En Güzel 10 Avrupa Şehri

Bir sonraki geziniz için biraz farklı bir şeyler mi arıyorsunuz? O zaman bu içerik tam size göre. Bu şehirler Avrupa'nın göz bebeği diyebileceğimiz top 10 listesidir. İşte, sizler için özenle seçilen Avrupa'nın en güzel ve en iyi şehirleri...
En Güzel 10 Avrupa Şehri

En Güzel Avrupa Şehirleri

Avrupa’da birbirinden güzel şehirleri her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Elbette sizler için oluşturacağımız Avrupa’nın en güzel şehirleri listesi kişiden kişiye renk ve zevk uyumuna göre farklılık gösterebilir. Ancak, şundan eminiz ki sizler için oluşturulan en güzel Avrupa şehirlerinin hakkını yorumlarınızla ve görüşlerinizle vereceksiniz. Yapılan bazı araştırmalar neticesinde bizlerde kendi fikir ve görüşlerimizi katarak “Avrupa’nın en güzel şehirlerini” bir araya getirdik. Aynı zamanda bu şehirlere gittiğiniz gezilecek ve görülecek yerlerini de detaylı olarak inceledik. Bu yerlere, her şehrin altında ki yönlendirme linklerinden ulaşabilirsiniz.

Şimdi gelelim uzun araştırmalar sonucunda karşınıza çıkarmaya değer gördüğümüz en güzel Avrupa şehirlerine... Avrupa’nın en güzel şehirleri listesini yaparken büyük kalabalık ve yorucu tempoya sahip güzel Avrupa şehirleri yerine daha sakin, şehirde gezerken huzur bulacağınız ve bir kere geldiğiniz zaman tekrar tekrar gelmek isteyeceğiniz şehirleri listeledik.

İşte yeni rotanızı belirleyecek 10 Avrupa şehri;


1. Valencia, İspanya

İspanya’nın nüfus bakımından 3 büyük şehri olan Valencia, ülkenin en büyük limanlarına sahip şehridir. Avrupa şehirleri arasında denizi ve limanı olan nadir yerlerden bir tanesi olan Valencia, isim olarak “güç kuvvet” anlamı taşımaktadır. Avrupa’nın en güzel şehirleri listesinde kendisine yer bulan Valencia’nın kuzeyin Barcelona, kuzey batısında ise Madrid bulunmaktadır. Para birimi Avrupa şehri olduğu için EURO’dur.

avrupa-sehirleri1


2. Brugge, Belçika

Belçika’nın kanalları ile ünlü şehirlerinden bir tanesi olan yeşilliğiyle de adeta göz boyayan Brugge, Avrupa’nın en güzel ve en sakin şehirlerinden bir tanesidir. Şehre girdiğiniz andan itibaren, çevre güzelliklerini direk fark edebileceksiniz. Mimari yapısıyla tarih kokan şehrin sokaklarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Aynı zamanda dünyaca ünlü çikolataların tadına bakmayı da kesinlikle unutmayın. Brugge’nin de para birimi bir Avrupa şehri olduğu için EURO’dur.

avrupa-sehirleri2


3. Florence, İtalya

İtalya’nın başkenti Roma olsa da, Floransa’da bize göre bu değeri hak eden bir Avrupa şehridir. Eğer bir Avrupa gezisi planlıyorsanız ve rotanızda İtalya varsa, Avrupa’nın en güzel şehirleri arasında yer alan Florance (Floransa)ya kesinlikle uğramalısınız. Rönesansın adeta doğduğu yer olan Florance aynı zamanda Modern kültüründe en önemli taşıyıcılarından bir tanesidir.

avrupa-sehirleri3


4. Budapest, Macaristan

Sadece Avrupa’nın en güzel şehri değil aynı zamanda dünyanın da en güzel şehirleri arasında yer alan Budapeşte, Macaristan ülkesinin başkenti görevini de üstlenmektedir. Doğayla iç içe olan bir şehir olarak karşımıza çıkan Budapeşte şehri Avrupa’nın önemli ve güzel şehirleri arasında olmayı oldukça fazla hak etmektedir. Her şeyi bir köşeye bırakırsak, Macaristan’ın nabzını tutan bir her yıl binlerce turist çeken bu şehir gece hayatıyla da oldukça başarılı bir yol izlemektedir.

avrupa-sehirleri4


5. Salzburg, Avusturya

Yurtdışı seyahat planları yaptınız ve rotanız Avusturya’nı gösteriyor. Bu ülkeye gelip de eğer Salzburg gibi Avrupa’nın en gözde ve en güzel şehirlerinden birini görmeden giderseniz büyük pişmanlık duyabilirsiniz. İddia ediyoruz ki Avrupa’nın en güzel şehri olmasında yatan sebeplerden bir tanesi, şehirde bulunan doğanın, yaşam alanlarının dünya üzerinden çok az bir yerde olmasıdır. Sizlere tavsiyemiz ölmeden önce kesinlikle bu Avrupa şehrini görmeniz gerektiğidir.

avrupa-sehirleri5


6. Thessaloniki (Selanik), Yunanistan

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden bir tanesi de biz Türkler için oldukça öneme sahip Selanik’tir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu yer alan Selanik, Yunanistan sınırları içerisindedir. Ülkede yer alan şehirlerinde hepsinden çok daha güzel bir konumda yer alan Selanik, Avrupa’nın en güzel şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda en ucuz şehirlerinden de bir tanesidir. 2018 yılı itibarıyla ekonomik krizle boğuşan ülkede yurt dışından gelen turistler oldukça güzel vakitler geçirebilmektedir.

avrupa-sehirleri6


7. Riga, Letonya

Kuzey Avrupa’da bulunan ve kültür, sanat tarih gibi konularda oldukça önemli bir değere sahip olan Riga, Letonya’da bulunmaktadır. Avrupa’da en güzel şehirler arasında her yıl yapılan listede yer alan bu küçük şehir, hem gündüz hem de gece hayatıyla oldukça renkli zamanlar yaşayabileceğiniz bir şehirdir. Riga Daugava Nehri tarafından iki parçaya bölünmüş olması sebebiyle içerisinde birçok doğal güzelliklerde bulunmaktadır. Sakin ve doğa içerisinde bir tatil düşünüyorsanız Riga Kuzey Avrupa’da yer alan güzel bir şehir olarak sizi beklemektedir.

avrupa-sehirleri7


8. Dubrovnik, Hırvatistan

Avrupa’nın önemli bir ülkesi konumunda olan Hırvatistan’ın güzel şehirleri arasında yer alan Dubrovnik, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Avrupa’nın en güzel ve popüler şehirlerinden bir tanesidir. Özellikle belirtmek isteriz ki, son yılların en çok izlenen dizi “Game Of Thrones” kral toprakları da bu şehirdedir. Yani; dizinin kral toprakları bu şehirde çekilmektedir. Diziyi izleyenler şehri gezdiklerinde çok daha iyi anlayacaklardır.

avrupa-sehirleri8


9. Bergen, Norveç

Küçük, sakin ve doğayla içi içe olmak isteyenlerin tercih ettiği ve Avrupa’nın en şirin ve güzel şehirleri arasında gösterilen Bergen, Norveç gibi soğuk bir ülkede her yıl binlerce turist çekebilmektedir. Şehrin nüfusu toplamda 480 Bin civarındadır ama merkez nüfusu en fazla 280 Bin’dir. Tarih kokan bu şehre gitmeyi düşünürseniz sevgilinizle ya da eşinizle gitmenizi tavsiye ederiz. Romantik bir ortam için Avrupa’nın en çok tercih edilen şehirlerinden bir tanesidir.

avrupa-sehirleri9


10. Krakow, Polonya

Ortaçağ, Rönesans ve Barok dönemlerini temsil eden birçok yapının bulunduğu eski mimariler içerisinde, Avrupa'nın en büyük pazar meydanını Krakow'da keşfedebilirsiniz. Polonya'nın ve Avrupa'nın bu güzel şehrinde Krakow’un Eski Kenti, Wawel Kalesi ve kentin Kazimierz bölgesi, UNESCO tarafından 1978’de kurulan Birinci Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiştir.

avrupa-sehirleri1-001

Önerilen İçerik: Dünyanın En Güçlü Ordularına Sahip 15 Ülke

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.