniz Kuvvetleri Teğmen Pete’i donanmaya vermiş olduğu 30 yıllık başarılardan dolayı ödüllendirir ve test pilotu olarak sınırlarını zorlamasını ister. Kendisini karaya bağlayacak herhangi bir görevde bulunmak istemeyen Pete, kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi eğitirken bulur. Geleceğinin belirsiz olmasından ve geçmişinde yer alan anıları ile yüzleşen Pete için her şey alt üst olur.

TürAksiyonDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoseph
Kosinski
OyuncularTom
Cruise
Jennifer
Connelly
Miles
Teller

6. Father & Soldier

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri
Birinci Dünya Savaşı sıralarında yer alan bir baba, kendi isteği dışında alınarak savaşa katılmasını sağlanılan 17 yaşındaki oğlunun yanında olmayı ister. Kendi isteğini yerine getirmek ve savaşta da oğlunu korumak için Fransız Ordusuna katılır. Cepheye gönderildikleri anda kendilerini Fransız kolonisi Senegal’de savaşa karşı birlikte bulurlar.

TürAksiyonSavaş
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMathieu
Vadepied
OyuncularOmar
Sy
Jonas
Bloquet
Alassane
Sy

7. Once in the Desert

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri
Suriye’nin antik kenti Palmyra İŞİD tarafından kurtarılmıştı. Özel bir ekip, teröristlerin yollara bıraktığı bombaları temizlemiştir lakin istihkamcılar Palmyra’nın merkezine yaklaştıkça patlayıcılar o denli yıkıcılığa ev sahipliği yapar. Genç takım kaptaki ile EOD uzmanlarının deneyimlileri arasında gerilimler büyürken ekip birden pusuya düşer.

TürSavaş
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndrey
Kravchuk
OyuncularSergey
Borodinov
Pavel
Chinaryov
Igor
Gordin

8. Greyhound 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Film, Alman denizaltılarından kaçarak Kuzey Atlantik’i geçmeye çalışan Amerikan yapımı savaş gemisi Greyhound’un kaptanının kaçış hikayesini konu almaktadır. Tom Hanks’in başrolünde oynadığı yapımı kesinlikle izlemenizi öneriyoruz. Film ile ilgili daha fazla detayı "Greyhound Hakkında İnceleme" linkinden okuyabilirsiniz.

TürDramTarihSavaş
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Schneider
OyuncularTom
Hanks
Elisabeth
Shue
Stephen
Graham

9. Ghosts of War

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

İkinci Dünya Savaşı’nın en karanlık günlerinde Fransız Şatosu’na girmekle görevlendirilen 5 Amerikan askerinin yolculuğunu konu almıştır. Daha önce bir Nazi subayı tarafından işgal edilen Fransız Şatosu askerler için çok tehlikeli bir görev olacaktır. Hayatlarının savaşını vermek zorunda kalan askerler doğaüstü bir düşmanla karşı karşıya kalacak.

TürGerilimKorkuSavaş
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenEric
Bress
OyuncularBrenton
Thwaites
Theo
Rossi
Kyle
Gallner

10. Resistance 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Film, İkinci Dünya Savaşı’nda 10 bin yetimin hayatını kurtarmak için Fransız Direnişi ile birlikte çalışan bir grup Yahudi izcinin hikayesini konu almıştır. Acaba Yahudi izciler yetim insanların hayatlarını kurtarabilecek mi?

TürDramBiyografiTarih
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJonathan
Jakubowicz
OyuncularJesse
Eisenberg
Ed
Harris
Clémence
Poésy

11. 1917 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Birinci Dünya Savaşı sırasında askerlerin hayatını önemli derecede etkileyen mesajı iletmekle görevlendirilen iki askerin hikayesini konu almaktadır. Schofield ve Blake gerçekleşmesi neredeyse imkansız bir göreve atanır. Görevleri, zamana karşı yarışıp düşman bölgesini gizli bir şekilde geçerek askerlerinin ölümünü engellemek için mesajı iletmelidir. Savaş filmleri türünde son yılların en etkileyici yapım hakkında ilginç detayları "1917 Filmi İnceleme ve Yorumlar" yazısında bulabilirsiniz.

TürDramSavaş
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSam
Mendes
OyuncularGeorge
MacKay
Dean-Charles
Chapman
Mark
Strong

12. The Outpost 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

The Outpost, özgürlük harekatı sırasında Afganistan’da 400 direnişçiye karşı savaşan 50 Amerikan askerinin hikayesini anlatmaktadır. Gerçek bir hikayeden esinlenen filmde yerel halk ile toplumsal kalkınma projeleri gerçekleştirmesi gereken Keating Muharebe Karakolu sürekli Taliban tarafından saldırıya uğramaktadır.

TürSavaşDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRod
Lurie
OyuncularScott
Eastwood
Caleb
Landry Jones
Orlando
Bloom

13. Gölge Savaşçı

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Shadow yani Gölge Savaşçı, topraklarını korumak için zorlu bir mücadeleye giren kralın hikayesini konu almaktadır. Genç ve ne yapacağını bilmeyen kral içerden ve dışardan tehlike altındadır. Kralın gizli bir silahı vardır o da Gölge’dir. Gölge sayesinde topraklarını koruyabilecektir. Kendi bölgesini savunduktan sonra karşı krallığı ele geçirmeyi planlayan kral bu güne kadar hiç görülmemiş dehşet bir saldırı gerçekleştirmek için gölge ile planını uygulamaya başlar.

TürTarihAksiyonDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenZhang
Yimou
OyuncularChao
Deng
Li
Sun
Ryan
Zheng

14. Casus Oyunu 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

2. Dünya Savaşı konulu filmler arasında yer alan yapım, Moe Berg’in hayatını konu almaktadır. İyi bir üniversiteden mezun olan Berg 12 dil konuşabilmektedir. 15 yıl boyunca Chicago White Sox ve Washinghton Senator gibi takımlarda beyzbol oynamıştır. Ayrıca Berg, Almanlarla nükleer silah yarışında Amerika için casusluk yapmıştır. Film ise Berg’in casusluğunda yaşadığı olayları anlatmaktadır.

TürTarihBiyografiDram
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBen
Lewin
OyuncularRobert
Rodat
Nicholas
Dawidoff

15. Ayla 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Senaryosuyla yüreğimizi ısıtan bir o kadarda içimizi burkan efsanevi film Ayla, yaşanmış gerçek bir hikayenin birinci ağızlardan öğrenilerek sinemaya aktarılmasıyla oluşturulmuştur.  Kore savaşına katılan Türk birliğinden Süleyman Astsubay ve orada bulduğu yetim kız arasında geçen hikayenin anlatılan hikaye filmin konusudur. Ayla ismini verdiği ve uzun bir süre ana babalık ettiği kızı Türkiye’ye getirmek ister ancak Kore kanunları buna izin vermez. Ayrılsalar da birbirlerini hiçbir zaman unutmayan Süleyman Astsubay ve Ayla yıllar sonra bir araya geleceklerdir. 

TürDramSavaşAskeri
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenCan
Ulkay
Oyuncularİsmail
Hacıoğlu
Çetin
Tekindor
Kim
Seol

16. Hacksaw Ridge 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

İnsan öldürmeyi reddeden Desmond bunun yerine dost düşman fark etmeksizin 75’e yakın kişinin hayatını kurtaran bir askerin hikayesi... Savaş filmleri türünde son derece sürükleyici ve anlamlı bir yapım. Yönetmen koltuğunda bu alanda usta bir ismin yani Mel Gibson'un olması da filmin başarılı olmasında bir o kadar etkili. 

TürAskeriSavaşDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMel
Gibson
OyuncularAndrew
Garfield
Vince
Vaughn
Teresa
Palmer

17. Dağ 2

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

En iyi asker filmleri listesinde 8.9’luk IMDb puanıyla tepede bulunan Dağ 2...  İlk filmin devamı niteliğinde çekilen devam filmi Oğuz ve Bekir’in vatan aşkıyla yanıp tutuşarak özel time katılmalarını ve bu uğurda canları pahasına savaşmalarını konu edinmiştir. Filmin yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi Alper Çağlar yaparken başrollerde yine Çağlar Ertuğrul ve Ufuk Bayrak

TürAksiyonSavaşDram
IMDb8,9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAlper
Çağlar
OyuncularÇağlar
Ertuğrul
Ufuk
Bayraktar
Murat
Serezli

18. 13 Hours

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

2012 yılında geçen filmde Libya’nın Bingazi şehrinde yer alan ABD üssüne gerçekleyen saldırı ekranlara taşınmıştır. Saldırı birçok kayıp veren ABD tarafı tam 13 saat süren bir çatışma sonunda kurtulmayı başarır.

TürAksiyonSavaş
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMichael
Bay
OyuncularJohn
Krasinski
James
Badge Dale
Max
Martini

19. Anthropoid

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Film gerçek bir hikayeden alınmıştır. Faşist lider Hitler’in üçüncü adamı olan Heydrich gerçekleştirilen bir operasyon sonunda öldürülür. Gerçekten yaşanılan olayı izleyiciye aktaran film son derece aksiyon ve heyecan dolu sahneleriyle dikkat çekmektedir.

TürAksiyonDramBiyografi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenSean
Ellis
OyuncularJamie
Dornan
Cillian
Murphy
Brian
Caspe

20. War Horse

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Birinci Dünya Savaşı zamanında, İngiltere ve Avrupa arasında geçen hikayede bir savaş atı olan Joey ve onu yetiştiren Albert adındaki adamın hikayesi anlatılmaktadır. Savaş sırasında Joey ile Albert’in yolları ayrılır ve başlarından geçen olaylar izleyiciye aktarılır.

TürDramTarihSavaş
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularJeremy
Irvine
Emily
Watson
Peter
Mullan

21. Inglourious Basterds 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Film Türkçe’ye Soysuzlar Çetesi olarak çevrilmiştir. 2. Dünya Savaşı zamanında geçen filmde Nazi zulmüne karşı savaşan bir grubun mücadelesi anlatılmaktadır.

TürSavaşAksiyon
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularBrad
Pitt
Mélanie
Laurent
Christoph
Waltz

22. Jarhead 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Hollywood’un başarılı aktörü Jake Gyllenhaal’ın başrolünde yer aldığı asker filmi “Jarhead” körfez savaşı sıralarında askere giden ve keskin nişancı bölüğünde görev alan Anthony Swoff’un maceralarını anlatmaktadır. Sivil hayatında savaş ile ilgisi bile olmayan bu adam zorlu hayat şartları altında yeni bir insan olacak ve kendini keşfedecektir. Anthony Swoff’un romanından sinemaya uyarlanan filmin yönetmenliğini Sam Mendes yapmıştır.

TürSavaşAskeriDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenSam
Mendes
OyuncularJake
Gyllenhaal
Scott
MacDonald
Peter
Sarsgaard

23. Çanakkale Yolun Sonu 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Tarihin en kanlı çatışmaların yaşandığı Çanakkale Savaşı birçok kahramanlık hikayelerini üzerinde barındırmaktadır. Savaşın isimsiz kahramanları Muhsin ve Hasan kardeşlerin cepheye vardığı günlerde Anzak çıkartması da başlamıştı. İyi bir atıcı olan Muhsin komutanının emriyle cephenin en önünde düşmanı yok ederken her an ölümle burun buruna olması sebebiyle komutanından kardeşini cephe gerisine almasını ister. Bu kardeşlik ve vatan aşkının baskın olduğu savaş ortamını anlatan filmin başrolünde Gürkan uygun rol almıştır.

TürDramSavaşAksiyon
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenKemal
Uzun
Serdar
Akar
Ahmet
Karaman
OyuncularGürkan
Uygun
Berrak
Tüzünataç
Mahir
Günşiray

24. American Sniper

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Amerika’nın efsane olmuş kahramanlarından gibi olan Chris Kyle’in askerlik hikayesini anlatan filmde psikolojik bir dram hikayesini de görmekteyiz. Irak savaşında en ön saflarda savaşan Chris en iyi sniperlardan biridir. Yaptıklarıyla cephede adeta bir efsaneye dönüşen Chris ülkesinden de büyük bir destek görmektedir. Yönetmenliğini Clint Eastwood’un yaptığı efsanevi filmin başrolünde Bradley Cooper rol almıştır.

TürSavaşBiyografiAskeri
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenClint
Eastwood
OyuncularBradley
Cooper
Sienna
Miller
Luke
Grimes

25. Dağ 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Kısa dönem bir asker olan Oğuz ile cezaları yüzünden askerliği neredeyse iki katına katlanan Keçiörenli Bekir’in kavgayla başlayan sonrasında da büyük bir dostluğa dönüşen askerlik hikayesinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Alper Çağlar yapmıştır. Çağlar Ertuğrul ve Ufuk Bayraktar’ın başrollerinde yer aldığı filmde kahramanca şehit olan komutanları ve verilen görev için karla kaplı dağlarda kilometrelerce yürüyen iki askerin dram dolu sahneleri görmekteyiz. 2012 yılında izleyici rekorları kıran yapım en iyi Asker filmlerinden biri olmuştur.

TürAksiyonSavaşDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAlper
Çağlar
OyuncularÇağlar
Ertuğrul
Ufuk
Bayraktar
Fırat
Doğruloğlu

26. Nefes: Vatan Sağolsun 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Yoğun kar ve soğuk havaya rağmen bir dağın tepesindeki karakolu savunmak için görevlendirilen 1 yüzbaşı ve 40 askerinin dramatik hikayesini anlatan filmin başrollerinde Cüneyt Deniz, Barış Aydın ve Mete Horozoğlu yer almıştır. Film Hakan Evrensel’in Güneydoğu’dan Öyküler adlı kitabından sinemaya uyarlanmış olup yönetmenliğini Levent Semerci yapmıştır. Hem senaryosu hem unutulmaz sahneleriyle adeta bir baş yapıt olan “Nefes” filmi en iyi askeri filmlerden biridir.

TürDramSavaşAskeri
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenLevent
Semerci
OyuncularCüneyt
Deniz
Barış
Aydın
Mete
Horozoğlu

27. Saving Private Ryan 

Asker Filmleri, Asker Filmi Önerileri

Tüm zamanların en iyi filmler listesinde her zaman yer bulan Er Ryan'ı Kurtarmak... 4 oğlunu da aynı anda cepheye gönderen bir kadın 3’ünün ölüm haberini alınca adeta yıkılır. Yetkililerden tek isteği ise küçük oğlu Ryan’a sapa sağlam kavuşmaktır. Bunun üzerine Yüzbaşı John Miller komutasında bir grup asker savaşın en kanlı çatışmalarının yaşandığı bir cepheden Er Ryan’ı alıp getirmeye çalışacaklardır. Film hem savaş sahneleri hem de dram dolu senaryosuyla en iyi asker filmlerinden biri olmuştur.

TürAskeriDramSavaş
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularRyan
Hurst
Tom
Hanks
Tom
Sizemore

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum