Dünyanın En Büyük 10 Teknoloji Şirketi ve Değerleri

Dünya üzerinde ürettikleri teknolojilerle tanınan büyük firmaların hangileri olduğunu merak ediyor musunuz? İşte, çok büyük paraların harcandığı, kimi ülkelerinde gelirinin büyük bir bölümünü oluşturan teknoloji şirketleri ve bu şirketleri...
Dünyanın En Büyük 10 Teknoloji Şirketi ve Değerleri

Dünya genelinde ürettikleri ürünler ile herkesin dikkatini çekmeyi başaran ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanan şirketler milyon dolarlık bütçeleri ile her geçen gün kendilerini bir adım öne çıkarmaktadır. Peki, dünyada bu kadar büyük olan teknoloji şirketleri arasında hangileri yer almaktadır?

İşte, dünyanın en büyük 10 teknoloji şirketi ve piyasa değerleri...

1. Apple

en iyi teknoloji şirketleri

Bilgisayar yazılımı, tüketici elektroniği ve kişisel bilgisayar tasarımı yapan Apple'nin merkezi Kaliforniya'dadır. iPhone, iPad, Mac ve iPod gibi ürünleri ile bilinen bu markanın piyasa değer 586 milyar dolar değerindedir. Apple hakkında daha geniş bilgiler için "Apple Inc. ve Apple Mac Hakkında 19 Gerçek Bilgi" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


2. Google

en iyi teknoloji şirketleri

Google, Alphabet INC. ve Google'a ait olan diğer çatı kuruluşları tek bir çatı altında toplayan ve 2015'te yeniden kurulan şirketin arama motoru olarak dünyanın genelinde hizmet verdiği bilinmektedir. En iyi teknoloji şirketleri arasında yer alan Google'ın piyasa değeri 500 milyar dolardır.


3. Microsoft

en iyi teknoloji şirketleri

Bilişim ve yazılım üzerine teknoloji ürünleri üretimi yapan bu şirketin merkezi Washington'dadır. Xbox, Windows ve Office programlarının üretici olarak bilinen bu şirketin piyasa değeri ise 407 milyar dolardır.


4. Facebook

en iyi teknoloji şirketleri

Bireylerin hayatına giren ilk sosyal medya uygulaması olma özelliğini elinde bulunduran Facebook, 2004 yılında Harvard Üniversitesi'nde temelleri atılan bir şirkettir. Şuan ki piyasa değeri 314 milyar dolar olmakla beraber şirket her geçen gün yenilikler ekleyerek kendisini geliştirmektedir.


5. Amazon

en iyi teknoloji şirketleri

Dünyanın en büyük alışveriş sitesi olarak bilinen bu şirketin merkezi ABD'nın Seattle eyaletindedir. Online satış sitesi olarak bilinen ve web sitesi üzerinden dünyanın her yerine ürün gönderimi yapan şirketin piyasa değeri ise 292 milyar dolardır.


6. Alibaba

en iyi teknoloji şirketleri

Online satış sitelerinden bir tanesi olarak kurulan bu şirket Çin'in en büyük e-ticaret şirketlerinden bir tanesi olarak bilinir. Dünya genelinde ürün gönderimi yapan şirketin piyasa değeri 200 milyar dolardır.


7. Oracle

en iyi teknoloji şirketleri

Bilgisayar yazılımları ve teknolojileri üzerine Amerika merkezli olmak üzere 1977 yılında kurulmuş olan Oracle, Microsoft'un ardından dünyanın en iyi ikinci yazılım şirketi olarak bilinmektedir. Şirketin piyasa değeri 168 milyar dolar olmakla beraber bulut mühendislik sistemleri ve veri tabanı geliştirme uygulamaları da bulunur.


8. Samsung

en iyi teknoloji şirketleri

Telekomünikasyon ekipmanları ve tüketici elektroniği alanlarında üretim yapmakta olan bu şirketin merkezi Suwon'da bulunmaktadır. Samsung firması harddisk, bilgisayar ve telefonlar alanında kendisini ön plana çıkaran bir şirket olmakla beraber piyasa değeri 161 milyar dolardır.


9. Intel

en iyi teknoloji şirketleri

SSD, işlemci, flash bellek, chipset, ana kart, bluethoot ve modem gibi ürünlerin dünya ile buluşmasına yardımcı olan Intel firmasının merkezi Kaliforniya'da yer almaktadır. Şirketin piyasa değeri 1549 milyar dolar olmakla beraber CEO'luk görevini Brain Krzanich üstlenmektedir.


10. IBM

en iyi teknoloji şirketleri

En iyi teknoloji şirketleri arasında yer alan IBM, bilgisayar yazılımı, donanımı, sunucu servisleri ve servis hizmetleri alanında hizmet vermekte olan bir şirkettir. IBM Lotus, IBM Sunucu, IBM Enterprise Marketing Management ve BM Enterprise Content Management gibi ürünler ile bilinen şirketin piyasa değeri 142 milyar dolardır.


Önerilen İçerik: Muhtemelen 20 Yıl İçerisinde Tarihe Karışacak Olan 10 Teknoloji

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum