En Çok Satan E-Kitap Listesi

Babil ve Calibro Store üzerinden en çok satılan e-kitap listesi
En Çok Satan E-Kitap Listesi

kitaplar-001.jpg

 

1.1984 - George Orwell 

 

George Orwell'in Bin Dokuz Yüz Seksen Dört isimli kitabı bireyselliğin yok edildiği,insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü, zihnin kontrol altına alındığı bir dünya düzeni yansıtmaktadır. 

 

 

2. Dönüşüm - Franz Kafka

 

Franz kafka,Dönüşüm kitabında sistemin en küçük birimi olan aile yaşantısının eleştirisini yapar. Kitap, bir şirkette pazarlamacı olarak çalışan Gregor Samsa'nın bir sabah uyandığında kendisini dev bir böceğe dönüşmüş bulmasıyla başlar ve bundan sonra hayatında ne gibi değişiklikler olduğunu, aile üyeleriyle arasındaki ilişkinin nasıl değiştiğini anlatarak devam eder. 

 

 

3. Küçük Prens - Antoine de Saint Exupery  

Küçük Prens kitabı sevgi ve aşk içeren bir kitaptır. Hayat ve yaşam hakkında derin konular içerir. Küçük bir çocuğun gözünden büyüklerin yaşamını ve dünyasını anlatır. Büyüklerin hayatta yaptıkları yanlışları ve hataları eleştirir, büyüyüp çocuk ruhunu unutulanlara göndermeler yapar.

 

kitaplar-2.jpg

 

4. Aforizmalar- Franz Kafka 

 

Aforizmalar kitabı, Kafka'nın yaşam, ölüm, sanatın işlevi, iyi ve kötü üzerine yürüttüğü fikirleri açığa çıkarmaktadır.

 

 

5. Kendini Aramak- İhsan Fazlıoğlu 

 

"Düşünmek yolda olmaktır” ilkesinin ana temasını oluşturan bu kitap insanın kendi yolculuğunda kendine dair ip uçları bulmasını konu ediniyor. 

 

 

6. Devir - Ece Temelkuran 

 

Ece Temelkuran kiabında Ali ve Ayşe karakteri üzerinden bir devirde unuttuğumuzu, hatırlamadığımız şeyleri konu olarak işlemekte.  

kitaplar-3.jpg

 

 

7. Avucunuzdaki Kelebek- Ahmet Şerif İzgören 

 

İş dünyası ve iletişimi konu alan kitaplardan biri Avucunuzdaki Kelebek.

 

 

8. Cahillikler Kitabı- John Llyod 

 

Cahillikler Kitabı, filozofların, bilimcilerin ve sokaktaki insanların tarihin büyük bölümünde cevabını aradıkları bir soruya ışık tutuyor: Hakikat nedir, zırva nedir? 

 

 

9. Bana Allah Yeter- Uğur Koşar 

 

Uğur Koşar kitabında okurlarına Allah sevgisinin hayatlarını nasıl değiştirebileceğini ve psikolojik olarak bir rahatlama sağlanmasına da olanak vereceğini anlatmaktadır. 

 

kitaplar-4.jpg

 

10. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı- Stephen R. Covey

 

Kişisel, mesleki ve ailevi sorunların çözümünde ilke merkezli bir yaklaşım benimseyen Stephen R. Covey, çarpıcı örneklerden yola çıkarak, aşama aşama, dürüst, uyumlu, huzurlu, başarılı bir yaşam için değişimine ayak uydurmamızı sağlayan alışkanlıkları belirleyerek değişimin yarattığı fırsatlardan yararlanabilmek için gerekli olan yollarını gösteriyor.

 

 

11. Suç / Bir Ceza Avukatından Gerçek Hikayeler- Ferdinand Von Schirach

 

Ferdinand Von Schirach bir savunma avukat olarak yasalarla yolu kesişen suçsuzları savunduğu gibi, ağır suçluları da savunuyor. 
Bu kitapta o insanların hikayelerini yer veriliyor.

 

 

12 .Hz. Muhammed’in Hayatı – Martin Lings

Batı tarihine ve İngiliz edebiyatına vakıf olan Martin Lings müslüman olduktan sonra Ebûbekir Siraceddin ismini alır ve 1940'lı yıllardan itibaren 2005'te vefat edene kadar İslâm ve sufilik alanında çalışmalarıyla tüm dünyada tanındı. Hz. Muhammed'in Hayatı'da o eserlerden biridir.

 

kitaplar-5.jpg

 

 

13. Hayvan Çiftliği- George Orwell 

Hayvan Çiftliği'nin başkişileri hayvanlardır. Bir çiftlikte yaşayan hayvanlar, kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp çiftliğin yönetimini ele geçirir. Amaçları daha eşitlikçi bir topluluk oluşturmaktır. Aralarında en akıllı olan domuzlar, kısa sürede önder bir takım oluşturur. Ne yazık ki insanlardan daha baskıcı, daha acımasız bir diktatörlük kurulmuştur artık. George Orwell, bu romanında tarihsel bir gerçeği eleştirmektedir. Romandaki önder domuzun, düpedüz Stalin'i simgelediği açıktır. Diğer kahramanlar gerçek kişileri çağrıştırmasalar da, bir diktatörlük ortamında olabilecek kişilerdir.

 

 

14. Aşkın İstilası /Yol- Metin Hara 

"Yol" bir aşk yolculuğu gibi gözükse de aslında kitap dünyayı keşfetmek için bir yolculuğa çıkılmasındanda bahsetmekte. 

 

 

15. Tarihimizdeki Garip Olaylar- Sabri Kaliç 

Tarihimizdeki Garip Olaylar isimli kitap tarihe yönelik akla gelmeyecek sorulara yanıtlar bulmaya çalışıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.