Hz.Yusuf Sözleri | Hz. Yusuf ve Züleyha Aşkı Sözleri

Hz. Yusuf Peygamber'e ait en güzel sözleri sizler için bir araya getirdik. Hz. Yusuf ve O'na aşık olan Züleyha ile arasında geçen söz dizeleri burada.
Hz.Yusuf Sözleri | Hz. Yusuf ve Züleyha Aşkı Sözleri

Hz. Yusuf Sözleri

"Züleyha gibi bekleyenin, Yusuf gibi yâri olur…"
- Hz. Yusuf

Bakışların sonsuz kuyu misali, sen baktıkça ben içine düşüyorum Yusuf misali…

"Beklemek Züleyha’ya yakışır, gelmek ise Yusuf olabilene…"
- Hz. Yusuf

Hz Yusuf Sözleri

Allah’ım kendimi sana emanet ediyorum. senden başka kimsem yok.

"Yeter ki yüreğinden gelsin sesler çünkü Allah her duayı dinler."
- Hz. Yusuf

Hz Yusuf Sözleri

Baktı Züleyha aşktan öte aşk var, Allah’tan başka bulunmaz yar. Artık Züleyha’ya gelir dünya dar…

"Züleyha'ya dediler: Ay çıktı. Züleyha cevap verdi: Yusuf mu baktı?"
- Hz. Yusuf

Hz Yusuf Sözleri

Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir.

"Ey güneş gibi gökyüzünün nuru olan güzel Yusuf! Ona baktıkça kendi güzel yüzünü görürsün ve kendinden bulunan güzelliği görerek hayran olasın. Ey gözümün nuru."
- Hz. Yusuf

Hz Yusuf Sözleri

Yusuf suret, ben suretten içre aslolanın sevdasındayım.

"Kuyu dibinde kaldın diye kırılma, belki oradan bile kapı açılır."
- Hz. Yusuf

Yusuf olmak için Yusuf gibi yürek gerek, gönül gerek, iman gerek. Züleyha değilsen eğer peşine düşmeyeceksin Yusufların.

Hz Yusuf Sözleri

"Yusuf ayna, ben aynaya yansıyan ışığın tayfındayım."
- Hz. Yusuf

Ölümden Aşırı Korkan Birinin Ya Sığınacak Bir Rabbi Yoktur, Ya da Bu Dünyaya Aşırı Bağlılığı Vardır.

Hz Yusuf Sözleri

"Ölümden Aşırı Korkan Birinin Ya Sığınacak Bir Rabbi Yoktur, Ya da Bu Dünyaya Aşırı Bağlılığı Vardır."
- Hz. Yusuf

Özlü Hz. Yusuf Sözleri

Hz Yusuf Sözleri

Ya Rabbim, yağdırdığın kar taneleri adedince, Peygamberimize salatı selam olsun,sen bize merhamet et çünkü Sen, merhametlilerin, en merhametlisi, Rahmansın.

Günahların çok olduğu, Yusuf’ların az olduğu bir zaman. Rabbim iffetini ahlakını imanını kurtaranlar dan eyle bizi.

Kaderimi ben seçmedim, Rabbim ikram etti… Elhamdülillah.. İyiyim desem yalan olur, kötüyüm desem inancıma dokunur. En iyisi şükre vurayım dilimi. Duam belli, duyan belli … Gerisi Takdir-i İlahi.

Hz Yusuf Sözleri

Kalpler yalnızca Allah’ın emrindedir..sen kalbini Yusuf gibi temiz tut ki, Züleyhalar zaten senin gönlünde yer alacaktır.

Gözümün görmediğini gönlüm neylesin. Rabbim herkese gönlünden geçeni nasip eylesin.

Rabbim, Sen bana mülkten (bir pay ve onu yönetme imkanını) verdin, sözlerin yorumundan (bir bilgi) öğrettin Göklerin ve yerin Yaratıcısı, dünyada ve ahirette benim velim Sensin Müslüman olarak benim hayatıma son ver ve beni salihlerin arasına kat”

Hz. Yusuf ile Züleyha Sözleri

Hz Yusuf Sözleri

Bazı aşklar vardır ki bir ömür boyu bekletir; her gün tevbe ettirir, hidayete erdirir. Züleyha'nın Yusuf'a duyduğu aşkta onu her geçen gün Allah'a yaklaştırdı. En sonunda anladı ki aşk Yusuf'a değil, Yusuf'u yaratandır. İşte, aşk dolu Yusuf ile Züleyha sözleri;

Senin adın Yusuf, ne de ben Züleyha'yım.. Sanma ki ellerimden yırtılacak gömleğin.. Lakin bir gün Züleyha olup gelirsem sana,Yusuf gibi karşıla,asil,iffetli,serin.

Züleyha'nın gözleri bir büyülü siyah korku. Kimin gözleri değse Züleyha'nın gözlerine, Züleyha'da bir şeyini unutacak.

Hz Yusuf Sözleri

Karanlık gecede halden hale girerken Züleyha'nın kalbi, Züleyha en çok da sabrın kimden olduğunu bilmeden ve sabrının iç yüzüne erişemeden sabretti.

Hz Yusuf Sözleri

Belki Yusuf’u bulamayacak, kavuşamayacak bu kalp ama yine de pes etmeyecek ömûr boyu arayacak.

Züleyha olmak kolay, Züleyha gibisini bulmakta kolay, söyleyin ne olur nerde YUSUF'u YUSUF gibisini saklayan kuytular, kuyular?

Hz Yusuf Sözleri

Bundan böyle sözcük dağarcığım Yusufun dilinden dökülen kadardır...Sadece sözcükler değil, hayat sözcükler kadarsa varlığımda Yusuf kadardır...

Zira sevilmekle imtihan olan bir masumdur Yusuf. Yakup sever, kuyuya düşer. Züleyha sever, zindana..

Tahammülünün anlamını çözemeden tahammül etti. O kadar ki ne sabrına sahip çıktı, ne tahammülünden hoşnut kaldı.

Hz Yusuf Sözleri

Kim kaderin Züleyha'yı köle etmek için önce Yusuf'u pazarlara düşürdüğünü tahmin edebilirdi ki? Suçlu, suçunu her zaman bilerek işlemez Yusuf ve güzellik bazen suça dönüşür. 

Hz Yusuf Sözleri

Yusuf’un gözleridir gece, Züleyha’ya. Yusuf’un sözleridir gece, Züleyha’ya. Züleyha bir ince sızıdır ki, aynı gecelerde, yazgısı düşer ay yüzlü Yusuf’a. 

Yolu uzun, çok uzun Züleyha'nın. Aşk verilmiş ona, aşkı bilmiyor. Sabır verilmiş, sabra sahip çıkamıyor.

Hz Yusuf Sözleri

Züleyha, Yûsuf'a bir mektup yazmaya başlayınca. Yûsuf diye başladı, Yûsuf diye bitirdi. Gördü ki hitaptan öteye geçemedi. Anladı ki aşkın namesinde ser-nameden öte kelam yok ve Züleyha'nın lügatinde Yûsuf'tan öte sözcük yok.

Yusuf! Ey Mısırın Sultanı! Peki ya ben kimim? Neden kuyu? Benim Mısır’ım neresi? Kader garip bir bilmece midir ey Yusuf? Ne zaman çözülür bu bilmece? Gecede neler gizlemiş sahip? Neden uykusuz geceler? Neden tatsız hayat? Neden içtiğim suyun tadı yok? Yoksa yoksa bu kuyunun suyu mu?​

Hz Yusuf Sözleri


Hz. Yusuf Hakkında Kısa Bilgi

Hz. Yusuf,  Hz. Yakup’un on iki oğlundan en küçüğü olan Bünyamin’in bir büyüğüdür. İsrail oğullarını meydana getiren on iki boydan birinin başıdır. Büyük babası İsha, büyük büyük babası İbrahim’dir. Hz. Yakup’un en sevdiği çocuğudur.

Yakup tarafından Hz. Yusuf’a güzel bir kaftan hediye edilmesi, bu durumu kıskanan ağabeyleri tarafından önce kuyuya atılmış, sonrasında ise Mısırlılara köle olarak satılmıştır. Musevi ve İslam kaynaklarında Hz. Yusuf’tan aynı şekilde bahsedilmiş, Hıristiyanlık’taki Yosef adlı kişi de Musevilikte aynıdır. Kur’an’da Yusuf Suresi’nde Hz. Yusuf’un yaşam hikâyesi detaylı bir şekilde anlatılır. Peygamberlerimizden biri olan Hz. Yusuf bilgeliği, rüya yorumlaması ve güzelliği ile herkesi büyülemiştir.

Başından büyük olaylar geçen Hz. Yusuf, Mısırlılara köle olarak satılmasının ardında Hz. Yusuf Mısır’da köle pazarında Mısır Firavun’unun görevlisi olan muhafız birliği komutanı Potifara satılır. Potifar’ın eşi olan Züleyha gün geçtikçe güzelleşen genç Yusuf’a göz koyar. Yusuf ile Züleyha arasında geçenler Kur’an’da geçer. Kendisine bunca yıl efendilik yapan Potifar’a karşı böyle bir kötülüğü yapmayacağını söyler, bunun üzerine Hz. Yusuf iftira atılarak zindana atılır. Hz. Yusuf’un ömrünün 7 yılı suç işlemediği bir günahı çekmekle geçer. Aslında bu onun için bir ceza değil, çevresindeki insanların kötülüklerinden, bakışlarından korunmak için sığındığı bir sığınaktı. Güzelliğiyle dillere destan olan Hz. Yusuf’un rüyaları yorumlama, anlam verme özelliğine de sahipti. Bu özelliği sayesinde kısa bir süre içinde herkesin ilgisini çekecek, bilgeliği sayesinde herkes tarafından takip edilecektir. On kentin büyük kahini Potifera’nın kızı Astenat ile evlenir. Mısır'ın hükümdarı olan Hz. Yusuf kendisine büyük aşk besleyen Züleyha'yı yaptıklarından dolayı Allah'ın affına bırakır, Allah'ın izni ile onunla dünya evine girer. 

Mısır'da Hz. Yusuf'un aldığı önlemlerden ötürü bir zorluk yaşanmayacaktır. Çevredeki kentler Mısır'a erzak almak için yola düşerler; yıllar önce Hz. Yusuf'u kuyuya atan on kardeşi de bu yardımdan faydalanmak için Mısır'a gelir. Yıllar sonra kardeşleri ve Hz. Yusuf karşılaşır; sonrasında ise Hz. Yakup Mısır'a getirilir. Ağlamaktan gözlerinin feri sönen Hz. Yakup yıllar sonra sevgili oğlu Yusuf'a kavuşur.110 yaşında geldiğinde ise Mısır’da vefat eder.

Hz. Yusuf’un Duası

“Rabbim, Sen bana mülkten (bir pay ve onu yönetme imkanını) verdin, sözlerin yorumundan (bir bilgi) öğrettin. Göklerin ve yerin yaratıcısı, dünyada ve ahirette benim velim Sensin. Müslüman olarak benim hayatıma son ver ve beni salihlerin arasına kat.” (Yusuf Suresi, 101)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hz. Ali SözleriHz. Ömer Sözleri
Hz. Ebubekir SözleriHz. Muhammed Sözleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum