Bir Çırpıda Bitirebileceğiniz En İyi 20 Anime Dizisi | 2024

Farklı türler ile bir oturuşta bitirip yeni bir arayışa gireceğiniz anime dizilerini sizler için derledik. İşte en iyi 20 anime dizisi...
Bir Çırpıda Bitirebileceğiniz En İyi 20 Anime Dizisi | 2024

Gencinden yaşlısına herkesin merak ettiği, bir kerelik bile olsa izlediği ve sonradan bağımlısı olarak devamlı izlemeye devam ettiği anime dizilerini sizler için derledik. Farklı türlerde insanların kalplerinde yer edinmesi gerektiğini düşündüğümüz en iyi 20 anime dizisi... 

1. The Orbital Children

Anime Dizileri
Yeni açılmış olan Japon ticari uzay istasyonunda beklenmeyen büyük bir kaza meydana geldiğinde istasyondan geriye bir grup çocuktan başka bir şey kalmaz. Yetişkinlerden kurtulma ümidi olmayan çocukların yaşam çizgisi artık bir sosyal ağ ve düşük zekalı yapay zeka robotu ile bir haline gelir. Çocuklar bu krizden sağ çıkabilmek için ise ellerinden geleni yapmaları gerekmektedir.

TürAnimeMaceraDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularRay
Chase
Abby
Trott
Tara
Sands

2. Ya Boy Kongming!

Anime Dizileri
Kadim stratejist Kongming modern Japonya’ya taşındığında müzik endüstrisi tamamen bir savaş ortamına dönüşür. Yeni arkadaşı Eiko’yu bir müzik yıldızına dönüştürmek üzere birbirinden ilginç askeri taktikleri kullanarak müzik dünyasında bir efsane yaratmaya hazırdır.

TürAnimeKomediMüzikal
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularKaede
Hondo
Ryotaro
Okiayu
Jun
Fukushima

3. SpyXFamily

Anime Dizileri
Kod adı ‘Alacakaranlık’ olan casus iki blok arasındaki savaşı durdurmak ve barış sağlamak için büyük bir göreve atanmıştır. Bu casus aldığı görev sayesinde geçmişi ile yüzleşirken bir yandan da yapmaya kaçındığı şeyleri yapmak zorunda kalır. Görevini sadık bir şekilde tamamlamak isteyen casus evlenerek bir çocuk ve köpek evlat edinir. Lakin karısı da kendisi gibi gizli bir suikastçıdır ve kızı insanların zihinlerini okuyabilen bir medyumdur.

TürAnimeAksiyonKomedi
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTatsuya
Endo
OyuncularTakuya
Eguchi
Atsumi
Tanezaki
Saori
Hayami

4. Castlevania

Anime Dizileri
Vlad’ın sevgili eşi Lisa, aşırı hevesli bir piskopos tarafından büyücülük ile suçlanıp kazıkta yakılır. Vlad; diğer ismi ile Dracula ise Eflak halkına savaş ilan eder ve cehennemden cani şeytanları kendi ordusuna dahil ederek halkın üzerine salar. Belmont klanında hayatta kalan son kişi Trevor ise bu canavarları avlamak için elinden geleni yapmaya hazırdır.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenWarren
Ellis
OyuncularRichard
Armitage
James
Callis
Alejandra
Reynoso

5. Blue Period

Anime Dizileri
Yatora, okulda başarılı olan lakin içsel boşluk ve hayal kırıklıklarıyla uğraşmak zorunda olan bir öğrencidir. Günün birinde lisesinin sanat kulübündeki bir tablodan derin bir şekilde etkilenerek resim yapmayı denemeye başlar. Arkadaşı Ryuji’den almış olduğu ilham ile birlikte de Tokyo Sanat Üniversite’si için hazırlanmaya başlar.

TürAnimeDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2021
OyuncularJohnny
Yong Bosch
Amber Lee
Connors
Chris
Tergliafera

6. Kengan Ashura

Anime Dizileri
Kazuo, bir gün şirketinin başkanı tarafından çağrılan ve gladyatörün yöneticisi olarak işe alınan bir adamdır. Kiralık gladyatörlerin temsil ettikleri işletmelerin kurumsal haklarını korumaya çalışan Kazuo, Ohma adında gizemli bir Kengan dövüşçüsünü yönetmekle görevlendirilir. İki adam da Kengan Organizasyonunun başkanı olarak yer kazanabilmek için turnuvalara katılmaya hazırlanır.

TürAnimeAksiyonSpor
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2019
OyuncularTatsuhisa
Suzuki
ChoJunya
Enoki

7. Banana Fish

Anime Dizileri
Ash’in çocukluğu sokaklarda geçmişti ve Dino ismindeki bir mafya babası tarafından alındıktan sonra tüm hayatı değişerek 17 yaşında bir çete lideri haline gelmişti. Çevresindeki tek aile üyesi olan abisini gittiği bir savaşta hasarlarla dolu döndüğünü gören Ash, bu durumu araştırmak üzere harekete geçer. Eiji ise henüz 19 yaşında olan bir fotoğrafçı asistanıdır. İşi gereği Ash ve çetesi ile yapması gereken röportajda hayatının sakinliğini birden kaybetmeye başlar.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2018
OyuncularYuma
Uchida
Jun
Dukuyama
Makoto
Furukawa

8. Violet Evergarden

Anime Dizileri
Büyük Savaş nihayetinde sona ermişken savaş alanında ölümcül bir silah olarak yetiştirilmiş olan Violet, dökülen kanların ortasında kalmıştı. Violet savaştan aldığı yaraların tedavisinin ardından CH Posta Hizmetlerinde çalışarak yeni bir hayata başlar. Orada insanların düşüncelerini ve duygularını kağıda döken Otomatik Hafıza Bebeği ile tanıştığında ise kendisini yeni bir maceraya hazırlamaya başlar.

TürAnimeDramFantastik
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2018
OyuncularYui
Ishikawa
Erika
Harlacher
Raissa
Bueno

9. Dororo

Anime Dizileri
Japonya’nın Savaşan Devletler döneminde bir Samuray generali için çalışmakta olan Daigo, henüz doğmamış olan bebeğin vücut parçalarını 47 iblise sunmayı vaad eder. Erkek bebek doğduğu anda Daigo, çocuğun ölmesi için onu bir nehre atar lakin nazik bir bilge çocuğu bulup onu evlat edinir. Çocuk büyüdükçe iblislerle savaşmaya ve savaştıkça da kaybetmiş olduğu parçalarını onlardan geri almaya başlar.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2019
OyuncularJason
Douglas
Rio
Suzuki
Mugihito

10. Redo of Healer

Anime Dizileri
Keyaru bir gün, şifa büyüsünün ötesinde neleri yapabildiğini fark ederek iyileştirici bir büyücünün en güçlü sınıfta yer edindiğine ikna olur. Lakin bu potansiyelin farkına vardığında birçok şeyden mahrum kalmaya başlar. Dört yıl öncesine gitmek için dünyanın kendisine sunmuş olduğu şifa büyüsünü kullanarak her şeyi yeniden yapmaya hazırdır.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRui
Tsukiyo
OyuncularYuya
Hozumi
Ayano
Shibuya
Shizuka
Ishigami

11. Attack on Titan

Anime Dizileri
Yüzyıllar öncesinde insanoğlu devlet tarafından yok edilmenin eşiğine gelmişti. Devler anlatılmış hikayelerdeki gibi; zekadan yoksun, insanları yiyen ve bu durumu tamamen zevk için yapan varlıklardır. Az sayıdaki insanlar, en uzun devlerden bile yüksekte duvarlar inşa edip bu duvarların altında yaşamaya başlarlar. Lakin iyi geçen zaman dilimi nasıl olduğu bilinmediği şekilde aşırı güçlü devler tarafından yıkıldığı anda Eren, Armin ve Mikasa’nın hayatı tamamen değişmeye başlar.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb9,0
Gösterim
Tarihi
2013
Yönetmen-
OyuncularYuki
Kaji
Yui
Ishikawa
Marina
Inoue

12. My Hero Academia

Anime Dizileri
Dünyanın her bir yanında birbirinden farklı süper güçler bulunmaktadır. Oldukça yaygın hale gelmiş olan süper kahramanlık olayı küçük Midoriya’yı derinden etkiler ve süper kahraman olmak ister. Lakin Midoriya’nın herhangi bir süper gücü bulunmamaktadır. Bu durum onu hiç etkilememiş olsa da hayattan vazgeçtiği anda süper güçlerini paylaşan bir kahraman ile tanışır.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNagasaki
Kenji
OyuncularDaiki
Yamashita
Justin
Briner
Nobuhiko
Okamoto

13. One Punch Man

Anime Dizileri
Kel kafası ve hiç etkileyici olmayan sıradanlığı ile Saitama bu görüntüsünün altında tonlarca problem saklamaktadır. Kendisini zorlu rakipler arayan Saitama, kendisine denk bir düşman asla bulamaz. Çünkü karşısına çıkan tüm rakiplerini tek bir yumrukta yere serebilmektedir. Şehirde meydan okuyan kötüleri birer birer alt ederken kendi içinde yatan problemleri çözebilecek mi?

TürAnimeAksiyonKomedi
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenNatsume
Shingo
OyuncularMakoto
Furukaqa
Kaito
Ishikawa
Mac
Mittelman

14. Death Note

Anime Dizileri
Yagami üniversite sınavına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir lakin yaşamış olduğu evrenden tat almamaktadır. Ders sırasından gökten yere düşen bir defter gördüğünde ise tüm hayatı değişmeye başlar. Defteri yerden alıp incelediğinde ise şunu fark eder; deftere yazmış olduğu isimler birer birer ölecektir. Defterin gerçekliğini test etmesinin ardından büyük bir güç onun eline geçmişti ve her geçen gün daha büyük düşmanlar karşısında belirmişti.

TürAnimeSuçDram
IMDb9,0
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMaruyama
Masao
OyuncularMamoru
Miyano
Brad
Swaile
Vincent
Tong

15. Demon Slayer

Anime Dizileri
Eski çağlardan bu yana ormanda insanları yiyen iblislerin olduğu söylentileri gezmektedir. Yerli halk gece vakti bu durumdan ötürü dışarı asla çıkmaz. Aynı zamanda her gece insanları koruyabilmek için iblisleri avlayan avcılar bulunmaktadır. Genç Tanjirou için bu söylentiler istemeden de gerçekleşir. Babasının ölümünün ardından Tanjirou ailesine bakmakla görevlendirilmiştir. Lakin mutluluk Tanjirou’nun ailesinin katledilmesine kadar sürer. Kız kardeşi Nezuko bir iblise dönüşmüştür lakin hala insansı duyguları ve düşünceleri bulunuyordu. Bu yüzden Tanjirou iblislerle dövüşmeye ve kız kardeşini tekrar insana dönüştürmek üzere bir yol bulmaya çalışır.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKondou
Hikara
OyuncularNatsuki
Hanae
Zack
Aguilar
Abby
Trott

16. Naruto

Anime Dizileri
Naruto, bünyesinden efsanevi 9 kuyruk tilkisini saklayan bir çocuktur. Naruto’nun bütün hedefi Ninja akademisini bitirip, Hokage olmaktır. Akademi’nin ilk bölümünü bitirip genin olarak mezun olan Naruto, arkadaşları Sakura ve Sasuke ile chunin olabilmek için daha farklı eğitimlere giriş yapar. Aynı zamanda içerisinde saklı olan 9 kuyruğun gücünü de hissetmeye başlar.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2002
Yönetmen Masashi
Kishimoto
OyuncularJunko
Takeuchi
Maile
Flanagan
Kate
Higgins

17. Hunter x Hunter

Anime Dizileri
Avcılar, birçok alanda uzmanlaşmışlardır. Başka türlü ulaşmaları mümkün olmayan kaynakları ve bilgileri elde edebiliyorlardı. Avcı olmak için özel bir ayrıcalık ve sınav bulunmaktadır. 12 yaşında bir çocuk olan Gon, kayıp babasını bulabilmek için avcı sınavına katılır. Yol boyunca kendisininkiyle aynı sınava girmeyi amaçlayan üç farklı arkadaş da elde eder.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb9,0
Gösterim
Tarihi
2011
 
YönetmenYoshihiro
Togashi
OyuncularIssei
Futamata
Megumi
Han
Cristina
Valenzuela

18. Tokyo Ghoul

Anime Dizileri
Tokyo’da insanları yiyen gizemli hortlaklar ortaya çıkmıştı. Bu gizemlerle dolu hortlakların korkusu tüm insanların etkisi altına alır. Sıradan bir üniversite öğrencisi olan Kaneki, tıpkı kendisi gibi kitap kurdu olanRize’yle Cafe Anteiku’da karşılaşır. O gün Kaneki’nin tüm kaderi tamamen değişmeye başlar.

TürAnimeAksiyonDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMarita
Shuuhei
OyuncularNatsuki
Hanae
Austin
Tindle
Brina
Palencia

19. Bleach

Anime Dizileri
Kurosaki 15 yaşında olan normal bir öğrencidir lakin ölülerle iletişim kurma becerisine sahiptir. Kurosaki’nin babası ve kardeşleri aileye ait bir klinik işletmektedir. Bir gün, ölüm tanrısı olan Kuchiki, Kurosaki’nin odasının camından girer ve görülüyor olmasına fazlaca şaşırır. O anın kargaşası altında kötü ruhla dövüşürlerken ölüm tanrısı güçlerini Kurosaki’ye geçirir. Artık onun hayatı başlıca değişmektedir.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenTite
Kubo
OyuncularJohnny
Yong Bosch
Michelle
Ruff
Stephanie
Sheh

20. Elfen Lied

Anime Dizileri
İnsan evriminden bir sonraki basamak olarak kabul edilmiş olan Diclonius’ların en ayırt edici özelliği iki boynuzlarının olmasıdır. Dicloniuslar yüksek derecede telekinetik güçlere sahip olmalarıdır. İnsan ırkına zarar vermemeleri için yakalanıp laboratuvarlar da tutulmaktadırlar. Bir kaza sonucu diclonius geride birçok insan katlederek laboratuvardan kaçar. Kaçışı sırasında vurulduğunda ise iki kuzen tarafından kurtarılır. Kuzenlerin hayatı da Diclonius’un hayatı da o anda değişmeye başlar.

TürAnimeAksiyonDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenLynn
Okamoto
OyuncularSanae
Kobayashi
Chihiro
Suzuki
Mamiko
Noto

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum